icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

bzubzalka
8. srp 2018

@dominikaromanova taky vařím každý den. Manžel chce,ale stále maso...dnes bude mít řeči-je květák😉 Další měsíc ti přišlo klasicky 7tis?
Mně teď ještě proplací dovolenou tak je příjemný bonus.

bzubzalka
8. srp 2018

@dominikaromanova a výši rd jinde nevím...😉 no je to mazec s penězi, člověk to nějak hold musí vydržet za ty prcky to stojí

dominikaromanova
8. srp 2018

@bzubzalka, tak tento měsíc ještě nic nedošlo.

wendie
8. srp 2018

@bzubzalka Jj, chápu. Já počítám s tím, že prostě vyjdu. Nasetrila jsem si nějaké peníze navíc, vychází mi to na cca 2000,- týdně. To přece musí jít. Uvidíme od září, jak to bude se školou, skolkou. Jinak počítám s tím, že spíš manžela nechám jet mým autem, aby třeba natankoval, v září bude muset zaplatit klukům plavání, o zbytek se postarám. Hodně bazarkuju, takže oblečení je skoro za nula, něco prodám, za to koupím. Hodně dědime a zatím není problém nakupovat v Pepco, Kik, Takka, žádný značky. Já na sebe na RD skoro nic nepotřebuji. A dovolené, společne výlety stejně vždy platil manžel. Tak to určitě zvládneme.

bzubzalka
8. srp 2018

@dominikaromanova aha, mě už 6.8

dominikaromanova
8. srp 2018

@bzubzalka, tak doufám, ze to dojde. 😂Ale MD mi taky chodila kolem 6-8.

bzubzalka
8. srp 2018

@wendie taky jsem dala něco na prodej, ale na to jaké jsem.dala nízké ceny tak se nikdo pořádně neozval...až ted jedna holcina bere 6věci. Značkové taky nakupuju, ale nakupuju ráda a asi někdy zbytečně moc😡

wendie
8. srp 2018

@bzubzalka jsme ženské, vlastně jsem ráda že nemám holky

sticker
luc14
8. srp 2018

@bzubzalka Už znovu vyrozumění neposílají a ano, další měsíc dostaneš klasicky 7 tis., jak si žádala. Je to tak, protože oni nesmí překračovat měsíce, tedy musí pokrátit rodičák o to, co zbývalo na mateřské. Další měsíce už v pohodě.

vikiza
8. srp 2018

Holky, moc sem neprispivam, ale ráda vás čtu od samého začátku. Chci se zeptat, jak jste na tom teď váhově? Myslím děti... 🙂 Hlavně teda, kdo je na UM. Nenulinecka a ještě někdo? Filípek se narodil 17.2., PV 3.5 kg, 50 cm. Nyní v 5,5 měsících má 10 kg. Zajímá mě to pro porovnání. Chodime na plavání, ostatní mají 8-9 měsíců, ale F. je nejtěžší a stejně velký. Manžel straší, aby neměl z toho zdravotní problémy a trochu mám strach, aby mu doktorka neomezila jídlo, zda je to teda možné. Na svačinu sní celý banán a broskev a na oběd tak 200-330 g. Jinak má UM. Proto mě zajímá pro srovnání, jak jste na tom? Vím, že jsou tady obříci 🙂

vikiza
8. srp 2018
dominikaromanova
8. srp 2018

@vikiza, to je uzasny boban. Vojta na UM není, ale má 9,5 kg. Problémy z toho mít nebude, až začne chodit, vše vybeha, byla bych klidná. 😉

bzubzalka
8. srp 2018

@vikiza náš 1.syn byl na MM, ale od 3m na nic dostával kaši, byl hrozně hladový. Budil se jinak v noci po 1,5hod. V 6m měl 9,5kg. Byl fakt puclík, samý faldík. Dr.nic neomezovala, říkala, že se to zastaví až poleze a začne chodit. Je pravda, že byl ale mezi kamarády nejtěžší. Nevypadá tlustý! Když si zítra vzpomenu vložím foto Erika😉
@luc14 děkuji za odpověď.

nenulinecka
8. srp 2018

@dominikaromanova me taky materska 6. A rodicak stale nikde =(

@vikiza je nádherný 😍

nenulinecka
8. srp 2018

@vikiza a my meli 4,5 kg , ted basti jak o zavod, UM od zacatku a mame 9,5 a nikdo nic nerika. Pediatricka jen, ze je to krasne miminko ☺

bzubzalka
8. srp 2018

@nenulinecka mě přišel už i rodicak.

