Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@mari90 Dle Uz je vše ok, byla jsem dokonce u dvou dr. které ty podrobné Uz dělají a obě řekli, že na základě UZ vše ok. Genetiku další zkoušet nebudu, nějak na to nemám nervy ... a co jsme se bavila tak ty genetici jsou skoro všichni šílený do statistik...a když to tahle ukončila s tím, že z jejího hlediska nyní na dobré cestě beru to tak...ale včera jsem byla jak hromádka neštěstí...
To mi ještě říkala a vysvětlovala, že jak jsme byla na té dopňkové krvi, tak tam nějak vyšetřují jen chromozomy na ty vývojové vady T21(Down) a T13+T18 )to je edwarsona ještě jiná vada) a neviděli to na té krvi a úspěšnost odhalení je 97,5% což mi přijde hodně. Ale zdůraznila, že plodovka je 100%
@bzubzalka ja tomu tak říkám, je to ten druhy screening. A dělá to doktor, u ktereho jsme byli na prvním screeningu a predtim na genetice jako pár.
Na tom prvnim jsem byla taky vylekana z krevnich testů, ale to říkala, že u vyššího věku je to normální ty výsledky, že tam je důležitý ten utz, kde to ten doktor uvidi😉
@bzubzalka ta plodovka taky není 100% teta na ni byla kvůli věku a dopadla blbě, no a narodila se zdravá holčička
@bzubzalka no v noci jeste paralen a uz musim zaklepat je to po vcerejsim osetreni o hodne lepsi. Dekuju za optani 🌼 teda Tobe dali vcera nervu 😞 doktori jsou nekdy s prominutim na pest. Nekdy vic ublizujou... jsem vytocena za Tebe.
@vvercatkoo nebyla jsi v genetu? No mě řekli, že jakmile máš pod 1:500 spadas do "šedé zony" ,pod 1:100jsou už rizikové
@nenulinecka už je mi psychicky lip,ale včera. Říkala jsem v duchu malému,ať se nebojí,že to spolu dáme. 😉
@vvercatkoo s tím vekem máš pravdu, ona mi i geneticka řekla,že jakmile rodis po35roce berou ženu jako rizikovou, protože je už v2.fazy reprodukce.
Holky je to tu, konečně cítím pohyby mrňouska 😍 Zatim bych to nenazvala kopance, ale spíš hlášení " ťuky ťuk, jsem tadýý " 😘 😍

Holky já můžu říct, že se včera ozýval takovým způsobem, že jsem myslela že mi prokopne díru do mocaku, ale je krásne cítit to, a bylo to docela intenzivní ne jeden nebo dva ale desítky, je to nádherné
@evelin1251 krásné napsáno tuky tuk 😘
Holky, ja citim teda spis tlak a rano se budim s vyboulenym briskem. Jak na něj sahnu, pohladim tak zmizi😀
Já vám tak závidim ty pohyby,já měla dneska nějakou depku,tak jsem si zkusila poslechnout malého a našla jsem ho,i kdyz doktor naposledy musel kontrolovat až utz,a zase klid.
Chci se zeptat,koupete se v teplé vodě?já se koupu dle mého názoru s dcerou v teplé,ale manzel tvrdí ze je horká a nadává. Nikdy ale nemám vodu nad bricho max do trictvrte stehen kdyz lezim. Co myslíte,ze je to ok,když mam vlastně celé bricho i podbrisek z vody,to se prece ochlazuje,a jsem žtam max 20minut ani ne
@bzubzalka ne, já jezdím do Olomouce
@tereza1989 já jednou někde četla, že to je pověra, že se ti tělo ochlazije pořád na cca 36,proto se člověk poti. Jde asi spíš o prokrvení (dělohy) a to by v 2.trimestru už tolik vadit nemělo. Máš ty nohy vždy červený, když vylezes?
@tereza1989 jasne 🙂 a vcera jsem se ptala na termální lázně (jedeme pristi tyden s rodinou, bylo naplánováno dlouho dopředu) a Dr. mi rekla, ze vůbec neni problém-teplota vody by vsak nemela přesáhnout teplotu těla.
@bzubzalka ne nikdy,snazim se aby nebyly,normálně bych byla červená jak rajče,ale teď mi to strach nedovolí
Ahoj holky, přidávám se do fóra a zdravím vás! Čekáme prvního mrňouska, termín 26.2 🙂
Ahoj holky, já mám termín začátkem února a bohužel se domnívám, že stále nic necítím, i když už tak před třemi týdny jsem jednou měla dojem, že cítím. Hodně trpím na nadýmání, takže si pořád říkám, že to mimčo není.
@nenulinecka je super! tady bude samý chlapeček🙂
Holky a máte vymyšlená jména?? My se shodli jednoznačně 🙂 Holčička bude Evelína ❤ a klučík Vendelín ❤
@garalela to ještě nemusíš,záleží jak velké máš břicho,kolik tam má místa a jak jsi i ty stavěná. Já třeba u prvního neměla skoro žádné "kopance"do bricha,i když nejsem silné postavy měla jsem hrozně velké břicho a dr.mi rekl,ze tam má moc místa tak ať se neděsim,že jí necítim
No to teda😍@bzubzalka
No já bych moc chtěla Adámka,ale jeden se teď narodil
@evelin1251 já to nějak blbec odklikla driv,narodil se naší vzdálené příbuzné a pripadá mi to blbé jako kdyz sevopičíme,obzvlášť,když se s nima dost často vídáme. Jinak u manžela to asi ani tak neprojde jelikož prý přeci nebude mít svátek na Vánoce a hned v únoru narozeniny. Naše dcera je 31.8a má treba taky 15.10svśtek. Jinak je v záloze ještě Tobiáš,toho chce manžel
@tereza1989 Asi bych se na příbuzé vyprdla 😀 a Adama dala....Ale Tobiáš je taky pekné jméno, jen jestli jich nebude moc, myslim, že se teď hodně používá Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, samý áš 😎
@nenulinecka Gratuluju k chlapečkovi 🙂 taky na mě jeden čeká, doufam, že vykoukne až v tom únoru, měl by se jmenovat Vítek 🙂
Mne se moc libi jm

@bzubzalka to jsou ty jejich statistiky, hlavne zalezi na utz, ono ten vek dela hodne, kdyz jsem nekde na netu nasla tabulku statistiky na downa vzhledem k veku, tak to tam kazdym pribyvajicim rokem pekne stoupalo, myslim to riziko, navic jsem cetla, ze ty ostatni vyvojove vady jsou treba oproti Downu jeste vzacnejsi, doufam, ze do budoucna tyhle infazivni metody jako je odber plodovky nahradi ty neinvazni jako treba Prenascan, protoze tohle musi byt strasne stresujici, kazdopadne co zkusit jinou genetiku?