icon

Zemřela na porodním sále - jedná se o omyl, přečtěte si vyjádření nemocnice v úvodu

bilateniska
17. dub 2016

Modrý koník: Po dohodě s nemocnicí zveřejňujeme její vyjádření k této diskuzi.

"Vážená společnosti „Modrý koník“,
Vaší činnosti včetně diskusního portálu si určitě vážíme a přispívá k výměně informací budoucích rodiček. To je určitě dobrá věc, ale nesmí dojít ke zmatení informací. Takové zmatení jsme však jako Fakultní nemocnice Brno zjistili v příspěvku (viz níže) a celé diskusi pod ním. Příspěvek se týkal „nějakého“ odvezení prý snad mrtvé osoby.

V této souvislosti Vám musím sdělit, že šlo o převoz jednoho přístroje mezi našimi porodnicemi Bohunice a Obilní trh, který se mohl dotyčné diskutující zdát jako mrtvá osoba. Jde o zkreslení informace, protože šlo, jak výše uvádím, o převoz jednoho přístroje. Nikdo nezemřel.

S pozdravem
Mgr. Pavel Žára M.A.
Centrum komunikace, tiskový mluvčí
Fakultní nemocnice Brno"

Původní příspěvek uživatelky bilateniska:

Ahoj,
jsem tu nová, ačkoliv už delší dobu pročítám zdejší názory a rady. Včera jsem zažila něco, s čím se ale nějak nemůžu srovnat a rozhodla jsem se registrovat a sdílet svůj zážitek s ostatními, abych si třeba přečetla nějaké pohledy, které mi pomohou si to v hlavě urovnat. Byla jsem včera v porodnici, probíhaly tu předporodní kurzy. Bylo nás tu hodně, aspoň 10 těhulek určitě. K sálům šla nějaké volaná lékařka z chirurgie, nějaký čas nikdo nevycházel, ani nešly další pacientky. Pak, zrovna když jsme stály před porodními sály, najednou odtud odvážely zakryté tělo :/ Přeběhl mi mráz po zádech, bylo to fakt hrozné setkání s realitou, aspoň pro mě v tomto rozpoložení děsný zážitek, to samozřejmě nemluvím o hrůze, kterou musela prožít ona a kterou prožívá její rodina. Všichni mlčeli, lékaři se chovali jako by nic. Nikdo to nekomentoval. Neznám pochopitelně žádné podrobnosti, ale myslela jsem si, že dneska se u běžných porodů neumírá, nebo aspoň ne takto. Že se to výjimečně stává na operačních sálech při císařském řezu, kde jsou komplikace, že takové ženy končí na JIP a nemusí to zvládnout (krvácení apod.) to jsem vše nějak v hlouby duše tušila, ale jak to, že na běžném porodním boxu, tedy asi u porodu bez předpokládané komplikace, proč ji nenapojili na nějaké přístroje na ARU nebo na JIP, nějak se s tím neumím poprat, jak se může něco takového stát na místě, kde mají životy začínat, jiný skončil. Je to opravdu smutné a na běžném porodním boxu mě to prostě šokovalo víc, než na jiných odděleních, kde to člověk v nějakém podvědomí nosí, že tam někdo někdy umře. Popravdě se teď porodu najednou mnohem víc bojím a nevím co s tím dělat.

Strana
z7
rituska88
18. dub 2016

@prostejina Opravdu? Jak je ten svět malý... Je mi to líto. Já se s jejich rodinou osobně neznám, jen přes toho našeho společného kamaráda.

tulikiss
18. dub 2016

tohle je vazne diskuze fakt o nicem...nejak nechapu jaky byl jeji smysl.. i kdyby rodicka zemrela pri porodu a nekdo udelal tu chybu a odvazil ji v dobe kdy tam byla prohlidka tak jaky je smysl tehle diskuze. to ze porod muze dopadnout spatne snad vi kazda zenska i kdyz jak se stale vsude pise je to prirozena a krasna vec, proste je to pro telo zatez a jako vse muze dopadnout blbe. to jako na zaklade toho ze ted nekdo zjistil ze se pri porodu muze i umrit tak se dole zasije a proste rodit nebude i kdyz uz je tehotna.

smallinka
18. dub 2016

Tak zastávám názor, aby člověk myslel pozitivně a nešířil zlo ani paniku. Ať už vědomě či ne....nebo se o to aspoň snažil. Jako i kdyby tam někdo zemřel, proč bych šla sem na koníka plašit maminy nebo těhulky...
proto mi to přijde spíše bulvárního typu ať už je maminka jakákoliv.

smallinka
18. dub 2016

@tulikiss presne to jsem mela na mysli. ...

