Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@dominikaromanova no ten je božííí, to je tak hezký na ně koukat, jak rostou 🙂
@dominikaromanova pupík krásnej! Já jsem.rozhodnuta dát 1.očkování co nejdéle...
Samuel se včera poprvé usmál i když nespal 😀
@bzubzalka Ahoj, schválně jsem se koukala do průkazky, Véna ma psáno v 6 týdnech 2x1,5
To mě mrzí, že má ekzém, snad to bude mít jen ten miminkovský a pak to přejde. Já jsem se bála, protože Vašek jako přítel, má atop.ekzem a děsně trpí, má ho od malička.Kůži má šustivou, a jakoby zapálenou, hlavně když se zpoti, a nebo teď když rekonstruujeme domek, same bourání a prach. Ale chtěla jsem napsat, jako prevenci, aby malej nebyl vysušenej nám doporučila právě přítelova kožní kosmetiku A-Derma Exomega -olej do koupele a tělový krém. Obsahuje to oves,a dle mého přítele skvěle na pokožku. Je to sice drahé ale účinné. A nebo taky olej do koupele Linola fet.
@evelin1251 ovesnou koupel dr.taky doporučila. V lékárně mi dala vzorek krému Lipikar, Sama jsem 2x namazala a zda se lepší. Krém obsahuje termalni vodu,je taky dražší,ale kdyby zabral...Jinak děkuju za typ!
Ahoj holky, my mame pyzamkove dny, jsme oba nemocny. A tu hlavicku uz otaci ☺ asi jak zacal vic videt a reagovat kdyz jsem okolo chodila. Teplotu mame jen zvysenou nastesti. Ale Michalek zacal driv byt marudek, nebastil, virazku mel a ja to chytla tri dny po nem, tak me prekvapilo, ze tak malinky tvorecek nakazi me ☺ Snad bude brzy dobre. A holky, snizila nam pani neurolozka ten nejdulezitejsi lek, tak snad je to stale na dobre ceste. 😍😘
@nenulinecka Michálek ještě všem vytře zrak, uvidíš! Brzy se oba uzdravte! ❤
@galatea_a děkujeme 💗
@nenulinecka ten je sladký! Super zprávy! Ať je vám brzy líp!
@bzubzalka děkuju 💗
@bzubzalka, @nenulinecka, to jsou tak moc krásná miminka.
Michalek je krasny, na fotce vypada uplne zdrave tak snad to tak bude i ve skutecnosti. Holky stale cekam na prvni usmev, myslite ze muze prijit i pozdeji nez v 6 tydnech? Mala na me nekdy kouka ale jindy ji jakoby nezajimam, kouka vsude mozne okolo jen ne na me. Zatim nema moc komunikacni mimiku. Moc si preju aby se usmala. Muj synek ma urcite potize a pred par dny jsme byli u psycholozky a pry si nedokaze predstavit ze by zvladl beznou zakladku, jsem moc smutna a zvazuju i domaci vyuku. Tak si moc preju aby mala byla zdrava a mozna ji moc sleduju. Jak je to s komunikaci a usmevy u vas?
@dixxie ahojky,to me mrzi,jak to mate..doufam,ze se ohledne vyuky spravne rozhodnes,urcite to nebude rak zly.nebo t cego usuzuji ze nezvladne normalni vyuku?jsme v dobe inkluze....jinak co se tyka miminka,my mame zitra 6nedel,sice uz se usmal,ale mam pocit ze je to spis dle jeho nalady..at delame co delame taky se vylozene cilene nesmeje...
@dixxie Samuel se usmál v 6týdnech poprvé, když byl vzhůru,ale taky mi to nepřišlo cílené,spíš nahoda. Jinak s námi si ještě "neodpovídá" ale občas něco žbrblá. "Nadává", když mu dávám dudlik a on chce brečet. Dnes jsme bylipro na srenningu uší,jedno ucho ok,druhý bez reakce (😢),jdeme znova 23.4.
Proč by syn nezvládl zš? My s Erikem bojujeme, čeština je katastrofa. Zrovna řeším s učitelkou žádost do poradny.
