icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

amitrama
19. lis 2019

@verunkaaa27 no ja fakt doufam ze ho to cviceni i uvolni. Domik ma problemy i s kadenim a prdy. Proste to zadrzuje, i kdyz mu chci pomoct s teplomerem tak me tam ani nepusti. Kdyz mu dam cipek tak taky vyleze. Kakani je u nas vzdy na dlouho s nim. A az zacne delat blbinky a uvolni se tak to jde ze se neatacim divit.

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
19. lis 2019

@amitrama my měli taky problém s kadenim, kakali jsme 1x za 3dny a toho bylo fakt dost že to měl všude vepředu i vzadu. Koupila jsem mu probiotika biopron pro děti a teď kaka 1-2x denně po troškach.

lenulka89
autor
19. lis 2019

@inssomnia látkové pleny a ty vkladačky jsem zkusila a on mi to vždy pročural až jsem ho musela převlect do suchého. Že bych dělala něco špatně? 🤔Nebo prostě jen čurá moc že někdy mám pocit že i tu jednorázovou plenu můžu ždimat ručně ... Přebaluji před kojením pravidelně +-2h

lenulka89
autor
19. lis 2019

@verunkaaa27 to máš chlápaka... 😀Můj bude mít příští týden 3mesice a váží 5,6kg. Jinak dostali jsme rýmu tak očkování se asi odloží a doufám že se z toho brzo dostane bobek :( občas si i zakucka ale to už není takova hrůza... Stačí že musíme odsavat... :( máme tu odsavačku na vysavač a je to rychle že malý ani neví 😀

verunkaaa27
19. lis 2019

@lenulka89 já si vůbec nedokážu představit látkovat...dřív jsem látkovala u dcery..ale Vašík čůrá fakt hodně a kolikrát i za hodinu to má durch počůrané :D a to máme pleny pampers premium care, takže i vidím přes tu modrou čáru, že je to celé pročůrané a navíc i na dotek to jde poznat a váhově ani nemluvím :D

tak to je taky pěkná váha, my máme prostě malého king konga :D jsem zvědavá, zda to bude zítra komentovat paní na rehabilitacích...aby si ho nespletla s půl ročním dítětem :D na kardiologii si taky mysleli, že je starší :D i když to si myslí všechny maminky, které jsou v poradně a čekají tam se mnou :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
20. lis 2019

tak máme první rehabilitaci za námi...a naštěstí vývoj je super, vše zvládá na jedničku s hvězdičkou...jediné co říkala, že má trochu uvolněné svalstvo na zádech, tak nám ukázala dva cviky, které máme cvičit 1x denně a za týden na kontrolu...takže se mi ulevilo...ale i tak si pěkně pobrečel a když jsem viděla co s ním dělá, tak jsem měla úplně hrůzu v očích :D no a samozřejmě se zmínila, že na svůj věk je velkej :D

lenulka89
autor
20. lis 2019

@verunkaaa27 no tak to se pronese už. No já zkoušela látkovat protože toho je fakt dost co nesu do popelnice ale to prostě nejde.. Jak píšeš za hodinu durch že jsem byla i já počurana jak jsem ho měla na klíně a navíc jsem mu dala na to svrchní kalhotky a i přes to byl mokrý :(

lenulka89
autor
20. lis 2019

@verunkaaa27 a to plně kojiš? Pokud jo tak to máš dost výživne mlíčko 😀

verunkaaa27
20. lis 2019

@lenulka89 jj plne kojim a stejně je mu to kolikrát málo :D asi tam mám smetanu :D no ja trochu doufám, že se mu to zpomalí az bude akčnější, jinak ho budu tahat do třetího patra v kýblu přes kladku :D :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
21. lis 2019

@inssomnia ty pokroky u těch miminek jsou úžasné 🙂 mě se vždycky líbí, když je na gauči a já si pak lehnu vedle něj a on začne celej svítit..machá ručičkama nahoru a dolů, vydává zvuky, uchechtává se a prostě jde vidět jak je strašně rád, že jsem tam přišla 🙂

amitrama
21. lis 2019

@inssomnia kez bych to mohla taky rict ze dite neni moje hlavni pracovni napln. I kdyz ka bych nemenila. Je fakt ze ted je s nimi kazdym dnem vetsi a vetsi sranda. Jak byva rano hnusne tak si oba dam do postele a hrajeme si. Ja moc rikanek neznam tak vzdy pred spanim nastuduji nejakou ceskou pphadku a rano v posteli jim ji rikam. Ale kdyz prebaluju tak to je vzdy chvilka kdy se venuji jenom tomu jednemu a to maji radi. Treba chlapecek se vic chechta kdyz ho libam a holcicka zase kdyz zpivam. To bych uz mela taky nastudovat. Ze skakal pes uz mi hrabe.

amitrama
21. lis 2019

@verunkaaa27 v kyblu pres kladku tak to je supr hlaska 👍. My rehabilitace nic moc, holka ta je tedy ok, budou ji jenom sledovat, ale chlapecek ten má prohly zada a raminka zvednute. Tam budeme muset cvicit vic. Jak je tam doktor kontroloval a delal s nimi psi kusy tak ten rozdil mezi nimi je fakt velky. Ona vsechno tak ladne, kam ma kouknout koukne a on ne. Pritom nema problem tocit s hlavickou. Ukazal nam zatim dva cviky a pristi tyden nam ukaze dalsi. Cellem budou 4 a cvicit 4x denne. No snad to budu zvladat. Dost me to vydesilo kdyz jsem to videla.

