Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@dixxie To si taky říkám...ale bohužel to co říkáš je právě ta nevýhoda (že do mozku nikdo nevidí), vždycky už budu mít asi pochybnosti a strach, co kdyby....snad pomůže čas? Myslím, že druhé dítě ani nechci, ten strach....myslím, že jsme dopadli dobře. Viděla jsem tam příběhy, že bych snad okamžitě skočila z okna...prostě malýho miluju, děti miluju, měla bych klidně deset miminek. Ale ta hrůza a strach a nejistota o ně...
@bayt u nás to bylo tak, že jsem chtěla vše přírodně, nabízela mi propíchnout plodovku, chtěla jsem čekat až praskne sama, řekla jsem že nechci ani oxytocin ani epidurál, nechala jsem vše na svém těle a na malého těle. Vtipné je, že teď, když znám jeho povahu (do všeho nového jde strašně opatrně a až pak se rozjede), tak je mi jasné, že ten porod byl prostě jeho styl 🙂. Jako by se bál ven co tam bude a když se narodil tak se nenadechnul, nějakou dobu ho tam stimulovali přede mnou, ale viděla jsem jen culík a záda neonatoložky (nikdy ten pohled nezapomenu, ale neboj, už ta vzpomínka nebolí). A pak najednou fofr, odnesli ho mimo porodní sál a fakt netuším jak dlouho byli pryč. Pak ho už přinesli růžového plakajícího zabaleného a měli jsme aspoň krátkou chvilku pro sebe na fotky a pak ho zase odnesli na 3-4 hod na pozorování. Apgara měl 7-9-9. Měl potom ten hypertonus, byl v napětí a často vystřeloval ručičky, dělaly to i ostatní děti, ale on víc. Malý je taková svá osobnost, ale řekla bych, že to je spíš zděděné po partnerovi než že by to bylo způsobené tím porodem. Ono těžko říct, co by bylo, kdybych si porod nechala urychlit. Jak znám malého, když ho člověk do něčeho tlačí, tak se blokne, takže vůbec nelituj ničeho, jak porod proběhnul, užívej si malého a ničeho se neboj. Moje životní zkušenost je to, že jsem se bála skoro vždy zbytečně a pak se stalo stejně něco jiného, čeho jsem se vůbec nebála, např. ta mozková příhoda partnera teď v listopadu. Tak buď v klidu a užívej si malého, je to super, že už je na světě 🙂.
@dixxie Ty jo měli jste ale krásnýho apgara hele! U nás mi tvrdili, že šlo jen o to, že se první minuty nenadechnul a to je vše. Taky ho přinesli růžovýho krásnýho - přitom apgar v páté minutě 6. Pediatra tvrdí že to je OK, že jde v tom případě jen o nějaký tonus, barvu nebo co...já tomu enrozumím.
Jinak hodně popisuješ, jak to bylo i u mě. Akorát já se na konci bolestí sekla a chvíli jsem nemohla tlačit a nic, byla jsem v panice. A nechala si dát medikaci, která jak jsem později zjistila bohužel ovlivňuje dýchání miminka...
Tak jsme klokankovali uz dneska, dychaci ventilace sundana, sondicku na papu jeste mame a vyvod z mocacku take, aby vse delal pomalinku. 48 hodin je rozhodujicich s tim dychanim bez pristroje a posunem se dal... mela jsem prdolku dve hodinky na sobe, tak me mrnousek nabil, to si neumite prestavit a doudam, ze i on citil me srdicko.
Vsem, co uz mate miminka u sebe gratuluji a preju moc moc zdravi
@bayt a jak se ta medikace jmenovala? taky jsem se na chvíli sekla, myslím, že to byl právě strach z potrhání a bolesti. Kámošky syn měl apgara horšího než ty a je zdravý krásný chytrý kluk. Většina miminek se narodí trochu modrá, vidím to na videích na youtube. A pak jsou hypotonická, to znamená na začátku mírně "bezvládná", pak naskočí... fakt neboj... bude to dobré 🙂
https://cs.wikipedia.org/wiki/Apgar_skóre
@nenulinecka jů, tak to je paráda, malý vypadá hezky, držím palce ať zvládne dobře dýchání a ať se vstřebají i ty otoky a ať je vše dobré, věřím tomu, že se zregeneruje 🙂. Držím palce!!!❤❤❤
@nenulinecka to je super. To uz bude dobre ;) drzim moc palce
@bayt tady ještě ten apgar lépe: https://www.modrykonik.cz/apgar-skore/
@nenulinecka je to krásný koblížek ten Míšánek 🙂
@nenulinecka je roztomilý! Co vyšetření? Máte výsledky? Čeká vás ještě nějaké...držím palce!🍀💗
@evelin1251 diky za optani. Vcera nas pustili ale moc jsem se na to necitila. Dnes jsem se konecne trochu dospala tak lepsi ale furt me boli bricho jako na menzes jak se vse stahuje. Maleho 2 roky nemohu tahat tak me stve jak jsem k nepotrebe.
