Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@martinato1989 no, taky bych se nezlobila, i kdyz se mi do toho nechce. Ale stejne me porod nemine, tak uz je to jedno a cim driv, tim bude mimco trochu mensi a taky bych to mela driv za sebou. Stejne uz jen kazdy den prezivam. Tak drzim palce a uvidim kdy to prijde na me.
@martinato1989 zdravotní komplikace.. bohužel :(
Cely těhotenství sem se těšila na normální porod a teď už 14dni se snažím nějak srovnat s císařem.. malej by měl být větší miminko a já sem nemocná takže se tou skvělou kombinaci normální porod vyloučil bylo víc šanci na komplikace než na to ze to bude v poradku
@klaraslavickova důležité je, ze se ti narodí krásné a zdravé miminko a to jestli kde císařem nebo normálně, už ke jedno. Výsledek stejně bude stát za to! Tak se s tím zbytečně netrap!
@donia já pravé už taky jen prezivam, přibrala jsem 20kg, všechno mě bolí, sotva lezu, takže jsem jediné rada ze to budu mít brzy za sebou. Taky ti držím palečky, ať to proběhne co nejdřív a bez komplikací ☺️
@martinato1989 jo taaaak. Ja cekam na ortel 18. Mame velkyho Misu, odhadove vaha na 40tt a budem 38tt , tak jestli pry bude okolo 4 kg tak uz ho radsi vyvolaji. Taky bych se tomu uz nebranila.
@bayt nechce se miminku , nebud smutna 🍀 to prijde
@nenulinecka joooo, je to vysvobození když to přijde aspoň o par dni dřív, teď už je to fakt očistec 🙄
Tyjo holky, tolik vyvolavacek?
@martinato1989 tak ja pribrala zatim 13 kg, dr. me zrovna dnes chvalil, tak jsem rada, ale stejne mam vseho plny kecky. Prvni dve tehu jsem o tom ani nevedela a do posledniho dne litala jak camrda, ale to posledni a tohle mi davaji zabrat.
@barushe_27 no, ja pri svem stesti budu mit taky. Bud driv kvuli tlaku nebo dyl, ze prenasim. Ze tri predchozich tehotenstvi tri vyvolavany, takze u me "uspesnost" 100%. Tak bych se nedivila, ze to budu mit proste i ted.
@nenulinecka Aspoň nemusím nic dělat. Celé dny se válím, čtu si, spím, jím jak nedovřená :D A pak teda možná uvařím večeři a poklidím bordel. Nechci se rouhat, ale je to docela nuda :D Mohla bych dělat věci do školy, jenže jsem v takovém divném stavu čekání, nic se mi nechce a jen zkoumám svoje kontrakce a tabulku s pravděpodobnostmi, kdy člověk může tak rodit :D Ve čtvrtek mám kontrolu jsem hrozně zvědavá, jestli je nějaký posun. Naposledy jsem byla otevřená na prst a půl.
Holky,berete ještě magnezium? Jsem 36+2 tak nevím zda už nevysadit...
@bayt rozumim Ti. Treba uz zasna kontrola nebude ☺🍀
Holky, moc vám všem děkuji za gratulace, malý je zlaticko a moc hodný.
@bzubzalka taky mám pocit ze se bere jen do 36tt a pak už ne
No me rikali na gynde at vysadim 36-37 takze taky uz neberu.
Holky tak uz mam dosite mantinelky parada. A po porodu jeste deku na zem a pismenka. Jsem na sebe hrda, na to ze jsem nikdy se strojem nepracovala tak perfektni
@dominikaromanova 🌷 Jůů, velká gratulace k prvnímu ledňátku. Vojtík je teda pořádnej chlapák.
Tak teď už se to pomalu rozjede, a miminka nám tu budou přibývat 🙈 To je jasný, tak kdo se hlásí další v pořadí? 🙂 Já teda nee, Mudr. řikal, že nic nebude 😀
me rikal v pondeli ze otevrena porad stejne, cipek tuhy, ze se to teda muze rozjet kdykoliv, ale mysli si ze se dalsi pondeli uvidime zase na kontrole, takze ja to taky urcite nebudu.
Já to taky nebudu, kontrola ve čtvrtek 😀
@dominikaromanova gratuluji k miminku, jsi šikula, takový velký chlapeček!
Nějakou dobu jsem v našem vlákně nebyla, nešlo mi vkládat příspěvky, ž jsme musela jít přes jiný prohlížeč. Ale ani nemám žádné speciální rady, co by mi pomohlo, abych poslala dál. Jako mávnutím kouzelného proutku taky otékám, ale jen ruce - i se na to budím.
