Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@inssomnia mě odstřikavat nejde :( koupila jsem si manuální odsavačku z Lidl shopu díky tomu že má plno nástavců na ruzne tipy lahviček a prostě mi to nejde. Cecky nalite ale tou odsavačkou mi to prostě nejde a to to mliko teče pomalu samo když je malý přisaty nebo když se blíží čas kojení. Takže odstřikavam rukou😕aby aspoň bradavku malý pobral do úst..
@matys13 jsi ve stresu a miminko to cítí :( zkus se hodit do pohody a a vpohode bude i mimčo taky jsem s tím bojovala. Zkus polohu na tygříka, mě se tím dítě uklidní když hodně řve a prdi u toho jak o duši... Jinak s tím kakanim máme taky problém.Se co 3dny posere úplně durch přes plenu i dupačky ale že toho je.... Když vidím že se začíná vrtět tak mu při přebalování zvednu nohy, tapky jakoby přitlačím k bříšku a on se najednou zklidní a začne tlačit. Já vezmu teploměr, který namažu buď olejickem nebo bephantenem a trošku se mu tím teploměrem prosťourám v zadečku... On si spokojeně u toho prdí a kaká.. 😀Hlavně že se mu uleví. Dělám to ale jen občas ne každý den aby se bobek naučil i sám vyprázdnit.
@lenulka89 u nas tygrik nezabira.. Zkousela jsem ho bekolikrat a jen vic kricel.. Ten teplomer taky obcas pouzijem aby se vyprdel.. Tedka jsme zkusili koupit i jiny kapky na prdiky a taky chci zkusit jinej vitamin d. Jsem cetla ze ten vigantol obcas ty vetry zhorsuje.. Tak uvidime.. Dneska jdeme na kontrolu k pediatrovi.. Snad malej pribira
@matys13 nám taky dali vigantol a kanavid ale to jsou jen vitamíny. Tak se zkus poradit s pediatrem. My máme babycalm ale používám ho jen když už fakt nevím co s ním . Dnes jsem mu dala lžičku fenykloveho čaje co jsem si uvařila a mohu říct že dobře u toho prděl... Kdybych nebyla s ním sama doma tak si budu myslet že tak prdi chlap 😀
@inssomnia to buď ráda není to nic hezkého :( navíc se musím sama hlídat co snim. Naštěstí a to jsem fakt šťastná v noci spí a nehulaka za to jsem mu strašně vděčná 😁no během kojení bych to zkusit mohla... Ale nevím jak to zvládnu to je moc věcí najednou 😀držet dítě a ještě si odsavacku u prsa. Nám se teď odloupl pupečník. A asi ho to bolí má to takové zarudlé a malinko krvavé tak snad to nebude nic vážného. Ve čtvrtek jdeme k pediatrovi. Dost mi dnes řval tak si myslím že ho to asi boli:(
@inssomnia jsem nevěděla že v porodnici můžou pupečník uřiznout 🤔. No volala jsem doktorce tak máme pořád lihovat a pak namazat betadynkou a zakrýt gazou. Zítra na to mrkne tak snad tam nebude mít žádnou infekci. Já dnes snidala tak že jsem měla posazeneho malého v klíně, mezi prsa jsem mu dala hlavu a ruce jsem měla volné na jídlo 😀mi v takové poloze normálně usnul 😀jinak hlavičku už taky docela sám udrží je to pěkné jak se to dítě každým dnem zdokonaluje, zoceluje a vnímá okolí čimdal více. Jen na rukách se už docela pronese 😕
@inssomnia to jo malý taky sleduje obličeje a chce na vše vidět ale ještě nevnímá tak moc jak vaše slečna 🙂
No tak dnes po kontrole pediatrem kapat roztokem betadynem prý to neštipe jak prý mast(já si mastičkou mazala rány a teda neštipalo to - ale tak budiš) a dobře desinfikuje a předepsala nám antibiotikovou mastičku pro jistotu.Maly si rád čůrá na hruď při přebaleni a už si střelec počural i obličej 😀tak kdyby náhodou ať v pupíku nemá infekci. Jinak hlavičku už docela udrží šikula malý 😊pořád chce být přisaty na prsu a doktorka říkala že prý to je v pořádku že může mít jen žízeň, prý mu mám prso dát kdy si řekne🙄😣takže přestávám dodržovat 2-3hodiny kojení a prostě až se vzbudí tak se vzbudí...