@bzubzalka
@wendie diky holky. Synek je tzv. nadane dite, ma vysoke IQ v Mense mu namerili maximum co u deti meri, neudelal chybu. Ale ma ta negativa co nektere nadane seti maji a ta negativa se prolinaji s projevy autismu, tj. neumi rychle a pruzne reagovat na jednoducha zadani, je nesamostatny potrebuje vedeni a pripominani, individualni pristup. Obcas mluvi jakoby nesmysly, tyto deti maji jinou strukturu mozku. Jinak je uzasny empaticky citlivy vtipny skvely, ale furt me nekdo tlaci do diagnozy autismu abychom dostali do skoly asistenta jenze nechci mi davat do zivota berli chci ho hodit do vody at ma sanci zvladnout to sam. Pred par dny jsme byli na matejske miluje horske drahy, je to akcni vesely kluk proste chci aby byl nadane dite a ne autista porad pred tou diagnozou zdrham ale stale me to dohani nekdy mam pocit ze z toho zesilim, tak ted misto abych si uzivala miminko litam po dnech otevrenych dveri je to peklo nosila jsem miminko do trid plnych lidi vydychaneho vzduchu a bacilu nemela jsem kde nakojit, do toho problemy ve skolce, nekdy jsem tak vysilena a pak se bojim o malou touzim po tom aby byla zdrava se silnou psychikou ale tehotenstvi bylo narocne - stehovani, nevolnosti, sestra sla do psychiatricke lecebny, ve skolce problemy synka, pritel mrtvice, ja pak chytla desnou nemoc, jen tak tak jsem to ustala do porodu, pak mala poporodni zraneni kefalhematom, to uz je nastesti za nami ted ale zas porad breci a ja jsem nevyspana, ted ma prijet v sobotu navsteva, nemam cas uklizet, prat, varit. Holky jsem nekdy vyrizena, kez by se mala usmala. Kazdopadne aspon na zaver teto zpravy a vyliti srdcedavam smajlika ☺️ Jsem stastna ze ty deti mam!
@dixxie, podívej se po soukromých školách. Nadané dite je bohužel v dnešní době pro spoustu pedagogů na obtíž. Je jim zatěžko se dítěti více věnovat a přistupovat k němu individuálně 😒. V podstatě by takto měli přistupovat ke všem dětem, ale to je pro ně problém. Nebo se ještě podívej po vesnických školách jestli nemáte problém ho vozit, tam těm přístup učitelů k dětem je úplně jiný než ve městech. Malá bude určitě v pořádku, každé sítě je jiné, teď se nemusí vědomě usmívat, ale za týden to muže být jiné. Mas to momentálně náročné, ale zvladas to perfektně. 🍀😉
@dominikaromanova moc dekuju za podporu! Zrovna letim vysilena vedle v kuse placici male jsem nevyspana a uz ji nemuzu houpat... po soukromych skolach se divame. poptavka je velika berou jen 20% deti. Maly bude muset na 4-5 zapisu chudinka... uvazuju o domaci vyuce pokud nezvladne skolu. Radsi nez aby musel mit asistenta a videt ze je jiny. Kolektiv muzu kompenzovat vzdelavacimi krouzky.
@dixxie je toho bohužel opravdu hodně na jednu hlavu...co vše popisuješ. Určitě se to vše uklidní, chce to čas a trpělivost(věřím, že ani jedno teď nemáš). Taky toho řeším mraky a mám pocit, že nemůžu, ale člověk kvůli těm prckům musí...
