Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
no tak já jsem dneska po kontrole.. jsem fakt šikovná.. po cestě k doktorovi jsem si špatně šlapla a spadla na levé koleno.. tak jsem to doktorovi řekla a on mi dělal radši i ultrazvuk a na krvácení to prý nevypadá.. všechno vypadá v pohodě.. a dobře že jsem mu to řekla..
tak příští týden jdu na další kontrolu a to už bude prý i monitor.. tak uslyším toho našeho malýho prdolu 😍❤
@matys13 no já se divím že jsem sebou ještě neflakla. Jak se mi změnilo těžiště tak častokrát balancuji ale vždy jsem to ustála. Tak hlavně že si jenom poklekla a nenatáhla se úplně. Jo a pokaždé když oteviram lednici tak si alespoň skrtnu o břicho. Prostě si nedokážu zapamatovat, že ho tam mám 😃
Já byla na monitorech 3x a pokaždé se vrteli jak blázni. Ta čára co ukazuje aktivitu byla skoro celou dobu vidět 😀 a u mě srdíčka je slyšet jakoby cválal kůň 😂 pásy miminka očividně nesiraji tak se pak mrskaji, ale aspoň já ti mám za 20 min hotove s výsledkem 1/1
@amitrama tak jako myslím že budeš první ty.... Dvojčata musí být dobrý zahul si teda myslím a navíc v takovém vedru no uf....znám dvě holky co mají dvojčata a jedna porodila v termínu a normálně a druhá se prý ještě malovala do porodnice když ji praskla voda tak ji to teklo po noze a ona u zrcadla si maluje hubu borka😂 Já chodím pomalým krokem občas se zadycham a to jsem vždy chodila rychlou chůzi ve městě jsem bývala za 8munut teď mě to trva zhruba 20😀 no bydlim kousek od nemocnice vlastně mě od ní dělí jen vedlejší panelák 😀
Ahoj ženy, přidávám se k vám... na ten polsední měsíc. Termín mám sice 1.9. a 3.9. ale miminko máme stále hlavičkou nahoru, takže to vypadá na císařský řez a zřejmě už v srpnu
@barbora_rozek ahojky, no a nebo koncem pánevním rodit. Tak třeba se ještě otočí... Nebo neříkali ti že ti miminko zkusí otočit?
@lenulka89 já jsem četla že když najdou bílkovinu v moči tak to může bejt ta preeklampsie.. ale doktor říkal že je všechno v pořádku dneska tak právě nevím.. já tam to plusko mám poprvé..
ale koukala jsem že aspon na toho streptokoka jsem negativní :D
dneska říkal že mám miminko podélně..
@matys13 se ti tam tak točí? To má ještě dost místa. My už jsme měsíc a půl hlavickou dole a místečka už moc není. Cítím každý pohyb. Streptokoka mi dělala včera nic příjemného teda :( příští týden jdu poprvé na ozvy a bude tam jiná doktorka navíc je to sousedka mamky kterou úplně nesnáší. Ta moje má dovolenou takže zastup. Tak se za ní vůbec netesim jinak by mi to bylo jedno. No já to plusko mám asi 3x v prukazce a pokaždé jiny týden nejde to po sobě ale asi v pohodě. Doktorka nic neříkala. Nemůže to být třeba z jídla? Jako že jsi snědla hodně bílkovin? Já třeba jim občas tofu a nebo si udělám michana vajíčka ale pozornost jsem tomu nevěnovala..
@lenulka89 tak asi to vadí když to máš v moči pořád.. nevím no.. já že jsem to někde četla.. ale tak když nic neříkal tak to bude dobrý.. tedka malej začal kopat , ale já jsem dobrej lazar.. po schodech skoro nemůžu.. bolí mě to koleno na který jsem spadla a kontník co se podvrtnul :D ale hlavně že malej je v pohodě
já jsem si četla že prý podélná poloha znamená že bud hlavičkou nebo zadečkem dole.. tak já už nevím jak ho tam mám nebo nemám :D
co mě dneska vážili, tak jsem zas zhubla 100 g oproti váze před 2 týdnama :D
@inssomnia já mám ty samé myšlenky... Od přírody jsem blondýna jsem přebarvena na tmavě hnědo až černo a chlap je brunet. Oba jsme měli jako miminko světlounke vlásky tak si říkám jestli budou taky vlásky světle😀mě se vždy mimčo vrtělo na UTZ. Jsem strašně ráda že nekope do žeber a do žaludku, kope jen do pupíku a do boku ale to nebolí. Taky mě zajímá po kom bude mít nos 😀a povahu taky jestli bude vůdčí typ jak já nebo jestli bude takový pohodař a introvet jak chlap. Tvrdohlavi jsme oba dva 😀
@matys13 tak to já za dva dny přibrala 2kila . Z
Uz mám 15 kilo nahoře. Doufam že to shodim. Zezadu prý nevypadám jako těhotná vypadám tak prý jen z boku. Jo tak prý jo buď hlavou dole nebo nohama píše chytrý Google😂já myslela že ho tam máš opačně že hlavu a nohy máš v bocích.
Tak 10deka není moc...To máš zanedbatelné. To si skočíš na záchod a máš to hned dole. Horší by bylo kdybys měla kila dole.
