icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

nenulinecka
17. čer 2018

@garalela 😂si me rozesmala

evelin1251
17. čer 2018

My už máme dovoleno příkrmy snad 14 dni, ale ještě jsem nezkoušela...nějak na to nemám čas, ani náladu, Vénovi to zatím nevadí. Děláme novou střechu, tak se motám kolem kluků, co nám přišli pomoc. Jezdím pro pivo, a vařím obědy atd. Popravdě už jsem z toho vyšťavená, V. je celkem neodložitelnej, tady bordel jak v tanku.
Náš tatínek je taky už vyflusanej a bez nálady, chodí do práce, po práci na střechu, a pak si jede odpočinout na ryby nebo s klukama na pivo 😪 vubec se nevidíme, a když jo, tak se akorát pohádáme. Si říkám, že jsme se do toho vůbec pouštěli. Čeká nás ještě fasáda, okna, vnitřek podkroví...asi z toho zešílím 😱😵 to mám jen dneska takovou náladu, pardon za výlev...😉

Jinak k těm příkrmům, nakoupila jsem něco v DM, jinak si chci dělat svoje ze zahrádky, jestli tam nějaká zelenina zbyla, už je vidět jen plevel 🤣😃 A budu mu to podávat na lžičku.

nenulinecka
17. čer 2018

@evelin1251 tak to Ti nezavidim... 😐

bzubzalka
17. čer 2018

@garalela z work.hřiště. pořád někde leze,stromy,prolezacky.

bzubzalka
17. čer 2018

Holky, přečetla jsem.vaše příkrmy. Teda vy jste zběhlé, já vůbec nevím co se teď ta prikrmy dělá😡 jsem.úplně mimo...Sam měl dnes 1.brambor s trochou másla. Moc mu to nejelo,dávala jsem.lžičkou.
Můžete mi někdo říct jak je to teď s lepkem? Naše dr.se nevyjádřila. Sam měl dnes ždibec vánočky a chutnalo😉 řval na mě ať ještě navalim😂

bzubzalka
17. čer 2018

@evelin1251 ty máš teda fofr 😞 ja teda u 1.syna vařila tak, že uvařila,odendala a dochutila. Co teda šlo. Dnes jsem tak vařila brambor s kmínem,pak jednu odendala a nám osolila. Dělala jsem.tak i.polévky, když byl Erik maličký. Jinak my extrémně málo solíme. Každý kdo u nás jí,dosoluje.

bzubzalka
17. čer 2018

Řekla bych docela dobrý.článek k prikrmum
https://www.modrykonik.cz/kojeni/zavadeni-detskych-prikrmu/

garalela
18. čer 2018

@bzubzalka mne rikala mudr,ze do 6m na byt lepek vyzkousen.
Holky prosim a je mozne,kdyz jsem dala ted dva dny prvni dyni,ze je mozne,ze bude kakat mene? Ja jsem byla zvykla na tri naloze po sobe rano a dnes poprve jen pocurane pleny.
posilam foto cheesecaku pro tatinka ke dni otcu,melo to byt prekvapeni, ale vratil se mi z prochazky s najezdem dothraku uz po ctvrt hodine.....

garalela
18. čer 2018

@evelin1251 takovej srumec musi byt narocnej, a kdyz mas taky neodlozitelneho prcka,najdete si aspon cas na prituleni? Mne je hrozne luto,jak se nas tatka taky snazi, v praci byva dlouho i vikendy a nakupy dela jen on, vetsinou i on vari pro mne na dny dopredu,ale s malym,jak se neda nikam na chvilku sam, nevim jak vymyslet domaci intimno

dominikaromanova
18. čer 2018

@garalela, mi maly začal teď kakat jednou za dva dny. Prikrmy nedávám každý den, jen tu ovesnou kaši.

wendie
18. čer 2018

@garalela Jeee mňam. Hned bych si dala. Jaký máš recept? Podělis se?

wendie
18. čer 2018

@bzubzalka pěkný článek. Četla jsem ho v noci v posteli. Určitě nejsem tak důsledná, ale v mnohém se ztotoznuji s autorem.

wendie
18. čer 2018

@bzubzalka jinak s tím lepkem mi říkala dr. Uvařit nudle do polévky a lžičku vmíchat a rozmixovat do prikrmu. Nechám to ale až tak na 5,5mesice.prevcirem mu byly čtyři, tak se spíš teď budeme seznamovat se zeleninou. Mrkev druhý den a už si pěkně pomlaskaval. Uvidíme co dnes. Zítra přidám bramboru, pak dýni a dobrý je taky patyzon.

