Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@snazilka01 ja chodim celou dobu i do virivky, nesmi mit vic jak 40 stupnu. Vetsi horko neni dobry pro mimco, ale ze by to vyvolalo porod to jsem neslysela..jestli to tak je jdu do horky sprchy :D
@evelin1251 nam rikali k lnenemu seminku ze radsi ne, vyhybam se mu...ale malinik piju pul litru denne 🙂
@snazilka01 Na nespavost, zkus třeba meduňkový čaj, doporučuje se na uklidnění a nervový systém, a myslim, že v těhotenství nevadí.
@snazilka01
@snazilka01 jo a na nespavost jedine sport, prochazky a sex
@bayt Vážně?? A proč radši ne?
Tyyjo, 2 dny do TP, tak to budeš první mezi námi s miminkem 😎
S aniballem cvičíš ještě? Já jsem zkoušela cvičit předevčírem, a jaksi při 2.vytlačení ze mě vytekla i krev 😖 tak mám asi s balonkem útrum... nic mě nebolelo, a trhlinku nebo něco takovýho jsem si nevšimla.....Ale jaksi se už bojim to zkoušet, tak jsem skončila asi na 22cm 😕
Já mám spíš opačný problém, já spim furt...dneska až do 12 do oběda 😴
@snazilka01 já si dávám vanu skoro denně 🙂 a kolikrát mám pocit, ze je voda horka a pak stejne ještě připouštím teplejší 🙂 pomáhá mi to já bolesti zad. A na kurzu nám říkala, ze pokud ti to je příjemné, tak se není čeho obávat, sama prý kvůli uvolnění chodila do vany dvakrát a víckrát denně
@mari90 ja setaky prave docela bojim, ale ten konec uz moc nedavamdekuji, tak jsem si chtela trochu zarelaxovat a vypnout.Ano...zacinam byt hystericka z toho jak me vse boli a jak nemuzi spat atd atd.Vim, ze to k tehu patri, ale ja uz nemuzu 😨
Jinak dekuji za tipy s tou nespavosti.Zkusim..Vypadam jak Samanta z kruhu jak vubec nespim..Jeste par tydnu...Ach joo.Nikdo mi nerekl, ze konec je nejhorsi 😨😂 Tu vanu asi risknu zitra..Dam si 30stupnu at to neprehanim.Snad neprijde mykoza pri mym stesti..Davate si i penu?Snad by nevadilo trochu levandulove.Co myslite?
@evelin1251 A bolelo te to? Ja se zasekla na 25 cm, ale mozna bych dala vic, jen se nechci trapit.... jo tak ja bych byla rada prvni s miminkem ale tomu chlapeckovi se ven nejak nechce. Zejtra si obeham aspon urady, dodelam zase neco do skoly. A ve ctvrtek poradna v porodnici. Dle doktorky se to chystalo ukazkove tak teda nevim :/ S tim lnenym seminkem se neprokazal vliv na porod. On teda ma nejake fytohormony, jenze na kazdeho funguji trochu jinak...a kor za syrova ma v sobe casto toxiny, takze treba u vyzkumu na zviratech to pak plod spatne nesl. Naopak u toho maliniku je moc hezky dokazano, ze fakt usnadnuje porod 🙂
@snazilka01 priroda je chytra, nakonec se zadna nebudeme bat porodu a budeme za nej prosit :D
@snazilka01 dej si klidně do teploty těla, at ti není zima 🙂 a dávám si normálně pěnu, teď u mě frčí prave levandule
@janea823 no tak super.Zitra dopol zkusim.Snad nepojedu do Podoli 😂
@bayt porodu se nebojim vubec.Tesim se na nej, az uz se neco bude dit.Uz jsem 2x rodila, bohuzel se spatnym koncem..
@bayt Ani mě to nebolelo, bylo mi to nepříjemný, ale tak jako předtim. Když jsem si chtěla změřit obvod kolik cm je na balonku, tak už byl od krve, a pak jak kdybych se počůrala, né jen kapky. 🤐 No zkoumala jsem to zrcátkem, ale nic moc jsem nevykoukala 😅 Zítrta jdu na gyndu, tak uvidim, co mi Mudr řekne, a třeba už to srostlo, no nemám odvahu si tam šahat 😝
@snazilka01 to je mi lito :(( to musi byt hrozny...
@evelin1251 aha me to docela boli kdyz vytlacuju, fakt moc, ale krev ani nic nemam..uvnitr me to neboli
Holky, neumite nektera vytvorit tabulku a pak ji sem vlozit co ktera kdy, at mame prehled? Jako ze by tam byl uveden nick, termin porodu (podle neho to treba seradit), pohlavi a vybrane jmeno.
Ahoj holky. Na co je dobry malinik a kolik ho tak vypit?🙂 tak uz se nam to blizi. Mam pocit ze se mi rozleti zada. Boli to fakt dobre. Uz zacinam mit i stres z porodu:( jak jste na tom vy?
