Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@snazilka01 To je mysleno spis tak, ze to muze trvat dlouho a ma mit to, co je mu pohodlne. Klidne i ty dziny. A v mikine by se tam upekl 😛
@skyvik ja aby tam nejel rovnou v teplakovce jak blazen 😅 dekuju.
@snazilka01 já mám levandulovej taky zabalenej s sebou 🙂 myslela jsem spíš do aromalampy, ale masáž je hodně dobrý nápad 🙂
@bayt masaz mam vyzkousenou primo na sale a je to bomba! 😀
Jinak mám za sebou fakt peklo. Třetí trimestr je sám o sobě náročný, jenže já do toho dostala chřipku. Byla jsem fakt vyplašená, úzkosti, strach o malýho. A celkově prostě ta psychika je přecitlivělá, takže když přišlo do toho všeho tohle....v pátek jsem dokonce musela srážet horečku. Vlezla jsem do studený sprchy, led do třísel, ale pomohlo to na chvíli. Tak jsem si musela vzít panadol, brala jsem hned jak jsem naměřila 38,1. Naštěstí od tý doby se to jen lepší a lepší a horečku jsem jinak neměla. Ale spánek je mizerný s tím ucpaným nosem :/ Taky jsem se děsila, že by mě chytnul porod, to bych musela rovnou pod kudlu...byla jsem slabá i na to, abych seděla.
Manžel byl miláček, hezky mi vyvářel polívky, čaje, v obchodech a v lékárně byl snad pětkrát, pořád něco sháněl a dokupoval, aby mi bylo líp. Pak ještě vytvářel nějaké poháry a banán v čokoládě - to je asi všechno, co umí :D, bohužel jak jsou ty vánoce, tak u nás nebyly otevřené žádné pořádné restaurace. Bral si kvůli mě i homeoffice, takže se do toho snažil ještě pracovat a snad pět hodin montoval novou postel do děcáku. Už jsem o něj měla strach, že se strhne.
Mimochodem holky, čtu knížku Rozvíjej se děťátko. Doporučila mi to kamarádka a i když to znám ze školy, tak jsem si říkala, že tu bichli přečtu už z nějakého pocitu zodpovědnosti :D Taky to někdo čtete? Mně to přijde hrozný. Neříkám, že to není užitečné, ale je to tak hrozně, ale fakt šíleně rozkecaný!!! Přijde mi, že autorka dělala pořád jenom ctrl+c a ctrl+v. Navíc ten tón je takový trochu moc ("jak nebudete dělat tohle a tohle, poškodíte navěky a nevratně svoje dítě!") :D Už se těším, až to dočtu 🙂
@bayt Tak je super, ze se to takhle zlepsilo.Tohle mela segra.Na konci 39.tydne mela porad horecky a vyvolala si porod teplou vanou.Bylo ji fakt hrozne to si pamatuju.Jinak manzel je machr a sikula, ze se takhle hezky postaral.Ten muj by me snad v takovemhle stavu taky nenechal..Doufam teda 😅 jinak uz to mas za chvilicku se maaas.Ja mam zase porad pardon..Ale prujem 😕😅 tak snad myska jeste 14dni vydrzi a nebudu rodit moc brzy.Pry je to take znamka bliziciho se porodu
@snazilka01 Jo, to prej je, mívám podobné potíže :D Ale osobně si myslím, že je to spíš známka toho, že se mi ty střeba už do těla pořádně nevejdou. To samé žaludek. Nesním normální porci jídla jako dřív, ale za dvě hodiny už chodím, co bych sežrala :D
Jejda, proč si v horečkách dávala teplou vanu? Já naštěstí měla jen ten jeden večer trocu horší a pak dobrý. Ale zítra chci přece jen raději za praktičkou, ať mi udělá stěry a poslechne si mě. Byla jsem také poprvé v porodnici.Straší mě kontrolami KAŽDÝ TÝDEN! :O Fakt nevím kdy to mám asi všechno stíhat. Co jsem těhotná tak je to jedno vyšetření za druhým.
