Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@garalela Já dávám každý den "oběd" v množství zhruba jedné skleničky. Když zkouší novou chuť, tak ke skleničce přidám třeba 2 lžičky něčeho nového. Druhý den dám míň toho starého a víc nového, třetí den klidně celou dávku nového. To nové přidávám vždycky k vyzkoušenému a osvědčenému.
@dominikaromanova malej je uplne nadsenej prave
Holky a lepek jsem cetla ze tedy nejlepe vyzkouset z kase. Akorat si nevim jedte rady se zloutkem
@evelin1251 @garalela dělám to stejně jako Evelin. Lepek zkusíme z těch nudlí, ale až tak po 5.mesici. Žloutek se snad dává místo masa, ale odkdy nevím... A málo, jestli dobře pamatuji max 1*týdně? Ale ještě jsem to nastudovala 🙂 jinak mi zatím taky basti suprove.
Ahoj holky,
to byl dneska hic, co. Bůh pochval klimošku.
@dixxie Jsme stále v Čechách. Odlet jsme pořád posouvali, až nakonec jsme dohodnuti na půlku července. Kvůli očkování. Dostane druhou dávku povinného očkování a pak pojedeme. To mě přivádí k tomu létání. My budeme s malou létat asi hodně, @bzubzalko já bych se toho nebála. Podle mě si to malá užije, miluje, když je někde šrumec, pozoruje a je úplně fascinovaná. My ještě ke všemu začneme s pozdně nočním letem, takže bude buďto spát, nebo řvát 🙂. Uvidíme.
S tou dekou. Přetahuji z pokoje do pokoje. Mám to v několika vrstvách - první tenká, ta dobře klouže, druhá huňatá pro měkkost a nahoře plena. Prostě to čapnu a jezdím s tím po bytě, někdy i s dítětem na tom. Tomu se to líbí 🙂.
Já ještě příkrmy neřeším. Čtyři měsíce už nám byly o víkendu, ale dám tomu ještě tak 14 dní. Nějak si myslím, že je čas.
Ad náušnice - já bych je normálně asi dala, ale zarazilo mě, že v UK je to považováno u holčiček za faux pas. Dokonce to má i sociální dopady... prostě by to tu naši cácorku mohlo společensky negativně ovlivnit. Je to na palici, vůbec mi to hlava nebere, proč to tak je, ale potvrdilo mi to nezávisle na sobě několik lidí. Tak z toho důvodu to asi necháme být a ať se jednou rozhodne sama.
@dominikaromanova letu se nebojím, spíš té změny. Když jsme byli poprvé s Erikem ve 3letech, chytl anginu a měl 40horečky, komunikace na prd, vše přes delegáta, Erik leky zvracel. No zkušenosti blbý, takže se bojíme spíš.tohoto.
@garalela pokud ti to ji, tak bych dala klidně další skleničku. A asi bych ani neresila jestli poprvé sní 2lžičky nebo 5.
Já spíš prosím o radu: Samovi jsem.uvarila brambor pak mrkev. Nechce ani jedno. Dávám mu půl lžičky do pusinky a začne hned nadavovat, pak mu to teče z pusy😕 a je jedno zda to jsou kousky nebo to ma konzistenci jogurtu.
@calwena jak jsem.psala nebojím se letu, spíš teplot u moře, aby to.dobře snášel a taky není vůbec očkováný ještě.
Náušnice vím, že se už dost řeší i tady. Známá zrovna řešila, zda nechat teď nebo aby se malá rozhodla sama. Je to jak se vším...nechápu proč se lidi nestaraji o sebe a řeší takové věci ostatních. Myslím, že málokterá žena dnes je bez náušnic. Ale chápu tě!
Mimochodem jsem zjistila,ze mi zlucove mydlo nevypere prikrmy. Sice mame bryndak,ale malej si saha do pusy a pak na sebe pod bryndacek nebo ublinkne i s mlikem po hodine....
@calwena ahoj, v cem to je faux pas? Nejak si to nedokazu predstavit, prece tam zeny nausnice nosi? Nechavaji si je nastrelit v puberte? Jinak mala ma 4 mesice a tyden a prilrmy vzbec neresim. Doktorka sice rika, ze muzeme zacit, ale malemu jsem dala az v sesti mesicich. Prijde mi to zbytecne, ale nic o tom nectu. Myslite ze je potreba davat uz ted? Ja si uzivam tu jednoduchost a pohodu kojeni.
@dixxie Ano, dospělé ženy naušnice normálně nosí, ale u děvčátek se to má tak, že ne-e. Dokonce mi moje švagrová šokovaně říkala, že kamarádka její sedmileté dcerky dostala naušnice povoleny a všichni ostatní rodiče z toho byli v šoku. Já to prostě vůbec nechápu, je to nějaká kulturní věc. Stejně jako je u nás zažito, že holčičky by naušnice měly mít a která je nemá, je v menšině. Jasně, dělat si, co chci, je dobrá věc... ale tohle není jen o mém životě, ale i o životě dcery. Pokud jí naušnice dám a budeme žít převážně v Anglii, automaticky ji to zařadí mezi spodní sociální vrstvu (a to říkám bez nádechu hanlivosti). A oni v Anglii berou společenské postavení dost vážně. Tak si říkám, jestli má význam dceru takhle predeterminovat, když se tomu lze vyhnout.
Náušnice si holky v Anglii nechávají dávat až v pubertě, to už je ok.
Prostě jiný kraj, jiný mrav. Jak jsem v UK nevyrůstala, ty nuance prostě člověk nevnímá.
@dixxie U nás příkrmy zatím také ne.
