Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@dixxie jinak s tím koukáním to u nás vypadá tak,že mám miminko pres den stále neodlozitelne u sebe,takže situace kdy k němu jakože položenému přicházím je v podstatě jen v noci a to se tedy usmívá i když mne vidí v pološeru,přes den mi visí většinu dne na prsu, momentalne nefunguje ani šátek, jde mi po prsech úplně ani nenacházím slova ( hodně živočišně jak zvíře)) jinak u mne spi,takže třeba po probuzení určitě kouká a něco zvatla.nicmene že by nějak reagoval na nějaké zvuky v místnosti,ani za chrastítko se neotáčí a to jsem jich koupila už tunu. Když už nějaké zaujme tak mi přijde spíš že optický,ale to je mžik zájmu. Docela ho ale zajímají lustry.prebaluji na sedačce a nad ní máme 80cm péřovou koulí a tu hypnotizuje a občas po přebalení na ní ještě vydrží povykovat
Holky, jak tady čtu to s těma reakcema na zvuk, tak u nás je to úplně stejné. Když mě dcerka zrovna nepozoruje a já na ni mluvim,chrastim, dělám vším možným v místnosti rány neotáčí se za zvukem. Taky jsem zvažovala jestly snad neni hluchá. Ale vím že není,protože je často lekavá. Když třeba usne na gauči a já se třeba s malým zašustěním zvednu lekne se nebo se přímo vzbudí. Říkala jsem to dr. a on říkala že to ještě nemusí vnímat tak doufám že se to brzo změní. Jinak můžu se zeptat jak si s mimčama hrajete? My máme hrazdičku s chrastítkama, nad přebalovákem plyšáčka v postýlce kolotoč, v kočárku chrastítka. Vše ji zajímá cucá, plácá, kope do všeho ,směje se. Třeba hodinku se jen tak mazlíme, zpívám jí, ale stejnak se ptám jestli máte třeba něco odlišného co by nás ve třech měsících bavilo. 🙂
@elenadavis už cuca hračky?'sam jen svoji ruku. S hrazdickou co má si povida, neplaca, nekope. Bavi ho zpivani, povidani.chodím s ním po bytě a na balkón-mám ho zády k sobě do klubicka a on pozoruje.
Tak jsme byli ve čtvrtek u Mudry na očkování Sinflorix, Véna jak kdyby to věděl hulákal už v čekárně, v ordinaci, prostě všude 😅. Já samozřejmě nervózní a spocená až na prd..., že ho neumím ani utišit.Nakonec, když jsem ho uklidnila, tak dostal pigáro a zase řev, chudáček.... Byl nejspíš unavený a ospaly, protože jindy háže na vsechny úsměvy,a je vesely.Rovnou mudra udelala 3 měsíční kontrolu. Váha 5 790g,
výška 59cm (por. 2 780g, 49cm). Velká pochvala 😊😍
@evelin1251 to je fesak! Krásný míry. Jen kojis? Už měl moucnivku?
@evelin1251 to je božan... Krásný, jak valí oči...
Holky já vůbec nestíhám psát.. Vše čtu, ale dny letí jako splaseny. Až zase budu u PC, napíšu víc... Pekne dny přeji...
@bzubzalka Jj, jen kojim. Moucnivku má na koření jazyka a nechce se jí pryč, dudlíky nepoužívám, prostě je nechce a vždycky jo vyplivne.Matlala jsem si tím i prsa, ale dost se mi vysušily bradavky, a popraskaly, au au, kojení byla hrůza 😢 Ale teď už je to v pořádku 😊
Uplne v pohode takze asi zbytecne neco resim. Co jinak pesticky? Jak casto je vase miminka maji a jak casto maji rucky uvolnene. My mame pesticky asi 50-70 procent bdeleho stavu. Jinak kazdym dnem se vic a vic smeje, ted uz. A ee treba tak 6 usmevu denne. Jeste pred dvema tydny to byly tak dva.