@inssomnia
@lenulka89 no jo to klučičí čůrání je fakt síla. Ze začátku jsem ho radši zakrývala plenkou abych nemusela furt převlékat a mýt. Teď jsem to už celkem vychytala vím kdy bude vlna a 2 týdny bez nehody. Jinak chlap s tím měl problem, furt mě volal ať ho jdu opláchnout, že má mokré i vlásky 😂. Ale to měl i s holčičkou ale s kakanim. Ona daleko častěji kadi a jednou jsem to našla na naproti prebalovaku na stěně, pak to chytal i do ruky. Má u toho ráda publikum. Kluk v tom klidně sedí ani nepipne. Jinak je víc slyšet jeho, ona má jemnější pláč a než to rozjede dá víc času. Víc pozornosti si vyžaduje on. Jinak jsou si v chováni podobní, výrazné rozdíly nevidím.
@amitrama no taky si nás klučik počural i vlasy 😀taky už vím kdy asi ještě počkat s plinou abych zbytečně nepřebalovala na 2x😀 navíc už si vyžaduje pozornost a nošení na rukách. Dnes jsme byli venku 2h řval jak tur v kočáru a když jsem ho vyndala z kočáru abych ho uklidnila jelikož byl hodně rudý ve tváři a řval pomalu z posledních sil tak najednou bylo po řvu... Tak to ne hošanku... Pořval si ještě chvíli a bylo najednou ticho. Unavil se tak že z toho usl... Přitom nic mu nechybělo,přebaleny byl, oblečený taky a nakojeny myslím dostatečně když jsem ho měla přisateho 45minut na prsu. Začíná si vymýšlet🤔
@inssomnia a v pohodě? Já se toho trochu bojím... Kamarádka říkala že to je jak poprvé... 😀Tak já mám ještě do konce šestinedělí 3tydny čas a ještě si nejsem jistá zdali se tam chci podívat... 😀 Nicméně po šestinedělí kontrola na gynde a prý můžu znovu klidně otěhotnět tak nějaka antikoncepce nebot přítel gumu prostě nechce a já tak brzo další dítě taky nechci.. 🙄
@lenulka89
@inssomnia tak to jsem si myslela že jen já jsem první sex po porodu prožívala jako uplne moje poprvé 🙂, taky se manžel nemohl dočkat. Za celé moje tehu to bylo jen párkrát a ke konci už vůbec.
@inssomnia a po kontrole máš i hrdlo uzavřené pořádně? Já tedy jenom lehce a i děloha se ještě zotavuje, ale to je asi proto že byla riznuta.
no neumím si představit, že u nás není sex tak dlouho :D my ho měli ještě tři dny před porodem :D :D někdy párkrát do týdne, někdy 1x týdně, takže teď ten 6 týdenní půst je za trest :D navíc mě ten spodek ještě bolí, takže si nejsem jistá, zda do toho půjdu v nejbližší době, asi si ještě počkáme. Dnes mám kontrolu na gyndě a mám z toho docela obavy, protože když jsem se podívala dolů, tak to tam vypadá příšerně :D
Tak dneska jsme byli na dalsim vazeni a malej konecne pribral.. Tedka vazi 3 700 g.. Minulej tyden vazil 3 500.. A predtim taky.. Tak jsme konecne taky zacli rust 😁
@verunkaaa27 jj to vime.. Ae ten nas dycky ty 4uce nejak nen dostane.. Ale v posledni dobe mame problem usnout spis pres den..