verunkaaa27
21. lis 2019

@amitrama to já žádné říkanky ani pohádky malému neříkám :D :D

chudáček, asi to taky hodně probrečel viď? :( mě z toho bylo zle a nedokázala jsem se skoro soustředit co s ním mám dělat, takže si pamatuji ze dvou cviků jen jeden :D a u toho druhého si nejsem jistá, jsem si připadala jak chobotnice..i prso jsem musela zapojit a držet jím jeho hlavu :D ale pokud se to tvému malému bude zlepšovat, tak třeba to nebude tolikrát za den později

lenulka89
autor
22. lis 2019

no jak tak čtu tak mám celkem strach z té kontroly ve 3 měsících 😀

verunkaaa27
22. lis 2019

@lenulka89 a z čeho máš strach? :D :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
24. lis 2019

@inssomnia :D tak já si myslím, že jsou rádi, že slyší náš hlas 🙂 nevím kde jsem to četla, jestli tady nebo jinde, ale někdo si takhle čte svoje vlastní knihy před dětmi...tak nad tím taky přemýšlím..já si je čtu potichu při kojení a před spaním :D takže trvá než knihu dočtu

inssomnia
Autor odpověď smazal
amitrama
28. lis 2019

@verunkaaa27 jako cvicime asi tyden a uz to zvladam celkem dobre, myslim ten jeho plac. Nastesti mame 2 cviky a nejsou uplne mucici. Je to takovy wreastling. V te neprijemne poloze ho drzim jen 20-30 vterin a pak je zase jako slunicko. Vic mi dali rady nez cviky. Jako ja jsem si uvedomovala ze malo stridam strany kdyz ho beru na ruce. Proste mit volnou pravacku je pohodlnejsi. Pak treba pri koupani, my se teda koupeme s detmi v obr vane, bud si vleze manzel a ja svlikam, oblikam, svlikam oblikam a muz koupe a obracene. U holky je to pry dobre ze kdyz "plave" tak posiluje svalstvo ale u nej prave blbe. Zapojuje svaly spatne jak ma lepsi jednu stranu. No a pak ruzne veci jako stridat misto v kocarku, v postylce...
No a dnes na cviceni ne ze by pasl ale on uz se zvedal jako na lezeni. I fyzioterapeutka rikala ze je to na urovni 5 mesice, ze docela predbiha. A dnes kdyz jsem ho dala na brisko, tak i po 10 minutach brecel kdyz jsem ho otocila zpatky. Celkem cumel na brisku asi hodinu 😳 a to vcera po 2 min mu uz padala hlava. Nevim jestli to pres noc natrenoval nebo co. Ale co se tyce uchopovani hracek tak tam je na urovni sveho korigovaneho veku 3m. Zacina povidat docela dost, segra ta si povida hlavne s nami a s kolotocem ale jemu se pusa nezavre. A casto dela taky rozprasovac. Jako za tyden hlavne u nej vidim strasne moc zmen. No ale abych nechvalila jenom jeho 😋 Vikinka je pekne vycurana, casto zveda nozicky a nove zjistila ze je to snazsi kdyz si taha teplacky 😂😂😂 jako je to strasna sranda je pozorovat.
Co Vy jak jde cviceni u Vas?

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
29. lis 2019

@amitrama když jsme tam byli podruhé, tak po mě chtěla, abych jí ukázala ty cviky :D samozřejmě jsem zvládla jen jeden..ale jak mi ukázala podruhé ten druhý cvik, tak už to jaktakž zvládám. Ale naštěstí ho zas chválila...jako řekla, že upřednostňuje pravou stranu, ale to prý není žádná vada a že se to srovná...další termín nám dala za 9 dní, že to nemusí být dřív, když je na tom dobře, ale i tak mi to přijde brzo :D

Ale je skvělý, že se tvůj malej takhle hodně zlepšil, asi mu to fakt hodně pomáhá, to je super 🙂 Náš malej už taky nemá problém být na bříšku delší dobu a konečně bez pláče, někdy se taky stane, že jakmile ho dám na záda, tak začne držkovat :D :D A taky si s námi hodně povídá, u dcerky si nepamatuju, že by byla takhle ukecaná a hlavně ona začala mluvit až když chodila do školky, tak je možný, že Vašík bude mluvit dříve, když to takhle trénuje :D ale ty zvuky jsou boží :D :D

verunkaaa27
29. lis 2019

@inssomnia malej si nejvíc hraje s látkovou plenkou :D a s takovým modrým plyšovým pejskem, tyto dvě věci doslova miluje a jakmile je na něj dám, tak už začne žvatlat, sahat po nich a hrát si 🙂 ostatní hračky ho zatím moc nezajímají :D no a pak jeho ruce a moje ruce :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
2. pro 2019

Ten nas prcek mel minulej tyden 3 mesice.. Roste jako z vody.. Jen to uchopovani mu nejde.. Zatim jen sem tam do neceho tukne.. Ale ruce jeste porad moc nezna.. Zitra jdem na 3 mesicni kontrolu tak uvidime kolik nam uz pribral

Strana