Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@garalela holky díky za vaše zkušenosti, s tou rourkou jsem nevěděla že ne moc často a zkoušela jsem to i 2x denně. Jen jen nevím jak hluboko, kolik cm se to může zavést, nevíte? dnes jsme koupili pupík mast a bio gaia kapky, také fenyklový čajík, tak se těším, že to zabere. Dnes byla malá po dlouhé době klidná, tak se hned cítím líp 🙂.
Rada pro dominikaromanova - ja bych v té situaci nikam nejezdila.
@wendie Ráda bych poradila, ale co dělali na žloutenku nám - byly světla v nemocnici - u obou synů a pak jsem přišla o mlíko, takže jsme byli na umělým a tím se vyřešil problém s mateřským, který podporuje tu žloutenku. Ještě mi radili převařovat mateřský mlíko - tam zmizí ty látky, ale to musíte odstříkávat...
Holky, prosím radu. Samuel dnes v 8 a teď v15zvracel a to jako.fakt obloukem. Teplotu nemá, namereno 36,6. Mám s ním jet na pohotovost? Vždy max.ublinkl, ale toto...
@bzubzalka jak jsi to nakonec vyřešila? doufám, že je Samík v pořádku... já bych ti ráda poradila, ale vždy mi zazní v uších slova jednoho doktora... "vy jste matka a jedině vy poznáte, jestli se to dítě chová jinak"... na dálku ti můžeme říct cokoli, ale stejně jen ty jsi schopna vyhodnotit situaci. tak snad je vše ok...
@wendie jako me tak neprijde ale zrovna vcera kamaradka nakoukla do kocarku a jak byla mala v pritmi tak povidala ze ji prijde jeste trochu zluta. Ja jak ji vidim furt tak mi prisla ok. Je ji 7 tydnu. Davej hodne na svetlo i treba vyhrnout rukavy. Na kratky rukav to asi doma nemate.
Nejak neni cas prispivat, ale koukam, ze resitte jak zloutenku, tak Nutriton, oboji resim taky. Nas maly (dnes 5 tydnu) je take jeste trosku zluty, ale od vicero doktoru mi bylo receno, ze u tech kojenych deti je normalni, ze trva dele, nevim jak to s tim materskym mlekem primo souvisu, ale pry by to melo samo treba i kolem 3. mesice odeznit samo.
NUTRITON, ten davam od minuleho tydne, maly casto blinka, tak nam ho doktorka doporucila, obcas pomuze, ale obcas mliko vyhodi i pres Nutriton, pry to blinkani (reflux) case take prejde
@mari90 Ano, oboje by mělo odeznít kolem 3. měsíce. Jen chci říct, že ten Nutriton není samospásný. Ublinkává nám i po něm, ale je to o dost lepší. Předtím to byla fontána, teď už jen malinko na konci. Doporučuje se během kojení (dokrmu) více odříhávat a nechat spát na vyvýšeném místě.
@bzubzalka Už nás pustili z nemocnice, domluvila jsem se, že počkáme na výsledky doma (mají být ve čtvrtek). Vypadá to na alergii na kravskou bílkovinu. Nasadila se dieta, nesmim nic kde je mleko a protoze dokrmuji, tak má Filípek specialní mlíčko, po kterem teda dost zvracel, ale už se to zlepšilo. Snad dieta zabere
holky, otáčejí se už vaše miminka za vaším hlasem a koukají na vás? mají už nějaké sociální projevy, třeba úsměv?
Lukášek bude mít ve čtvrtek 6 týdnů a když na něho mluvíme, kouká na nás a dokonce už někdy vydává takové zvuky, jako by odpovídal.
Holky tak zdravime. Mala uz ma skoro 5 tydnu. Dnes jsme nasadili umele mleko. Bohuzel. Nechtela se prisavat. Plakala a nevypila skoro nic ani kdyz tahala. Ze stresu mi odchazelo uz mleko. A mala pila stresove mliko tak ji hodne bolelo brisko. Dnes uz nam dr doporucila nutrilon. Tak zkousime. Zatim neublinkla vubec. S lahvickou pro kojence je apokojena. Jmenuje se calma a musi tam tahnout jak z bradavky. Jinak ted kdyz nekojim tak jsem se uklidnila a mliko pribejva tak odstrikavam a muzeme to stridat jednou materske a jednou nutrilon. Bohuzel je ale u prsa nespokojena a ja ve stresu. Ted kdyz vidim jak je spokojena tak jsem rada ze jsem se takto uz rozhodla. Drzte pesti at je vse v poradku. Je to moje princezna.
@danielle94 já jsem s sebou měla calmu už do porodnice,, kde jsme začali s nutrilonem, a teď kojíme, ale uvidím v pátek, jak jsme na to s váhou. tento týden nevážím
@bzubzalka opakovalo se to? my taky dost blinkáme, já nevím, jestli poznám vůbec ublinknut od zvracení, někdy mi to přijde dost a někdy blinkne i třeba hodinu po jídle. dala bych na intuci,jestli cítíš, že je to na doktora, minimálně tam zavolat i jak ordinují, nepotkat nemocné v čekárně
@danielle94 vůbec se kvůli UM nestresuj😉 malá vypadá velká😀 a je vlasata👍
@dixxie Náš malý se hezky otáčí za hlasem a už se i usmiva. Dneska ho mamca držela, mluvila na něj a on na ni hleděl a usmival se a začíná vydávat takové ty miminkovske zvuky. Ve středu má 5 týdnů. A manžel se teď na něj díval a říká: Ty nám nejak tloustnes. A malý nahodil úsměv od ucha k uchu. 😂
@dixxie, ano, již se otočí, když na nej mluvím, taky se usmívá a někdy i odpovídá. Začíná reagovat i na hračky, takže budeme muset něco nakoupit, protože po pěti minutách se mu to vždy okouká. Narozen je 16.1.2018

@bzubzalka nosík čistím smotanou buničinou, a každý den kapu libenar, maličký pak kýchne, já dočistím.
holky myslím, že přes den nás osvobodí krásné počasí, my v kočárku tak krásně spinkáme....ještě chvíli i po příchodu domů