@wendie Já taky nestíhám psat, taky vše přečtu, ale už něm čas na něco odepsat, takže to pak tady zas zahltim 😁 A když třeba kojim a malej na mě kouká, tak mi je zas líto čumět do telefonu místo na něj 😎
@elenadavis My teda nic extra nemáme...ráno a dopolko je nejvíc aktivní, a hodny, dokonce si vydrží sám chvilku koukat a povídat. Ráno vstaneme v 9, přebalim a šoupnu ho na deku, kouká, povídá a plácá si do hraček, já si dělám snídani. Pak tam s ním sedím a povídám mu příběhy, pohádky, dělám na něj opičky a povídáme si spolu, naučil se "prdět" pusinkou, tak si spolu tak brblame 😀😁Pak ho dám třeba do křesílka nebo houpačky (hamaka po domáckou dělaná).Když se mu to nelíbí, chovám, houpu, kojim, nosím v šátku.Hraju divadlo a hodně mu povídám, co budeme dělat, zpívám písničky atd. Mezitím se snažím vařit a uklízet, většinou s prckem v šátku.
Ale hlavně, je to moje 1.miminko a mám na něj čas, nechápu jak to dělají holky, které mají doma ještě starší dítko. Prostě super matky 🌻
Jak jsem se tu nedávno vytahovala, že mi mládě krásné spí pres den i v noci...uspavam v kočárku ve 12h na procházce, ale musím jet nesmím se zastavit, to je pak hned vzhůru 😀Takže spí třeba 2 hodinky v kočárku a pak už cumakuje do 20h ( někdy ho teda uspí houpání v šátku ) Ale noc, to je lahoda ♥️♥️♥️ Tvrdě usne kolem 22h a ráno vstávačka kolem 5-6h, vezmu ho k nám do postele, vyndám prso a malej si cuca a já spím 😊 pak usne taky a budí mě kolem 8-9h ranní. Takže je vyspanej a přes den už spát moc nechce.
Pro všechny super mamky 😍🤗
@evelin1251 Když se mi narodil druhý syn, starší dcerka měla dva roky. Bylo to náročnější, ale byl moc hodné miminko, tak jsem se mohla věnovat i jí. Teď už je jim 8 a 6, a když se mi teď narodil Luky, tak mi hodně pomáhají a když jsou ve škole a školce, mám na něho dost času.
@evelin1251 to taky obdivuji, opravdu moc, vlastně teď když mám toho svého uplakánka, nevím, jestli si na druhé troufnu, kdyby to mělo být to samo. zase ale jsem viděla v rodině, kde je teď taky čerstvé miminko, že to starší dítko, jak na mimčo samo nakukuje, tak taky ho to zabaví aspoň na minutku, mně úplně drásá nervy každá návštěva wc, dneska už dobrý, ale včera jsem byla zralá na bohnice, je to opravdu velmi náročné, momentálně bojkotuje šátek, jde po těch prsách jak slepice po flusu, i jsme zase volala poradkyni, jestli to akhle je ok, jak po nich jde úplně zvířecky a po celý den
jinak hračky- hrazdička strašný řev, přijde mi, že se těch hraček bojí. kolotoč bez zájmu, jaože sleduje mně, když ho přidělávám když jdu na wc (oddělávám na noc, už jsme do něj několikrát blbě zavadila při nočním kojení) a vydrží se koukat tak deset vteřin a křičí, dokud si jej ze záchodu zase nevezmu. o něco lešpí je lehátko, když se trefím do dobré nálady, tak tam vydrží můj cleý pobyt na wc nebo když si chystám jídlo, zpravidla ale jen nandám na talíř a konzumuji už s mimísem na stojáka v náručí. jsou okamžiky, asi tak 4y denně velmi dobré nálady, kdy si dám na nohy a povídáme si - to kouká na moje rty a zkouší povídat. to buď povídám nebo čtu z knížky a nebo ukazuju kontrastní obrázky.. jinak mám hdoně knížek, tak zkouším různé hrátky z nich. často je v dobré náladě u přebalování, koupání a mazání. to občas povykuje na ten lustr, jakoby mu domlouval až nadával. spí mi na těle nebo procházkách, ale hned po příchodu domů se již na prahu budí.
natažené ručičky máme už skoro od porodnice, sestřičky si z něj dělali srandu, jaký je chmaták, už první den po všem chmatal, i mi přišlo srandovní, jak se drží ři koupání lehátka, při pasení koníků chmate všude kolem a když nachmatal kraj, tak se o něj přitahoval. i zpočátku jsem špatně vážila, protože se mi nadzvedával o držené vlasy.
holky čím mažete, já nechci pořád kupovat nějaká balení a pak to nepužívat. měli jsme hipp olej, weledu olej, růženku nobilis olej, leniens mast, teď linolu a jsme strašně suší. mysláte,že by mohlo být mléko lepší než ten olej?
