icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
16. zář 2019

@inssomnia mě odstřikavat nejde :( koupila jsem si manuální odsavačku z Lidl shopu díky tomu že má plno nástavců na ruzne tipy lahviček a prostě mi to nejde. Cecky nalite ale tou odsavačkou mi to prostě nejde a to to mliko teče pomalu samo když je malý přisaty nebo když se blíží čas kojení. Takže odstřikavam rukou😕aby aspoň bradavku malý pobral do úst..

lenulka89
autor
16. zář 2019

@matys13 jsi ve stresu a miminko to cítí :( zkus se hodit do pohody a a vpohode bude i mimčo taky jsem s tím bojovala. Zkus polohu na tygříka, mě se tím dítě uklidní když hodně řve a prdi u toho jak o duši... Jinak s tím kakanim máme taky problém.Se co 3dny posere úplně durch přes plenu i dupačky ale že toho je.... Když vidím že se začíná vrtět tak mu při přebalování zvednu nohy, tapky jakoby přitlačím k bříšku a on se najednou zklidní a začne tlačit. Já vezmu teploměr, který namažu buď olejickem nebo bephantenem a trošku se mu tím teploměrem prosťourám v zadečku... On si spokojeně u toho prdí a kaká.. 😀Hlavně že se mu uleví. Dělám to ale jen občas ne každý den aby se bobek naučil i sám vyprázdnit.

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
17. zář 2019

@lenulka89 u nas tygrik nezabira.. Zkousela jsem ho bekolikrat a jen vic kricel.. Ten teplomer taky obcas pouzijem aby se vyprdel.. Tedka jsme zkusili koupit i jiny kapky na prdiky a taky chci zkusit jinej vitamin d. Jsem cetla ze ten vigantol obcas ty vetry zhorsuje.. Tak uvidime.. Dneska jdeme na kontrolu k pediatrovi.. Snad malej pribira

lenulka89
autor
17. zář 2019

@matys13 nám taky dali vigantol a kanavid ale to jsou jen vitamíny. Tak se zkus poradit s pediatrem. My máme babycalm ale používám ho jen když už fakt nevím co s ním . Dnes jsem mu dala lžičku fenykloveho čaje co jsem si uvařila a mohu říct že dobře u toho prděl... Kdybych nebyla s ním sama doma tak si budu myslet že tak prdi chlap 😀

lenulka89
autor
17. zář 2019

@inssomnia to buď ráda není to nic hezkého :( navíc se musím sama hlídat co snim. Naštěstí a to jsem fakt šťastná v noci spí a nehulaka za to jsem mu strašně vděčná 😁no během kojení bych to zkusit mohla... Ale nevím jak to zvládnu to je moc věcí najednou 😀držet dítě a ještě si odsavacku u prsa. Nám se teď odloupl pupečník. A asi ho to bolí má to takové zarudlé a malinko krvavé tak snad to nebude nic vážného. Ve čtvrtek jdeme k pediatrovi. Dost mi dnes řval tak si myslím že ho to asi boli:(

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
18. zář 2019

@inssomnia jsem nevěděla že v porodnici můžou pupečník uřiznout 🤔. No volala jsem doktorce tak máme pořád lihovat a pak namazat betadynkou a zakrýt gazou. Zítra na to mrkne tak snad tam nebude mít žádnou infekci. Já dnes snidala tak že jsem měla posazeneho malého v klíně, mezi prsa jsem mu dala hlavu a ruce jsem měla volné na jídlo 😀mi v takové poloze normálně usnul 😀jinak hlavičku už taky docela sám udrží je to pěkné jak se to dítě každým dnem zdokonaluje, zoceluje a vnímá okolí čimdal více. Jen na rukách se už docela pronese 😕

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
19. zář 2019

@inssomnia to jo malý taky sleduje obličeje a chce na vše vidět ale ještě nevnímá tak moc jak vaše slečna 🙂
No tak dnes po kontrole pediatrem kapat roztokem betadynem prý to neštipe jak prý mast(já si mastičkou mazala rány a teda neštipalo to - ale tak budiš) a dobře desinfikuje a předepsala nám antibiotikovou mastičku pro jistotu.Maly si rád čůrá na hruď při přebaleni a už si střelec počural i obličej 😀tak kdyby náhodou ať v pupíku nemá infekci. Jinak hlavičku už docela udrží šikula malý 😊pořád chce být přisaty na prsu a doktorka říkala že prý to je v pořádku že může mít jen žízeň, prý mu mám prso dát kdy si řekne🙄😣takže přestávám dodržovat 2-3hodiny kojení a prostě až se vzbudí tak se vzbudí...

