icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

martinato1989
9. led 2018

Ahoj holky, přidávám se po dlouhé době do diskuze ☺️ Já včera začala cvičit s aniballem, asi půl hodiny mi trvalo než jsem ho tam vůbec dostala 😂 musel mi pomoci partner, protože už mám asi krátký ruce nebo co 😂 výsledek byl 20 Cm a dnes jsem to zkusila sama a podařilo se na 22. Zátka si myslím ze už mi po částech odchází asi týden, ale není nijak zabarvený....je čirý a jak rosol nebo jak bych to popsala 🤦🏼‍♀️ Váhu vám závidím, já mám 19kg nahoře, nohy mám jak konve až ke kolenum a večer mě hrozné bolí. V noci se budim několikrát na záchod a to jsem jak mickey mouse, protože mám tak otekly prsty na rukou, ze je neohnu v kloubech a pomalu ani neotevru dveře na záchod 🙄😂

snazilka01
9. led 2018

Taky se vam stalo, ze vam treba 2x nekontrolovala mudr cipek?Co jsem tam byla ted naposledy dvakrat, tak tam moje mudr nebyla a zaskakovaly za ni nejaky dve a tvrdily mi, ze neni potreba.Tak ja tomu nerozumim.Ale prislo mi, ze se jim spis nechce.Takze me mesic nikdo nekontroloval da se rict.Jen se me zeptaly jak mi je a daly mi dalsi termin kontroly.Tak snad ted 12.uz tam bude ta moje, ktera kontroluje vzdycky..

barushe_27
9. led 2018

To se mi nikdy nestalo, me kontroluje vzdy kazdou navstevu. A mam to vzdycky zapsane v tehu prukazce.

dominikaromanova
9. led 2018

Ještě se nestalo, že by mi gynekolog čípek nekontroloval a v porodnici mi ho kontrolují také.

mari90
9. led 2018

@snazilka01 mne ho muj gynekolog nekontroloval nikdy, vlastne jednou, ale na mou zadost, pry proste vnitrne nevysetruje. Dlouho me to stresovalo, ale pak jsem nekde narazila na clanek, kde pisi, ze to po 30tt nema smysl, protoze muze byt dole vse uzavreno cipek dlouhy a porod i tak muze nastat treba druhy den nebo naopak muze byt zenska otevrena od 30tt a stejne prenasi, takze tak, ale chapu te, take bych radeji vedela na cem jsem...

ma_jo
9. led 2018

@snazilka01 mně čípek taky už tak od 30. týdne nikdo nezkontroloval. Říkali mi minule totéž, co píše @mari90 , že už to vlastně ani o ničem nevypovídá. A vlastně jsem docela ráda, že mi tam nic nestrkají 🙂.

calwena
9. led 2018

Ahoj holky,
všechny zdravím, i nově příchozí.
Na mně se už taky začínají podepisovat těhotenské neduhy, ale zatím to snáším relativně dobře. Vlastně mi akorát začaly otékat nepříjemně kotníky a musela jsem si koupit širší boty, taky mě občas pálí žáha, ale zbytek ok. Záda mě berou jen při dlouhodobém stání, tlačení na spodek zatím nemám, spím až moc dobře. Ale je fakt, že mi zbývá ještě měsíc, tak se to může ještě dost zkomplikovat.

Ad čípek, za celé těhotenství jsem ani jednou tam dole vyšetřena nebyla. Můj gynekolog to nedělá a já jsem fakt ráda. A protože mohu porovnávat i s Anglií, tak vím, že tam se to také nedělá. Asi to odmítnu i v porodnici, protože to opravdu nepovažuji za nutné. Teď v tom nejvyšším stádiu těhotenství už je to stejně jedno, mimi už by se narodilo v podstatě donošené, takže tak to beru.

Jinak mi taky vadí, že zmizely metříky s těhotenskými týdny. Ztratila jsem přehled o tom, jak je kdo daleko.

calwena
9. led 2018

@dixxie To je tedy fakt hrůza, že tvůj manžel měl mozkovou příhodu. To bylo ze stresu? Předpokládám, že je relativně mladý.

Mám kamarádku, jejíž manžel prodělal v 38 těžký infarkt a měli o něj strach, že nepřežije. Bylo tam i špatné zásobování mozku kyslíkem, takže se některé věci musí učit znovu. Na příčinu nepřišli, prý přepracování a dlouhodobý stres.

calwena
9. led 2018

Napsala jsem na Koníka, jestli nejdou nějak obnovit ty metříky se stářím těhotenství, tak uvidíme.

snazilka01
9. led 2018

@mari90
@ma_jo jako ne ze bych po tom nejak touzila, aby me nekdo kontroloval spodem, ale je fskt, ze by me to zajimalo.Ted 12. ji pozadam, aby to tam zkoukla 😂

snazilka01
9. led 2018

Tyo holky...Ted ctu prvni prispevky k teto skupince kdy jsme byly na uplnem zacatku a posilaly si testy s duchama, jestli jsme vi nejsme tehu 😂 a ted uz tu resime konec.To je masakr jak to leti 😂

wendie
9. led 2018

@dominikaromanova a máš třetí plánované? 🙂 hlavně ať je vše v pořádku. my tedy třetí chtěli, teda spíš asi já. i kvůli tomu, že kluci jsou hodně po sobě, tak jsem zatoužila si to ještě užít... ale vím, že teď určitě poslední. další těhu už absolvovat nechci. teď už zbývá jen vydržet do konce. a jak se těší tvoje dětičky? A věk určitě taky hraje roli. mně bude 34 v létě. ale to ještě nejsme žádné stařešiny, spousta žen děti ještě ani nemá (a obdivuju je, že se do toho ve 40 pouští).

