icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

garalela
11. bře 2018

@bzubzalka nosík čistím smotanou buničinou, a každý den kapu libenar, maličký pak kýchne, já dočistím.
holky myslím, že přes den nás osvobodí krásné počasí, my v kočárku tak krásně spinkáme....ještě chvíli i po příchodu domů

dixxie
11. bře 2018

@garalela holky díky za vaše zkušenosti, s tou rourkou jsem nevěděla že ne moc často a zkoušela jsem to i 2x denně. Jen jen nevím jak hluboko, kolik cm se to může zavést, nevíte? dnes jsme koupili pupík mast a bio gaia kapky, také fenyklový čajík, tak se těším, že to zabere. Dnes byla malá po dlouhé době klidná, tak se hned cítím líp 🙂.
Rada pro dominikaromanova - ja bych v té situaci nikam nejezdila.

luc14
12. bře 2018

@wendie Ráda bych poradila, ale co dělali na žloutenku nám - byly světla v nemocnici - u obou synů a pak jsem přišla o mlíko, takže jsme byli na umělým a tím se vyřešil problém s mateřským, který podporuje tu žloutenku. Ještě mi radili převařovat mateřský mlíko - tam zmizí ty látky, ale to musíte odstříkávat...

luc14
12. bře 2018

@dixxie na to ublinkávání funguje zahušťovat mléko NUTRITONEM, což je tzv. svatojánský chlebíček, látka Karubin, která zahustí mléko v žaludku.

wendie
12. bře 2018

@luc14 fototerapii jsme neabsolvovali.z porodky jsme sli "cisti".ted mame hodnoty v pasmu normy,takze fototerapie neni nutna,odstrikavat zatim taky ne... Spis kontrolovat,aby to bylo v norme.ale je to zlutas,to je fakt :-/ tak snad se to brzy srovna.

wendie
12. bře 2018

@donia taky jste nazloutli? A kolik uz miminku je? My jdem do poradny zitra,tak uvidime...

paja173
12. bře 2018

@luc14 Žloutenka není z kojení. Žloutenka je z toho že játra miminek ještě nejsou pořádně vyvinutá když se narodí a trva to pár týdnů než začnou plně fungovat a hromadí se bilirubin z rozlozenych červených krvinek. Jen pro zajímavost.

bzubzalka
12. bře 2018

Holky, prosím radu. Samuel dnes v 8 a teď v15zvracel a to jako.fakt obloukem. Teplotu nemá, namereno 36,6. Mám s ním jet na pohotovost? Vždy max.ublinkl, ale toto...

wendie
12. bře 2018

@bzubzalka jak jsi to nakonec vyřešila? doufám, že je Samík v pořádku... já bych ti ráda poradila, ale vždy mi zazní v uších slova jednoho doktora... "vy jste matka a jedině vy poznáte, jestli se to dítě chová jinak"... na dálku ti můžeme říct cokoli, ale stejně jen ty jsi schopna vyhodnotit situaci. tak snad je vše ok...

bzubzalka
12. bře 2018

@wendie teplotu nemá, od15neblinkal, chce stále prso, tak mu ho dávám, vždy když si rekne. Teď jdeme spát a doufám, že vše bude ok. Obávám se,že od nás nastydl a řeší si tak v sobě hleny😕 v nose má občas nudle,ale takové ty suché. Děkuju za podporu.

bzubzalka
12. bře 2018

@vikiza jak jste na tom?

donia
12. bře 2018

@wendie jako me tak neprijde ale zrovna vcera kamaradka nakoukla do kocarku a jak byla mala v pritmi tak povidala ze ji prijde jeste trochu zluta. Ja jak ji vidim furt tak mi prisla ok. Je ji 7 tydnu. Davej hodne na svetlo i treba vyhrnout rukavy. Na kratky rukav to asi doma nemate.

dixxie
13. bře 2018

@luc14 dekuju, asi ten Nutriton koupim, myslite holky ze to mam zkonzultovat s doktorkou nebo nemusim?

mari90
13. bře 2018

Nejak neni cas prispivat, ale koukam, ze resitte jak zloutenku, tak Nutriton, oboji resim taky. Nas maly (dnes 5 tydnu) je take jeste trosku zluty, ale od vicero doktoru mi bylo receno, ze u tech kojenych deti je normalni, ze trva dele, nevim jak to s tim materskym mlekem primo souvisu, ale pry by to melo samo treba i kolem 3. mesice odeznit samo.
NUTRITON, ten davam od minuleho tydne, maly casto blinka, tak nam ho doktorka doporucila, obcas pomuze, ale obcas mliko vyhodi i pres Nutriton, pry to blinkani (reflux) case take prejde

luc14
13. bře 2018

@mari90 Ano, oboje by mělo odeznít kolem 3. měsíce. Jen chci říct, že ten Nutriton není samospásný. Ublinkává nám i po něm, ale je to o dost lepší. Předtím to byla fontána, teď už jen malinko na konci. Doporučuje se během kojení (dokrmu) více odříhávat a nechat spát na vyvýšeném místě.