bilateniska
autor
18. dub 2016

@tulikiss
@smallinka
Jenže mně právě nešlo vůbec o to dělat paniku, pomlouvat, řešit ten samotný fakt ani nic jiného, jak tu některé pochopily. Já to brala jako fakt, že zemřela žena při porodu. Diskuzi jsem nezaložila, abych psala o té ženě, ale abych si třeba vyslechla nějaké pozitivní statistiky, že se to nestává často, uklidnila se, aby mi někdo poradil, jak se lépe hodit do pohody a nebát se, protože mě to vylekalo. Samozřejmě je něco jiného vědět o tom, že někde probíhá válka a vidět válku na vlastní oči, je něco jiného vědět, že někdy žena u porodu zemře a vidět (tak jsem to vnímala) jak mrtvou rodičku odváží přímo ze sálů kolem mě, zasáhlo mě to, možná jsem přecitlivělá, což je klidně možné, když jsem těhotná, ale určitě to nebyla snaha někoho strašit, jen se podělit o své pocity a najít rady, jak se s tím srovnat. Omlouvám se tedy, že jsem si myslela, že k tomu tato fóra slouží, aby se maminky mohly vypovídat, poradit se, podpořit se. Ale asi to funguje jinak, aspoň nějaké ponaučení z toho mám.

odula
18. dub 2016

@smallinka jejda. Asi proto ze byla sama vyplasen a a potřebovala utesit a podpořit... Možná bys ten návrh "nesirit zlo ani paniku" mohla aplikovat prvně u sebe a autorce nepodsouvat nepekne nebo zlé motivy...

odula
18. dub 2016

@bilateniska hele ja docela dobře pochopila ze jsi to nemyslela zle. Ale nic si z toho nedělej, na internetu se o sobě dozví člověk věcí... A od lidí kteří ho v životě neviděli, což je je na tom to nejpikantnejsi. Takže hlavu vzhůru a hodně štěstí. A neboj - určitě všechno dobře dopadne 🙂

bilateniska
autor
18. dub 2016

@odula Děkuju, to jsi vážně hodná a napsala si to pěkně. Mě to bylo opravdu jen moc líto a vylekalo mě to, to byl jediný důvod založení diskuze. Já jsem ani o té nemocnici nic zlého nenapsala, jen mě trápilo že nešlo nic dělat, ale ne jako pomluva, spíš to že jsem se s tím neuměla srovnat v hlavě jako těhotná, když jsem si myslela že šlo také o těhulku. Možná se špatně vyjadřuju a pak to lidi chápou zle 😒

chris_n
18. dub 2016

@bilateniska to je problem psaneho projevu, kazdy si z toho vyzobe to svoje. Ja to taky pochopila tak, jak si to myslela.

kvakuska
18. dub 2016

Kdo chce může kouknout sem, jak takový simulátor porodu vypadá
http://olomouc.nejlepsi-adresa.cz/zpravy/clanky...

jipe
18. dub 2016

@bilateniska Většina pochopila, jak jsi to myslela, jen pár jedinců bude vždy chytat za slovíčka a štourat do něčeho, co už není třeba dál řešit

smallinka
18. dub 2016

@bilateniska Tak to se znovu omlouvám. Mě teda kdyby něco děsilo tak si o tom promluvim spíše osobně......manžel kamarádka. ...aby mě uklidnily....dobře už si tedy nemyslím že jste chtěla plašit. Nicméně absurdnost této diskuze je mi stále záhadou.

smallinka
18. dub 2016

@odula jasně ze byla vydesena když ji napadne to nejhorší. ...ani si to neoveri a hned tu pise přesvědčeně ze tamhle někdo zemřel u porodu bez nějakého připuštění si ze se mužů mýlit. ...

kittynka
18. dub 2016

Celou dobu to tu sleduji... Nechapu tuhle diskuzi.... O ničem. Tohle bych tady neprobírala,jen tím děsí paní ostatní. Ať už to bylo mrtvé tělo nebo ne,bohužel i takové věci se stávají.

bilateniska
autor
18. dub 2016

Omlouvám se, že jsem založila diskuzi, která tolik lidí pobouřila. Přitom jsem chtěla jen poradit jak se tolik nebát porodu poté, co jsem viděla blízce že nějaká žena u porodu zemřela. Místo rady jsem dostala vysvětlení, že to byla figurína a já jsem histerka. Přijala jsem to a byla šťastná za happyend. To co se tu děje dál je zbytečné a pokud mi chcete pořád nadávat jak to je hloupá diskuze, tak mi poradte jak ji tedy smazat, já to neumím, jsem tu nová a nemůžu najít kde se to tedy smaže. Děkuji.

skotskaa
18. dub 2016

Diskuze už nikam nevede, na přání zakladatelky zamykám.

Strana
z7