@barushe_27 to tedy bude armáda. ale aspoň bude veselo. bydlíme na vesnici v malém domečku, je to prima. kluci milují přírodu, zatím jsou to takové levné koníčky, v pubertě to bude horší... :D

dominikaromanova
9. led 2018

@wendie, Ano, třetí bylo plánované a celkem dost dlouho dopředu. Jinak dcerka se těší, syn také, i když vzhledem k jeho věku má momentálně jiné zájmy než přemýšlet nad sourozencem. 😀

snazilka01
10. led 2018

Taky uz nektera mate tuseni, ze je porod za dvermijakykoliv a prijde opravdu kazdym dnem mozna i dnes?Od vcera mi je tak zvlastne.Jsem do sebe tak jako uzavrena a skoro nemluvim.Mam takovy pocit, ktery se neda ani popsat a od vcera porad litam na velkou.

vvercatkoo
10. led 2018

Mě strašně bolí pipina. Ráno mi bylo i na zvracení, jinak nic. Ale už to chci mít za sebou. Zítra mě čeká poradna

dominikaromanova
10. led 2018

@snazilka01, já ten pocit mám už od vánočních svátků a stále nic.😠😀 Ale už to chci mít za sebou, protože už se nemohu dočkat malého a navíc ten konec těhu je fakt náročný, jsem jak obrovská velryba v malém rybníčku. O poslíčcích už ani nemluvím, včera večer co 10 minut, tak jsem čekala, že začnou zesilovat a pojedu, ale nic.

snazilka01
10. led 2018

@dominikaromanova tak to ja ne.je mi fakt zvlastne.Taky jsem takova BIGMAMA.Uz se tesim na svoji postavu, ale na porod vic 😊 a kdy mas mit termin?

dominikaromanova
10. led 2018

@snazilka01, má termín 15.1.2018 a Ty?

snazilka01
10. led 2018

@dominikaromanova 8.2. podle ultr., ale podle doktroru driv.

nenulinecka
10. led 2018

Tak ja tu bojuju s mega rymou, kaslem, bolesti celyho tela, do toho hnizdici, to me chape Snazilka ☺ , zitra poradna, tak doufam, ze me nejako uprednostni abych mohla zase domu do pelisku.

vikiza
10. led 2018

Ahoj holky, dnes jsem byla poprvé v porodnici na vyšetření a doktorka mi řekla, že mám čípek otevřený. Měla jste to některá už tak brzo? Jsem 35+2 tt.

wendie
10. led 2018

@vikiza ono to muze byt.nekdo to tak ma a nic se nedeje,muze tak byt az do terminu..co ti k tomu dr rekla?a na kolik jsi otevrena?ja sla u druheho na vysetreni v 37+3 a rekl mi,ze jsem otevrena na 2,rodila jsem 38+0 ale taky jsme to dost podporili 🙂 a navic jsem mohla byt otevrena i dele pred tim vysetrenim,kdo vi... Tak pr jistotu muzes hodit klidovejsi rezim a bude to ok.

Holky,taky kdyz vic uklizite,chodite nebo varite,tak se o to vic mimco vrti a nespi? Nebo jste to tak mely kolem 33-34tt? Ja uz to zaregistrovala jednou a trochu me to znervoznuje... Diky.

vikiza
10. led 2018

@wendie Prý jsem otevřená na 1 prst. Moc se k tomu doktorka nevyjadřovala, prý si příroda řekne. Tak nahodim klidovejsi režim a budu doufat 🙂

wendie
10. led 2018

@vikiza tak bych ti doporucila klidovy rezim bez sexu 🙂 35+2 uz je super.ja navic u toho druheho lezela ve 33tt na kapajde,na prst otevrena a cipek se pak po 14dnech zavrel.kdyz jsem byla na vysetreni v tydnu jako ty,doktor mi rikal at uz se nebojim,ze tohle je pohoda.a ty jeste tyden dva urcite vydrzis,uvidis 🙂 drzim pesti...

barushe_27
10. led 2018

Nenuli, tak si tam zkus zavolat rano, jestli by te nemohli vzit driv, nevim jak to tam mate, ale muj ma vecne plno, takze i kdyz jsem objednana standartne cekam hodinu a pak jeste hodina v porodnicj. Je to desny, ale s miminkama a tehulkama se ted roztrhl pytel. Ja jsem otevrena na 1,5 cm. Ale muzu ric, ze kazdym dnem jspu poslicci silnejsi. A casto se mi staba, ze brisko boli po vycurani nevim proc. A uz mi rikaji, ze mi brisko klesa, co myslite. sede teplaky pred. Akorat si nevsimejte te skrine a tech spousty veci, jsme v jedne mistnosti a tam mame narvane vsechno.

klaraslavickova
10. led 2018

Holky já vám tak závidím to čekání na porod a následném porod :( achjo já chci taky normálně :( přijde mi jako bych byla jediná co to nedá a musí na císaře

barushe_27
10. led 2018

@klaraslavickova jakto, asi mi neco uteklo 😢 ale hlavne ze budes ty i prdola v poradku

barushe_27
10. led 2018

Holky Vam co se blizi porod kazdym dnem, porad 2v1

klaraslavickova
10. led 2018

@barushe_27 moje astma je na tom teď tak ze přirozený porod nese větší rizika než sekce žádné nadšeni z mě strany teda ale co mám dělat :(

dominikaromanova
10. led 2018

@klaraslavickova, tak vůbec nepřemýšlej, je úplně jedno, zda miminko porodíš normálně a nebo císařem, rozhodně nejsi o nic méně máma. Hlavní je, že budeš v pořádku jak Ty, tak mimčo, o nic jiného nejde.

sticker
Strana