icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

garalela
23. čer 2018

Jinak u nas zatim vede pastinak.

scruffy
23. čer 2018

@dixxie Jsem ráda, že se taky někdo ozval, že ještě s příkrmy počká, přijde mi, že všichni už od začátku 4. měsíce přikrmují a mně to u plně kojeného prospívajícího dítěte přijde moc brzo, ale to je samozřejmě můj názor a pocit. U prvního jsem začala mezi 5. a 6. měsícem, protože projevovala zájem o jídlo, což zatím druhá dcera neprojevuje, takže klidně si počkám až do ukončeného 6. měsíce.

dominikaromanova
24. čer 2018

@bzubzalka, děkuji.

dominikaromanova
24. čer 2018

@garalela, zatím mám objednanou jen vsadku, ale na ty bundy mrknu, děkuji.

dominikaromanova
24. čer 2018

Miluji, když malý spokojeně chrní. Vojtíšek dostal nový šátek a hned si ho zamiloval. 🤩

garalela
24. čer 2018

@scruffy mne to taky prislo brzy, sve duvody jsem psala, otik s sebou opravdu hrozne sije a i tak jsme zacali tyden ored patym mesicem, urcite jsem se neklepala na prvni den ctvrteho mesice. Stejne jebto jen takove ochutnavani nez se mimi dostanou na plnou davku.

garalela
24. čer 2018

@dominikaromanova jj ja mam prosmejdene vsechno

garalela
25. čer 2018

Holky bramboru staci pomackat vidlickou?

evelin1251
25. čer 2018

@garalela Myslím, že by to mohlo stačit. Pokud malému nevadí kousky 😉A přidáváš do příkrmů nějaký tuk? Máslo nebo olej? Já jsem zatím zkoušela jen dýní a mrkev ze skleničky.

luc14
25. čer 2018

@garalela ja jsem zkoušela jen rozmačkat, ale začal se mi tím nadavovat, takže ještě počkám.

zelenaesmolda
25. čer 2018

vzhledem k tomu,ze uz je cerven tak je diskuze out of date :D

evelin1251
25. čer 2018

@zelenaesmolda nám to nevadí 😚

zelenaesmolda
25. čer 2018

@evelin1251 no a nesla by prejmenovat? :D

dominikaromanova
25. čer 2018

@zelenaesmolda, pročpak? Alespoň sem naleze každý. 😉🙂

nenulinecka
25. čer 2018

V tom tkví to kouzlo. Ze jsme spolu od zacatku teto skupinky a vypada to , ze tu budou prispevky nasi party i po peti letech. Proc to menit? 😊

nenulinecka
25. čer 2018

Zitra ockovani, holky. Bojim bojim. Ale mel ted tri dny kasel, tak kdovi... ale uz to chci mit za sebou.

luc14
25. čer 2018

@nenulinecka Jestli měl kašel, tak ho asi nebudou chtít očkovat. Ale i kdyby... neboj se. Není to tak hrozný, jak to vypadá. Jen kontrolovat teplotu. A když bude nejhůř, tak čípek pomůže rychle.

nenulinecka
25. čer 2018

@luc14 no vidis, ja vubec nejsem pripravena =( paralen ?

zelenaesmolda
25. čer 2018

@nenulinecka to je fakt,to me nenapadlo 🙂

dominikaromanova
25. čer 2018

@nenulinecka, to bude dobre, maly třeba teplotu neměl, jen byl více uknourany v ten den po očko. Jinak jsem kupovala Panadol a ibuprofen (sirup). Budu na vás myslet. 🍀🍀🍀

wendie
25. čer 2018

@nenulinecka krásne napsané... Jinak my měli očko taky v pohodě a paralenovy čípek kdyztak dobře zabírá... Teda u obou starších vždy dobře zabral... Budu na vás myslet. Ale o tom kašli se určitě zmin, třeba to dr prehodnoti...

bzubzalka
25. čer 2018

@evelin1251 my začali přikrm min.tyden.Dávám vždy kousek másla, někde to doporučili-četla jsem.to. chutná mu dyne, mackam jen vidilickou.ale vzhledem k tomu, že ma 4,5m tak to nehrotim.dnes třeba prikrm vůbec neměl.
@nenulinecka my dnes 1.očkování ve 4,5m. Samotný očkování zvladl krásně, po 4hod měl hysterak(běžně nemá),a víc spal.odpoledne, ale zatím bez teploty. Jinak jsem.četla, lepší nurofen po očkování, prý paralen.snižuje účinnost, ale nevím. Četla jsem to poprvé. A když hodně pláčou dát taky,i když je bez teplot,údajně může bolet hlava...

nenulinecka
26. čer 2018

@bzubzalka
@wendie
@dominikaromanova děkuju za podporu 💚 =) jdem.o pul 13, tak dame vedet.

garalela
26. čer 2018

My mame za sebou rotaviry, 1.prevenar a zitra jdeme druhou hexu, vse bez zvysene teploty, jen trochu unava, coz byly me 4 dny, kdy byl odlozitelny. Nejake nepohodli bevim jak bych poznala, u nas proste furt stejny, zadne zlepseni, kdyz je polozeny sam, ale u mne je to kocourek pritulenej.
Prikrmy davam sklenicky, vcera tu bramboru nechtel, takze bud nechutnalo jakoze domaci nebo brambora jako takova. Primichala jsem to tedy do sklenickove dyne. Olej mam koupeny lahvicku z DM primo olej do detskych prikrmu. Ja jsem si na prikrmy nakonec nakoupila mini mixer na mala mnozstvi suroviny, formicky NUK, dozicky tommee tippee oranzove.

dominikaromanova
26. čer 2018

@garalela, celkem závidím, maly zase krom vařené zeleniny doma nic nechce a bohužel mi nesni ani rozmrazenou zeleninu varenou doma. Přidávám trosku másla.

wendie
26. čer 2018

@bzubzalka to jsou novinky s těmi léky. Ale člověk se prostě pořád učí, že? Já taky příkrm nehrotim.papa úžasně ale preview nechtěl, tak jsem nedala. Dnes se nám zase absolutně nedaří časově, tak vynecháme 🙂 a zítra zase zkusíme...

luc14
26. čer 2018

@nenulinecka jj paralen 100 pro deti. Cipky do zadecku. Nas doktor rika pred kazdym ockovanim mit pripravene doma.

luc14
26. čer 2018

Toho snížení účinnosti bych se nebála. Dává se to až při teplotě nad 38. Já dávala při 38,5 když to lezlo nahoru. Pozor na to, teplota se projeví až třeba v noci. U nás to tak bylo. Teplota přetrvá zhruba dva dny, víc nebývá. Snížení účinnosti platilo, když se to dřív dávalo preventivně už při očkování, nyní se preventivně nedává, takže není třeba se bát.

nenulinecka
26. čer 2018

@luc14 dekuju, do lekarny pobezim pred tim a v noci kontrolovat mi rikala i segra no 🍀

nenulinecka
26. čer 2018

Holky, ja nevim jestli jsem to psala, ale neurolozka nam vysadila lek vitaminovy na mozecek a uz nemame z deviti leku ani jeden 😊

Strana