mari90
13. bře 2018

@luc14 vsak ja vim, treba dnes v noci jsem byla tak unavena a nedala jsem ho a neblinkal, ale hlidam, aby se neprepijel a odrihavat davam minimalne dvakrat

vikiza
13. bře 2018

@bzubzalka Už nás pustili z nemocnice, domluvila jsem se, že počkáme na výsledky doma (mají být ve čtvrtek). Vypadá to na alergii na kravskou bílkovinu. Nasadila se dieta, nesmim nic kde je mleko a protoze dokrmuji, tak má Filípek specialní mlíčko, po kterem teda dost zvracel, ale už se to zlepšilo. Snad dieta zabere

bzubzalka
13. bře 2018

@vikiza tak to budu držet palce a určitě dej vědět!

dixxie
13. bře 2018

holky, otáčejí se už vaše miminka za vaším hlasem a koukají na vás? mají už nějaké sociální projevy, třeba úsměv?

bzubzalka
13. bře 2018

@dixxie řekla bych, že když na něj mluvím tak poslouchá ("ale neodpovídá"),za hlasem se neotaci aspoň jsem to nevypozorovala,úsměv cílený taky ne,jen ze spaní (narozený 10.2). Co u vás?

lucikf
13. bře 2018

Lukášek bude mít ve čtvrtek 6 týdnů a když na něho mluvíme, kouká na nás a dokonce už někdy vydává takové zvuky, jako by odpovídal.

danielle94
13. bře 2018

Holky tak zdravime. Mala uz ma skoro 5 tydnu. Dnes jsme nasadili umele mleko. Bohuzel. Nechtela se prisavat. Plakala a nevypila skoro nic ani kdyz tahala. Ze stresu mi odchazelo uz mleko. A mala pila stresove mliko tak ji hodne bolelo brisko. Dnes uz nam dr doporucila nutrilon. Tak zkousime. Zatim neublinkla vubec. S lahvickou pro kojence je apokojena. Jmenuje se calma a musi tam tahnout jak z bradavky. Jinak ted kdyz nekojim tak jsem se uklidnila a mliko pribejva tak odstrikavam a muzeme to stridat jednou materske a jednou nutrilon. Bohuzel je ale u prsa nespokojena a ja ve stresu. Ted kdyz vidim jak je spokojena tak jsem rada ze jsem se takto uz rozhodla. Drzte pesti at je vse v poradku. Je to moje princezna.

garalela
13. bře 2018

@danielle94 já jsem s sebou měla calmu už do porodnice,, kde jsme začali s nutrilonem, a teď kojíme, ale uvidím v pátek, jak jsme na to s váhou. tento týden nevážím

garalela
13. bře 2018

@bzubzalka opakovalo se to? my taky dost blinkáme, já nevím, jestli poznám vůbec ublinknut od zvracení, někdy mi to přijde dost a někdy blinkne i třeba hodinu po jídle. dala bych na intuci,jestli cítíš, že je to na doktora, minimálně tam zavolat i jak ordinují, nepotkat nemocné v čekárně

bzubzalka
13. bře 2018

@danielle94 vůbec se kvůli UM nestresuj😉 malá vypadá velká😀 a je vlasata👍

bzubzalka
13. bře 2018

@garalela zvracel 2x v8a15 pak už ne. Bylo to vyloženě obloukem, ne ublinknuti. Dnes taky ublinkaval vic než jindy,ale nic hrozného. Včera jsme byli ohozeny oba,podlaha. Hrozný! Byla jsem rozhodnuta, jestli bude zvracet obloukem ještě jednou jet do motola. Děkuju za optani.

vikiza
13. bře 2018

@bzubzalka Děkuji 🙂

paja173
13. bře 2018

@dixxie Náš malý se hezky otáčí za hlasem a už se i usmiva. Dneska ho mamca držela, mluvila na něj a on na ni hleděl a usmival se a začíná vydávat takové ty miminkovske zvuky. Ve středu má 5 týdnů. A manžel se teď na něj díval a říká: Ty nám nejak tloustnes. A malý nahodil úsměv od ucha k uchu. 😂

dominikaromanova
14. bře 2018

@dixxie, ano, již se otočí, když na nej mluvím, taky se usmívá a někdy i odpovídá. Začíná reagovat i na hračky, takže budeme muset něco nakoupit, protože po pěti minutách se mu to vždy okouká. Narozen je 16.1.2018

bzubzalka
14. bře 2018

@dixxie a co u vás zpětná vazba miminka?

Strana