Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@dominikaromanova mimochodem za nás rodiče na noc dělali pudink, krupic.kaši a do mléka...pořizovat osavacku nebudu a ručně nic neodstrikam...takže asi.voda.
Holky, dneska dobo jsem dala maleho do kocarku,ze zkusime prochazku,neprotestoval a nez jsem se oblekla,tak spal.spal 2 hodiny a pak jsme si rikali rikanku,chvilku pasli a sli se kojit u cehoz mi opet vytuhnul a nevadilo,ze jsem se zvedla a spal dalsi hodinu. Je to normalni? Ja u nej takovou spavost nikdy dosud nezazila a nebo kdyz spal na mne mi to neprislo tak dlouho jako nyni sam. Jelikoz jsem mela vse udelane diky tatinkove dovolene vcera,vubec jsem najednou nevedela co s volnym casem! Ze by se neco lepsilo nebo jen jeden nahodny den.....
@garalela, třeba to už bude lepší a maly bude i více a déle spavat sám.
Holky, kdyz jite neco ,taky na Vas tak prckove koukaj a slintaj ? =D
@nenulinecka taky mě hypnotizuje 😬
@nenulinecka , taky, taky a ještě u toho mlaska a vyplazuje jazyk. 😁
@bzubzalka
@dominikaromanova😀😀😀 ja mu skoro vsecko pak musim davat na rtik ochutnat.
@nenulinecka, upřímně? Já mu dávám ochutnat vše. Tedy krom pečiva, susenek. 😉😁
Holky, jen takový povzdech. Včera se mi vrátila malá ze školy v přírodě se zlomeným malickem na prave ruce, teplotou a klistetem. 😢
@nenulinecka Sam už měl taky dost věcí,na špičku prstu vždy dám-špenát,nanuk,meruňku,jablko,broskev,jogurt. Zítra chci zkusit s prvním prikrmem-brambor+mrkev.
@dominikaromanova no to je kombinace ☹ hlavně ať z toho klíště te nic není. Erik už letos měl,já taky😞 erik minulý týden přišel domů s modrinou😡 na fotceněj je už 4den. První den to měl i.horké a tvrdé.Tvrdil, že nebolí, ale já si teď vyčítám, že jsem ho nevzala k dr. Má to týden,skoro bez modřiny,ale střed tvrdý😢
@dominikaromanova z klistat mam obavu, predevcirem jsem sla s malym ven kolem domu vecer jeste pred spinkanim a to uz byl domactatinek,tak jsem nesundavala manducu v posteli ( musim vleze, nedosednu) ale ve stoje a na noze mi lezlo kliste. Byt doma sama tak sundavam v posteli.....
Holky dneska jsme zkusili dyni. Mam ale dotaz k tem kasim a poliveckam,budete nebo uz krmite na lzicku nebo v lahvi? Ja prave cetla ze jsou ruyne savicky i na kase a ta medela calma je podle mbe jen na mleko tak jestli mam jeste nejakou kupovat. Jinakbjsem studovala prikrmy v lahvickach a je to veda,od kazde znacky je dobre neco,ale ne od jedne vsechno.
@garalela dnes jsem dávala první mrkev, na lžičku. U předchozích dvou taky na lžičku. Jinak já příkrmy moc nestuduji, kupuji spíš co je v akci, nejvíc asi Hamanek a jezdíme do Německa, dle mě kamarádky má jedno z nej složení Alete (Nestle). Když to jde, vařím. Jinak ovocné jsem u kluků dělala nejprve doma sama, teď to taky super vychází na sezónu, a pak jsem se zase naopak oproti masozel příkrmum vyhýbal těm levným a kupovala bez cukru, taky bývaly dobře v akci.
A co se týká lepku říkala mi dr. Že stačí zkusit jen malé množství. Prý ať uvařím nudle do polévky zvlášť, odběru lžičku a rozmixuju do prikrmu. Že to stačí. Taky to bylo před 6ti lety jinak. To jsem plně kojila až do 6m.ted zase jinak... No babo rad... Asi hlavně instinkt.
