icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

bzubzalka
24. dub 2018

@evelin1251 ano, tak měřili i Sama. Teď ale půjde na podrobný vyšetření. Já našla, že sluch.dráha se vyvíjí do roka.celkově sluch do 3let. Ale naslouchátka se doporučuje začít používat v 6m.

evelin1251
24. dub 2018

@garalela Véna má zítra 12 týdnů, a taky ho nic moc nezajímá, ale už vydrží chvilku sám na dece, nebo v křesílku. Nejradši má, když ho položím nahatyho na deku, natáhnu nad něj chrastící medvědy, a tak na ně sahá a mlátí do nich, někdy jim povídá a nadává. Kope si nožkama, zvedá je do vzduchu. Padá koně a čte si u toho. Do ruky si sám zatím nic nevezme, ani se nepřetáčí má bříško. Ale je s ním legrace, furt něco povídá, dělá si v pusince bublinky a vyplazuje jazyk 👅.

bzubzalka
24. dub 2018

@evelin1251 Sam si ruce cuca,3m mu budou 10.5.,nechce se mu ani moc past koně, placne sebou na zem a řve 😕 jinak je taky rád na zemi rozbaleny, kope nohama a protahuje se. Do ruky taky nic.Když nad nim držím chrastitko, občas do něj placne pestickou, ale nepoznam zda to je záměr nebo náhoda. Neco si brouka, ale není to napodoneni slov.

paja173
24. dub 2018

@garalela jen česky. Na prvorozeneho syna ( 3roky) od mimi taky jen česky a mluví plynule česky i anglicky. A je srandovní jak tatínkovi překládá když ten něčemu nerozumí. 😂

dixxie
25. dub 2018

ahoj holky, jste všechny v pohodě s očkováním, nebo s některá bojíte? Já kvůli tomu, že máme v rodině silnou genetickou zátěž na psychické a neurovývojové poruchy a vzácně se stane, že očkování může spolu s jinými faktory spustit tyto poruchy, se dost bojím a řeším to. V Itálii se dokonce stalo toto: http://www.rozalio.cz/index.php/o-ockovani/ze-z....
U staršího syna právě řešíme lehkou poruchu autistického spektra, není to úplně jednoduché, bojíme se o něj.
jinak bzubzalko, moc držím palce s ouškama, ať to dobře dopadne!

garalela
25. dub 2018

Holky,jak by prý mělo Mimi reagovat na zvuky v místnosti, reaguji vám? Mám pocit,že nijak nereaguje,jakože nezájem,že by nějak otáčel hlavičku co to je a odkud to je
Taky se chci zeptat na slehnutí hlavičku,jak na tom jste,my slehnutí máme ,koupila jsem takový polštářek co tomu měl pomoci,ale jak už se různé přetáčí na bok,tak se na něj už samozřejmě nevrátí a naopak mu ve spánku zavazel

garalela
25. dub 2018

@ma_jo ahoj,přečetla jsem vás příbeh a dočetla se,že je šance mít i děti s darovanými vajíčky,pokud by bylo srdíčko ok

evelin1251
25. dub 2018

@dixxie Ahoja, já takové články vůbec nečtu...A vůbec se v tom "nešťourám" a nevyhledávám žádný informace o rizikach atd...Já jsem celkem posránek, a kdybych nad tím moc přemýšlela, měla bych strach. 1.Hexu máme za sebou a v pořádku, zítra jdeme na pneumokoky 😉
Myslím, že není prokázáno, že by očkování vyvolalo nebo probudilo nějaké postižení.