@lenulka89 já právě jsem si taky myslela že ho tam mám jako bokem.. logicky mi to tak přišlo. fakt mě nenapadlo že podélně u těhotenství je dobrý :D ale je tam psaná 1 a to prý je hlavičkou dolů.. takže bych ho měla mít natočenýho dobře jestli tomu správně rozumím :D taky jsem si myslela že má hlavu a nohy v bocích :D
ono to je asi tou cestou k němu.. dneska je teplo tak jsem vypotila nějakou tu vodu než jsem se k němu dostala a ještě jsem pak čekala v čekárně..
ale jsem ráda že jsem toho prcka dneska viděla.. prý si dělal pedikůru :D :D
@barbora_rozek Existují homeopatika, po kterých se miminko otočí správně, mojî známé se fakt díky tomu otocilo😊
@holka_zelenooka já jsem z toho nejdříve byla rozhozená, ale už je docela dost pozdě jsem 35.tt. Nad tím otočení, jak píše
@lenulka89 , moc neuvažuju, příjde mi to docela drsné, ale ty homeopatika by možná stály za to (nevíš jaká to byla?). Na druhou stranu si myslím, že snad to naše škvrně ví proč je tak, jak je ...
@barbora_rozek no me známé to otáčela gyndařka jakoby hmatem přes břicho . Nevim jak to dělala ale prý to nebylo vůbec příjemné. Pak chudák ji nechtěla holčička jít na svět pořád se držela nahoře tak musela podstoupit Hamiltonův hmat aby ji pomohli. No vytrpela si hodně :( nakonec stejně musela pod skalpel:( ale jestli existují nějaké homeopatika tak to nevím ale asi jo když to píšete.
@matys13 no mě to právě nešlo do hlavy ale asi jo... Lékařske řeči... Co si má pak člověk představit musí pak pro radu Googlit😂má ti říct jo mimčo je hlavičkou dolů a ne jakesi odborné názvy pak nevíš co si máš představit.
Dnes je šílené vedro. Jsem měla mini šaty a propocena jsem přišla durch...
Je to úžasný pocit vidět miminko jak se mu daří 🙂 už se těším až ho uvidím na živo 🙂
@lenulka89 jo přesně.. taky si to říkám..ale tak oni tomu rozumí.. my jen musíme počkat až se těm našim drobečkům bude chtít ven..
já šla k doktorovi ráno.. do 10 jsem byla doma a taky propocená.. navíc mi do okna svítí celý odpoledne sluníčko.. sice mám zataženo a zavřeno, ale teplo je mi stejně..
já se taky těším, ale pořád mi to neutíká.. hlavně když vím že ještě měsíc mám počkat.. ale třeba bude chtít o chvilku dřív.. a nebo taky dýl :D
@matys13 no snad to poznáme až se jim bude chtít jít ven 😀
Nam svítí jen ráno pak máme stínek takže na to že ve stínu je 30stupnu tak doma máme 25,5. Zavřené okna, balkon a větráme až večer. Doma letam jen v kalhotkách a volném tričku 🙂
Mě to právě utíká strašně rychle. Ale jsem ráda že ještě nejde ven aspoň ještě můžu odpočívat 🙂 ale známe teď rodily co byly tak zhruba stejně... Ale tak kdyby něco tašku mám sbalenou a nemocnici za rohem 😁
@lenulka89 já taky otevřu až večer až se začne trochu ochlazovat.. už aby bylo nějak příjemněji.. jak je přes 30 tak je to hrozný.. dneska nám to na balkone ukazuje zas 34 stupnů..
tačku už mám taky sbalenou..asi 2 týdny.. pro jistotu.. jedna kámoška rodila ve 32 týdnu tak mě to trochu vylekalo a radši jsem si ji zabalila.. jen porodnici mám asi 20 km daleko :D
@lenulka89 Ta homeopatika opravdu existují, moje homeopatka mi je nabízela, kdyby se miminko neotočilo, ale já se po nich nějak nepídila, po názvu, protože jsem věděla, že se miminko otočí. A otočilo 🙂 Každopádně říkala mi, že je možnost i ve vysokém stádiu ho pomocí těch homeopatik otočit. Ale bez odborníka bych do toho nešla.
Jinak asi jako všechny tady, to vedro je úmorné. Dneska jsem byla vyvezena manželem do obchodáku, ach bože tam bylo nádherně, úplně jsem ožila. :D Teď už se tu zase potím, okna zavřená, větrák se motá jako divý a já jen čekám, až bude slunce za obzorem a otevřeme si balkon. :D Jinak mě čeká první kontrola v Motole, tak jsem na to zvědavá, čekací lhůty jsou tam dlouhé. Svačin a pití s sebou. :D
@inssomnia přesně, taky jsem netrpeliva. Od pondělí cítím jak mi chlapeček solidně tlačí dolu. Tak si říkám jestli se nechce narodit na svůj svátek. 4.8. je Dominika, snad to nebude brát jako pomstu. Ale jinak břicho mi taky nekleslo, naopak holčička si asi vylezla na bráchu, pochybuji že jsou vedle sebe.
Jinak v pondělí na poradne jsem měla zase vysoký tlak, ale na páté přeměření řekli že je ještě v normě. Otoky trochu ustoupili, ledvina nebolí, takže zase mám lepší dny.
Dnes mě akorát znepokojilo (neměla jsem googlit 😕) že tep miminka by měl být do 160. A už na třetím monitore měl chlapeček průměr tak 175, párkrát vylitnul i na 200, ale známku mi dali 1, tak nevím, budu se muset na to v pondělí zeptat. Přitom řádila jenom holčička.