Jak zvládáte těhotenství před termínem porodu v lednu?
Dobrý den ,
Napíše niekto kto ma termín porodu v lednu? Jak se citite a jak to zládate? Ja čekám druhe díte (rozdíl 8 let) .. citim se nanic . Všetko všade ma tlačí… bolia ma kyčle , stydká kost , časne močení , občasne bolesti brucha, bolia ma prsa … spusta maminek ma zacpu a ja ? prujem …v noci skoro nespím -budím sa a premýšľam .. jaky to bude z druhým dítkom, jaky bude porod , jak zvladnu nachystat Vánoce. Bojim se taky ze pujdu rodit dřív, že to nezvládnu😔Proste celkovo nesom tak nejak v psychickej pohode( na gynde je vše v pořádku) . Skusila som napísať tu če je ti nejaká maminka ktorá ma aspoň nejaké pocity jako ja?🤷🏻♀️
Tady máš skupinu žen, co rodí v lednu https://www.modrykonik.cz/group/9121/
@miryp moc ďakujem
Jsem ve 31tt. Mívám celkem dušnost, nespavost( nešrotuju, jen se vzbudím na WC a pak nemůžu zabrat), občas mám tvrdnutí bříška a zácpu. Cítím se ale jinak fajn.
Asi nemá cenu se porovnávat. Být tebou, tak se ale zaměřím na to, co mohu já sama ovlivnit. Například nastavit hlavu víc pozitivně/ neutrálně. Omezit šrotování - raději si pustit audioknihu. Nehrotit tento rok Vánoce- máš proto ty nejlepší důvody, nikdo ti nemůže říct ani ň. Určitě si to užijete spolu jako rodina i jen s kupovaným/ darovaným/ jednodruhovým cukrovím atp. Vánoce bych opravdu měla víc v paži a soustředila se na příchod miminka, uvolnění, pohodu...
Co se týče obav, co si trošku přečíst o hypnoporodu? Zní to jako těžké ezo, ale není. Jde o nastavení hlavy na to, že tvé tělo a ty sama ( příp. s partnerem) ten porod zvládnete. Tvé tělo ví nejlépe jak na to a porod mu je přirozený. Mě to hodně pomohlo. Beru injekce na ředění krve a porodnici mám 2hodiny jízdy autem. Hele mě fakt stačí se trochu víc škrábnout a teče to ze mě, jak z vola. Co teprve pokud se něco stane při porodu, můžu se strachovat, že vykrvácím na cestě do porodnice, nebo že nestihneme dojet, nebo že se porod rozjede předčasně...ale k čemu by to bylo?
Prostě nejvíc prospěje se naladit na příchod miminka. Těšit se. Věřit miminku a svému tělu, že vše zvládnou. Přes den i relaxovat, I se už občas flákat a odpočívat ( bolesti navíc často ustoupí právě při odpočinku. Najdi si čas opravdu o na každodenní odpočinek.) Vánoce tento rok můžou být jednoduché, hlavně o pohádkách, blízkých a o maličkostech 🙂. Ne o výkonu.
@jarka993 mám doma ledňáčka a Vánoce byli v pohodě. 🙂 Řekla bych, že jsem na sebe byla i mírnější a snažila jsem si užít ty poslední týdny v klidu. Okolí to tak taky vnímalo. Ale když jsem čekala dubnové dítě, tak jsem si toho nabrala hrozně moc a pak jsem doma mlátila dveřma a byla za hysterku. 😁

Tady máš skupinu žen, co rodí v lednu https://www.modrykonik.cz/group/9121/