Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@evelin1251 presne, tak vzdy hledam kde kojit, nejhorsi je kdyz se kolem motaji chlapi nebo fouka vitr. Snazim se pohybovat se kolem shopping centra kde je kojirna ale ne vzdy to jde.
@evelin1251 no Sam taky není blinkaci, jinak bych asi vozila náhradní trika 😉 ale co triko na víc se vždy hodí😀
Co mame Sama jsem ještě nezažila, že bych nemohla spát😂lehnu a spím!
@evelin1251 my po 2kontrole kyčle ok, ještě jdeme na 3.kontrolu 12.6
@evelin1251 mám manducu, potřeba pohlídat origo z druhé ruky, nicméně i když používám, nepřijde mi to úplně rychlovka sundávat, když se vzteká. I to nandavání mi přijde složitější než v šátku, ale to je tou mojí kostrči, že to moc bolí když natahuju stehna, na která si ho pokládám. Nicméně i když mám bavlnu s konopím, potit se potime oba. A nemůžu říct,že by mne bolela záda méně než se šátkem.mne by zajímalo,jestli nějaký fakt kvalitní drazsi šátek je materiálové tak boží,zé se v něm nepoti
@dixxie já mám Bachovy kapky rescue, ne že by to bylo na energii, ale na pohodu, já bych asi už byla v Bohnicích z toho pláče. Jinak zítra to bude rok, co jsem zjistila,že jsem tehu, to znamená už rok bez alkoholu, skoro bez kafe. Jinak když padám únavou se mi osvědčilo zmobilizovat síly a vykodrcat se ven, i když sotva lezu vždycky jsem při návratu ráda,že jsme šli. Asi jediný doping jako kojící máme sprchu, zkus nějaký šikovný sprcháč na náladu.
Holky, koukam, ze mam veget s Misou... v 19 koupu, do 20 si da ryzovu kasi a do pul 21 spinka do 2, nabasti se a jeste v naruci mi usne, vratim do postylky a spinka do 5:30. Tak zacina nas den, kdy zaplace hlady, prdiky, plina klasika, ale jinak zlate miminko. Smisek nas. Rano uklidime, uvarime, nakup. Kdyz neni mudr, tak prochazka a musim uznat, ze zatim s jednim ditkem to dovolena je =). Nekdy vyjimecne ma protivny den, ale to se krasne prezije a druhy den je dobre. Snad mi to druhe miminko nevrati =D . Uz ted planuju, kdy se snazit o druhe ( asi na jare ) aby byli po 2 letech. Hodne znamych se divi, ze po me zkusenosti jdu do druheho porodu. Ale ja rikam, ze horsi porod uz snad byt ani nemuze. Uvidime, jak a kolik pece bude potrebovat Misanek. Co Vy? Planujete dalsi ? 😂 nebo jeste zatim ne
@nenulinecka já upřímně vůbec nevím,jak bych druhé plodila, otik je u mne 24/7 a zatím je to pro mne scifi
Holky kolik spotřebujete plen? Koukala jsem na nějaká měsíční balení a říkám si,že já bych to měla za 14 dní spotřebované, vychází mi to cca 10 plen denně. Jak to máte vy? My ráno mezi 4-8 přebalujeme zhruba 4* kakání, pak přes den když cítím produkci,hned prebaluji.taky když přebalují a při oblíkání vidím,že se už vyčural,dám rovnou čistou
@nenulinecka, tak já děti již neplánuji, mám jich dost. 😀
@garalela, spotřebujeme cca 4 až 5 plen za den, ale až teď co začalo být teplo, praktikujeme ve dne bezplenkovku.
@garalela tez mam 10 a mesicni baleni je u me take na 3/4 mesice. Me se nevyplati. Zacli jsme kupovat dada plenky
@garalela tak s tou sprchou to je přesné 🙂, jsem ve vaně, malá v hačátku pobrekává a já si říkám - teď, teď, to je ono, to je ten můj relax 😀. jinak dnes krásný den, dali jsme si vínko na vinici, i jsem se malinko cinkla, měla jsem tam 2,5 deci, řekli jsme si, že pro jednou to malá přežije. Kafe si dávám slabší každý den jedno. ty bychovy kapky seženu kde? Ale vidíš, je to krásné, rok co jsme zjistili že jsme těhotné, holky, oslavujeeeem 🙂... naši miláčci už jsou rok na světě když počítáme nitroděložní život 🙂.
@nenulinecka ahoj! ozvu se ještě sms, včera byl dětský den, tak jsme řádili. jinak říká se - jedno dítě žádné dítě - když malý s taťkou odjeli na víkend k babičce a já byla sama s malou bylo to lážo plážo super dovča 🙂. taková pohodička... a to malá celkem pobrekávala.
