Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@bzubzalka jeste mas 4dny do terminu,ze? Uplne chapu,jak ti je... Musime to dat... Psychika dela hodne.a zadnou diskuzi uz necti.ja si je taky zakazala...pred x-tydny jsem cetla kdeco a akorat se paralyzovala strachy (nekdy a o nekterych vecech).zlaty doby kdy jsem nic u prvniho necetla a byla neznalek jako @danielle94 stejne musi jit ven a my to musime dat!!! Zrovna mam vlnu euforie 😁 takze mysli na hezke veci,Erika urcite udas,nejaky sexik s manzelem,skorici a svaracek a proste vse dohromady... Nebo jen zklidnujici koupel??? 😇
@bzubzalka jsem v Jindřichově Hradci, tvrdí, že stahy nejsou dostatečné.. Neřvu bolesti, ale spát ne to nenechá.. Ale dali mi teď injekci, která to buď úplně rozjede a nebo mě nechá do rána vyspat a ráno by začli vyvolávat, i když to prej není ještě 41+0..
@danielle94 akorát mi to pichli, tak uvidíme, jak se to vyvrbi.. Doktorka když mě viděla, tak usoudila, že v tomhle stavu bych toho moc neděli neporodila, do teď jsem za posledních 30 hodin spala asi hodinu a půl.. 😏 otevřená jsem na dva prsty, ale od ty doby, co tu jsem, se to nehnulo.. A taky gratuluju, jsi teď můj vzor 😊
@deniskaaap aspoň že ti něco dali! Koukej načerpat síly a zítra mimco vyprdnes🍀
@bzubzalka myslim ze muze.nebudes se naparovat,a nebudes tam hodinu,jen celkove uvolnis telo...jen bacha pri vylezani,at se ti nezamota hlava... Ja se takhle koupala u kluku.vzdy jen pozvolnou sprchou jsem napoustela vanu tak abych byla pokryta vodou,pupek koukal ven 🙂 tak 15min,bylo to prijemne... Obecne,co je telu prijemne a co snese je ok... Kdyby se ti cokoli nezdalo,tak prestanes.jako u vseho.v tomhle tehu se nekoupu,celou dobu jsem totiz zila v predstavach,ze se "neco" deje (presne jak jsem cetla milion diskuzi).ted nemam moc naladu,vetsinou se dovlacim do koupeny,sprcha a padnu... A pak od 3 kdy jdu treba na WC uz jen cucim na budik treba do 6-7 rano... V loznici nechytame wifi a nechci ani svitit mobilem manzelovi,takze lezim a premyslim o cemkoli (nejen tehu a mimi).rano pak nejsem schopna fungovat.jeste ze uz jsou kluci tento tyden ve skolce.dnes a zitra je veze manzel,tak snad se jeste budu mit sanci prospat dopolko 😉
@bzubzalka určitě může, mě dneska posílali do sprchy, aby se mi to buď uvolnilo nebo to uvolnilo mě a usnula jsem.. 😊 taky doufám teď spíš v tu druhou variantu - spát do rána a zítra to spáchat 😊
@deniskaaap tak to mas opeavdu uplne stejne! Nastoupila jsem a otevrena na dva a pak se to ani nehlo a stahy jsem mela cca po 10 min. Po tech injekcich to uplne odeznelo. A cejtila jsem se tam uplne na vic. Ze mk nic neni. A teprve rano se zaclo vyvolavat az jsem byla vyspana. Dr mi vysvetlila ze je deloha z nevyspani unavena a ze kdyz je unavena tak se neotvira.
Moc moc to drzim pesti! Urcite to taky zvladnes! Ted se hlavne prospi poradne at ma silu na porod❤️ Dej mi vedet jak jsi dopadla🙂
Nějak se mi tam dostal nasupeny kůň,pardon...