Ještě ani jedno vyšetření se Samem nedopadlo na 1. Kyčle-široké balení, kontrola v6ti týdnech-ekzem, dnes srenning uší-jedno se nepovedlo naměřit(není průchodné)...Vím, že to není katastrofa,kdyby na 1ucho neslyšel,trpěl ekzemem a nevím co ještě,ale jsem z toho smutná. Bojím se o něj. Do toho Erik věčně něco zapomíná ve škole-hledáme tělocvik,čepici,mikynu.To je ve 2třídě. Čeština hrůza minulý týden přepis 4,diktát 3,přepis 5-protože neodevzdal.No hrozný...moje nervy😕
No a pak je třeba chvíle,kdy se Erik věnuje Samovi a já taju😀
@bzubzalka moc dekuju za podporu!!! Take toho mas tedy dost! Snad ze vseho vybruslite, kycle se spravi urcite, s ekzemem a ouskama drzim palce! S Erikem - vsechny skolni problemy se daji prekonat pokud maly ma kamarady, to je primarni protoze spousta veleuspesnych lidi ve skole mela problemy. Skola je stavena na prumerne lidi a tem se tam nejlepe dari. Ja sama mam sice mensovni IQ ale mam take poruchu pozornosti a vidim kolem sebe jak lidem s prumernym IQ bez ADD se dari mnohem lepe. Kazdy clovek ma neco cim je vyjimecny a to je to krasne ze nejsme seda masa. Ka budu muset kupovat jen levne veci protoze ztraty a zapominani u nas budou asi na dennim poradku. Myslim ue nema cenu za to dite nejak extra trestat protoze za to nemuze. Vim o cem mluvim, v tehotenstvi jsem zapomnela Apple pocitac v tramvaji (pak se nasel) a kdyz me za to rodice sjeli tak fakt nicemu nepomohli. Zkus davat Erikovi do skoly levnejsi nebo bazarove veci a budes vice v klidu. V extremnejsich situacich to chce fakt si rict ze se nedeje nic tak hrozneho a ze hlavni je jak rikas - laska a vztahy a tve foto mluvi samo za sebe!!! Maji se radi, jsou vicemene zdravi a to je to dulezite! S vysetrenimi drzim moc palce at se vse zlepsuje!!!
@bzubzalka jeste s tim zapominanim - pomaha psat si nekam seznam veci ktere se hledaji aspon to nemusis drzet v hlave. Vetsina tech veci se najde a co se nenajde to se ozeli, tech cepic co nevim kde je... clovek si pak rekne ze lidi co maji skutecne echt autisty, co neprojevi lasku, maji silne ritualy a zachvaty, ti pak maji opravdu problem, par takovych rodicu jsem videla a je to k neziti. Ale clovek je schopen zvyknout si na hodne a uci nas to zit v pritomnosti a neresit tolik budoucnost. Clovek co nema velke problemy si pak z prkotit tvori velke problemy, jaou zenske co jsou schopne mit depresi z toho ze nesehnaly svou oblibenou rasenku. Chce to obcas se odreagovat zasmat se a take everthing easy, vazit si vseho co mame a hlavne se vyspat!!!!!
@dixxie dělám toto jak pises, dávám levnější věci,hlavně když vím, že se ten den bude svlékat (tělocvik atd). Ale i tak mě to.kolikrát vytočí. Erik je jinak hrozně moc citově založený. Tvuj "ztraceny Apple si pamatuji😉 Jinak my s Erikem zažili už dost-ve 3m se ve spanku nenadechl a volali jsme rychlou,naštěstí se probral než přijeli,ale ten čas nekonečný.V 8m měl operaci ucha-pneumokoka.Ty děti co jsem v nemocnici viděla....tak si říkám, vše ale ať.je zdravý. Zlobeni,ztrátu věci zvládneme,ale nemocné dítě.... Budeme si držet palce,ať s nimi máme pevné nervy.😀
Ahoj holky, vubec sem nestiham chodit, co jsem rrrychle zkoukla fotecky, mame to ale prekrasne cukrousky vsechny. A jak zvladate kojeni, mala me toto bojkotuje, chvili saje pak. Se strasne rozciluje, cim vic prsicko davam do papulky tim vic rve. Tak rozmrazuji zasoby a znovu odstrikavam a zamrazuji. Strasne me to mrzi, aleale nevim co s tim.
@barushe_27 ahoj, tvoje mala je krasna holcicka. To me mrzi s tim sanim ale skvele ze pije materske mleko. Zkus se poradit s laktacni poradkyni. Ja mela na zacatku velke problemy s mou bolesti pri kojeni nastesti se to zmirnilo a kojeni funguje dobre, ale mala hodne ublinkava a casto se nadavuje a to i pri kojeni, kdyz uz se na to nemuzu divat tak odsaju a smicham se zahustovacim nutritonem ale s tim odsavanim je hrozne moc prace, to sterilizovani porad. Drzim palce at najdes nekde dobrou radu a at se to zlepsi, hlavne ze pije materske.
