Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@nenulinecka no to ne.Taky je mam dosti nevzhledne😅
@nenulinecka vydundane od milackovych .... 😅👏 ja si dnes umyla aspon vlasy.Oholena jsem, pedi a mani taky pripraveno a vcera supovaci cerna maska, kterou jsem malem nesundala.Bych sla rodit s ni 😂
@snazilka01 dnes holeni, akrobacie hadr... to bys byla kocka 😂😂😂 jj ty haslerky jedes od zacatku, vid? Ja v lete meloun, ted pomerance.
@nenulinecka ty si to pamatujes?😅 jojoo jedu je cca od 17tt.Je to hroznej mor.Protoze je kousu, takze asi po porodu zavitam rovnou do zubni ordinace 😂 vcera jsme vrtali maly policku, ja uz nevim co delat, pripravovat..
@snazilka01,
tak já tedy od začátku těhotenství těžce ujíždím na rajčatech, hlavně večer. Bych asi bez jednoho rajčete večer ani neusnula.
@dominikaromanova tyo tak rajcata, to slysim porve.Mnam taky bych si dala to vyborny kerikovy..
@snazilka01,
jojo, rajčata, se divím, že ještě nemám kopřivku. 😂
@dominikaromanova no ja jsem docela zvedava, jestli ta moje holcicka bude mit modre vlasky 😅
😂
Holky, možná jste to zde již řešily, ale chtěla jsem se zeptat zda některá z vás uvažuje nebo uvažovala o klasických látkových plenách nebo jste rozhodnuté používat jen jednorázové?
@dominikaromanova U prvního syna jsem chtěla látkovat, ale nesnesl mi je. Když měl látkovou plenu tak řval jak blázen, pokud dostal jednorázovou tak bylo po řvaní a hned usnul. Hold v jednorázové plence není vlhko 🙂 A sada plen nakoupená cca za 11 000 mi byla k ničemu.
@dominikaromanova Já budu asi pohodlná, ale budu používat jednorázovky 😉
Johoo my vlastně dneska oslavujeme 😍 kontrolní ultrazvuk dopadl báječně, plodové vody dost, váha 2 350 g, takže za 3 týdny přibralo mimi 800g, což je paráda. Dokonce máme fotku, no mám radost 😇
Tak se děvčátka taky radujte, a užívejte pohodu.

@dominikaromanova mam jich spoustu latkovych a chtela bych to pul na pul pouzivat, uvidime, jak se mi to povede. Vis treba doma latkove a pryc jednorazovky... nevim ale jak to dopadne.
@snazilka01 to vis, ze si to pamatuju 😕
@nenulinecka,
přesně takto nad tím uvažuji i já, doma látkové a ven nebo k dr. jednorázové. Látkové pleny mám na mysli ty klasické, čtvercové, ne ty dnešní moderní. Vím, že to skládání, praní, žehlení atd. není zrovna pohodlné, ale i tak mě to nějak láká. Asi jsem cvok. 😅
Ahoj holky,
jak vás tu tak čtu, tak se skoro stydím, že to pořád slušně zvládám.
Na záchod v noci nechodím, vydržím bez problémů klidně osm hodin i přes den. Kyčle mě nebolí, řídím normálně i dodávku, dneska jsem si švihla dvouhodinový let, uklízím, chodíme na procházky. Strie zatím dobrý a tvrdnutí jsem ještě nezaznamenala.
Jedině mě pálí žáha a občas mě bolí záda, ale jinak mě malá dost šetří. Radši to klepu, ještě mi zbývají skoro dva měsíce, takže se to ještě může výrazně zhoršit.
Fakt je mi líto těch, co hodně trpí. Je to k nevydržení, hlavně když se člověk nevyspí. Toho já se bojím zejména po porodu, té únavy. Já jsem spíše sova, takže brzká rána vůbec nedávám. Představa, že budu poránu strašit třeba už kolem páté, je pro mě absolutně nestravitelná. Manžel mi naštěstí slíbíl, že se budeme střídat a nechá mě pravidelně vyspat, ale ona realita může být úplně jiná. Těžko teď odhadnout, do čeho se to řítíme 🙂.