Ahoj holky,maminky-cekatelky jak se rika u nas v praci 🙂 snad nevadi,ze se k vam pridavam az ted,sleduju vasi disuzi uz dele,ale na zacatku jsem mela strach zverejnovat svoje tehu a pak jsem kvuli praci a detem porad neatihala.mam doma uz dva kluky,rozhodli jsme se pro treti a zase cekame kluka.TP 27.2. ale myslim,ze o tech 14dni driv to bude (stejne jako u predchouich tehu).Chtela bych vam poprat,aby vam to vse vyslo co nejmene bolestne a aby to blo rychle,az uz ate miminecka u sebe.taky uz bych to brala,ale mimi jeste musi vydrzet celkem dost dni 🙂 potykam se se stejnymi neduhy hako vy,nespavost,bolest kycli,tvrdnuti bricha,do toho mi vcera vylezl hemer.fakt super.tak tise trpim s vami 🙂 chtela jsem se zeptat,je tu nekdo kdo ceka treti? Jak byste ta tehu porovnaly? Ja mam pocit ze prvni bylo nejlepsi a posledni nejorsi,tak jestli je to tak castejsi 🙂 preji vam krasny den a obcas se zapojim jestli muzu.Vendula
Holky tak vcera kontrola a prvni ozvy v porodnici. Otevrena na 1,5 cm, a myslim si, ze mi vcera odesla hlenova zatka. Ted rano taky trochu zaspinena intimka. Nevim presne jak to vypada, ale mela jsem na toaletnim papitu pruhledny hlen s hnedymi vlaskami krve. Vnitrne jsem byla vysetrovana, ale nikd jsem nekrvacela a kdyz jo tak to byla jen hneda krev. Ale tak tydny na to mam, tak to asi mohla byt ta zatka ze.
Ja piji malinik ted uz dva denne a nejsem si jista, jestli to neni nahodou on po kterem mi byva spatne, dneska zkusim zase testnout a uvidim. A jinak mam 75,4 kg z 66,5 parada to je.
@wendie Tak to budes mit doma peknou armadu statnych ochrancu, to je krasny. Hlavne aby vse probihalo tak jak ma. A urcite pis, kazde nove rady a zkusenosti jsou super.
@barushe_27 maliník se snažím taky pít, litr denně 😂 jinak nevím, jestli že mě ta zátka už vylezla. Dnes ráno, jsem užívala takový žlutý hlen ani jsem to nečekala a trocha spadla i na podlahu😂. Jinak já už jsem Metráček, u mě ta váha kolísá, záleží na tom jak jsem nateklá a kolik toho přes noc vyčůrám a jestli přes den chladím.
Švagrová má termín teď a pořád nic, už se smějeme, že ji předběhnu😂
Ja mela ten zluty dva dny zpet a vcera a dneska toto, tak vubec nevim. Ja zatim asi moc neotekam. Ae vcera jsem byla pres dve hodinyu doktora, pres hodinu na matrice a vecer sem lehala s bolesti hlavy, zavrate. Jsem rikala mymu ze to je hrozny jak nic nevydrzim.
Ale t otoky jsou pekne na prd, ty si rikala ze se zvladas nejak odvodnovat ze?
@barushe_27 zkoušela jsem ty studené obklady a nohy nahoru, ale já to dlouho nevydržím. Pořád něco dělám, nebaví mě ležet a ještě je to náročné, protože mě bolí při tom záda 😂
Já tedy jen obyc hlen. Nahoře mám 1,5 kila 😀. Ale přijde mi, že se mi teď zlepšila ta cukrovka naštěstí, protože začínám mít docela hlad a že teď začínám přibírat..
Ahoj @wendie, já tedy čekám třetí a máš pravdu, je to nejhorší těhotenství, možná to je tedy u mě i věkem, ale i tak je to nejnáročnější těhu.
Teda holky, některým co máte tak málo kg nahoře tiše závidím. 😉 Já přibrala 10 kg a snad už do TP nepřiberu. 😀
@dominikaromanova Taky čekám třetí a je to nejhorší těhu co jsem měla. Nejvíc mě vyčerpává a to je mi 26. Jinak já +25kg (36.tt), takže 10kg je fakt o ničem 😇

@snazilka01 Myslim, že to ničemu nevadí 😉 Když jsem byla v porodnici na besedě pro těhule, tak nám PA říkala, že je vhodné od 38tt si nahřívat břicho teplou vodou. Aby se mimi připravovalo a nepřenášelo se, zbytečně. Vyjmenovávala maliník, lněné semínko, nahřívat spodek břicha horkou vodou ( tak horkou co sneseš), masáž háze a třeba aniball a hlavně sex, hodně sexu 😇