@bzubzalka jejej, taky jsi mela s erikem trapeni a jak jsi poznala ze nedycha a po jak slouhe sobe se nadechl? To musely byt hrozne nervy, co vam k tomu rekli doktori? To ses musela potom jeste hodne bat a ted o maleho asi taky. My leteli zachrankou take kdyz mi maly zmenil barvu a vdechl mleko. Dnes bych asi dele cekala nez hned volala zachranku ale tenkrat jako prvorodicka jsem vic vysilovala. Jojo, budeme si drzet palce, chce to opravdu pevne nervy, ty deti za to nemuzou a nema cenu jim moc vynadat nebo je trestat protoze to stejne neovlivni zda potom ztrati pozornost a neco ztrati. Sama mam poruchu pozornosti a vim co to je a tresty nepomuzou.
Krásné Velikonoce všem. Krásné miminka to máme. Mi jsme pořád marod. Teda, aspoň mě se to pořád drží. Tak je to náročné. Malý teď pro změnu začíná někdy vyvadet uže kojení. Tak jsem si i rikala jestli náhodou nemám malo mléka, ale asi ne, protože jsem po kojení ze zvědavosti odstrikala a ještě 50ml nechal. Pořád se vrtí, pak se pustí, začne knourat, pak se zasepustí chytí a po chvilce usne. Vždycky když je u prsu tak kadi, tak je to možná tím, protože se mu pak uleví a uklidni se. Kdo má těm miminkum rozumět, ze? Ale přibírá tak je to asi v poradku. 😉
@dixxie @bzubzalka holky vy si tady vyměnujete zkušenosti, to mě tedy moc mrzí. Každý máme mnoho trápení a všichni se o ty prďolky moc bojíme, je to děsné. i my máme takové nehezké zkušenosti s 4týdenním pobytem v nemocnici, když byl Jirkovi rok. je to na déle, vypadalo to blbě, ale naštěstí vše dobře dopadlo. člověk fakt pak přehodnotí důležité a nedůležité v životě. Věřím, že i u vás se bude blýskat na lepší časy. @dixxie hlavně se správně rozhodni s tou školou, ať tak či onak, ty jsi matka a asi nejvíc víš, co tvé dítko potřebuje.
@barushe_27 máš krásnou holčičku, obdivuju tě, jak jsi silná a dokážeš dokola odsávat, mrazit, ohřívat. Zrovna dneska jsem hledala ohledně kojení a našla diskuzi, když dítě bojkotuje kojení, ale odkaz nemám. kdybych na to ještě jednou narazila, tak ti to sem zkopíruju. My totiž máme zase jiný problém. mléko je, přisává se dobře, prospívá výborně, jenže stále i v 6týdnech má dost žloutenku a nepřijde mi, že by blednul. Zkoušela jsem mléka odsát a převářet (1den - ale teda je to fakt očistec, proto tě fakt obdivuji), vypadalo to, že krapet vybledl, takže tu žloutenku způsobuji já mateřským mlékem, ale kdo ví proč? ve středu jdeme k doktorce, jsem zvědavá, co poví. jsou bohužel i varianty, že by mi mohla zakázat kojení, což si tedy moc představit nedovedu. spíš citově, asi bych to obrečela, už teď se mi svírá srdce... ten pocit, že máš co dát a nemůžeš...
@paja173 taky mi kadí u kojení a pak se vrtí a pouští se prsu, pak si uklidní... tak snad je to fakt tím... A jak je v Anglii? jak to vlastně budeš mít s nástupem do práce? jak tyhle věci fungují?
Jinak všem také přeji krásné Velikonoce, snad s nima přijde už jaro! už je to dlouhé...

Ahoj holky, zítra to naše zlatíčko má již 10týdnů, ach ten čas letí. Dnes návštěva u obvodní a první očkování, zatím vše OK. Jen je více uplakaný, uvidíme co přinese noc. Jinak malý měří 60cm a váží 7040g.