@danielle94 taky to zatím nevypadá, že by se začlo něco dít, jdu tedy zkusit usnout a uvidíme 😊 snad to pak bude rychle to vyvolání a nebude to nijak ohrožující.. Teď mám pocit, že bych nevyprdla ani myš, jak nemám sílu.. 😏 nejhorší to bylo dnes nad ránem, kdy ve tři přišla paní a v půl páté měla miminko, zezacatku stejný nález jako já.. To sebevědomí moc nepřidalo.. Ale její porod je její a můj je můj a snad už zítra budu mít Vítečka u sebe 😊
@deniskaaap budeš neboj a teď už dobrou 😉
@bzubzalka ten nasupeny kun me rozesmal, ja jsem se ted asi 2 hod zabavila tim ze jsem si davala do kupy playlist pisnicek na porod a nejak jsem se odvazala ze mala zacala radit a a ted tlaci ostosest na spodek. Jenze ja doted nejsem vylecena z kasle a rymy furt mam v noci kaslaci zachvaty a do toho se mi dela opar. To je jak na potvoru, chci uz silu!!!
@dixxie Já jsem tedy o rok a půl starší, tak si říkám, proč že mě do toho vyvolávání tak nutí. Já sama se cítím dobře. Ale já jsem odhodlaná nenechat se do ničeho natlačit, protože vím, že když o něčem nejsem přesvědčená, zpětně toho lituju. A to je blbý pocit.
Jinak ja termín 14.2. podle MS a 17.2. podle UTZ.
@bzubzalka Taky chodím do Motola, koukám, že termín máme přesně o dva dny 🙂.
Holky, já jsem tady asi jediná zbývající čekatelka, co bude rodit poprvé, co? Takže já strach jako takový nepociťuji, protože nevím, do čeho se ženu. Hororové porody taky občas pročítám, ale tak nějak jsem sama sebe přesvědčila, že s trochou víry a odhodlanosti to prostě dám. Zatím se tedy nebojím a popravdě na to ani nemyslím. Kolikrát se během dne nachytám, že na pár chvil zapomenu, že třeba za týden se mi život navždy změní. Navíc manžel přiletí až v neděli, tak bych nerada, aby mu ten "masakr" utekl... aby si vůbec pak tak nějak uvědomil, že porod není žádná brnkačka. Jen ať si to taky prožije 🙂. Jinak se snažím pořád tak nějak normálně fungovat, dneska jsem si odřídila dvouhodinovou cestu do Prahy, tohle zatím dávám bez problémů, nějak si ten jiný tělesný stav moc nepřipouštím. Jen kdyby mě tak nebolela kolena... zvednout se z podřepu či si jen zavázat tkaničky je nadlidský úkon. 🙂
@deniskaaap Moc držím palce. Já taky únavu strašně špatně dávám, tak chápu tu frustraci. Budeme se těšit, že nám zítra nahlásíš další přírůstek do zdejší miminkovské rodinky 🙂.
@bzubzalka já vypiju tak 4 litry tekutin normálka, slepičí vývar mi donesl miláček hned druhý den k snídani do porodky, piju meltu, caro, leros kojící čaje a spokojené bříško, litr plnotučného mléka. Malý se neumí přisát, já mám bradavku jako jeho celá hlavička a on špičku jen dudlá, na váhu se právě zjistilo, že byť přisátý, max 2ml vypije. to teď po týdnu vypije 70ml na jeden zátah odstříkaného nebo dokrmu.
holky, které máte porod před sebou, ničeho se nebojte, jedna porodní bába mi řekla, že ženská vydrží víc než člověk, ať už se na sále bude dít cokoliv, věřte, že miminko vyjde ven v pořádku, poranění opravdu v daný okamžik neřešíte, jak začaly klesat ozvy, já byla v rozpoložení tzv. rozstříhejte/rozřízněte mně dle libosti a to bez jakéhokoliv oblbováku.....miminko vás pak láskou opije.
@garalela děkuju za pozitivní příspěvek, dodalo mi to pozitivní energii 😊 celou noc si jen představuju, jak už bude venku krásnej 😊
Dobre rano vsem ostatnim Kindervejcim v akci!