evelin1251
25. dub 2018

@garalela Myslím, že ve 2.mesicich by mělo reagovat na tlesknutí - leknutím roztáhne ručičky, a když na něj mluvis, tak se zklidní. Ve 3.m reaguje na chrastítko na 2-3metry, ve 4. reaguje na zvuk a hledá jeho zdroj, v 9.mesici se dokončuje nervový kanál sluchu, a zkouška sluchu - že reaguje na michani lžičky v hrnečku. 😉😊

evelin1251
25. dub 2018

@evelin1251 Ale musí se to brát s nadhledem, každé děťátko je originál 🤗

garalela
25. dub 2018

Holky tak proti sluníčku uvedla novinku weleda

vikiza
26. dub 2018

@garalela Weledu jsme zkoušeli a zanechává bílý film 😞 Kupujeme od Linibebe přírodní emulzi na přebalování a nabízí i přírodní (99 % ) opalovací krém/sprej - Francouzská značka. Popis nevypadá špatně a psali, že nezanechává bílé skvrny. Zatím nemáme ale vyzkoušeno

bzubzalka
26. dub 2018

@dixxie já se bojím očkování moc! U Erika nám řekli, že to mohlo spustit tu apno.pauzu(mel cca14dni po očkování). Volali jsme rychlou..

bzubzalka
26. dub 2018

@garalela náš malý neraguje na chrastitko, když mu chrastim a on neví(nevidí),neleka se ani zvonku, bouchnutí dveří. Když jsem ale zmáčkla pet lahev,tak se lekl mi přišlo. Ale na měření emisí uší vyšlo jedno ucho bez reakce 😢 jdeme na podrobnější měření jak jsem psala dřív. Na slehnuti doporučuji takový 2valecky, mezi, které mimi polozis. Používala jsem u 1.syna.

bzubzalka
26. dub 2018

@evelin1251 já malého teď pořád sleduju, asi mi hrabne😡 doufám, že se 3.5to měření povede. Musí totiž spát...

akcejn
26. dub 2018

@bzubzalka drzim palce u mereni. U dcerky sem taky resila ze mi prislo ze neslysi. Bouchala sem hrnci a nic, pak manzel oddelavam lepici pasku a reagovala. Takze mozna si vybiraji na co reagovat 🙂

garalela
26. dub 2018

U nás reakce na pětku leknutím, omylem,takové testy úmyslně nedělám,ale jinak nevím co zkoušet za zvuky na chrastítko se taky nekrici jakože za zvukem, otočí se když jdu zepředu,tak že holky vidí.kazdopadne hodně sleduje rty když mluvím

garalela
26. dub 2018

@bzubzalka ty válečky nemůžu použít.malej v noci spí ve spacím pytli a nešlo mi to dát tak,aby to neměl shrnutí,přes den je to fuk,to nikde sám neleží a kojim vleze z obou prsů na tu druhou stranu,když mi tak usne na dvacet minut pak v té poloze,mělo by se nějak vykompenzovat,že většinu dne vlastně na té slehlé straně vlastně není
Mne už v popisu té Weleda štve,že je voděodolná,nechci nic hutného, na slunko samozřejmě nepůjdeme,zvážím možná jen ten malinovy olej

garalela
26. dub 2018

@bzubzalka prosím mohla být,s mi připomenout co jste měli s Erikem za zkušenost s tím očkováním? Já to nemůžu nikde dopisovat,a to jsem si chtěla najít i svůj příspěvek jak se mi zdálo ó tom kojení,když jsem byla tehu,protože jsem to chtěla zapsat do deníku,že se mi zdálo,že nám to nepůjde a že to zvladneme

garalela
26. dub 2018

Jinak teda koukám,že miminka jste často i větší než my,jak jste na tom s hnízdecky a zavinovačkama,na to,že nejsme velcí nám všechno bylo velikostně jen na 2 měsíce....na zavinovacce jsme leželi na rozbalené a koukám že po porodu už je v nabídce už i péřový pelech a Weleda přidala na oleje rozprasovac

bzubzalka
26. dub 2018

@akcejn děkuju, kéž bys měla pravda...

