Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@wendie Sam se rád houpe v hnizdečku, ale musí být na klíně, vůbec nevydrží v klidu ležet na zádech.
Holky, mám dotaz. Kolik tak utratíte za jidlo? My dnes vytiskli od začátku roku výpisy z banky a zdesili se. Do teď jsem měla mateřskou-slušnou, ale od 2.7jsem.na RD. A vždy příjem tak o 10tis. Vyšší než výdej, ale teď to bude maso...zjistili jsme, že utracime a nevíme za co...
Trošku spamuji, omlouvám se... Foto 1.Kubicek na chlumecaku, výlet za kolegyni z práce, c.2kluci s bratrankem.vylet do zoopark, c. 3 Jirik a Kubík v zoo parku, c.4
C. 4 moje narozky, c. 5jirik s Kubickem, c. 6kubicek ma poprvé ovoce z dudlíku... I když to nevypadá, moc mu chutná. Co. 7pidi koláž z dovolené, co. 8 koláž mých miláčků
@bzubzalka s těma penězi to je náročné. Já teď najizdim na RD a rozhodla jsem se vše si psát, a také jednorázově vybrat peníze na měsíc. Budu mít víc přehled než když platím něco kartou pak tamhle něco hotové, pak výběru tisícovku... Hrozně to pak litá a člověk neví. Takhle budu mít 10tisic,z nich 2tisice zůstanou na účtu /školka, obědy školáka a telefon/a 8tisic na útratu. Sama jsem zvědavá jak to půjde... Jinak náklady na bydlení, pojistky atd. platí manžel, sem tam i nakoupí. Já chtěla svůj účet už když jsem byla s klukama na MD. Zkoušeli jsme I společný, ale úplně to nefungovalo.
@evelin1251, tak to nevím, já tam nic nevidím. 😂 Ani nevím kdo to zakládal.
@wendie jsou bozi 😍
S tema penezma, ja jsem hotova uz tri dny, jak to udelame... je to mazec. Musime si vybehnout prispevek na bydleni cca 3500. To me v zivote nenapadlo, ze to budu potrebovat ☺
@mari90 jooo vid, jednou se jim nelibi zadicka, pak prstik, pak brisko... co je pak v poradku, tak najde i u nas neco, jen, aby byl duvod porad cvicit ... kolikrat mi to tak prijde.
@nenulinecka no presne
@mari90 taky tam jdu s pocitem , ze to uz je dobry a najednou toto spatne, pak dobry a jeeee toto spatne, pak dobry a zase toto spatne ☺ cviceni urcite pomaha, v nasem pripade minimalizuje mozny postizeni... ale prijde mi, ze z vojtovky se stal jakejsi trend. Kdyz my byli male, neresilo se, ze lezu dele, apodobne. Ted ma miminko krivy prstik a uz zenou vsecky rehabilitovat. ( ja jen, co vidim v okoli )
@wendie chci to dělat jako ty, vybrat peníze z účtu a z toho nakupovat. Jinak ty peníze lítají nějak moc rychle 😡 My máme společné peníze. Jak to děláte, když jsou narozeniny nebo tak? Moc si to nedovedu představit, když teď mám rodičák,abych vyšla se 7tis. Manžel vše poplatil a jemu zbylo pro sebe třeba 10-15tis.a mně nic....
@mari90
@nenulinecka měla jsem tenkrát u fyzio.stejný pocit, vždy něco bylo špatně, pomalé atd. Přitom dělal cca vše jako ostatní děti.
@nenulinecka
@bzubzalka malej odpovida, ba je i napred, ale dle ni nektere veci nedela jak by mel. Mam uz zkusenosti s dcerou, jenze s ni jsem cvicila treba dva mesice, pote se to stoplo, kdyz danou vec zvladla a pripadne se zase zacalo, ale chodiky jsme jinam, tady to bude na dlouhou trat, ale treba se odhodlam a prestanu
@bzubzalka narozky vánoce jsem vždy platila já. Teď jsme se dohodli, že prostě zkusím maximálně vyjít z toho co mám a když mi dojdou, řeknu manželovi. Uvidíme, jak to bude fungovat. Na Vánoce nakupují už od září, tak většinu letos zaplatí manžel. Ale taky jsem si řekla, že zavedeme 5Stop.pet dárků a nic navíc. Pak to byly blbosti... Zbytečně peníze zbytečně se někde válelo.kojenec dostane 1*hracku a 4*něco - oblečení, mléčnou kaši...jen aby měl stejně kusů jako starší, aby se nedivili... 🙂
já bych taky chtěla dávat společný fotky, ale jelikož jou dvě děti partnera z prvního vztahu, musela bych mít souhlas jejich matky a to nepotřebuji na tohle naše fórum poukazovat, aby si tu pak četla moje věci zpětně.
