icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

lenulka89
autor
26. srp 2019

@matys13 přesně 😀tak jsem teda zvědavá co bude jiného když to teda poznám.... Lustrovala jsem internet a tam píšou že tvrdnuti břicha by nemělo být více jak 20x až 30x denně a nemělo by být když je člověk v klidu. Jako nepočítala jsem to to bych nedělala nic jiného než držela ruku na břichu a počítala jakolikrat mi ztvrdne protože jinak to nepoznám že je právě tvrdé.... 🙄No radši nic nevyhledávat... Zbytečně se znervoznuji... Dřív internet nebyl a žilo se i bez rad a článku 😀

matys13
26. srp 2019

@lenulka89 jj taky tak.. ale prej to poznáme tak očekávám něco jako ukrutnou bolest břicha.. jinak nevím co mě donutí jet do porodnice :D já ty diskuze už taky tolik nečtu.. to by se z toho člověk zbláznil.. jedna má tohle a znamená to tamto, a jiná má totéž a znamená to něco jinýho..

ale nejlepší je, když jsem se o porodu bavila s mámou.. ta pořád říkala že ta bolest nebyla tak hrozná, a že se to dalo v pohodě přežít, ale bratrova přítelkyně u toho hrozně trpěla a nikdy nezažila nic horšího.. tak si pak vyber čemu věřit :d

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
26. srp 2019

@inssomnia no to je aspon pořádnej popis toho co bychom mohli cítit.. jinde se člověk jen dozví že to máme každá jinak a že to prostě poznáme :D a to opakování, to asi budu mít podobné takže si myslím že podle toho bych to i poznat mohla :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
26. srp 2019

@matys13 tak jsem se ptala staniční sestry v poradně jak to poznám a prý tak že ztvrdne břicho, začne to bolet nebo píchat tam dole a od začátku te bolesti se počítaji ty minuty... Mělo by se to sklidnit buď sprchou nebo samovolně - posličci. Pokud se to nesklidni a rozestupy mezi bolesti jsou častější tak to jsou ty kontrakce a trada do nemocnice . Každý to vnímá jinak a někdo má snížený práh bolesti (vysvětlovala mi to tak že když někoho bolí zub či hlava tak hned sáhne po prášku od bolesti, jiní zkouší jestli to odezní-snížen práh bolesti ). Jinak čekala jsem 40minut ikdyž jsem byla objednaná. Dusno, v čekárně nedychatelno hrůza děs. Jinak v pátek kontrola a domluva na vyvolávačku tak doufám že se prcek umoudři a půjde ven sám 🙏

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
26. srp 2019

@inssomnia to jo a jak kočka reaguje na mimčo? No tak musí někde ušetřit že ty rozměry jsou někdy k smichu... My spíme na rozkládacím gauči a kupovali jsme tu přistýlkou od dormea tak je to spaní měkčí... Zapasime s místem tak si vybírat nemůžeme. Už aby byla chalupa hotová.

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
26. srp 2019

@lenulka89 já jsem z těch lidí co chvíli čekaj jestli to přejde nebo ne.. takže do porodnice pojedu asi až na poslední chvíli jak se znám :D ale jinak na bolesti zas tolik netrpím.. zuby mě skoro nebolej, a když mě bolí hlava tak to zkouším nějak rozehnat abych ten prášek brát nemusela.. prášek beru prakticky jen první den mensesu.. ten začátek bejvá u mě takovej krutej. .ale jinak se prášky snažím nebrat no.. tak nevím jak to bude probíhat.. tedka má chlap odpolední, takže když mě to chytne odpoledne, tak budu čekat až dojde domů :D