@bzubzalko S tím vedrem to chápu. Tak si zaleťte na dovču k nám do Anglie. Moře je tam krásné, v létě je tak 25 stupňů a průjmové choroby nehrozí 🙂. Takový Cornwall v létě je ráj na zemi.
@garalela Čas na přítulení moc není, ale čas na dohadování se, to máme 😣🤐. Ne, to bych nám křivdila, někdy se potulime, většinou v noci kolem 2. ranní 😂😂 ale je to malokdy...Tak to ti zavidim, že manžel vaří atd, mě pomáhá tchýně, bydlí 5km od nás, takže když tu bylo těch pomocníků se střechou víc, navařila guláš a dovezla to. Teď jsem tu měla přes noc mamku, tak jsem stihla otrhat višně a udělat marmeládu 🍒. A jak jsem si u toho odpočala nejde ani popsat 😁😁 Píšu zpětně, že jsem nestihla dřív odepsat.
@dixxie ja jsem do toho sla,protoze jsem mela obavu,kdyby nam to neslo jako kdyz malej nepil na zacatku, preci jen ma ted v patem mesici 6,5 kg. Vzhledem k tomu,ze uz se od peti tydnu otaci na iba boky a ted uz dlouho na brisko, mudr mi to doporucila i kvuli jeho fyzicke aktivite. Sice jsem nemela vse nakoupeno, cekala jdem to od 6m,ale pustili jsme se do toho. Vyslovene nejaky argument proc ne,jsem nenasla. Malej je u prsu porad,takze ze snizeni laktace strach nemam. Naopak stejne svaly jako ke krmeni bude potreba i na mluveni.na druhou stranu s jogurtem,ktery je id 6m povoleny taky jeste nemam rozhodnuto
@bzubzalka 🤔 To nevím, jak poradit...když ho to nadavuje, asi není ještě připravený na jídlo že lžičky. A kdybys to nabrala třeba na prst, možná by to obliznul.
Véna dneska dostal 🥕, zbodnul půlku skleničku z DM. A docela mu to šmakovalo 😋, tak si to z ty lžičky jakoby vycucne 😃
@bzubzalka, jestli zatím zeleninu odmítá, počkej a nebo zkus jinou zeleninu. Vojta třeba odmítá mrkev, ale chutná mu brambor a cuketa. Sice sní jen tak cca 5 lzicek, ale na ochutnávku mu to stačí.
Jeeee, ja si vymazala prispevek... 😕 vsimli jste si, ze se tady nikdy nikdo nepohadal ? =) nekdy ctu jiny skupinky a hadaj se tam furt =)
@nenulinecka 😁, to se občas stane.
Jj, všimla jsem si toho a ani mě to nepřekvapuje, proč se také hádat. 😉
My ještě nepřikrmujeme, 1.7. mu bude 5 měsíců, půjdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli doktorka bude něco říkat.
@garalela, chtěla jsem se Te zeptat, zda jsi řešila nějaké nosící oblečení. Popřípadě zda budeš řešit. Teď jak se ochladilo budu muset něco pořídit a vůbec nevím co.
@dixxie nemyslím že je potřeba dávat příkrmy. Je to spíš svobodná volba a názor. Je to teď asi dva tři roky "novinka" začít s příkrmy už od ukončeneho 4m,prekvapilo me když mi to říkala moje sestra - má dvouletaka. Pak mi to doporučila i dr. Takže jsme tedy zkusili, ale třeba když zítra budeme celý den prý, tak se tím zabývat nebudu, příkrm nedostane, víc budu kojit. Ale jinak musím říct, že mu chutná...
@nenulinecka dobrý příspěvek... 🙂 je hezký, že se tu nehadame, viď? Třeba jsme všechny podobné povahy... Fakt bych vás ráda poznala osobně..
Holky, už jsem se jednou ptala, ale zeptám se znovu, jak se pozná alergie na lepek?
Pozná se to hned nebo až po nějaké době? Děkuji za info.
Diky za reakce. Syn ma 6 let a pamatuju si ze prikrmy byly tenkrat od 6. mesice, proto me prekvapilo proc nyni Dr. p tom zacala mluvit uz ted ve 4. mesici. Calwena, na tvem miste bych urcite nausnice nedavala. Ja jeste rozhodnuta nejsem, chtela bych to udelat s ohledem na malou, kdy tim nejmene trpi, coz nevim kdy je 🙂. Jinak holky kupuju si auto, mymi favority je Seat Leon design od roku 2013 a Mazda 2. Kdyby vas napadlo neco dejte vedet 🙂. Potrebuju v tom vozit obe deti a mam to prevazne do mesta.
@dominikaromanova alergie na lepek- průjem,nafoukle břicho, někdy i vyrazka, děti nepribiraji. Zkus něco vygooglit.
@dominikaromanova ja jak jsem zhubla,tak vlastne mam oblecky ok i na noseni ted. Maleho jsem mela obleceneho v takovem overalu co je z teplakoviny,jtera ma uvnitr chloupek, ponozky hodne vysoko a ja pres nas az uplne nahoru svoji drivejsi mikinu,ale rozepnutou, byl obleceny dost. ale koukala jsem,ze angelwings mel slevu na kabaty za 3600. Ja jsem mivala fakt velky prsa takze ti vyjde nastejno jako mimco prede mnou

@garalela Ahoj, ja myslím, že se dá př. 1den 3 lžičky mrkve, 2.den třeba 5 lžiček, 3. den může dobaštit celou skleničku. A pak když zkoušíš jiný druh, tak do zavedené mrkve zamícháš jen 2 lžičky nového druhu, 2.den přimícháš 5 lžiček nového atd...nebo tak jsme to pochopila já. Tak že, jestli ti mládě dobře bastí, tak si ohřeješ, třeba 6 lžiček mrkve a 2 lžičky brambor 😉