icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
2. zář 2019

Tak ja uz nevim.. Nejdriv nemam mliko a kdyz ho mam hromadu tak malej odeme odmita pit.. Nebo jsem proste neschopna.. Oni mi ho donesou na krmeni a kdyz mu tu vradavku daj tak pije.. Aw jak to delam ja tak jen rve, rve a rve.. Ja uz fakt nevim jak ho mam kojit

amitrama
2. zář 2019

@matys13 musíte se to naučit oba. Chce to čas a trénink. Vím o čem mluvím, moji nezralci se to taky učili a já se plně rozkojila až když měli 3-4 týdny. Hlavně se nestresuj.

amitrama
2. zář 2019

@inssomnia jeee to je bezva nápad. Asi budu si muset taky zajít.

Taky se ti děje toto? 😀

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
2. zář 2019

@amitrama jenze ja mam pocit ze jsem mama k nixemu.. Padla,na me nejaka depka

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
2. zář 2019

@inssomnia my jsme se po ceste z nemocnice stavili v lekarne a koupili rucni odsavacku.. Zkusila jsem ji a docela to s ni jde..ale tedka se malej probral a s pomoci muze se nam to nejak povedlo.m nebo aspon kdyz mu bradavka vyklouzla a ja zkusila malicek tak ani nepotahnul.. Tak uvidime

lenulka89
autor
2. zář 2019

Holky my šílene trpime na prdy.. Nemůže se vykakat a v bříšku má hotový cirkus:( pořád pláče bolí ho to a mě to jako mámu bolí neskutečně moc 😣nevím jak mu pomoct.. Dáváme před kojením babycalm ale i tak se mi to zdá málo. Pečivo si schovávám a začnu jist staré

teezska
2. zář 2019

@lenulka89 Ahoj, na bříško můžu ze zkušenosti doporučit fenyklovou mast, hezky s ní bříško 20 minut masírovat po směru hodinových ručiček, hlavně ne naopak, zhoršilo by se zažívání, jinak espumiśan kapičky do každého mlíčka, miminku neublíží, hezky projdou traktem, dále nahřívání bříška, svičení s nožičkama a pokud opravdu špatně kaká, tak z lékárny laktulosa 2,5 - 5 ml na večer, jinak jednou denně probiotika, mám z Dr. Maxe přímo jejich značku, dávám je každé ráno a malá je už v pořádku, předtím nám tři týdny probrečela, už jsem nevěděla co s ní, teď je jí 9 týdnů a jak kope nožičkama, tak si už pomůže sama, hlavně to chce trpělivost a maminky náruč 🙂 (Za mě fenyklový čaj nedávat, každé dítko je jiné, ale malou strašně nadýmal a bolelo jí bříško)

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
4. zář 2019

@teezska díky za doporučení 🙂 mě byla doporučena tymianova mast od justu primo od novorozenecke sestry stojí 405kc ale je k dostání jen na internetu... A prý obklad z třešnovych peciček je k dostání v DM je super tak vyzkoušíme všechno možné a uvidíme hlavně aby mu to pomohlo.dnes prorval celou noc. Uuz jsem nevěděla co s ním. Včera nás pustili domu jelikož hezky přibiráme🙂 mě se včera nalily prsa. Musím si ještě prostudovat něco o kojení v nemocnici nám o tom nic neříkali :(

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
10. zář 2019

Jak vám prospívá mimčo? My se máme čile k světu. Akorát ještě máme novorozeneckou žloutenku ale tak ta snad zmizí 🙂 jinak bříško už nás netrápi, začínáme si vymýšlet a líbí se nám hlavně pozornost a nošení na rukách. Holky máte něco super na loupajici kůži u miminek? My dostali na to krém infadolan ale pořád se nám kůže loupe:( 0

verunkaaa27
10. zář 2019

@lenulka89 my jsme dostali kalciovou mast, ale mažu to taky https://www.lekarna.cz/aviril-detsky-olej-s-azu... jsme používali i při dceři, když se jako miminko hodně loupala 🙂 je to levné, vydrží to dlouho a pomáhá to 🙂

jinak syn je pořád pěkný jedlík, kdyby bylo podle něho, tak je pořád přisátý :D když ne na prsu, tak na našem krku, obličeji, ruce, prostě kde se dá, jak malá piraňa :D od porodnice nechtěl dudlík (jako dcerka), tak jsme ho nenutili, ale asi týden zpátky mamka přišla s tím, že ten dudlík vyzkouší a povedlo se jí to, nechce ho tedy pořád, ale konečně se zas protáhlo kojení po třech hodinkách...postupně to snižoval a už jsme byli před dudlíkem i na hodině a půl a pořád byl neklidný a plačtivý a dudlík zabral 🙂

nevím kolik váží a měří, kontrolu máme 30.9., ale podle toho co vidíme a podle oblečení roste pěkně 🙂

amitrama
10. zář 2019

No já tomu nemůžu věřit, ale oba jsou tak hodný. Samozřejmě taky máme občas noční partošky, ale představovala jsem si to hůř. Bolení bříška taky umí potrápit, ale kombinace všech vychytávek umí pomoct. Je hrozné jak to ale letí. Už krásně pozorují okolí, umí zaostřit, krásně zvedají hlavičku. Pokroků je tolik, chce se mi brečet aby to nebylo tak rychlé.

matys13
10. zář 2019

Ahoj, tak my mame za 4 hodky 2 tydny a ja si prijdu naprosto neschopna.. Prvni tyden jsem s nim byla sama doma pres dopoledne a to jen kricel a kricel st jsem delala cokoli.. Ja kazdej den nepouzita jak me bolela hlava a jeste nevyspala, kazdej den jsem brecela jak jsem hrozna matka kdyz malej jen krici a ja ho neumim uklidnit ani uspat.. To neumim vlastne ani ted, ale muj muz si vzal otcovskou dovcu a je se mnou doma.. Tak se o prcka stara hlavne on.. Ja jsem ta pres kojeni.. Ale malej aspon sem tam spi a muz ho umi uklidnit..

