Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@mari90 mně naštěstí jo, když je stres nebo tak, tak beru po dvou, když je to ok vše, tak beru po 1, na noc zavádím 2 utrouše kvůli všem těm problémům, co se objevily před pár týdny... naštěstí clotrimazol na 3 dny mi od problémů po antibiotikách zabral, ač jsem tomu ten druhý den nevěřila vůbec a bála se, co bude....
No však proto píšu raději se poradit s lékařem než cokoli začne tehule brát, já jsem si o tom nic nezjišťovala, zatím to na nic nepotřebuji, ale toto mi bylo řečeno od paní z lékárny
@mari90 u mě pokud nepůjde mimčo na svět dřív, tak do 36.týdne no. Mám po cerkláži, při tom zákroku jsem schytala asi zánět močáku (do té doby absolutně nic), pak afty, koutky, po antibiotikách kvasinky... takže si to skvěle užívám a do toho se bojím, aby se to nezhoršilo a nešlo mimčo dříve...
@barushe_27 Ona to možná myslela tak, že ten hořčík se má brát až po tom, co je zjištěn z krve, že je nedostatek,... Jenže to stejně nikdo nijak nezjišťuje, když se řekne, že tvrdne bříško, tak se dává. Do nemocnice jsem šla s tím, že od doktora jsem měla jen info, ať si koupím v lékárně magnésko a konec. Tak jsem brala dle návodu 1 ráno a 1 večer... A v nemocnici nejdřív před zákrokem kapačka a pak začla brát 4x denně a v případě obtíží 4x denně 2 tablety
Ja se radim s gynekolozkou i na tech 250 km po telefonu. Volala jsem ji i kvuli zubum, kvuli paralenu, vzdy kdyz si nejsem jista, takze porad tady nejak nechapu, co je na tom tak tezkeho poradit se ve vsem s lekarkou. ☺
Holky nevíte jak to je s tím monitorem dechu, když budu mít Mimi v zavinovacce bude to snímat, nebo potřebují ten jako kdyby nikdy jsem o něm neslyšela co se připne, mám v plánu kupovat takovou tu destičku od nanu nebo jak se jmenuje. Zase nechci na každé spinkání bobinku vytahovat z té zavinovačky, a přeci ze začátku ty štěstíčka jenom spinkají
@mari90 Já loni ZT ☹ Cerkláž z toho důvodu, že jsem měla čípek v pořádku dlouhý, ale prolapse plodových obalů a otevřenost, takže zašili coby záchranná akce. Taky jsem četla, že už se ustupuje, v té době jsem načetla o tom vše co šlo, abych věděla, do čeho jdu... A byla to jediná věc, která nám pomohla snad... Jelikož už 2 týdny držíme a dle Kouckýho je to 2-3 týdny riziko od toho zákroku. Teď chodím na kontroly týden co týden, tak uvidíme, co a jak. Snad se povede mimčo v klidu donosit... říkám si, že aspoň do 30 tt vydržet...
@barushe_27 To netusim, ale taky to chceme. V nejakych porodnicich to i pujcuji.
@simi1510 jen jde o zdraví tehu a Mimi takže to bych nepodcenovala, jsem zdravotní sestra, sice ne neonatologie, ale víc co lidi dokážou a nakonec oni si mysleli, že se nic nestane a nakonec je zachraňujeme skoro hrobníkovi z lopaty, takže na toto já si dávám pozor, moje povolání mi dává úplně jiný náhled na svět, když vidím utrpení druhých a jejich rodin...
@nenulinecka jj v naší to pujcuji myslím že na půl roku kolem 600-700 Kč, ale nevím jestli nebude lepší si to rovnou koupít, kdybych chtěla používat déle než se začne mimi kroutit 😅
@barushe_27 my to s chlapem řešíme taky. Chce tu baby control minimálně s dvěma podložkami. Dokonce jsme se včera dočetli, že dodavatel nedoporučuje kupovat z bazaru nebo půjčovat si.
Chůvičku už jsme vyřešili, tu už jsme objednali od Philipse avent
No na ten Avent jsem se taky dívala, a mají spoustu dalších výrobků které chci zrovna od této značky, sterilizátor a ohřívač, tak možná udělám hromadný nákup mám to tu před sebou vypsané co vše potřebují a je toho ranec a to si osobně myslím že to nejsou zbytečnosti. Protože kdybych potřebovala někam odjet a je potřeba odstrikat tak je to ohřáté hned a navíc to ohřeje i dětské příkrmy, nejsem zastánce mikrovlnné trouby.
Když se podíváš sem https://www.feedo.cz/avent-sada-manualni-odsava..., tak v tom máš docela dost věcí a lahvičky se dají používat potom i dále, za mě si myslim, že skvěle
@barushe_27 Avent ohrivacka je super, ohriva rychle, take se po ni budu muset poohlidnout
Na feedo je do tisícovky a na bazarku se dá taky sehnat a docela dobře
@vvercatkoo no ono jde o to, že ti nikdo z bazaru nezaručí jestli to bude dobre snímat, nové je nové i se zárukou a navíc se při špatné funkčnosti můžeš obrátit na prodejce
Me prdolka bere hrozne energii ☺
@barushe_27 my na feedo objednali od znacky MAM, skoro vše co tam měli. Mají to teď v akci😀 + jsem měla ještě na tuto značku slevu 40% 😂
Taky odskrtavam, co uz mam a co mi chybi
I když s tím co tam v tom bříšku vyvádí tak aby v té zavinovacce vůbec chtěla být
Tak toho je ranec to mám co dělat
A ještě mám, co do porodnice, ale nejak se to blbě vyfotilo. Ale na tom feedo jsem si objednala nejaky balicek do porodnice pro matky. Taky tam je v akci😀
Já mám napsáno co do porodnice pro dítě matku v těhotenské průkazce, ale je tam toho zbytečně moc
Holky, jak dlouho jste citili kopanecky a videli nadzvedavani briska pouze v pobrisku? Porad cekam kdy to zacne i na brise a zatim nic. Porad jen podbrisek. A brisko stale moc neroste. Zacina to byt nefer 😀
Počkej tak týden, ale je to hodně individuální a jestli nemáš ještě ani pořádně bříško, tak má mimi dostatek místa v podbřišku tak ho budeš cítit tam, až se začne zvedat a růst děloha nad styku kost poputuje i dítko a pak dá o sobě vědět neboj hned jak to půjde...
@danielle94 ja kopanecky taky jeste necitim asi ☺

@barushe_27 tomu moc neverim, spis je ma potlacovat
@simi1510 tu magnesii lactaci jsem brala v minulem tehu take 8 tablet/denne, mela jsem to tak doporucene od dr.,ale mne to moc nepomahalo