@bzubzalka ja myslim ze kdyz jsi mela 1. porod rychly tak je velka pravdepodobnost ze druhy bude rychly taky. Tak to mela moje mamka, vzdy za par hodin hotovo 🙂. Holky myslim, ze zlom nastane dnem terminu porodu podle UTZ. Jakmile ten prejde tak zacnou pokusy o vyvolavani🙂. U me tenkrat zabralo vse zazvorove. Polevka, silny caj a jit se projit na matejskou pout a svezt se na obrim ruskem kole. Kombinace toho vseho rozjela porod 🙂.
@calwena je to super ze se k tomu stavis takhle... Stejne jako ja u prvniho a bylo to v pohode... Jako bolesti a vsechno to je jasne,ale psychika sehrala svou pozitivni roli. Ja se ted spis nez porodu ojim tech potencialnich komplikaci kvuli varixum na pipi.a bolesti taky at nekecam.. 🙂 ale kamoska prvorpdicka taly byla v pohode a myslim ze v dusledku ji to hodne dalo..
@garalela diky za super prispevek.opravdu doda pocit vetsiho klidu.a nazor jako ty tvrdim taky uz od prvniho mimi... Radsi se potrham a seberu vsechny sily a proste ho vytlacim nez kleste zvon a jine (i kdyz neldy to jinak asi nejde),nicmene mam to v hlave taky takto nastavene,ze nez tohle,jdu pres mrtvoly..
Jinak zdravim vsechna zbyla kindrvejce v akci 😃😃😃 diky @dixxie taky me v noci pobolivalo,ale holt cokolada z vajicka spapana a ten plast ne a ne ukazat to kinder prekvapko 🙂 dnes ziju olympiadou tak pekny den vsem 🙂
Holky co jste uz porodili. Jak to je? Mala je v poradku. Na kazde kontrole vse super. Jen mi zatim netece mliko. Ale prisavani trenujeme. Nevite jestli nas normalne muzou pustit po trech dnech domu i kdyz mi mliko treba do tech trech dni nepotece?
@danielle94 ja myslim ze to chce pohodu a klid. Vzdycky se to da nahradit umelym mlekem na chvili nez se rozkojis takze mimi je v pohode a na docasny nedostatek mleka delane. Urcite jsou nejake rady jak stimulovat tvorbu mleka, maji tam laktacni poradkyni ne?
@dixxie jo to ano. Ja jsem v pohode🙂 cekam az to prijde a s malou trenujeme🙂 Jen me prave zajima jestli kdyz je mala v poradku a jen nam nejde kojeni tak jestli i tak nas v pohode pusti domu s nejakym prikrmem nez to prijde🙂
@danielle94 kdyz to nepujde urcite prikrm daji, tudiz by vas i meli s nim teoreticky pustit domu...jinak zkus hodne prikladat uvidis, ze se to spusti, ja jsem treti den po sekci a mohla krmit celou porodnici, nakrmim maleho a jeste skoro 70ml odsaju, prsa mam nekdy k prasknuti

@bzubzalka ja to mam na stridacku, chvilema si rikam, ze to v pohode dam a jindy si vzpomenu na tu bolest. Holky musime myslet na to, ze mezi kontrakcemi to neboli, ze to neni bolest trvala ale prerusovana. A taky si vzpominam na to co mi rekla jedna dula, ze zena musi svym zpusobem "umrit", proto to tak boli a pak z toho vzejde zase jako nova zena, nova mama. Takze ta bolest a pocit, ze clovek vypusti dusi je normalni. To jsem prave u prvniho porodu nevedela a prekvapilo me kdyz me v jednu chvili napadlo ze asi bud umru nebo jim reknu at to nejak dokoncej za me ze uz nemuzu a omdlim. Nastesti jsem se ale jeste zmohla a dala to 🙂. Kontrakce jsem potom citila bolestive i 4 hod po porodu, ale ro uz se dalo vydrzet.