Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@snazilka01 budu to mit stejne, pujdu rovnou na RD, po staru by to bylo tak, ze si delku zvolit nemuzes a musela bys jit automaticky na 4 roky, ale od noveho roku si delku muzes zvolit, dokonce by to melo jit udelat i nejak pres chlapa, pokud je on normalne zamestnany, delku by sis mohla zvolit pres neho
Ja pujdu nejspise na tri roky, u nas v MS berou deti od 2,5 let, ale spis to po zkusenostech s dcerou vidim, ze by sel az ve trech a pul, pricemz ten pul rok po RD bych byla zase na podpore, na kterou mas po skonceni RD narok
@snazilka01 a pred nemocenskou si aspon chvilku nedelala? Do te odpracovane doby se pocita i nemocenska
@snazilka01 pokud nemas narok na materskou.jdes po porodu na urad s rodnym listem.prvni penize dostanes nasledujici mesic.pokud mate pracujiciho tatinka jde rodicak vyridit pres nej.pak si muzes nastavit jak dlouhy bude -tim padem kolik budes mesicne pobirat.
@donia dekuju ☺ 🌼 jj my bysme chteli druhe detatko. Jeste to musime probrat poradne s manzelem.
@garalela povleceni jsem zdedila po synovcovi od segry, tak na jine ani koukat nemusim ☺ to je kazdeho nazor, ale kdybych se ridila : jeste tu neni... , to je jak kdybych neuvarila. proc, kdyz jeste manzel neprijel. Libi se mi holky, co jsou do toho zapaleny ☺ nakonec ho muzu drzet podstatne driv a budu rada, ze je to uz nachystane.
😔 Od včerejška je mi teda fakt zle od žaludku...celou noc jsem se budila a jen hekala, Vašek chudák taky nespal a pořád mě kontroloval...Ráno jsem se vzbudila, nasnídala - housku se sýrem a dala jsem si mátový čaj a zas je mi blbě 😖 Asi je to žáha nebo co... (nikdy mě žáha nepálila 😅 takže to nepoznám), bolí mě žaludek, pálí mě ta trubice a vrací se mi to lehce do krku.. no je to hnus.
Takže teď se válim a pouštim si videa na nova plus - pořad maminy 😉
@evelin1251 je to hnus, mam to kazdy vecer ☺ jedine, co pomaha, kdyz ty stavy vyzvracim... 😂
@nenulinecka To jsi mě teda nepotěšila ☹ 😝 asi jediná výhoda je, že se nebudu tolik přežírat 😀
@nenulinecka Tak ono je to taky o zkušenostech, já si taky dřív myslela, že všechno je lusknutím prstu a není to moje první těhu a miminko ještě žádné nemám, takže to srovnání s obědem úplně není totéž. V každém případě u mně je spíš problém v tom, že se mi skoro nic nelíbí, takže většinu věcí mám kompromis toho, co prostě na trhu je a když bude něco lepšího, tak ráda zavčasu koupím lepší - u těch věcí, kde je na ně ještě dostatek času.
@evelin1251 jeztli zvládneš vypít mléko dej si trošku mléka. Toto těhu mi na žáhu pomáhá. V prvním těhu pomohla jen lžička plnotučné hořčice . Ted bych jí,ale teda nedala
@snazilka01
Rodičák by tím pádem byl hned, ale zkus zjistit ty možnosti čeprání přes otce miminka, tam se vůbec neorientuji, ale někdo učitě zkušenost má, budou tady na to někde určitě samostatná fóra.
@garalela vim, taky jsem uz mela par veci a pak to akorat moc bolelo, proto si rikam : smulu uz jsme si jednou vybrali. 💜
@nenulinecka To jo, teď už bude vše jenom ok, takže dávám volnost rozmařilostem 🙂
@garalela ☺ Ty volnost rozmařilostem a ja si to uzivam ☺ To bude ok ! Uz aby tu ale vazne byli s nami v naruci
@evelin1251 to s tim mlekem taky pomaha.
Holky nejake tipy na laktaci krome homeopatika? Piju kojici caj granulovany, homeopatika beru, jednou za cas zkouším pilulette prasek do vody na kojeni. K tomu kofein, bílkoviny.... vcera jsem malemu prinesla 430 ml a 60 ml odsala jeste tam. Dneska ponesu ale sotva 300 a jsem prazdna ☹ odsavam co to jde... je mozne ze uz se podruhe muze objevit v rámci povolené krize mene mleka od nějakého 4.-5.dne az po 14.den? Jsem ted 13.den a uz jeden takovy den jsem si prožila. Jen nevim jestli pak malemu daji um, nebo darovane mleko zase, kdyz neni dost na davky co ma ☹
@simi1510 nasi male davaly, kdyz me mleko nepokrylo jeji denni davku Nutrilon nenatal, nastesti to nebylo tolikrat...hodne si chvali ty homeo, ale u me to nebylo treba, kolik davaji malemu? Jedine co mi pomohlo, tak odstrikavat opravdu po tech trech hodinach, neboj ono se to urcite rozjede, to ze jednou je mleka mene nic neznamena
@simi1510,
v jakých intervalech odsáváš? A jen z jednoho prsu nebo z obou?
@dominikaromanova jedu z obou asi 2-3 h jak mi to vyjde
@simi1510,
mně pomáhalo hodně pít a jak zde již někdo uvedl i Gravimilk. Možná bych i zkusila odsávat častěji.

@donia ja jsem prave od zacatku tehotenstvi na nemocenske, takze ted penize dostavam, ale rekla bych, ze ted uz dostanu posledni nebo mozna jeste pristi mesic.Pak by mela prijit materska ze, posledni 7 tydnu pred porodem.Ale tu ja nedostanu.Takze chapu to teda dobre, ze ten rodicak dostanu hned po narozeni a ne pul roku po matersky?Jojo to vim, ze dostanu malo.Ale prvnich 9 mesicu ditete budu snad dostavat nejakych 7tis cca a pak ty zbyle nejakou tu nejnizsi castku 3500,- nebo kolik to je.No jsem z toho jelen uz 😂 omlouvam se ze se porad tak ptam.