Mimochodem, sestra mi při vyplňování papírů k porodu vyplnila do kolonky "zaměstnání" "mateřská dovolená". Docela se mě to dotklo :D
Ahoja, koukám, že jsme to měly některé podobně. Já jsem byla přes svátky a hlavně štědrý den úplně nepoužitelná. Naštěstí se mi zatim nachlazení vyhybá, i když kolem mě všichni chrchlaj 🤐 😝
22.12. jsme totiž domalovali, 23. položili koberec + Vašek smontoval postel (musim se pochlubit, sám ji vyráběl, je prostě úžasnej 😍), takže jsem vyklízela, uklízela atd, ukuchtila salát a to bylo vše, 24.+25. jsem lehla a jen se poflakovala. Vašek musel vše chudák připravit...navíc jsme na štědrovečerní večeři? pozvali 2 kamarády (umřel jim táta), jsou to sousedi přes ulici, tak aby nebyli sami. Takže to byl mazec!!
Nevíte některá, co je s barushe_27 ?? Naposledy psala, že má problémy se zády??
@evelin1251 nevim, pred tydnem jsem ji psala tady a nic...
Ahoj holky, tak kontrola v pořádku, jedeme podle plánu, váha cca 2600g. Na předčasný porod to vůbec nevypadá. Čípek je ještě větší než minule a že hlavou ještě netlačí na stydké kosti, tak to ani nechci vědět, jaká to bude bolest pak, když teď už to dost bolí. Tak jsem se těšila, že mi poví, že to může být dřív a nic
Příští týden už kontrola v porodnici
Ahojte vůbec tady nepřispívám ale aspoň info z poradny 36+3 TT malej ma váhový odhad 3100 g naléhá hlavičkou a jsem otevřená na prst a asi čípek 1,5 ale to si nejsem jistá 😂 dr říkala že připravené to je dobře ale že to my vícerodičky takhle máme a ještě můžeme takhle s nálezem chodit i 3 týdny 😂 termín máme 21.1 tak snad půjde ven dříve 😂
To je drina vsechno. Spat, levou nohu strcit do kalhotek, z kleku zase vstat.... 😂
Tak holky. Uz se nam to blizi! Je to sileny! Porad mi nedochazi, ze uz za takovou chvilku! Vzdyt pred par dny jsme si tu psali jake mame nevolnosti ve 3.mesici. Uz je ze me taky placka. Diky hormonum brecim furt :D Se psem uz jsem musela omezit vychazky. Jelikoz mi utekl a ja blba za nim bezela dva km rychlosti jakou si nedokazete predstavit a volala domu ze mi asi praskla voda. Tak ze musime najit psa a jet rodit:D vse dopadlo dobre. Jinak dnes rano na me jdou stahy v podbrisku, tak snad to nezacina, ale jeste chvilku mala vydrzi🙂 3.1.posledni kontrola na gynde a pak uz porodnice. Mate uz zabaleno?🙂 Tak moc se tesim a zaroven bojim! Za chvilku si tu budeme posilat uz fotky nez z ultrazvuku, ale nasich ditek❤️
@danielle94 to teda...taky na to porad myslim, jak to uteklo silene od leta a zachvili to tu je. no s tim behem teda cumim... ale v tu chvili si to clovek ani neuvedomi vid. Sbaleno mam, jen par veci jeste musim dokoupit, ale to nejdulezitejsi v kufru je ☺ mam radsi kufr na koleckach, kdo vi, jestli manzel bude stihat z prace, to nejde naplanovat... taky se silene tesim a zaroven se hrozne bojim 🌼🌼🌼uz se tesim na fotecky.
