Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@akcejn kojící čaj od weledy, ten má úžasné účinky, jiný ne
@bzubzalka kojící čaj od weledy
@dixxie ale hezkej šok,ne. Tak chtělas to mít taky už za sebou tak se ti poštěstilo. Nakonec tu fakt zůstanu sama. Komu já budu řikat své neduhy😲🙉
@bzubzalka já měla mlíko až 3den skoro,oni prý mají z břicha na ty cca 2dny(jak kdo) prý vybráno a nepotřebují jíst,ale rozhodně přikládej a stymulujte a určitě se rozjede. Zkus se zeptat nějaké laktační poradkyně tam
@bzubzalka Mě se mlíko rozjelo až 3.den po porodu, ale byla jsem přesvědčená, že chci kojit. Takže jsem pořád přikládala, 1.noc se mnou na pokoji Véna celou prořval ,byla jsem z toho tak vyfluslá, hlavně když ostatním holkám mlíko teklo proudem a děti jim spali jak zabitý. Takže dostal kapku dokrmu a krásné usnul a já taky.
Rady - před kojením nahřát prsa ve sprše teplou vodou a promasírovat, hodně pít (my jsme měly k dispozici v porodnici várnici s teplým čajem, docela mi chutnal, tak jsem ho pila furt), pít kojící čaje jak píšou holky od Weledy nejlepší, zkoušet různé kojící polohy. Nech si poradit od sestřiček.
Jo a doporučuju hned si vzít podprsenku, ať tě prsa nebolí. Já v podprdě i spím, jinak by mě prsa bolela a tahalo by mě to. Když je budeš mít bolavá, tak zas chladit ledovou vodou ve sprše. Toť moje poznatky. Určitě se to rozjede 😉
@bzubzalka Hodně pít vodu, čaje a taky třeba horkou čokoládu. A zkoušej přikládat. Mě se rozjelo mléko pořádně až třetí den. Musela jsem ale odstrikavat jak malý musel být pod svetlama. Dělej si masáž prsou, to taky pomáhá. Takže nejdřív jsem ručně dostala akorát do stříkačky mlezivo. Hlavně nestresuj, taky jez, ono se to rozjede.😉
Moc všem děkuju za rady ke kojení. Dnes jsem konečně do sebe dostala vic piti asi 2,8l včetně mléka co dostáváme.Zítra to bude 3den. Malý se prisaje hezky bych řekla, tak snad se to spusti. Zkusím masáž prsou a nahrati.
Všem co na svoje drobečky ještě čekají držím palce a myslím na vas ať to je fofr😉🍀
@dixxie Držím na zítra palce. Já měla stejný nález 160/100 a odhad váhy 4,3 kg a hospitalizaci jsem odmítla. Strašení proběhlo taky. A od té doby se cítím skvěle, na porod to tedy nevypadá. Zítra jdu na kontrolu, tak předpokládám, že to bude to samé. Samozřejmě se bránit nebudu, pokud se vyskytnou komplikace, ale prozatím se cítím skvěle. Dopegyt jsem taky dostala, ale doktor říkal, že zabírá pořádně až tak za dva dny. Po první tabletce se u mě taky nic nezměnilo. To až druhý den.
@evelin1251 taky jsem musela spat v podprdě,ale ne z důvodu bolesti ale jakmile jsem nemela dvojité vycpavky budily mě kruhy proteklého mlíka až na prostěradle.
@bzubzalka ahoj, v lékárně si kup piskavice-řecké seno a benedikt lékařský. Upozornuju ze to bude cítit kdyz se budeš potit ale účinky jsou zaručený 🙂 pokud veris na homeopatika, tak potom ricinus Communis, ale to vím z doslechu, ja homeo nepoužívám. Také je dobrý masazni olej na prsa od nobilis ale nevzpomínám si na název.
@calwena tak to jsme na tom podobne, nastesti se mi od vecera i ted v noci sama rozjizdi cinnost delohy, probudila me kontrakce a ted jdu delat nejakou youtube wombopening meditation tak se mi to snad castecne rozjede samo. Na jednu stranu je to uleva, na druhou stranu jsem taky netouzila po vyvolani tak ti drzim palce at se ti to rozjede spontanne samo a nemusis to vubec resit!
Holky moc vam vsem dekuju za podporu! Jdu na to, v aite na ceste do porodnice 🙂.