inssomnia
Autor odpověď smazal
amitrama
20. zář 2019

@inssomnia
@lenulka89 no jo to klučičí čůrání je fakt síla. Ze začátku jsem ho radši zakrývala plenkou abych nemusela furt převlékat a mýt. Teď jsem to už celkem vychytala vím kdy bude vlna a 2 týdny bez nehody. Jinak chlap s tím měl problem, furt mě volal ať ho jdu opláchnout, že má mokré i vlásky 😂. Ale to měl i s holčičkou ale s kakanim. Ona daleko častěji kadi a jednou jsem to našla na naproti prebalovaku na stěně, pak to chytal i do ruky. Má u toho ráda publikum. Kluk v tom klidně sedí ani nepipne. Jinak je víc slyšet jeho, ona má jemnější pláč a než to rozjede dá víc času. Víc pozornosti si vyžaduje on. Jinak jsou si v chováni podobní, výrazné rozdíly nevidím.

lenulka89
autor
22. zář 2019

@amitrama no taky si nás klučik počural i vlasy 😀taky už vím kdy asi ještě počkat s plinou abych zbytečně nepřebalovala na 2x😀 navíc už si vyžaduje pozornost a nošení na rukách. Dnes jsme byli venku 2h řval jak tur v kočáru a když jsem ho vyndala z kočáru abych ho uklidnila jelikož byl hodně rudý ve tváři a řval pomalu z posledních sil tak najednou bylo po řvu... Tak to ne hošanku... Pořval si ještě chvíli a bylo najednou ticho. Unavil se tak že z toho usl... Přitom nic mu nechybělo,přebaleny byl, oblečený taky a nakojeny myslím dostatečně když jsem ho měla přisateho 45minut na prsu. Začíná si vymýšlet🤔

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
24. zář 2019

@inssomnia a v pohodě? Já se toho trochu bojím... Kamarádka říkala že to je jak poprvé... 😀Tak já mám ještě do konce šestinedělí 3tydny čas a ještě si nejsem jistá zdali se tam chci podívat... 😀 Nicméně po šestinedělí kontrola na gynde a prý můžu znovu klidně otěhotnět tak nějaka antikoncepce nebot přítel gumu prostě nechce a já tak brzo další dítě taky nechci.. 🙄

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
amitrama
24. zář 2019

@lenulka89
@inssomnia tak to jsem si myslela že jen já jsem první sex po porodu prožívala jako uplne moje poprvé 🙂, taky se manžel nemohl dočkat. Za celé moje tehu to bylo jen párkrát a ke konci už vůbec.
@inssomnia a po kontrole máš i hrdlo uzavřené pořádně? Já tedy jenom lehce a i děloha se ještě zotavuje, ale to je asi proto že byla riznuta.

verunkaaa27
24. zář 2019

no neumím si představit, že u nás není sex tak dlouho :D my ho měli ještě tři dny před porodem :D :D někdy párkrát do týdne, někdy 1x týdně, takže teď ten 6 týdenní půst je za trest :D navíc mě ten spodek ještě bolí, takže si nejsem jistá, zda do toho půjdu v nejbližší době, asi si ještě počkáme. Dnes mám kontrolu na gyndě a mám z toho docela obavy, protože když jsem se podívala dolů, tak to tam vypadá příšerně :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
24. zář 2019

Tak dneska jsme byli na dalsim vazeni a malej konecne pribral.. Tedka vazi 3 700 g.. Minulej tyden vazil 3 500.. A predtim taky.. Tak jsme konecne taky zacli rust 😁

verunkaaa27
Autor odpověď smazal
matys13
26. zář 2019

@verunkaaa27 jj to vime.. Ae ten nas dycky ty 4uce nejak nen dostane.. Ale v posledni dobe mame problem usnout spis pres den..

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
Strana