nenulinecka
9. srp 2018

Ja rodicak stale nic 😯 je tu nekdo, kdo take porad nic ? 😂

dominikaromanova
9. srp 2018

@nenulinecka, já. Ale mi minuly měsíc přišla část MD kolem šestého a zbytek peněz (RP) až kolem 12 nebo 14, nepamatuji si přesně.

nenulinecka
9. srp 2018

@dominikaromanova to snad neeeee... 😒

nenulinecka
9. srp 2018

Volala jsem na urad, kde mi pani sdelila, ze jestli jsem u materske byla zvykla na urcity datum, tak ze u prispevku to tak neni. Maji na to do konce mesice. A to jako nechapu, co delaji svobodne matky. Jsem uplne vytocena, protoze my zijem z vyplaty do vyplaty a to doslova.

bzubzalka
9. srp 2018

@nenulinecka mně se u Erika stalo, že mi 1měsíc neposlali,prý chyba systému. ŘEKLA mi, že to pošlou pak na jednou.Jsem na ní tenkrát řvala, že k ní tedy přijdeme a bude nás týden živit. Manžel přišel tenkrát o.práci a já z toho byla na nervy...

dominikaromanova
9. srp 2018

@nenulinecka, většinou to je so 15 dne v daném měsíci na účtech, složenkou kolem 18 dne v daném měsíci.

dominikaromanova
9. srp 2018

@bzubzalka, co tak čtu, stává se to poměrně často, já bych jim dala chyba systému. Bych se k ženské naštěvovala. 😂
Ale když chtějí něco oni, musí to být hned. 😡

dominikaromanova
9. srp 2018

Holky, mám založit na fb novou skupinu? Která bude aktivní a hodit sem odkaz? Ať mohou vkládat fotky i holky, které na MK zveřejňovat nechtějí, protože si je muže prohlédnout každý.

nenulinecka
9. srp 2018

Ahoj tety, zdravim od babicky a dedy z chaty 🌞

nenulinecka
9. srp 2018

@dominikaromanova jj, já jsem pro =)

garalela
9. srp 2018

@bzubzalka to bych taky chtela, i jsem si na prikrmy koupila poradnyho robota, ale za mesic a pul jsem kvalitni suroviny, ktere bych dala diteti, nesehnala. Ted resim teda jehne, ale to neni reseni všeho. Tato souvislost mne predtim vubec nenapadla. Rodicak jeste nevim, jeste jsem nemela cas resit, vubec se mi nechce s tim mym nespokojencem dve hodiny vlakem do mista trvaleho bydliste. Jak sis ten rodicak pocitala? Ja prave nevim jestli si nedat co nejvyšší kdyby se zadarilo druhe mimi brzo. Zatim je to tedy hudba budoucnosti, protoze to by musel chvilku vydrzet sam, neb do dnesniho dne nikdo mimo tatinka ani deset minut nehlidal. Stridavou peci ne, jsou u jejich mamy, ale jsou prazdniny tedkom tak se tu mihnou. Zpravidla ale maji aktivity beze mne, bez toho kocarku je to tezko skloubitelne, preci jen je to slusna a bezpecna plocha treba v prirode v tom hicu. casto myslim na nasi dominiku a jeji bezplenkovku, kdyz ten muj prtas porad tak casto kaka, jak to dela v terenu

garalela
9. srp 2018

@nenulinecka jak uz jsou vsichni velici! Ted uz clovek skoro tezko rozezna lezici pulrocni a rocni dite

garalela
9. srp 2018

@dominikaromanova klidne muzem nechat tak a ja budu jrn koukat, ja uz na tebe narazila v nošení deti. Vis co mne zamrzelo? Registrovala jsem sr do jrdne regionalni skupinky a ve stejny cas tam psala psni, ze je nova a chtela by se potkavat a ukazat kr kontrole uvazy a dostala odpoved, at posle fotku, ze to jde kontrolovat i tak z fotky, ale ona aei taky chtela nejaky kontakt....

garalela
9. srp 2018

Holjy potrebuji radu jak vyprat prikrmy: muzete mi napsat detailni postup, jakoze jestli treba nejdriv proplachnete skvrnu treba ve studene ci teple vode, atd? Ja mam maleho v lehatku ns bavlnene plene, ale pri krmeni dela casto blbinky, nejvetsi radost je samozrejme kopnuti do me ruky s lzickou, ruka v puse atd asi uz tobznsme vsechny. Ja takto chytnu hofim do pradla a peru az je toho vic treba za tri dny s nemam to vyprane.zlucove mydlo pouzivam az pred hozenim do pracky. Taky casto ublinkne treba na bodynko az za hodinu po jidle.

Strana