lenulka89
autor
27. srp 2019

@matys13 přesně 😂 já taky prášky radši ne...ale když mě bolí hlava třeba už půl dne tak si vemu nalgesin a vždy to pak přejde ale fakt až po půl dne... Jinak na zuby mi zabírá zub nebo dasen potřit hřebičkovym olejem a to se utlumi. Vcera v noci tanec v podbřišku že jsme na to s chlapem nevěřícně koukali.... 🙄Malý se asi trochu dral na svět.... Najednou bolest jak kdyby mě někdo píchal jehlama do pipky že jsem vytřeštila oči a valila do sprchy. Zahnala jsem to... Asi posličci... Chlap si dal 3 panaky slivky na kuráž kdyby nahou a já nevěděla co bude dál... 😀Komedie 😀on už si přeleval slivovici do placatky a čekalo se co bude... Nakonec jsem si dala provizorně vložku a šli jsme spát 😂teď se bojím postavit z postele aby se to nerozjelo😀jsem sama doma.. Naštěstí nemocnice kousíček ale i tak bych sama nešla a čekala na chlapa až by přijel domů😀

matys13
27. srp 2019

@lenulka89 tak ja se v 1:50 vzbudila ze pujdu na,malou a sotva jsem se pohla tak jsem si ucvrnkla.. Tak jsem si rikala ze ten mocak byl asi uz moc plnej.. Tak nejak to ale neprestavalo.. Vyhrabala jsem se z postele a sla na wc.. Ale nez jsem tam dosla tak to teklo vic.. Takze jsem sla za chlapem ze se neco deje, ze asi pojedem.. On jeste nespal, zacal se rychle soukat z postele a ja ze si dojdu na wc zatim.. Ale na kachlickach mi to podklouzlo a ja spadla kolik ze me vyteklo za tu minutku vody..tak jsem se s muzovou pomoci zvedla a sedla si na,misu a muz zatim pobihal kolem a nosil ni obleceni.. Do toho jsme vzbudili mamu a tatu.. Ae pak jsme konecne vyrazili.. Tedka lezim v porodnici a cekam.. Dostala jsem tabletu na urychleni a cekam az se rozousti

lenulka89
autor
27. srp 2019

@inssomnia no ségra má 2 kočky, jednu radgolku a druhou britku a když hlídá kluka od přítelove sestry tak ty kočky si k němu lehnou a hlídají ho. Je to takové pěkné😊

hezky jsi to vymyslela, kamarádka má úplně to samé hnízdečko 😀já mám šedobile se srdíčky.

Jo tak první den když jsem měla své dny tak mě taky většinou bolívalo břicho nebo jsem se začala strašně potit od bolesti nebo tak že jsem pořád chodila se přebalovat(už pomalu nevím jake to je😂) ale břicho jsem si nahřala nahřivaci dečkou a povolilo to, když jsem musela do práce tak jsem si vzala prášek a netrpěla jsem, protože bych byla protivná na lidi okolo😀 jen ať se kluci ve škole učí aspoň ví co je může v životě čekat😀

Chaloupka už má nařezane trámy na střechu a nyní koukáme na vchodove dveře protože chcou začít dělat zepředu vlastní vchod tak jsem strašně ráda za to že my ho budeme mít zepředu a staři z boku jak je teď. Střecha se bude dělat nakonec až příští rok. Je to opožděne, chlap je z toho na nervy ale nějak to dopadne...myslí že za 2-3roky budeme bydlet.
No jinak teď se řeší opět kůrovec. Přibyli dalších 15 stromů a obec tlačí na likvidaci do měsíce, hlavně že papalaš od vedle má půl lesa na pořez s kůrovcem a to se neřeší, připadá nám to jak kdyby někdo bonzoval ,nebo si někdo zasedl, protože ten kůrovec je tam teď teprve cca 14 dní a hrozně na chlapa tlačí ať to shodí ale že vedle mají půl lesa napadeného už nikoho nezajímá!:(

nicméně teď se chlap věnuje mě když není v práci, protože ví, že do příští středy musí být maličký na světě. Je mi velkou oporou ikdyž někdy mi připadá, že si myslí, že to ovlivňuji snad já kdy se narodí... Ale jinak se všichni moc na miminko těší. Na vesnici jsme téma číslo 1 drby se nesou, ale tak aspoň se mají lidi o čem bavit😂já si pak budu vykračovat s kočárkem po vesnici a budu si myslet 😂😂😂

lenulka89
autor
27. srp 2019

@matys13 ty brdo 😱no ještě že jste jeli... No tak to je síla... Takže už bez plodovky?No tak vidíš zachvili budeš mít mimiska na světě ☺️ ale teda jako au.... Nezávidím že jsi spadla, ale závidím, že už to budeš mít na světě. Hlavně hodně síly 💐

matys13
27. srp 2019

@lenulka89 ja hnedka jak jsem vstala jsem mela tuseni ze je to ono.. Proste odtece a ty nemuzes delat vubec nic..

