icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

mari90
5. lis 2017

@simi1510 je fajn, ze ho davaji strikackou, male ho davaly sondou a to kojeni hodne narusilo, proto jsem temer nekojila

akcejn
5. lis 2017

@simi1510 me pomahalo caro a stridala sem nekolik typu tech kojicicj caju a pila cca 4 hrnky denne. A to caro super

vissper
5. lis 2017

@simi1510 Simčo, máš doma fotku malého? Hodně pomáhá když při odsávání na fotku budeš koukat a přestavovat si jak maličkého kojíš a mazlíš se s ním. A odsávej třeba každou hodinu. Nemusíš úplně do vyprázdnění prsů, ale jde o to že stimuluješ bradavky a prsa se začnou nalévat. Odsávej opravdu i v noci, mezi 2-4 hodinou se tvoří v tele melatonin a ten zvedá laktaci když v tu dobu kojíš ( odsáváš) . Opusinkuj pořádně ode mě Jarouška až u něj budeš. Hodně zdravíčka posílám

sticker
simi1510
5. lis 2017

@mari90 ma sondu a krmime do ni strikackou a k tomu ted prikladame... ted sotva 50 ml ☹

simi1510
5. lis 2017

@vissper mam fotku v mobilu a koukám, vsechno bylo ok... ale dneska nevim kde je chyba ☹ aspon ze na mrazaku jeste neco maji...

garalela
5. lis 2017

@simi1510 Já s kojením vůbec neumím radit, ale všimla jsem si, že jsou v DM krom čajů ještě i taková pitíčka pro kojící maminky - vypadá to jako lahvička s jablečným džusem. A prý se hodí jíst hodně vývarové polévky a obecně čaj jako teplou tekutinu před tím kojením(odsáváním)

simi1510
5. lis 2017

@garalela vcera jsem mela vyvar a rozhodne jsem odsala mene ... snad je to jen "krize" a bude zase lepe. Vic piti je pro me plny mocak i a bolest jizvy pak... a to mu prikladani zacalo krasne jit... snad nebudu na suchu ☹

bzubzalka
5. lis 2017

@simi1510 určitě se to zlepší, pokud to půjde zkus vytrvat. Možná se to někomu nebude libit, ale kojení není vše, pokud by ses měla trápit! Jinak vím, že děti mají i růstové sprury a to vždy mličko nestačí i normálně. Držím palce!

dixxie
5. lis 2017

@simi1510 ahoj Simi, četla jsem tvůj příběh ze včerejška a musím říct, že jsi fakt dobrá, žes to zvládla do toho 28. či 29. týdne! bojovník jsi i ty a chlapečkovi jsi od toho 21. týdne zajistila to nejdůležitější co potřeboval, být v bříšku! Jsi obdivuhodná máma. Ty pocity co popisuješ jsou typické pro asi všechny maminky ve tvé situaci, viděla jsem o tom nějaké dokumenty v angličtině a všechny mluvily podobně jako ty. Ale u vás je skvělé to, že malý sám dýchá a má vyvinutá očička a nemá záněty a teď když už má 30 týdnů tak je o hodně silnější než by byl před 5 týdny, takže super. Vlastně po tom 28. týdnu už je větší pravděpodobnost že dítě bude úplně zcela v pořádku, než že zcela v pořádku nebude. Zatímco ve 24. týdnu má šanci být 100% v pořádku jen 17%, ve 28. týdnu už to je nad 60%. Takže moc držím palce ať ty následující 2 měsíce ho nepotká žádná komplikace a aby dobře dopadl ultrazvuk hlavičky. To, že začíná sát je skvělé znamení. S tou laktací myslím, že krom všeho co jste už v diskuzi zmiňovaly myslím, že bude pomáhat zavřít oči při odsávání a představovat si malého jak saje a také si představovat, jak se v prsou tvoří mléko. taková trochu meditace... myslím, že čím víc budete přikládat tím víc tvé tělo pochopí, že porodilo a že je čas dávat mlíčko. A můžu tě uklidnit, mám teď kolem sebe 4 maminky co tento rok porodily a normálně v termínu a 3 z nich mají problémy s málo mlékem a dokrmují Bibou, jedna už nekojí a o té čtvrté nevím, neptala jsem se jí na to. A jedné známé se mléko nespustilo vůbec. Tak si myslím, že i kdybys nekojila 100%, tak nějakou imunitu malému poskytneš částečným kojením a zbytek získá z umělého, které je také fajn. Ale věřím, že se ti to rozjede a budete kojit jako diví!!! ❤

nenulinecka
6. lis 2017

Laska moje v praci, tak pokracuju v besneni 😂holky, ta zaha - to je ulet...

bzubzalka
6. lis 2017

@nenulinecka Potřebuju vyprat ještě 3várky, nechceš přijet k nám? 🙂 Já nestíhám...