Jen se desim co az nu ta dovca skonci.. To asi dojdu za svoji obvodackou at mu nalise osetrovaka na me.. Jinak se asi zblaznim..pry se to tak dela.

Navic me porad boli to sesiti.. Kazdej den tu skuhram bolesti a mam pocit ze se to nelepsi.. Jsem fakt hrozna mama😥

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
11. zář 2019

@inssomnia ja ani nevim co muzi zabira.. Na toho naseho prcka asi nic.. Vcera v noci porad vriskal nekdy do 2 rana.. Muz se ho porad snazil uklidnit ale dycky byl klid tak na 15 min a pak malej zas zacal.. Pak prisla mojd mama, 30 min ho tu chovala a malej pak spal az do rana.. Ja uz opravdu nevim jak na nej.. I v tom kocarku uz skoro nechce spat

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
11. zář 2019

@matys13 určitě to může být i růstovým spurtem, ten bývá ze začátku častěji a bývají právě hodně neklidní a plačtivý...ale určitě nejsi hrozná matka...já byla při prvním dítěti úplně stejná :D pořád jsem brečela, že to nezvládám a byla jsem ze všeho hotová...teď jsem tedy brečela jednou, když jsem se tři dny za sebou nevyspala a už jsem fakt nemohla a malý furt nechtěl usnout...ale od toho nám teď pomohl konečně ten dudlík a je to lepší...může mu bolet i bříško, tak bych doporučila třeba pít fenyklový čaj nebo nějaký pro kojící matky, taky jsem ho začala pít a je to lepší...o tom růstovým spurtu si něco pročti a uvidíš, zda to na vás pasuje 🙂

matys13
11. zář 2019

@inssomnia mamka se snazi.. Ja se ji dycky ptam jak to dela a ona ze ani nevi. Je videt ze 2 deti uz vychovala.. Tedka jsme byli na kontrole a malej nepribral ani gram ale vyrostl o 4 cm.. Ale to kakani je u bas boj.. Co jsme doma kadil nam jen 2x.. Ted jen porad cura.. Uz skoro tyden jen cura.. Tak ho to tam treba tlaci.. Nebo nevim co mu je.. Vcera se nanedl po 9 a pak chtel az rano..

Jinak satek ani nositko nemam.. Neumim to zavazovat, a s mou chuzi je to taky dost problem.. Jak nekam jdu tak se kroutim. I to vstavani a sedani je utrpeni.. A to jsem 2 tydny po porodu a mam pocit ze se tl snad ani nehoji..

matys13
11. zář 2019

@verunkaaa27 ja jsem to nekde cetla ale psali zs to byva az dyl.. My mame teprve 2 tydny vcera.. Tak nevim.. Ale asi ho proste teapi brisko no.. Jen nevime jak ho uklidnit uz

verunkaaa27
11. zář 2019

nene je to mezi 7-10 dnem, 2-3 týden, 4-6 týden a později...;) každý dítě to má jinak dlouhé 🙂 https://www.maminka.cz/clanek/rustovy-spurt-koj...
pokud jde o to kakání, tak to mě dostalo..určitě bych to probrala s doktorkou..nám kadí už od začátku několikrát za den, neumím si představit, že nekaká tak dlouho :-O je možné, že máš třeba i slabé mlíko, když nepřibral...proto se pořád vzteká...je tu hodně možností, ale určitě neděláš nic špatně ;)

verunkaaa27
11. zář 2019

@matys13 a jak jsi psala o tom šití, že tě to ještě bolí...rodila jsem 12.8. a bohužel mě to bolí ještě teď :( takže je to asi normální...po dvou týdnech od porodu jsem byla dokonce za doktorkou, protože jsem myslela, že se mi to zahnisalo jak to bolelo, nemohla jsem ani stát, natož sedět nebo chodit...do toho stále mám bolesti spodku, bolí mě i poštěváček ...no prostě i po takové době to není dobré...to samozřejmě nechci strašit, jen abys věděla, že je to normální (podle doktorky)

matys13
11. zář 2019

@verunkaaa27 ja jsem se na to doktorky ptala a pry nekdo kadi kazdej den a nekdo 1x za tyden.. Ze se mu bejdriv musej poradne zaplnit streva aby mohl kakat.. Takze nam na to nic nedala..

Na ten spurt jsem se divala a nevim. Pije tak nejak stejne a spis tedka hur spi nez ze by se mu chtelo vic spat.. Leda ta mrzutost by tam sedela tak nevim jestli to jd ono nebo ne..

Jak ale zjistim ze mam slaby mliko? Doktorka na tu vahu nic nerikala vcera. Nerikala ze by bylo neco spatne.. Jen nas poslali do nemocnicd kvuli zloutence jestli se nu zas nezhorsila

matys13
11. zář 2019

@verunkaaa27 ja tu doma porad hekam a brecim jsk me to tam boli, stipe a pali.. Jako cetla jsem ze to trva nez se to zahoji, ale cekala jsem aspon zlepsovani trochu.. Navic porad krvacim.. Sice min, ale jeste to nepreslo

Strana