@bzubzalka já měla mliko až 5.den kdy nás pousteli domu. Malá se taky uměla hezky prisat, ale pak přišla žloutenka a nikdo ji nedokázal pořádně vzbudit, aby jsme mohli v prisavani pokracovat. Já tyhle dny probrecela, bála jsem se ze nebudu mít nikdy mliko. Pila jsem kojici čaje a hodně vody, taky mi bylo řečeno ze i melta podporuje tvorbu mlika. No a od toho 5.dne plně kojim a pribirame 🙏🏻
@tereza1989 tak jak jsi na tom? Asi jsme tu fakt temer posledni,vid? Myslim na @dixxie a @simona94 snad jsou v pohode.
U me se vse tak nejak prdi.vcera mi vecer zvracelo ditko (starsi zvracel v patek),a mne bylo cely vecer hrozne tezko.v noci ve tri jsem bohuzel zvracela taky.mimco ve mne celou noc asi tancilo cardas nebo co.mozna jsme prodelali nehakou virozu.nevim.kzdp.rano jsem jela na porodku pro sichr.mimi ok,bricho male ko trakce,hlavicka tlaci na vak blan,ale nalez je stejny jako pred tydnem.takze zitra nastup na vyvolavany porod.cely den lezim,malatna,ted uz je to malinko lepsi,ale prisla jsem si totalka vycerpana.nevim,jestli se o me neco pokousi,boli me hlava nebo jestli je to predporpdni stav... Chjooo.snad vam vsem je lepe...
@wendie Zakladatelka diskuze hlásí že už to máme taky za sebou. Byla to fuška. Nakonec všechno přirozeně, s epiduralem, který nezabral. Malá beruška Julinka maminku dost potrápila, je nékolikrát nastřihnutá, teď už zašitá, to kvůli váze, 4610 gramu a 55 cm. Čas 14:53. Vyvolávací tbl jsem dostala kolem pul 9. Jinak jsme obě v pořádku a zatím odpočíváme odděleně.
@wendie U mě kontrola dopadla nadmíru dobře, dostala jsem další tři dny k dobru, protože tělo se připravuje na porod. Nález o 50% lepší než v pátek a odešla i hlenová zátka. Takže doktorka byla optimistická, že by to do pátku mohlo všechno začít spontánně. Takže k hospitalizaci mě tentokrát vyloženě nenutila. Přes ten pátek to už ale tlačit nebudu, tak se modlím, aby se to fakt spustilo.
Jinak si tedy užíváš. Ona je zrovna taková špatná sezóna, samý bacil. Stačí se jen někde projít a hned na tebe někdo něco naprská. Moc držím na zítra palce.
@simona94 Velká gratulace, malinká je pěkný cvalík. Ať se brzo oklepeš z té bolesti!
@dixxie Tak co? Jak jsi na tom?
@simona94 Gratuluji k Julince 💐Přeji hlavně zdravíčko a tobě brzké uzdravení 😉
@evelin1251
@calwena
Děkuji 🙂 snad jo.
@wendie takže se něco rozjíždí,to u mě ě se nerozjíždí asi nic. Dnes jsem necítila záda,tvrdnití břicha nepoznám jak jsem pořád v pohybu takže asi se malýmu hold nechce. Jak nevim co to jsou kontrakce,tvrdnutí břicha si uz vůbec nevybavuju a voda sd zátkou nepraskla a neodešla,tak jsem totální amatér. Jen mi řikají ať ty procházky děláme kokem baráku spíš kdyby náhodou,ale dneska jsem to totálně porušila,s dxerou se honila po hřišti,zvedala jí na prolézačky,lezla s nó do dětského domečku na hřišti,spíš dělám vše snad ješte víc v poho než minulý týden. Ale je fakt,že kazdej den se cejtim jinak,někdy jsem jak lemra a jindy jak když mi nic neni. No a ty teda ležíš už v porodnici a zítra by ti vše mělo začít,né-li dnes večer samo. Tak to tu definitivně budu sama. Tím nechci říct,že je to špatně,že jdeš rodit
Jinak vám dalším novooečeným maminám gratuluju. A chci se zeptat,než jste šli rodit,měřili vám pánev a miminko zda projde? Nerada bych,aby mi ho pak tahali kleštěm nebo zvonem jen proto,ze mě nevysetrili. Mě ho totiž dr. měřil naposled v 31. tt a řekl,že prcek to nebude a tím to haslo. Já jestli se mám toho dožadovat nebo se ptat

Holky, nemáte rady jak rozjet kojení? Po porodu jsem 2dny bez hodiny. Mlíko ještě nic. Piju asi málo cca2,5l denně,malý se chytá prsa hezky bych řekla, tahá a cumla.