@nenulinecka presne. Leti to jako blazen! Az se desim jestli to takhle poleti i az budou na svete. 🙂
Haha no uprimne v tu chvilku jsem fakt zapomnela ze jsem tehotna. Preci jen Harry je takove moje prvni miminko a nezvladla bych psychicky kdyby se ztratil. Tak jsem byla odhodlana hledat i s prasklou vodou:D takze mi zakazali uz samotne chodit na prochajdy. Tak vzdy cekam na pritele:D Ty vlastne taky rodis na Bulovce vid? Ja jsem si nachystala par veci pro malou-prej ze nam vse daj. A dneska chystam pro sebe. Poporodni kalhotky,pantofle,zupan a tak🙂 taky toho prej moc nepotrebuju. Ale urco beru i leginy na prevleceni. Nebudu chtit pak byt porad jen v pyzamu:D doufam ze brzo pujdeme domu. Nesnasim nemocnice🙈
@danielle94 no, ja si myslim, ze to bude utikat stejne tak silene rychle. A ceho se malinko bojim, tak.to utika. Jj pry ano, vlozky, plinky bychom meli dostat, pyzama a tak, ale taky nebudu chtit byt porad v pyzamu jak nejakej pacient... nojo, my se tam treba i potkame ☺ ... i kdyz Ty mas rezervacku na nadstandart, tak Te nechci potkat at na me nejaky zbyde 😂😂😂 . A s tim vencenim se nedivim, ze mas zakaz.
Holky ja uz to nedavam.Jsem uplne v pr****.Nejenom ze mam jazyk plny aftu z tech debilnich Haslerek, ale taky porad litam na zachod na velkou a mam z toho hemeroidy, se kterymi se neda spat jak moc to boli a svedi.V noci jsem nespala ani minutu a ted to taky nejde, ikdyz bych tak hrozne rada.Pomooc, jsem uz zoufala!Ted jsem si delala sedaci koupel z dubove kury.Za dva tydny si zacnu davat normalni vanu.Uz nemuzu.A to jsem noralne fakt silna, ale tohle je kafe teda.Je na tom nekdo stejne treba ty hemeroidy nebo ta brutalni nespavost a to fakt ani minutu? 😨😢
@snazilka01, celkem vím jak se cítíš, sice nemám hemeroidy, ale nespavostí trpím také. K tomu mi již v pátek odešla část hlenové zátky, poslíčci jsou stále častější a bolestivější, takže jsem neustále v napětí kdy mě to chytne nebo praskne voda.
A s tím WC mám zase opačný problém, což je také peklo. A pořádně zatlačit se fakt bojím, takže tiše trpím.
@dominikaromanova to je strasny.Pulku noci jsem probrecela zoufalstvim.Vim, ze si tim musime kazda projit, ale je toho na me uz nejak moc.Kdybych aspon nemela ty bolestive hemeroidy.Ale boli me i lezet.Zacpa je taky silena 😖 achjo..Uz aby to bylo za nami.Hlenova zatka?Tyo tak toho se bojim, ze ji vubec nepoznam.Jinak poslicky mam dneska skoro cely den 😖 uz chci na saaal..
@snazilka01 s tou nespavostí se přidávám a mě nejvíc trápí ty otoky, ráda bych se šla i projít, ale s těma nohama to fakt nejde a mám hrůzu z toho, co mi doktor řekne v dia poradně. Očekává se, že nepřiberu a zatím pořád přibírám☹️
@snazilka01 já pořád říkám, že včera bylo pozdě😂
Holky, kdy se má začít pít ten maliník? Dnes jsem 35+5
@vvercatkoo uz treba jen dva tydny holky..Nastesti cas leti jak blazen.Ale zacinam byt trochu hystericka vuci tem hemeroidum, bojim se az budu rodit, ze mi vyleze snad celej clovek.Musim je rychle uzdravit... 😢 jinak otoky mam taky.Hlavne prsty na rukou a nohou a kolena s kotnikama, ty ani nevim kde mam 👽
@snazilka01, jj, dnes jsem tak trošku tajně doufala jak jsem byla na první kontrole v porodnici, že mi řeknou, že budu rodit už dnes, bohužel nic. 😢 To čekání a nejistota je děs. Fakt je toto těhu peklo, a to jsem si myslela, že ty předchozí těhotenství byly děsné. 😠

Holky mam dotaz.Moje porodnice UPMD Podoli pise v seznamu veci na porod take pohodlny odev pro partnera a ja vubec nevim co si pod tim mam predstavit.To jako ze s ma s sebou vzit teplaky?Ja myslela ze staci, kdyz bude mit normalne dziny a mikinu a tenisky 😅