Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@nenulinecka a jak to tedy děláš? Davas ho na zem nebo jak? Sam třeba venku jak zjistí, že jsme na hřišti, chce hned houpat v takovém tom.hnízdě. když zastavíme chce taky na ruku. Pokud jedeme tak ok nebo mu musím do.ruky dát krupku nebo list atd.
@nenulinecka jo a v obchodě mu vždy dám půl rohlíku a mohu nakoupit. Doma ale teda musím vyklepat celý kočár...
@bzubzalka to vse delam... je vecne na zemi. Na nakup chodime ve dvou, aby se nosil. List, krupka to je vse po peti minutach a zdrha z kocarku 😀
@bzubzalka 😮 knížka je teda super, určitě ji taky pořídím k Vánocům 😊
@nenulinecka nás Vendelinek taky neleze...plazí se všude, sem tam popoleze trošku, ale když se chce někam rychle dostat, tak se položí na bříško a plazí se😂🤣 Jinak peruje na kolínkác, nejraději teda na mě 😂 Když si sednu na zem a chci si s ním hrát třeba s autíčkem, tak se radši po mě hned věší a leze. Hlavně se všude furt staví na nožky, nedávno se postavil u stolu a pak se omylem pustil a hodil záda, v poslední chvilce nad zemí jsem jo zachytila. Jinak by se bouchnutí jak blázen....
Holky, já na nákup chodím nejradši sama 😀 jedu z toho našeho konce světa do města, bydlí tam moje máma, ta je ráda, že ho vidí a pohlídá 😎 a všichni jsme spokojený, protože já si u toho nakupování ták odpočinu 😃😄
Já mám ještě hluboký kočár, ale už asi budu muset dát sporťák...s kočárem jezdím v době spánku, jenže než usne, tak sei 10x přetočí na bříško, sklopí si korbu a čumákuje na kolenou z kočárku. Štěstí, že mi jde dát i do sedu,že má polohovatelný dno,tak ho dám sednout a kouká si ☺️ Někdy chce taky vylézt, taku dám do ruky lístečky, nebo jablko, nebo vede psa na vodítku 😀
@nenulinecka Malý v kočárku taky nechce být, tak ho mám v nosítku a jdu třeba nakoupit. Je to super, protože mám volné ruce.
Ja myslela, ze mam kocarkovyho silence jen ja. =) zkusim nositko dat do provozu.
@nenulinecka já to nemyslela jako, že ho nedáváš na zem😉 spíš jako jak tose děláš venku? Deku pod něj venku nebo jak? Už mi to přijde studené. Na houpacku ho dávám ve fusaku, ale je to na prd, vždy vyndat popruhy od kocarku atd.
@evelin1251 to máme stejně, jak si k němu sedmu na zem tak je ze mě prolezacka.
Ahoj holky, tak my za sebou máme 1.prevenci u zubaře. Byla jsem s Erikem a zubař zda nechceme rovnou zaregistrovat. Tak zoubky a dásně i zkoukl😉
Ahoj holky, zdravím ze severu Čech. My se máme pořád stejně, jen je to docela kolotoč. Tři prcci dají někdy zabrat. Ne, že by zlobila, ale najít na každého chvilku, zvládnout jejich potřeby a ještě uklidit, do toho pidi brigadicka a na nic už pak není čas. Přemýšlím, jakou roli v tom hraje dojíždění do města. Kluky vozim do skoly/školky 2-3*tydne a mám pocit, že mi to pak naboura celý den. Na to, jak jsem dřív potřebovala lidi, úplně si hodím doma, asi se že mě stává sociální izolant. 🙂 Kubíček je teď mrzutý, asi mu jdou první zuby, navíc začal vstávat v pět, tak je to hned veselejší :-/ ale jistě to bude brzy za námi. Vcera jsem byla ve městě vyřídit pár dárků, tak jsem si udělala radost vánočními cetkami. Už se těšíte? Já mám dárky semestru nakoupené, už jen manželovi, to Teda nevím co - a to má ještě narozeniny. Takže začít pomalu balit a pak cukroví... Těším se, těším..
Holky, davate mrnouskum ochutnavat vsecko jidlo ? Nebo jsem takova hrozna nebio maminka jen ja? =) minule jsem vesela pradlo, hlidal deda chvilinku a uz mel v puse pastiku 😀 , tak jenom jestli i Vy davate " liznout" zakazene veci =)
@nenulinecka jsem stejně hrozná matka jako ty😉 už lizl i nutellu...dávám fakt liznout, nenamazu mu chleba😁
@bzubzalka uf 😀
Holky, mužů se zeptat: kolik měsíčně cca projite?
