icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

snazilka01
26. led 2018

@nenulinecka vy jste takovy sikulky Leni.Krasne zpravy.Mooooc na tebe vsichni myslime a posilame silu! 💕💕💕

snazilka01
26. led 2018

Tak jsem po posledni kontrole a ve stredu 31. na vyvolani diky mym brutalnim otokum.Doktorka se zhrozila.Mam za sebou dnes i Hamiltona, ale myslim si, ze mi nepomuze jako vetsine.Je tady nekdo komu pomohl? 😊

barushe_27
26. led 2018

Ahoj holky pisu az ted, je toho ted vice. Chci pogratulovat vsem, kteri uz mate porod za sebou. Hlavne vam vsem i miminkum hodne zdravicka.
Nenuli myslim na vas a posilame spoustu sil, je mi s toho hrozne, hlavne at vsechny ty vysledky dobre dopadnou.
A k memu porodu byl rychly, ani jsem to necekala o pil dvanacte praskla voda a v 6:01 byla Barunka na svete, dva stehy, bolelo to jalo cert, sama jsem si to prodluzovala, protoze jsem nebyla schopna spravne zatlacit. Narodila se s porodni vahou 2760g a 47 cm dneska po 8 dnech ma 2740g, mlicko byl boj, ale zvladly jsme to tri dny byla skoro 24 h pricucla na prsou, bolelo me to, ale ted jeste po kojeni odstrikavam a uz mam zasoby v mrazaku. Klepu malinka je zatim hodnoucka, sice papa kolikrat i dve hodiny, nez se poradne doji a jeste nema tolik sily na sani, ale pak spinka i tri ctyri hodiny. Je to nase laska, je to neuveritelny pocit byt matkou.

barushe_27
26. led 2018
vvercatkoo
26. led 2018

@bzubzalka díky, tak nakonec zub šel ven a s ním šel i soused, byl opravdu špatný a nakazil i ten druhý. Tak už budu mít klid. Dostala jsem dvě injekce. Pořád to mám umrtvené, nic necítím, mám tam steh a dřeň vstrebatelny, takže na kontrolu už nemusím.

bzubzalka
26. led 2018

@barushe_27 maličká je krásná😘
@vvercatkoo aspoň už budeš mít klid

Mě dnes bolí záda, ale fest v kříži, už od13hod. Byla jsem pro syna v druzine a ani jsme nezustali venku. Doma jsem usla,ale záda bolí pořád, ale v kuse ne po chvilkach.

dixxie
26. led 2018

@barushe_27 juuu ta je nádherná, velká gratulace a ať je zdravá a spokojená 🙂

dixxie
26. led 2018

holky zkolila mě viróza, ležím, bolí mě hlava, mám teplotu a kašlu, tak doufám, že porod ještě aspoň pár dní počká než budu jako rybička. co vy, jak se cítíte?

akcejn
26. led 2018

@snazilka01 me u dcery hamilton pomohl. Porodila sem do 10 h po nem. Takze funguje nekdy ;)
@barushe_27 moc gratuluji

snazilka01
26. led 2018

@akcejn tyo tak keez by mi taky pomohl.A muzu se zeptat, kdy jsi pocitila zmeny po nem?

moxha
26. led 2018

@nenulinecka jak jste dopadli s magnetickou rezonancí a eeg?.Moc na Vás myslím a stále nakukuji jak Vám je

evelin1251
26. led 2018

@klaraslavickova Moc gratuluji, Pavlíkovi přeji jen a jen zdraví 🙈

evelin1251
26. led 2018

@barushe_27 Baruš, tak to je dobře, že se vám daří 🙂 Obklopujeme se tu špatnou náladou, tak aspoň od tebe čteme super zprávy 🙂

vvercatkoo
26. led 2018

@bzubzalka tak ty kříže já pociťuji už třetí den a jak píšeš, v kuse. Někdy víc někdy míň. Kroutím se jak paragraf

bayt
26. led 2018

@evelin1251 ahojky, syneček je hodnej, mazlinkavej, brečí teda občas, když ho přebaluju, asi se mu nelíbí to svlečení a to hodně topím. Po oblečení je zase v pohodě. Miluje kojení, u prsa by byl pořád. Je silný...a po probuzení se na mě tak krásně směje. Bohužel po porodu mám asi trauma, někdy mám strašné pocity úzkosti a paniky a strachu. Budu muset někoho vyhledat...napsala jsem o tom i článek. Mám o něj moc velký strach :(

akcejn
26. led 2018

@snazilka01 prvni kontrakce za cca 2,5h

bzubzalka
26. led 2018

@vvercatkoo to jsi mě potěšila 😊 my zitra jedeme je tchyni,je to 160km tam a zpět, tak by se to.mohlo pohnout...jsem v pulce 38tt

bzubzalka
26. led 2018

@bayt určitě si někde řekni o pomoc, já měla hrozné stavy po Erikovi, bála jsem se i.spát...měla jsem od porodu hodně stresu-zdraví dědi, pak ve3m Erik. Bylo to na blázinec....