@dominikaromanova taky si řikáš,kterej blb může tvrdit,že si další těhotenství užíval. Já řikam,ze jakmile máš byť jen jedno dítě,uživat si druhé nelze. A kor teď pres zimu už 3týden v noci bojuje Terezka se záchvaty kašle,takže jś někdy spím jen 2-3hoďky max. A nikdo na mě druhý den ohled jsko na těhotnou nebere. To musel ríct chlap.
@calwena jen bud rada, ze to tak mas. Ja mela prvni dve tehotenstvi naprosto ukazkova. Nebyt nutnosti jit na plodovku kvuli spatnym gen.testum, tak ani nevim, ze jsem tehotna. Do prace jsem chodila bez problemu do posledniho mozneho dne. Treti tehu pro me byl proto dost sok, ze jsem si vyzrala skoro vse co slo. Bylo pro me utrpenim predevsim kvuli tomu vysokemu tlaku a rikala jsem, ze byt to prvni tehotenstvi, tak mame jedinacka. Nicmene vidis sama, cekame jeste ctvrte. Zvladam ho sice o neco lepe jak to predchozi, ale dny uz taky tlacim pred sebou. Furt jsem si rikala, ze je to vekem, ale kdyz tu ctu prispevky od holek o x let mladsich, tak jen tim to nebude.
A co se tyce ranniho vstavani, mam to stejne. Zalezi jak si to taky nastavite. Me chodily a chodi deti spat az nejdriv po 9 vecer, ale za to mi nikdy nestrasily rano od 5 apod. Ja byla na materske vyspana. Samozrejme ne hned, kdyz se furt koji, ale pak pozdeji. Kor kdyz jsem mela deti vzdy po 7 letech, tak jsem dopo doma byla jen s miminkem. Za to ted to bude asi zahul, dvouletak me nenecha spat kdy se mi zlibi.
@dominikaromanova me to taky laka, mam klasicke tri baliky latkovych, uz jsem i koukala na youtube, jak se vazou ☺ jsem rada, ze nejsem sama ☺ zkusime to, noooo, zvladaly to nase mamky, tak proc by ne my.
@vvercatkoo nene nikdo se se mnou o tom nebavil. Mam dojem ze delaj jak kdybych cekala druhe dite. Nikdo mi nic nerika. Ani se se mnou nebavej o tom kdy uz me poslou na kontroly a poradny do porodnice. Nic. Vcera jsem tam psala tak prej mi to muzou vypsat a muzu si to vyzvednou bud v tydnu nebo 3.1. tak ja nevim. Ani nevim jak se to pak dal resi.
@danielle94 tak to mě mrzí, u mě to nestíhám ani pobírat, tu hromadu informací.
Jak ti dá ten papír s mateřskou, tak ho zaneseš do práce a pokud marodí š, tak ti musí zároveň ukončit i nemocenskou a vypsat lístek na peníze a to taky neseš do práce.
Tak dnesni kontrola take v poradku, fotecka je, ale uz jen hlavicka s rukou. Nemocenska konec, vypsana materska, jen doplnim a zitra vezu do prace a 4.1. kontrola uz v porodnici. ☺ ojojoj toto utika...
@danielle94 Pokud budeš mít papír na mateřskou od doktora, doneseš jí jednoduše do práce. Ty si tam jen vypíšeš číslo účtu a kde pracuješ. Pak ti účetní papír dovyplní (napíše datum do kdy jsi pracovala) a odešle na úřad
@dominikaromanova krasnounky fotecky mas 🌷
@dominikaromanova taky mám v plánu latkovat. Mám jak čtvercové tak moderní. Jen mám obavy jak to budem zvladat s opruzeninami. Čekám holčičku a ty jsou prý náchylné víc jak kluci. Uvidíme 😃

@snazilka01 taky no, ja ted spim v milackovych trenkach, ty jsou tak mekkoucke a vydundane 😂 no co si budem povidat... lepsi nez póry. I to oboci jsem dnes radsi srovnala 😂