@garalela já krmim oběd, banán dopoledne lžička a večer dávám kaši i presnidavku do lahvicky a polkne to celé. Jak kdy, nekdy i lzickou, ale kdyz vidim, ze uz je moc unaveny a sel by spinkat hladovy, tak lahvickou. Savicku specialni nemam. Do eskoveho dudliku jsem udelala vetsi dirku =)
@nenulinecka a ty ty kase tedy delas jake?
@wendie prave ze se to porad meni, hlavne nazory lepek a mleko. A pritom v obchode od hippu prodavaji v lahvicce i tu mlecnou krupicku na dobrou noc od 4+. Jinak ke slozeni: moc se mi nelibilo,ze brokolice a merunka prvni lzicka bylo jen 46 procent te slozky, a v tech na 5+ bylo i dost soli a prekvapilo mne mleko v nekterych. Nejlip se mi zdaji sklenicky dm ( prvni lzicky zeleniny maji 93 procent abjsou bezkonkurencne nejlevnejsivza 12kc.ovoce raky dm a hamanek happyfruit (skoro jsem vzala z netu za 20,ale nakonec nasla nyni v drogerii teta za 16. Ale z eshopu jsem koupila i nejake babybio jednodruhove. Taky chci delat domaci,ale v okruhu bydliste mam jen albert,tesco a kousek dal kaufland a ted v sobotu jsme nic nrvybrali. Lokalne jsem sehnala predbezne jen domaci maso. A v obchodech treba dyne nebyla ani v jednom a mrkve jen ty hnusny vodnaty,co nechteji ani nase morcata. Zahradku bohuzel s malym nyni nezvladnu,mozna az pak bude chodit...
@garalela, krmim lzickou. Včera měl maly poprvé ovesnou kaši, celkem mu to chutnalo. Ostatní prikrmy krom brambor nechce. Do lahvičky jsem malemu zatím dala na ochutnávku jen feniklovy čaj, ale neumí z ni pít. Jen to kouše. 😁
Holky, když už jsme u toho lepku, jak se vlastně pozná, ze je dite alergické na lepek? U nás v rodině to nikdo nemá tak nevím, zda bych to u malého vůbec poznala.
@garalela pije sunar, tak mame od sunaru sunárek mléčné malinova, merunkova, bananova, vanilkova.
@dominikaromanova ja koupila na zkousku od hamanka drink od 4. Mesicu za 60 Kc, to vyzunknul hned, tak v DM jsrm objevila instantni caj fenyklovy Bebivita za 99 kc a udelam z toho 10 litru. No mozna vic. Misto dvou odmerek davam jednu a staci to. Tak 20 ". Moc mu to chutna. Ale i voda.
@garalela jinak kupuji první lžička od hami na feedo maji 6 ks za 119. Ale uz delam i sve do tvoritek na led. Pak mu vytahnu kostku masa, brambory, brokolice atd a ma obed.
@nenulinecka zamrazujes i brambir nebo ten cerstvy? Na feedo jsem prave objednavala nejake veci o vikendu a nakonec jsem vzala to babybio,protoze na hami byla lepsi cena na drogerii teta,kde stejne budeme vyzvedavat nakup detskeho zbozi z sleky.cz ( spolupracuji a libenar a weleda kojenecky set tam je nejlevnejsi)
@garalela bramboru nezmrazuju. Jen maso a zeleninu a testoviny budu taky zmrazovat
@garalela taky lovim akce, ale nejradeji objednam vse z feeda. Sunary me prijdou o 600 levneji jak v obchode, sunarky jsou nejlevnejsi v dmku a tak ruzne
@bzubzalka z ceho ma takovou midrinu?
@nenulinecka jj oni ted meli akci na plent a ja na tu jejich akci pouzila jeste kupon z pampers klubu, ja jsem nocni mura vsech eshopu

@dominikaromanova taky si to pamatuju jinak...budu dělat hlavně dle instinktu, stejně pořád vše mění, sami.odbornici neví co jak. Nejdřív bylo lepek po6m, teď zas do 6m. Nechci mu hlavně cpát presnidavky s cukrem. Začnu zeleninou+brambory,pak rýže,ovoce.vše prevarene, nebo na jemno.nastrouhané.