nenulinecka
6. lis 2017

@bzubzalka ☺ ja uz mam prozatim hotovo. Az mi to je lito 😂 15. jedem pro autosedacku alespon. A jeste mam u tatky od kamaradky v garazi deset krabic hracek a oblecku, tak to u nich preberu a pak uz se zacnu soustredit na Vanoce, darky ... ono to leti neskutecne moc rychle ☺

marketka00
6. lis 2017

@snazilka01 ty jsi z Ritky? Já taky 🙂

bzubzalka
6. lis 2017

@nenulinecka já už mám přes polovinu dárků vyřešených🙂 Ještě koupit a hlavně vymyslet hlavní dárek k vánocům a ostatním už jen drobnosti🙂

nenulinecka
6. lis 2017

@bzubzalka tak to jsi fofrnice ☺ ja vim, co koupit, ale chystam se az prijedem k nasim az budu mit kontrolu na gynde 15. , tak chci vytahnout mamku a nakoupit to najednou ☺ at je klid... s briskem v prosinci ve snehu na posledni chvili ani nahodou.

nenulinecka
6. lis 2017

@bzubzalka taky cucim, jak Ty to vsecko delas ... pred chvili jsi byla jeste v praci a ted uz mas i Vanoce skoro hotove 😂

snazilka01
6. lis 2017

@marketka00 Faakt?Tak to je supeer.A kde bydlite?My u kaplicky ❤

snazilka01
6. lis 2017

@nenulinecka teda holky vy jste rychle.Jeste jsem si nekoupila ani ten Persil gel a avivaz.Zitra pojedu na Andel koupit tasku na kocar, tak rovnou zajdu do dm a pustim se do toho.Jinak ta zaha uz me pekne zacina sr.. pali me snad 24 denne, takze prikoupim i Renne zitra.Co budete kupovat pritelum/manzelum?My jsme si rekli, ze si koupime jen parfem a nejakou blbost.Spis si udelame hodne jidla a hezky vecer 🙂

lhubajda1
6. lis 2017

@vissper mě v porodnici říkala sestra ať si dám teplou sprchu a nahřávala si prsa tak. Po císaři jsem neměla vůbec mléko, jen pár kapek. Po kojícím čaji a teplých sprchách se mi mléko spustilo. Malý kojen do roka. Ale každá žena je jiná.

marketka00
6. lis 2017

@snazilka01 naproti Bale 🙂 pronajali jsme si baráček

snazilka01
6. lis 2017

@marketka00 tak to je super, tam jak maji toho rotwailera?Ten barak vedle?

nenulinecka
6. lis 2017

@snazilka01 s tou zahou to mi povidej... a unava... do 15 jsem aktivni jak blazen a padne tenhle cas a ja jsem zrala na chrupec. Take jsme si rekli, ze extra darky ne, hlavni je, ze budeme spolu, hodne salatu ☺ me manzel rekl, ze moje brisko je pro nej stejne nejvetsi darek. Tak to bude zase nejaky parfem, nejaky oblecek pro nej ☺

nenulinecka
6. lis 2017

@snazilka01
@marketka00 holky, Vy se mate. Muzete spolu chodit na prochajdy s prckama.

marketka00
6. lis 2017

@snazilka01 jj, vlastně jsme na stejném pozemku, ale baráček vedle . Bydlíme tu teprve rok, takže tu vlastně ani nikoho neznám.

snazilka01
6. lis 2017

@marketka00 no tak muzeme jezdit spolu, budu rada 🙂 kolikateho mas termin?

snazilka01
6. lis 2017

@nenulinecka vzdyt jo.Nechapu proc by jsme si vsichni meli davat mega dary jen proto, ze jsou Vanoce.Je to o tom byt spolu a mit se radi...Aaaa poradne se prezrat tim salatem a zapijet to Colou a pak skucet, ze je nam tak hrozne spatne a ze uz to nech eme dlouho zase videt 😂

marketka00
6. lis 2017

@snazilka01 termín mám 11.1. 😇 já budu jen ráda! Bude mít prcek kámošku

snazilka01
6. lis 2017

@marketka00 tak to jsem fakt rada.Je super, ze uz ma Vicky partaka a to se jeste ani nenarodili prdelky nase ❤ ja mam 8.2. Nevim proc, ale intuice mi rika, ze se narodi 30.1. 😂 jelikoz je to muj treti porod, myslim si, ze to pujde samo.

marketka00
6. lis 2017

@snazilka01 tak aspoň budu sbírat rady od tebe 😂 Sebik je můj první ❤ A je dost možné, že se narodí později, je malinký 😊

snazilka01
6. lis 2017

@marketka00 rodila jsem dvakrat, ale mimi budu mit take prvni.Pred rokem jsme cekali holcicku (Vaneska) a na 4D ultrazvuku ve 24tt nam rekli, ze ji prestalo bit srdicko, rodila jsem 26h.Hrozny!!!Pak jsme otehotnela hned po sestinedeli a jedne MS, to byl chlapecek (Sebik) a to nam rekli na ultrazvuku, ze ma vysokou hodnotu sijoveho projasneni neboli toho NT.Tak jsem podstupovala odber choriovych klku, kdy mi po tydnu volali vysledky, ze pani doktorka toho odebrala malo a ze musim podstoupit jeste odber plodove vody.Kdyz mi volali vysledky z te plodovky, tak zjistili, ze Sebik ma Dawnuv syndrom, takze jsem se ikdyz to bylo tezke rohodla pro ukonceni v 17tt.Na genetice kam jsme pak museli oba s pritelem na krev, nam rekli, ze to bylo jen blba nahoda.Takze po dalsim sestinedeli a dalsi MS jsem otehotnela a je vse v poradku 🙏😔

Strana