bzubzalka
18. čer 2018

@wendie my zatím zkoušeli brambor a mrkev a nechutná..n

garalela
18. čer 2018

@wendie jj, je to strašně jednoduché, ale mám svůj postup, ten si klidně uzpůsob podle surovin, co seženeš. Na korpus používám drcené máslové sušenky, drcené mandle a máslo (dle velikosti formy, na formu 24cm stačí 120g másla, dvojnásobek sušenek a maličko mandlí. Máslo měkké okojové teploty dá dohromady se sypkým jakoby udělat drobenku, pak to dát do formy, používám už kulatý pečící papír z dm. utlačit ve formě, maličko nechat okraje. Peču na 200 stupňů asi deset minut, jak to zavoní. Pak troubu stáhnu na 180 stupňů a udělám krém. 3 vejce a 3 žloutky se 130g moučkového cukru, k tomu sýry: Na tuto velikost formy 620g (já dávám ricottu z místní sýrárny Orrero, pak lučinu, ale může být kombinace, gervais, philadelpia, jelikož přidávám další dochucení, je to asi celkem fuk, ale nejraději ricotu. a jedna 180g zakysanka. To vše vyšlehat, přidat zmáčknutí a nastrouhat kůru z půlky bio citronu (zbylé použít do džbánu s mátou). Přidávám vanilku, když nemám čerstvý lusk, dávám aspoň oxalis drcenou. Naleju na korpus a peču asi hodinu, podle toho, jestli začne zlátnout. Nikdy se nesmí otevřít trouba, když se dopeče, nechám v zavřené chládnout, pak nechám pootevřené a zchládnuté z linky do lednice, kde by mělo být asi 8 hodin. Před podáváním je faj, když se vytáhne trochu předem, ale obvykle nikdo neodolá čekat. Já ráda holé, vynikne ten citron, tatínek na tom snese ještě maliny povařené ve třtinovém cukru na přeliv.

garalela
18. čer 2018

@bzubzalka já dnes pokračovala dýní, a malej je úplně unešenej, když jsem šmrdlala lžičku v kalíšku tak na mně povykoval, pak mi rukou chňapal lžičku a cpal si ji více do pusy, v mezičase nabírání si cpal do pusy celý bryndák...já bych asi měla krmit ve sprchovém koutě a to jsem si myslela, když je bryndák omyvatelný, že mi stačí jeden, ale jak ho těma rukama, které měl od dýně z pusy nabral zesdpodu, tak ta spodní část omyvatelná není 🙂
pořád přemýšlím, jestli pořídit oj. lhvičku na polívky

lili_2
19. čer 2018

Ahoj holky jsem v 34 týdnu a rozhoduji se kde budu rodit, máte některá čerstvé zkušenosti z jindřichohradecké porodnice?

dominikaromanova
19. čer 2018

Holky, par fotecek z dnešního testování šátku Beloved.

wendie
20. čer 2018
garalela
20. čer 2018

@dominikaromanova s kym cestujes?

dominikaromanova
20. čer 2018

@garalela, toto bylo testování v regionální skupince Nosime děti na srdci v Přerově, šátek zapůjčila satkomanie.cz, dal budu testovat šátek Fidella Neptune v hlavní skupince Nosime děti, obojí na FB. Vím, ze probíhá občas i testování v regionální skupince Nosime děti - Olomouc. To testování šátku a nositek tam je často (v hlavní skupince), platí se jen poštovné + pojištění balíku do ruky.

bzubzalka
20. čer 2018

Holky, letité někdo s mrnousem k moři? My jsme s Erikem začali lítat v jeho 3letech, každý rok. A jsme s manželem presli, že letos nic. Oba se bojíme s prckem,ale už teď nám to chybí...

dominikaromanova
20. čer 2018

@bzubzalka, k moři ne, ale letime k mamce do severního Irska.

bzubzalka
20. čer 2018

@dominikaromanova tak to smekám...

dominikaromanova
21. čer 2018

@bzubzalka, je to pohodlnější než cestovat s pubertakem 😂. Nejhorší je cesta do Prahy, pak už to je pohoda. 😉
A čeho se s manželem bojíte, cestování s mimcem je pohoda, nikam Ti neuniká, při stoupání a klesání kojis ať nebolí ouška a je klid. Cestují i menší děti. Asi bych se toho nebala jestli vám to chybí a mate to rádi.

garalela
21. čer 2018

Holky peosim radu, příkrmy: davam jeden druh zelenin 3 dny a ctvrty den zkusit dalsi zeleninu. Zacinam 2 lzicky, druh den trochu vic a treti den i zbytek sklenicky. Takze ctvrty den zase dve lzicky nove,ale kdyz den predtim uz snedl pul sklenicky, to se pak ty dve lzicky nove zeleniny dokrmuji uz znamou zeleninkou? Nebe se to nechava byt tak,ze je to podad jen rakove ochutnavani....

luc14
21. čer 2018

@garalela Ne, dokrmuje se mlékem (buď dokojit nebo UM). Aspoň tohle je ten návod, co dávají.

garalela
21. čer 2018

@luc14 to ano, s tim pocitam,dokonce ani kojeni neomezuji,ale neni to skok ten kazdy ctvrty den dve lzicky,kdyz treti den bylo uz treba pul sklenicky? Zaroven se nabizi otazka kdy pak zvysovat davku, zkouset nove druhy by clovek mohl tri mesice. Kdyz budu treba 14 dni zkouset ctvrty druh zeleniny, kdy nastane den,ze se vratim treba k mrkvi s celou sklenickou? Rozumite nekdo memu dotazu,abyste mi tak odpovedely?

dominikaromanova
21. čer 2018

@garalela, dotazu rozumím, ale neumím odpovědět, nikdy jsem to tak neřešila. Když deckam prikrm chutnal, dala jsem klidně celou skleničku. Upřímně ani nevím, ze by se to takto mělo dělat. Teď u malého zkouším cca co tři dny par lzicek něčeho nového, moc to nechce, takže více jak 5 lzicek nesni. Jediné co dávám opravdu každý den je ovesna kaše. Takže Ti vlastně nijak neporadím.

luc14
21. čer 2018

@garalela jj rozumím. říkám, co je v doporučení. Ale když už máte ozkoušené, můžete dát celou skleničku třeba. Nebo přidat novou chuť již k odzkoušenému.

Strana