@nenulinecka já musím říct, že i když mám našetřeno jakože na svoji mateřskou, prptože má partner dvě děti z předchozího vztahu a tam prostě vždycky může přijít požadavek na cokoliv, takže jsme si zvykla, že spoléhám hlavně na své peníze, po těch zkušenostech, kdy po zaplacení alimentů je to tu bunda, tu kroužek, tu brýle, se nedá na tatkovu výplatu každý měsíc spoléhat.....neovlivním výši, já bych třeba bundu klidně koupila z bazaru a polovinu věcí na eshopech v akci. Co je pro mně nečekané je teďkom ta péče o tchýni, tam jsme nečekala, že třeba její manžel nebude fungovat s výdaji na 100%.
S tím, jak nikoho nic nezajímá jsem nemyslela papírové řešení, ale hlavně myslela operativu, ona je ležák a máme ji v domově, ale teď byla na operaci s krkem a ten domov už tu péči neumí se svým personálem vyřešit. Jiný ústav se nám nedaří zařizovat, to jsem do dnešní chvíle netušila že je to tak zaškatulkované, že nás prostě odmítají s tím, že jsou někde třeba jen pro onkologicky nemocné a jiného vážně nemocného nevezmou. takže se přesouvá z nemocnice do nemocnice, kde je na nás tlak, že nejsou hotel a takhle bezvládného člověka nechají klidně hladovět, jelikož jen donesou jídlo a po dvou hodinách odnesou nečekaně překvapeni s tím, že jako člověk bez rukou to nesnědl. z tohoto důvodu taky uniká naprostá většina řešení, protože ona nám prostě díky svému stavu nezavolá a nyní díky operaci krku už ani neřekne ani na místě, co se jí všechno děje. takže ano, na mateřskou jsem se nachystala, ale nečekala jsem na mateřské výdaje s rodinou jiného druhu. ale i tak je to mazec, jen přesnídávky z dmky jsou za dva tisíce a to je to jen ´´sváča´´
taky se nám pokazilo auto, být ve městě na to kašlu, tam se dá všude mhd, ale myslela jsem, že ještě mateřskou vydrží a předtím jsme měli auto v práci
Upřímně si myslím, ze RP v ČR je naprosto žalostný, měl by být alespoň ve výši minimální mzdy. Ano, chápu, ze ženy, které nechodily nikdy do prace jsou rady, ze dostanou alespoň něco, ale ženy co do prace chodily by to tak měly dle mého názoru mít.
Ale k věci, já zatím vycházím celkem dobre, ale dost jsem osekala výdaje za jídlo. Dříve jsme utratili za jídlo cca 10 - 12 tis. Teď jsem to stáhla cca na 6 tis. Také mám něco nasetreno, ale do toho nám jak na potvoru vlezl odkup firemního auta, to se proste odmítnout nedalo, přepisy, pojistka atd.. Ale stále přemýšlím, ze bych se na RD pustila do nějakého přivýdělku a v lednu se chci vrátit na poloviční úvazek do práce, aby mi doma nehrablo. 😂
@dominikaromanova ty brdo to bych zrovna potrebovala, odkup firemního auta. Kazdopadne ja jeste nasetrila i ted z materske, ono sice dost mne stalo rozkojeni, ale na druhou stranu ta moje ryze kureci maso a stary chleba nestalo skoro nic a muz jedl to samo + samozřejmě mimo domov obedy a uplne jsem zrusila kosmetiku a naopak prodala dva kavovary co jsem mela doma a v praci, uplne jsem si na kafe odvykla. V praci jsem o pozici prisla, tu bych mela zpet jen pri navratu po pul roce. Jeste nevim co budu delat, jako dost mi hrabe pri tom, jak jsem pasivni kdyz musim byt u maleho pri dennim spani. Jsem zvedava co mi rekne dnes dr na pulrocni prohlidce
@garalela máte partnerovi děti ve střídavé péči?
S tchyní to musí být těžké, když je takto nemocná😕 kolik ji je?
My máme našetřeno myslím dost, ale člověk taky neví co se kde vyvrbí.
@dominikaromanova rd je nízká, ale jinde nemají možnost zas být s prcky doma. Kamarádka žije na Floridě a 6m po porodu ji zaměstnavatel posílal penize a do 9m ji držel místo, pak smůla.a od státu nic nedostávají...
Holky, nevíte jak to je. Žádala jsem.o rd ve výši 7tis, a přišel mi dopis, že se rd krátí, o cca 900. Měla jsem tam ještě 1den mateřské. Další měsíc už budu mít 7tis.? Přijde mi to logické, že ano, ale 1.8začal druhý měsíc a dopis s vyrozuměním nikde...
@dominikaromanova jak se ti povedlo to tak stahnout?
@bzubzalka, mas pravdu, ze jinde je RD kratší, ale když by se to rozpocitalo, stále je to více nez zde. Tedy alespoň co vím já.
Ani nevím, jezdím nakupovat jednou za týden a v týdnu dokupuji jen pečivo. Každý den vařím, nekdy ob den. Dost usetrim i na plenkách a malou teď nevozim do školy, uvidím jak to bude od září.
Mi přišel taky jen jeden dopis ohledně RP kde to by poníženo o 7 dni za MD. Pak už mi nic nedošlo.