bzubzalka
26. dub 2018

@garalela my měli hned 2blbý zkušenosti. Poprvé nám dr. Erika naockovala hexou + synflorix a cca za 14dní Erik večer přestal dýchat.zachránila nám ho podložka nanny. Koukali jsme na tv, takže by jsme to nevěděli. Volali jsme rychlou.uzavřeli to jako apnoe.pauzu a chodili jsme pak na neurologii na pozorování. Podruhé měl erik pneumokoka, přestože byl naockovany. Skončili jsmjsme v Motole a operací-zánět spánkové kosti v8mesicich. Do 2let jsme čekali jestli na ucho slyší. Hrozný zážitky...

garalela
26. dub 2018

@bzubzalka jakože Hexu a synflo naráz? Tohle nechci zažít,myslím,že k nám by rychlá nedorazila včas. Jinak s vyšetřením sluchu mám vlastní zkušenost.delsli mi dlouhý test poté,co jsem špatně slyšela hovory v práci, zjistilo se,že jsem na jedno ucho hluchá a prý to muselo být vrozene.nicmene když jsem po dvou letech změnila ORL lékaře a udělali pořádně vyšetření,byla jsem na operaci dutin a normálně zase slyším,takže

bzubzalka
26. dub 2018

@garalela ano dala naráz. My naštěstí neozivovali, ale nemohli jsme ho probrat. Klepali jsme s ním, byl bezvladný. Manžel běžel volat rychlou a já se chystala oživovat. Položila jsem ho dost nešetrně na zem a on se najednou nadechl. My máme stanoviště rychlé 2min.od baráku. Byli u nás za 5min

bzubzalka
26. dub 2018

@garalela děkuju za uklidnění s ušima. Dutiny to nebudou, když jsme s ním byli na pohotovosti, jak měl teploty tak se mě ptal zda má rýmu a já mu řekla, že mi přijde, že zadní a on mě usadil, že takhle malý děti nemůžou mít zadní rýmu. Dutiny se prý vyvíjí do 3let.

dixxie
27. dub 2018

@bzubzalka držím moc palce s těma ouškama, člověk když už něco špatného zažil tak se o to víc bojí u dalšího dítěte. Já mám zase starosti o malou. Protože synek má ten lehký autismus tak se moc bojím jestli ona ho nemá taky. Už jsem se stokrát rozhodla, že ji nebudu sledovat, ale vzdala jsem to, nedokážu to. Holky, jak vaše miminka reagují, když k nim přijdete? Koukají na vás hned? nebo se stane že koukají všude možně a dělají že vás neslyší. Malá se sice třeba tak 2x denně na mě usměje, ale jinak kouká spíše mimo mě a nevím, jestli to je normální nebo ne... dejte vědět prosím.

garalela
27. dub 2018

@dixxie já právě z našich reakci taky nejsem odvarena a když jsem to říkala mudr.tak prý ó autismu lze něco zkoumat nejdřív ve 2 letech

ma_jo
27. dub 2018

@bzubzalka a proc myslis ze neslysi? Me zrovna doktorka rikala, ze v tomhle veku jeste nemusi reagovat na hlas a tak, takze to tak kolikrat jen vypada, ale vlastne se to podle toho tezko pozna. Verim, ze to bude ok!!
@dixxie @evelin1251 dekujeme. Nastesti ten Turner fakt neni tak zly, zdravotni problemy asi nejake mit bude, ta neplodnost je asi nejhorsi, ale to muze potkat i kohokoliv zdraveho...

ma_jo
27. dub 2018

@garalela ja vim, nam dr rikala, ze srdicko ma opravene a ze by v jejim pripade nebyl pro IVF problem, ale ma k tomu nejakou vrozenou vadu delohy, takze to pry nepujde. Docetla jsem se ale na internetu, ze i s touhle vadou se otehotnet pres IVF taky da...Ale mozna uz toho bude proste moc... Ale taky kdovijak to vsechno bude za 20, 30 let...

bzubzalka
27. dub 2018

@dixxie Sam mě hodně pozoruje, jsem jak jeho magnet, ale to co popisujes dělá manželovi. Jinak děkuji, je to jak píšeš..taky pozoruji a bojím se. Věřím, že malá bude ok!

Strana