icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

evelin1251
11. únor 2018

@deniskaaap Gratuluji k synackovi 🌼🌷 přeji hlavně zdravíčko 😊

evelin1251
11. únor 2018

@bzubzalka Obrovská gratulace 💐🌼 přeji jen a jen zdravíčko 😊

evelin1251
11. únor 2018

Holky, pokud jsem některé nově narozené miminko přehlídla, tak se omlouvám a dodatečně všem moc gratuluji 💐🌷🌹
Největší hrdinka je pro mě @nenulinecka s Michálkem, četla jsem jedním okem, že vás snad brzy pustí domů,myslím, že je to báječný, že jste to tak krásně všechno zvládli.
A statečným čekatelkám, přeji pevné nervy 🌻

crashboombang
11. únor 2018

@wendie Kecááám, nějak mi počty nejdou, od nejmladšího potomka to bude mit Mari bez čtyř měsíců čtyři roky. Mari je červnová 2014 🙂

evelin1251
11. únor 2018

Většinou sem jen nahlédnu, co je nového, ale už nemám moc času zapojit se do diskuze, i když Vendelín je docela hodný miminko. Budí se po 3 hodinkách na kojení, pak usne a já na něj celý den koukám, jak na svatý obrázek 😍

vikiza
11. únor 2018

@dixxie Já tedy moc nepřispívám do diskuzí, ale pročitám to tady 🙂 Termín mám 14.2. a dnes asi začala odcházet hl. zátka, tak snad se to rozjede samo. Od 35 tt jsem na prst, od té doby žádná změna.

Jinak také zvažuji jak dlouho přenášet, jestli 7 nebo 10 dní. Ve středu bych měla na kontrole říct představu. Holky, čekatelky, jak často vám v porodnicích dělají ultrazvuk? Mně ho teď 3 týdny nedělali, původně říkali, že ho dělají co 2 týdny. Zajímala by mě tedy váha, ať pak vím kvůli přenášení. Před skoro 3 týdny byl odhad 3,2 kg. Jinak jsem celou dobu byla v klidu, ale nervičky už začínají fest pracovat :/

calwena
11. únor 2018

@vikiza Já už o žádné další odhady váhy nestojím, fakt. Podle mě je to jenom další stresor. Většina holek pak píše, že se sekli aspoň o půl kila a že je to nepřesné. UTZ mi dělali naposledy v 38+6 a víc už ho asi chtít nebudu.

@dixxie Já termín 14.2., podle UTZ 17.2., ale toho 14. mi sedí víc, protože vím přesně, kdy jsme malou vyrobili. Já se s nimi ale nehádám, ať si to klidně vedou jako 17., aspoň mám tři další dny k dobru. Když se nic nebude dít, půjdu na kontrolu v úterý. Hodně mi ale přes noc kleslo břicho, až mě to zarazilo. A okamžitě mě přestala pálit žáha, jako když utne. Tak snad už se něco chystá.
Dneska konečně přiletí manžel, tak ho ještě pojedu vyzvednou na letiště, ještě se cítím i na řízení 🙂. Pak už se malá může narodit.

vikiza
11. únor 2018

@calwena Vím, že ty odhady jsou nepřesné, ale mám strach, abych nerodila macka a nebyl nějaký problém ☹ Jsem nějaká vystrašená z toho všeho, co se člověk dočte... Je to vymodlené dítě.

calwena
11. únor 2018

@vikiza Asi to záleží na tom, co jsi ochotná poté podstoupit. Když bude dítě velké, jestli se necháš přemluvit k vyvolávání... protože to bude určitě od doktorů následovat.
Pro nás také první dítě a navíc v dost pokročilém věku 🙂, ale mě zase tyhle nepřesné odhady stresují. Prožila jsem část těhotenství v Anglii a tam to bylo úplně pohodové. Párkrát kontrola, pár přeměření, žádné vnitřní prohlídky a člověk byl tak nějak víc v klidu. Tady v Čechách doslova zkoumají každý prd. Někomu to vyhovuje, někomu ne. Je to čistě na tvé nátuře.

tereza1989
11. únor 2018

@wendie jo diskuzí je hodně,já mám laidenskou mutaci takže si ředim krev od nějakého 17týdne těhotenství. Už mi ty injekce co si denně píchám ani nevadí. Spíš mě jen udivilo,ze si budu muset píchat i 4týdny po porodu,už jsem samá modřina od toho. S Terezkou jsem nemusela po porodu už vůbec

dixxie
11. únor 2018

@calwena
@vikiza holky je to pravda s temi stresujicimi faktory. Jinak ja vim, ze jsme meli jen 2 souloze a to 16. a 17. kvetna. Pak uz nic nebylo. Podle utz to vychazi na oplodneni asi o 5-6 dni pozdeji. Tudiz tam spermie musela tu dobu cekat. Pritom pry prezije max 72 hodin tak nevim. Dnes me nastval tlak a opar, ted si preju aby mala jeste 3 dny vydrzela aby vysev zmizel.