Jako nevim, boli to uz ted jak cert a to jsem na zacatku.. Nevim jak tohle dam

lenulka89
autor
27. srp 2019

@matys13 to dáš jsi silná holka když jsi mimiska nosila celých 9 měsíců tak to teď už dotáhneš do konce, tolik lidí to zvládlo taky to zvládneš 😊a epidural by ti od bolesti nepomohl? A čekáš nakonec chlapečka nebo holčičku nebo to bude překvapeni?

barbora_rozek
27. srp 2019

@matys13 držím palce, jako není to procházka růžovým sadem, ale uvidíš, že to dáš. A pokud máš sílu psát na modrého koníka při bolestech, tak to zvládneš levou zadní, já tehdá neměla pomyšlení na nic

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
27. srp 2019

@inssomnia jasně, hledali až našli... No tele nakonec nebude jelikož kráva byla v minulosti nadopovana injekcemi proti oplodneni poté vyřazena na jatka a tchán ji vlastně z jatek zachránil a zkusil inseminaci dokonce 3x. Samozřejmě bez úspěchu byl všem jen pro smích na vesnici, udělal ze sebe blbce i veterinář mu řekl že je kráva stelna a nakonec se mu vysmál. Tchyně o tom všem nevěděla a jak zjistila že peníze, které vydělala při částečném důchodě šly na krávu tak ji braly všechny mory že kouřila jednu cigaretu za druhou. Nakonec nechala peněz na účtě jen minimum s tím, že zbytek dá na realitní fond a v budoucnu to bude mít naše dítě. Tchán teď nemá z čeho čerpat a nemůže vymýšlet co by pořídil jelikož peníze nejsou. Před měsícem pořádně nezabrzdil traktor a ten jim naboural do zaparkované Vitary. Tak škoda za 20000 tak šetří na opravu ze svého důchodu 😀

matys13
27. srp 2019

@lenulka89 nosit ho byla prochazka ruzovou zahradou.. Za pul hodiny krivka.. Malymu je porad dobre.. Pak bude prohlidka kde mi ty prsty strci az do keku a uvidime.. Ted jsem byla ve sprse a ta malinko pomohla.. Ale uz by mi mohla prestat odtekat plodovka.. Je ji tam nejak moc porad

inssomnia
Autor odpověď smazal
amitrama
27. srp 2019

@matys13 no paráda, vidíš to a ještě před termínem. Já čekala asi 30 hodin s ruplou vodou a tekla furt. Ona se doplňuje takže poteče... Já z toho měla blbý pocit tak o to víc jsem pila a o to víc vody bylo.

matys13
27. srp 2019

@amitrama kdyby to ale tolik nebolelo.. Trva to dlouho a hrozne to boli

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
27. srp 2019

@matys13 to té vody je tolik? 🙄🤔Hmm tak to mi asi fakt neunikne, když by náhodou praskla.. To zvládneš🙂Musíš🙂 buď ráda že jsi pod odborným dozorem když tak rychle můžou zakročit. A otevíráš se aspoň ?

lenulka89
autor
27. srp 2019

@inssomnia no půjde na jatka, stará kráva už ani mléko nedává... Už ji domlouvali odvoz tak až pojede prý okolo tak že se pro ni staví... Aspoň budou mít více času chodit kolem baráku teď chodili kolem krávy tak pak už nebudou muset. Už ani těch 15 slepic nemají. Pobrala to liška a zůstala jen jedna slepice. Se nějak drží hrdinka nebo si ji liška šetří 😀

Strana