Tlak - Dopegyt jsem brala i jako netěhu na mnohem nižší hodnoty tlaku, než tady holky píšou, teď mi vyskočil a byla jsem na kontrole u jiného doktora, než chodím běžně a ten mi řekl, že se v těhu klidně bere v těhu i šest dopegytů, že si mám zobnout víc. Což bez internistky dělat nebudu, chci jí stejně volat, jak je to s dopegytem a kojením.
Na žáhu - každá jsme jiná, ale mně o něco lépe než rennie zabírá gaviscon duo v tabletách.
Uff už taky chci miminko v náručí, nahoře mám od začátku těhu 6,5kilo, ale mám pocit, že puknu, nespím, nachystáno zdaleka nemám tak, jak jsem si plánovala, že budu dělat, abych měla co nejčerstvější. Nejde mi cvičení s aniballem, mám problém i se zasunutím. Mám strach, že nestihnu nacvičit, že to přijde dřív.
Jinak dneska jsem byla na kontrole 😎 tlak katastrofa 😨 144/99 druhé měření 132/102 , ale mám to na háku.... Měření doma v normě 120/78 jsem asi unikát.
@garalela timto jsem si prosla taky, koupila jsem si olej na masaz hraze a vubec mi to neslo, tak jsem se proste hold smirila s tim, ze to nebudu lamat pres koleno a stresovat se tim, tak proste nebudu natrenovana a tam dole se zahojim. Koupila jsem si dubovy gel a dubovou sedaci koupel a budu po porodu osetrovat. Tak jak jsem to mela vsechno naplanovane opravdu nevyslo ani omylem. Hlavne abychom byli po porodu my i mimca v poradku a natrhnuti, rozervani ci jen kosmeticke stizky se zahoji.
@evelin1251 máš to stejné jako já - neboj, pohoda, dříve se prý řešilo až dlouhodobý spodní tlak nad 110. Jsme v poho
S tlakem, mohu potvrdit, gynekolog i internistka mi tvrdí, že problémový je hlavně ten spodní tlak, pokud se opakovaně i v klidu doma naměří nad 100, tak řešit, ne jedno naměření
Holky,ono je to nekdy tezky s radami co a jak.kazdy jsme fakt jiny.u prvniho jsem nic necetla,nezobala magnezko,neregistrovala nic.rodila jsem 38+3 a do porodky jsem prijela otevrena na 10 (bolesti doma byly,ale ja porad doma myslela ze mam posliky ze preci jako prvorodicka nemuzu rodit o tolik driv kdyz vsichni nosi az do terminu nebo i vic).porpd rychly,bez nastrihu.druhy porod o 19m pozdeji,zase jsem nic necetla az do 33tt (s prvnim prcekn uz nebylo tolik casu),ve 33+0 mi ale nebylo dovre maly desne kopal,bolelo to,jeli jsme do nemocnice,tam si me nechali pro rozbihajici se kontrakce,dostala jsem kapacku a tyden v nemocnici,pak jsem prave zobala magnezko a nacteno jsem mela kde co...porod opet ok,bez nastrihu (ale druhej byl mrne) ve 38+0.u tretiho tehu ctu kazdy ho***, hrozne vsechno resim,hrozne se vseho bojim.asi jak je to v hlave,tak od 26tt zobu magnezko (uz to prece znam...),bolesti v podbrisku co chvili (ale maminko,to je treti tehu,vsechno vas bude bolet... Sestricky jsou chytre jak radio 🙂) ted ve 34tt se pridaly bolesti kycli a trisel,asi jak se to rozvolnuje a co vic,uz tyden vyhrezly hemoroid,ktery nelze vratit zpet,asi je v nem romboza (ted malinko mekci,as se to "leci")..porodu se zacinam bat cim dal vic,mate tu mnoho zkusenosti,nemate nekdo zkusenost i s hemoroidy?...nevim co jsem tim vsim chtela rict,asi ze clovek ma noho veci v hlave a od toho se to odviji...moc vam preju,aby vam ty anibally pomohly,ja ho nepouzila ani jednou a taky to slo.kamaradka ho pouzivala protpze mela hruzu z porodu,ale stejne byla potrhana a na porod nema hezke vzpominky,asi si vytrpela...tak ja nevim cim to je?
Holky taky vám v poradně radily že máte sexovat, dát si teplou vanu a pít červené vínko? Já myslela že tohle mi řeknou třeba až bych přenášela, ale mám ještě cca 20 dní čas tak mě to překvapilo. 🙂

@klaraslavickova asi je to individuální... podle mě se to odvíjí i od toho jak to dítě je velký a jaký je předpoklad toho o kolik ještě vyroste. A proč ti plánují císaře? .... já třeba kdybych se neotvirala, neměla malou už úplně dole a malá by měla min než má, tak bych pockala a do vyvolání bych nesla.