bayt
26. led 2018

@bzubzalka už jsem napsala své terapeutce a chci se objednat :( bohužel můj chlapeček se sám nenadechnul a museli mu dát kyslíkovou masku...a já mám teď strach, aby byl v pohodě...všichni mi říkají, že je, ale v tomhle člověk asi nikdy neví no a to mě ničí

bayt
26. led 2018

a mimochodem, přírodní porody ano, ale opravdu do určité míry....trpět jak prase přes dva dny a slyšet, že medikace není přírodní nebo že ovlivní dítě...a pak skončit jak jsem skončila, to taky není ideál....kdybych měla druhé dítě, jdu do větší nemocnice, 100 % důvěřuji lékařům a ŠETRNÉ medikaci, a nebojím se i úlevy od bolesti (každý ji prožívá jinak)

dixxie
26. led 2018

@bayt neboj, to odezní, taky jsem to měla, trvalo to cca. půl roku až rok, pak to bude dobré.

dixxie
26. led 2018

@bayt mám za sebou podobný porod jako ty a teď to vnímám stejně jako ty 🙂. Jakmile se mě zeptají jestli mě mají nastřihnout, že by to chtělo, tak okamžitě říkám ano 🙂.

dixxie
26. led 2018

@dixxie teda aspoň doufám, abych tu nemachrovala 😀

dixxie
26. led 2018

juchůůů dorazila pošta, tak jsem to i přes virózu se synkem dala do kupy 😀

bzubzalka
26. led 2018

@bayt věřím, že je malý v pořádku! Kdyby měli pochybnosti řeší to. Víš jaké měl agrar skóre nebo jak se to píše?
My Erika ve3,5měsících ozivovali doma-zachránil nám ho monitor dechu. Narodil se o měsíc dřív a třeba ve škole na to pořád poukazuji, že je možné, že je proto živel a asi.bude dysletik,dysgrafik...Ale jinak je zdravý a to je nejvíc! Že neměl v1.třídě samé 1neřeším.

bzubzalka
26. led 2018

@dixxie tebe se u předchozího porodu ptali zda chceš nastrihnout? Mě se na nic neptali, ale je pravda, že u mě nestihli nic-holeni,klystyr,nastrih. Byl to fofr...

bayt
26. led 2018

@dixxie jenže já jsem úplně v poho, malej měl hlavičku 36 a já jsem bez zranění bez nástřihu...bože jak bych to vyměnila za natržení až k prdeli, ale aby on byl v pohodě...moc se o něj bojím

@bzubzalka apgara měl v pěti minutách 6 a v desátý minutě 10 (srdíčko mu bilo, kyslík dostal okamžitě) - ale to bohužel úplně jako o ničem nesvědčí, byť je to asi zlatý, protože v porodnici jsem zažila maminku, jejíž miminko skončilo podchlazovaný na JIP a tam už to bylo opravdu vážný, že prostě nějaké následky pravděpodobně mohou být

dixxie
26. led 2018

@bzubzalka nene, neptali, jen se to prý na chvíli nějak zaseklo. Porod byl celkem dlouhý a malého museli stimulovat, odnesli ho a my nevěděli jak na tom je, ani nevím jak dlouho jestli 10 min? Takže úplně chápu bayt jak je vystresovaná. Záleží také jaké mělo mimi apgara, jak dlouhá byla hypoxie (nedostatek kyslíku) a jestli má nějaké následky nyní. Třeba malý měl hypertonus, propouštěli nás z nemocnice s hraničním.

dixxie
26. led 2018

@bayt můžu ti říct, že já kolem mého plašila a za jeho 6letý život už jel asi 4x záchrankou 🙂. Musím říct, že pokaždé by se to vyřešilo i bez záchranky, kdybych nebyla takový plašan. Tenkrát ještě nutili maminky budit dítě každé 3 hodiny na kojení, dnes se to již neřeší. A někdy to dítě prostě nejde vzbudit a já kvůli tomu volala záchranku, teď mi to přijde úsměvné, tenkrát jsem nevěděla, že když mrně spí tak prostě tak tvrdě, že ho nevzbudíš ničím.

bayt
26. led 2018

@dixxie A jakého apgara jste měli resp. jak to probíhalo u vás? Hrůza je, že se nikdy nedozvím 100 % že je v pohodě. Když je vysoká teplota naměříš teploměrem a máš jasno. Tohle...nikdy nevíš. Malej byl chvilenku na pozorování na šestinedělí, ale vlastně už tu noc jsem ho měla už stabilně u sebe a jako viditelně žádný nestandardní projevy nebo tak neměl nebo nemá....apgara píšu o příspěvek výš a mám tu k tomu i deníček...

Strana