@bzubzalka strasne moc... mrnous cca 3500 (jogurty, kase, drinky, obedy, krupky, sunar ) a my tak 4000.
@bzubzalka to mozna jeste vic
@nenulinecka my teda fakt hodně. Do září jsme měli vyšší příjem. 2m mi ještě proplaceli dovolenou. Teď v říjnu už jen řidičák a jsem.dost vyděšená kolik utratíme za jídlo. Utratíme dost i za zbytečnosti..po odečtení všech výdajů nám zbývá cca14 na jídlo,benzín atd a my museli sáhnout do úspor asi 5tis! No děs!
@nenulinecka Samovi kupuji bílý jogurt či lipanka,kaše taky,presnidavky vařím(mám ovoce v mrazáku),oběd na půl buď vařím či koupím.no a kojim, ale koji se už jen v noci a 1-2x pres den.
Tak co, holky, je tu nekdo, kdo premysli v pristim roce znovu pocit miminko ?'😀
Ja se zatim na to vubec necitim, chci si uzit poradne jedno leto. Nechce se mi absolvovat znovu to vsechno. Ted to beru jako povinnost, takze se do toho nepohrnu. Pry musim citit, ze prisel cas na druhe a to ja teda necitim jeste. =)
Taky dávám ochutnat, ne úplně všechno, ale dost. Jinak my už další fakt neplánujeme... 🙂 asi už ani nechci, cítím se max. Naplněná.
A finance? Na RD je to Teda mazec. Mam nějakou finanční rezervu, takže k RD přidám vždy cca 2tis navrch, celkově za jidlo/drogerii utratíme cca 11-12tisic,ale kde jsou obědy ve škole, školka, benzín, jak bydlíme za mestem, projedeme dost...
@nenulinecka my 3uz taky ne. Jinak vždy jsem chtěla 2děti. Pocit, že už je čas jsem měla, když Erikovi byly cca2roky.
@wendie no je vás o 1člena víc,ale na jídlo máme asi 11-12včetně drogerie taky. Jinak my aby jsme vše zaplatili hypo atd.tak z manželova platu zbyde cca4tis.dle vyplaty. No mazec. A teď mě s prominutím serou poslanci. Přidají si8tis.měsíčně a rd chtějí navýšit,ale musí se čekat? No škoda se rozčilovat😨
@bzubzalka přesne, to taky nechápu, pro sebe peníze mají, přitom tam jen chrápou a nám nic nepřidají. Doufejme teda, že navýší RD aspoň v tom roce 2020, ale myslím si, že na to stejně zapomenou 😈 . My taky vůbec nevycházime s penězi, jsme furt v minusu je, to strašný....platíme hypotéku,do toho furt předělávané barák, to jen peníze lítají, furt se musí něco kupovat a plazit faktury. Snažím se vařit na víc dní,maso kupuju v akci - takže kvalita asi nic moc 😀😪 celkové vše kupuju v akci,koukám po letákách.Bydlime na vsi, takže toho dost projedeme. Je to mazec. A co jsem si řekla, tak cukroví snad ani dělat nebudu, max rohlíčky, linecký a vosí úly, jinak nic nejíme a stejně to zbytečně pak vyhazuju. Dárky si dávat taky nebudeme, max.kazdýmu jeden. Vendelinek z toho nemá rozum, tak dostane autosedačku a nějaké kostky. Zaúkolovala jsem prarodiče, ať mu koupí co chtěji + k tomu 2baliky plinek 😀
Holky bereme někdo přídavky na dítě? Zajímá mě rposim, jestli víte kolik je ta hraniční částka, abych na přídavek dostala, myslím 20.800,- nebo tak nějak, když jsem si zařizovala RD tak mi to paní říkala, ale nepamatuji se. Chtěla bych si právě od ledna snížit rodičák, a zažádat o přídavek...A 2. otázka, kolik ten přídavek dělá?? Tak 2.tis? Děkuji
@nenulinecka, taky nejsem biomatka, maly uchutnava vše. Co se tyče ještě jednoho prcka, tak my chceme, 😉
Tak upřímně já nevím kolik projime, nekdy je to více nekdy méně (bude to tak kolem 8 tisíc), ale vycházíme celkem v pohodě.

@bzubzalka tak to mas stesti. Me nevydrzi ani deset minut v kocarku =( ,nerada sbych nim chodim ven, nerada na nakup sama. Chce zdrhnout. A pak ho nosim v ruce vsude =/