@evelin1251 to ti spí hezky. Sam vydrží vzhůru max hodinu přes den, jinak prudibych. Naposledy spí do cca17a pak do 18:30prudo, pak koupu a. V cca19usíná v postylce, budi se co 2hod na kojeni.
Právě s rozhodují a propočítávám, na jak dlouho si dám rodičák. Asi na 2 roky, a pak hned zadelat na druhý mimčo. Ale bojím se, že to bude náročný, přesně jak píšeš @lucikf A určitě se spolu vyhrajou, nebo aspoň vyhráli? I když máš páreček.
Nebo jak to máte holky vy? Se sourozenci? Já mám ségru, ale mladší o 12 let, takže jsme každá vychovávaná jako jedináček. Takže jsem se o ní starala a vozila kočárek...Ale rozumíme si 🙂
@evelin1251 já dám na. 3,my už máme druhatko.😉
@dixxie Já pěstičky moc nepozoruju, ručkama máchá pořád, zaměřím se na to. Ale myslím, že má prstíky roztažené.Pri pasení má ručky v pěst, a nebere na brichu do ruky zatím nic, plně se soustředí na pasení 🐎 A směje se pořád, úsměvy bych ani nespocitala...
Ahoj milé maminky... zase po sto letech mám chvilku u PC, abych napsala pár řádek... Vezmu to postupně, co mám v hlavě...
@ma_jo tedy to co jsem četla, sklapla mi čelist... jste neuvěřitelně stateční a je úžasné, jakou šanci na život jste dopřáli svému miminku. Vůbec nevím, jak bych se zachovala v takové situaci.. Moc vám fandím, a holčičce (Amálce, pamatuji si snad dobře) držím pěsti, aby měla šťastný život.
@bzubzalka snad bude lépe, chápu, jak se cítíš. já naštěstí nemám moc času pozorovat jakékoli odchylky, čas letí jak splašený, ale možná až moc jsem pozorovala Jiříka (druhého), a to by pak člověk zcvoknul.. i když s tím sluchem, asi by mě to zaráželo. tak držím pěsti, ať svitne na lepší časy.
Jinak Jakubovi bylo v pátek 10týdnů, krásně se sžíváme, hračky ho taky moc neberou, ale se mnou by "prokecal" hodiny. před cca 3 týdny objevil ruku, je legrační sledovat, jak na ni šilhá a snaží se jí dostat přímo k puse (samozřejmě se často netrefí napoprvé...) no a dnes poprvé držel "hračku" - kroužek. zabavil ho asi na 2minuty. Jinak je to smíšek a spáč, jsem za to vděčná, mám čas na další dva chlapáky. A taky jsme se konečně zbavili žloutenky, byl kvůli tomu 2x na krvi, chuděrka moje, ale už je to dobré. ještě máme vyšší hodnoty, ale už jen trochu. Co si ale za poslední týden užil, byla rýma, co teče i očima. HOlky, už jste to některá zažila? V životě jsem nespotřebovala tolik ušátek a gázy na otírání očiček. Nechtělo se mi do něj cpát ATB hned, zdrá se, že jsme to ustáli. Ještě se na to Mudry ale zeptám. Ve čtvrtek máme očkování.
Jinak co se týká suchosti tělíčka, u všech třech jsem používala Aviril, klasický modrý olejík v malé skleněné lahvičce a nedám na něj dopustit. Dobré zkušenosti mám i s kosmetikou od Hippu, víc jsme nezkoušeli (pak až když byli starší, tak jsme různě míchali, co přišlo pod ruku)...
Taky se tu někdo ptal, jaké to je, když jdou děti za sebou. Mám 19měsíců, bylo to "maso". Ale teď to hodně oceňuji. tím, že jsou stejného pohlaví, dost si vyhrají, doma i venku, často o nich nevím (dokud si něco neudělají a jeden pak brečí). takže i když jsem to tenkrát nechtěla, tak dnes jsem za to ráda. mají parťáka, vystačí si...
Snad jsem na nic nezapomněla, užívejte krásné dny..

@ma_jo děkuju. Kdyby vyšlo to měření podruhé tak bych sluch neřešila, poprvé jsem byla v klidu. Od toho druhého měření ho pozoruji, zkouším.