Holky, já vůbec nestíhám číst. Je to trochu blázinec všechno, pořád venku, pořád něco 🙂 @nenulinecka krásná fotka, já myslím, že s Michalkem to nakonec vše dobré dopadne. Vypadáte oba spokojeně, a to je moc důležité. @bzubzalka skvělé zprávy, že Sami slyší na obě ouška. Určitě se ti moc ulevilo.
Jinak my máme doma Manducu, měla jsem i na kluky předtím. A spokojenost. A plenky? Když nad tim přemýšlím, tak běžný den cca 5plen,kdyz víc kaka, tak cca 7plen. Používáme všechny možný, žádný mu nevadí, tak různě pokupuju v akcích a mám plnou skříň 😀
Taky jsme byli na 3m prohlídce a má 65cm,6.6kg (porodní 50cm a 3.72kg).docela je šikovný, už se i přetocil párkrát na bříško. Ale v bdelem stavu vyžaduje docela dost pozornosti 🙂 nezvládám všechno, ale cítím se spokojeně. Tři děti jsou srumec ale radost. Mějte se krásně a užívejte léto, já zase pripisu pár řádek.
Holky mám problém s koníky, sice se mi malej přetáčí,ale u koníků po chvilce Mácha rukama nad podlozku a dává je dozadu. Ukazovala jsem to u mudr.ale tam to předvedl jak z učebnice a vůbec nemachal. Zvažují zajít někam k fyzio jako samoplatce, Mudr samozřejmě neshledala nic divného. Na druhou stranu v albech vidím,že většina dětí se už na těch rukou vepředu úplně zvedá.
@nenulinecka, krásně napsaný článek, opět jsem si u toho pobrečela. Obdivuji jak moc silná jsi a Michálek je neskutečně šikovný bojovník.
@garalela, nemůže to být tím, že se třeba chce přetočit zpět na záda?
@dominikaromanova dekuju 💗 jsi zlaticko 🌸
Holky, tak začínám s příkrmy, mrkev nic moc, ale ted bramburky ty miluje, dávám do toho trošlu másla, ale co mě zaráží je to, že se po tom hned vykaká a neskutečně to smrdí a je to vodový, vím, že to jsou hovínka, že to nebude vonět po levanduli, ale je to zvláštní smrad. S kakáním bojujeme pořád, nezažila jsem za celou dobu, aby měla malinká tuhé míchané vajíčka, neustále vodové, jednou žluté, jednou oranžové, občas nějaký hleník. S mudrou konzultováno, prý to nic není, pokud prospívá, neřešila by to. Co se týče jídla při kojení, ze začátku jsem striktně skoro nic nejedla, taky jsem se běhěm 3 týdnu dostala na váhu před těhu, tak jsem se na to vykašlala a dávám si vše, krom čočky, fazole a těch extra nadýmavých věcí. A malá to zvládala moc dobře, pomáhal nám sabsimplex a biogaja, ale už nedávám, už si prdí krásně sama. Na energii každý ráno kafe, někdy i dvě, a nemám problém, že by malá měla problém s usínáním, spinká pořád tak jako kdybych si kafe vůbec nedala.
Už dva dny mě zase chytly ty záda jak v těhu, ještě že mám toho chlapa doma a na ty nejdůležitější věci mě malou přenese, ale už je to lepší, mám i hodně omezení léky kvůli tomu kojení, ale paralen mi hodně pomáhá snášet ty bolesti.
Nenuli, hned jak jsem porodila už jsem se těšila až budu mít další těhu, kolikrát ted vzpomínám na bříško, jak mi tam malá řádila. Určitě jsem chtěla rozdíl tak tři čtyři roky, uvidím. Chtěla jsem jít ještě aspon na rok do práce, nechce se mi sedět tak dlouho doma, pořád uvažuji, i nad malým úvazkem třeba tak po dvou letech uvidím jak to budu psychicky zvládat.
U nás jsem začínala s elastickým šátkem a ted už mám normální pevný šátek, vážu si malou na záda i na bříško, má to moc ráda, protože je to taková keliška a ráda čučí na dění kolem ni. Šátek mi tenkrát pomohl s tím mým problémovým kojením. Kolikrát kojím venku i v šátku, měla jsem strašný psychický blok někam jít, co kdyby malá chtěla papat a ted, jí dám všude kde to na ni dojde, vždy se přikryji plenkou, sice je to boj, protože malá nesnáší něco přes hlavičku, ale kojení trvá většinou tak pět minut, takže tu chvilinku to malá vydrží.
Taky používám dada plenky beru je za 170 kc a jsem nadmíru spokojená.

@garalela krk se nam umyva tezko a mala jak ublinkava tak ji to tam zustava a drazdi kuzi tak to ma zarudle a pomaha bepanthenem to promaznout.