dixxie
11. únor 2018

@vikiza macka se neboj mne taky ted namerili obra, minule tehotenstvi taky a mel 3890 a dalo se to...

tereza1989
11. únor 2018

@bzubzalka takymoc gratuluju,teď už jen odpočívejte a užívejte

dixxie
11. únor 2018

@calwena to mas fajn ze mas jeste s terminem cas mne by se tech par dni hodilo kvuli doleceni vseho.

donia
11. únor 2018

@bzubzalka sebik tenkrat v porodnici taky blinkal plodovku a tim i dost zhubnul. V noci jsem se furt budila a hlidala ho. Ale za asi 2 dny to bylo uz ok.

tereza1989
11. únor 2018

Holky zažila jste některá,že blížící se porod odstartovala bolest v kříži? Je to cvilkové ale dost znatelné. Není to na jednom milstě,je to na místě,kde se záda nejvíce prohýbají a nepomáhá ani vana ani ležet,nic. Je to jako když mě něco bolí strasně hluboko v zádech a já se rozpadnu na dvě půlky. Jestli to takhle půjde dál asi se fakt rozsypu.

dixxie
12. únor 2018

@tereza1989 asi to mozne je, mne vcera zase zacalontakove vystrelovani ze zad do stehna a precetla jsem si ze tak se to taky rozjizdi tak jsem to radsi sla rychle zaspat a zafungovalo to 🙂.

bzubzalka
12. únor 2018

@donia Samuel už neblinka, teď bojujeme aby se rozjelo mlíko. V noci jsme pochodovali, pořád plakal.
@tereza1989 já měla u Erika jen křížové, teď křížové i spodek,ale ten spodek začal až poslední 2hodiny.

simona94
autor
12. únor 2018

Tak se hlásím dnes po první kontrole v porodnici, udělán hamilton, břicho o sobě dává vědět tak snad se něco rozjede, když ne tak zí tra na 7 na vyvolání, kvůli váze, kterou naměřili uz 4500g, TP 15.2. 🙂

garalela
12. únor 2018

@bzubzalka Gratuluji k miminku, holky gratuluji i všem ostatním, ale zvládám registrovat jen nejčastější isatelky, tak jsem určitě neúmyslně někomu nepopřála

mari90
12. únor 2018

@tereza1989 ja mam sice jen MTHFR, ale picham od pocatku tehotenstvi a ted az do konce sestinedeli

paja173
12. únor 2018

@dixxie to joje. Tady ti řeknou co nejdéle zůstat doma a pak jeti celkem někdy sranda.

paja173
12. únor 2018

@donia Já jsem taky chtěla porod do vody, ale nejak se to nestihlo. Manžel si dělal srandu že do třetice to teda bude holka a budem rodit doma, protože do porodky nemá cenu jezdit. 😂

paja173
12. únor 2018

Gratuluji všem novým maminkam!😍 U nás se to po porodu zkomlikovalo, malý skončil na intenzivní péči, ale už je to dobré a dneska jdeme domů. Měli podezření na problém se střevama, coz se nepotvrdilo, ale měl moc vážnou žloutenku. Ale už dobré.

paja173
12. únor 2018
tereza1989
12. únor 2018

@dixxie tak dneska zatím záda nic,jen občasné tvrdnutí břicha ale to od rána teprve pob3takže nic hroznýho ani to nebolí. Ve středu mám kontrolu tak si myslím,že do ní rozhodně neporodím

wendie
12. únor 2018

@paja173 uzasna fotka.moc moc gratuluji 🙂

dixxie
12. únor 2018

@paja173 velká gratulace k miminku, ať je zdravé a spokojené!

HOLKY!!! Už došlo i na mě, a to jsem si myslela, že tu budu největší čekatelka na porod. Dnes tlak u Dr. opakovaně 160/100, odhad váhy mimi podle dnešního UTZ 4100g, Dr. Koucký rozhodl o vyvolání zítra. Nejdřív jsem byla v šoku, ale nenapadlo mě se zdráhat, protože prý pod tím velkým tlakem může kornatět placenta, tak nechci být v opozici, abych si pak něco nevyčítala. Dnes mi napsali Dopegyt, vzala jsem si pilulku před 4 hod, ale tlak furt velký i doma, takže asi fakt nemá cenu na nic čekat, když je ten tlak takový. Zavedli mi nějaké tyčinky (bolelo to šíleně, pomocí zrcadel a tak, au au au), na roztažení děložního hrdla, aby prý byl zítra prostor pro vložení vyvolávací tablety. No a teď se mi cestou domů rozjely poslíčky, tak už si chystám tu aplikaci v mobilu, třeba se mi to rozjede ještě do rána. Nástup v porodnici mám v 7. Holky byl to fakt šok najednou se dozvědět - zítra rodím.

dixxie
12. únor 2018

@tereza1989
@simona94 držím palce holky, taky jdu na 7 zítra!

bzubzalka
12. únor 2018

@dixxie držím palce!🍀

Strana