@nenulinecka bobek malý, držím pěsti😘😘😘😘 a posílám mnoho sil
@nenulinecka Jste velcí bojovníci, jistě už bude vše na dobré cestě, jen to chce čásek. Myslim na vás 😉🍀❤
@nenulinecka tady vypadáte oba spokojeně, nakonec vše vypadá líp než jsi zprvu psala ty šílené zprávy,snad tomu je tak i ve skutečnosti. Moc zdravíčka přeju a malému bojovníkovi vzkazuji-jen tak dál Miško
@nenulinecka, je nádherný. Preji hodně sil, Misa je velký bojovník, zvládne to. 🍀🍀🍀🍀❤️😘😘
@nenulinecka - Nemohla jsem napsat dřív, z telefonu mi to nešlo a neměla jsem přístup na PC. Je mi hrozně líto jak to všechno dopadlo. Četla jsem všechny příspěvky ohledně malého. Je to opravdu velký bojovník, druhá věc je ta, že děti mají opravdu dobrou regenerační schopnost. Určitě to zvládnete a budete bez následků. Otoky splasknou, krvácení již není a i ty ledviny se určitě upravý do normálu. Chce to čas. Na té poslední fotce vypadáte opravdu spokojeně. Důležité je že mu chutná, to je i dobré znamení 🙂. Můj první syn měl poporodní asfixii z hypoxie (nedostatku kyslíku) a dneska je to rebel k nezastavení. Vše se v dobré obrátí uvidíš.
@dixxie - Můj syn měl abgar 6-9-10, což není úplně špatný. Nenastala u něj dechová činnost a byl promodralý. Taky jsem se bála jestli nebude mít v životě nějaký problém. Z porodnice nás pouštěla dětská lékařka s lehkou formou poporodní asfixie. 3 x jsem byla na neurologii, cvičila jsem s ním do půl roka cviky na posílení svalů a ještě jsem u něj praktikovala bazální stimulaci. Začal sám chodit v 10 měs bez držení a dneska je to fakt šídlo. Takže bych se nebála, myslím si, že abgar
@klaraslavickova Máš krásného syna a co císař? Byla jsi v celkové narkóze nebo spinál?
Holky? Mate nekdy nektera dojem jak kdyz vas mala kopne dole do pipiny? Ja nevim ale ted vecer me zacalo takove pichani a kopani tam dole. Ze mam dojem ze kdybych zatlacila tak vylitne ven. Je to uplne jinej pocit a nevim co to muze byt. Uz me berou i hrozne krece do kycli treba na zachode nebo tak.
@lhubajda1 spinal.. a bylo to krásný když mi ho ukazaly atd.. trosku méně krásná je pak fáze když tomprichazi k sobě a ta fáze ve které jsem teď kdy musím lezet s říkám si ze ráno proste nevztanu to není reálné mozny
@danielle94 mam to samy.nekdy ani nemuzu udelat krok jak to boli.na nejakych diskuzich jsem cetla ze proste zmeny na cipku,ze to boli..ale vic ti nepovim...jen ze z predchozich dvou tehu to vubec neznam... A to jsem teprve 36tt. Ale popsala jsi to presne..tak trpim s tebou.. :-/
@nenulinecka drzim vam pesti,jste urcite na spravne ceste!! Maly je fakt bokovnik a ty moooc statecna!
Holky, tak ted jen1:28 a ja jsem v prazdne cekarne u Apolinare a cekam na taxi. Vcera jak me chytla viroza tak jsem hotova, teplota a puls 111, merila jsem tlak a sok 176/123 tak mi pritel volal sanitku a valila jsem to (vtipne je ze jsem vcera psala bayt at se zbytecne neboji a ze jsem mnohokrat jela zbytecne sanitkou) a dnes zase, ach jo, natocili monitor mimi a vse ok, mam to vsechno asi z te psychiky, Dr. mi predtim rikal at prijedu kdyz tlak bude nad 100 (spodni hodnota) a musim rict ze 123 me vydesilo aby to neublizilo mimcu spolu s tim rychlym tepem. Tak jsem ted uplne vyrizena a valim domu taxikem, zase vyhozene penize. Ach jo 🙂.

@bayt nedávno jsem mluvila s porodníkem z Apolináře o tom, zda tyto situace u porodu opravdu způsobují to, co se jim přisuzuje a říkal, že spousta věcí se "svádí" na porod, přitom to dítě je na to dělané, že bude chvíli bez kyslíku, přece porod pro mimi je obrovská zátěž a příroda s tím počítá. Do lidského mozku nikdo nevidí a i u dospělých, když mají třeba úraz mozku tak doktoři absolutně netuší kdo se z toho jak dostane. Takže si myslím, že pokud malý od bayt je teď v pohodě a nemá nic zvláštního, tak že s největší pravděpodobností se nic nestalo a to apgar není tak hrozné.