icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

danielle94
20. zář 2017

@kuhnice jake magnesium presne berete? Vubec nevim jake muzu.

barushe_27
20. zář 2017

A co zkusit teplý čaj, dát vaticku do ucha, lehnout a odpočinout si, jestli můžeš, hned bych to lekama neřešila...

kuhnice
20. zář 2017

@danielle94
mám napsaný magnosolv od gynekologa, je to i vhodný brát v těhu

simi1510
20. zář 2017

@danielle94 já mám z lékárny magnesium lactici, doktor neříkal dávkování, tak jsem brala 1 ráno a 1 večer dle příbaláku. Pak jsem skončila v nemocnici a beru 4x denně 1 tabletu, v případech nouze mám ale doporučeno 4x denně 2 tablety

kuhnice
20. zář 2017

bohužel mi nic jinýho nepomůže, pak se mi akorát rozjede migréna a to znamená 4 dny zvracení. Závidim pokud to někdo nemusí zahánět práškama 🙂

garalela
20. zář 2017

@lhubajda1 jsou dva druhy pripadu, castejsi u RH - matky, coz je taky nejcastejsi reakce, když se na to zeptáš laicke verejnosti - to se resi injekci.
Mene obvykla a varianta je u RH+, kdy se injekci resit neda, ale cela rada tech latek je ok jen na prubezne sledovani do 28tydne. V pripade fakt blbych vysledku u RH+ se miminku rozklada krev, a v nejhorsim pripade se provadi jeste v brise matky miminku transfuze. Pozitivni je, ze se to v dnesni dobe resit umi, ze jeste pred deseti lety tato miminka sanci nemela. Taky vetsina je ok jen na to sledovani, nicmene je to tema, ktere neni na diskutovani s zenskyma po netu, ale poradne se zeptat sveho osetrujiciho lekare - mimojine i proto, jakou tomu priklada vahu. Jsem taky ten druhy pripad, takze uz mam od svého lekare poradne Info. Muj partner je darce krve a kostni drene, takze vime, ze je taky RH+ a stejne se to stane.

danielle94
20. zář 2017

@barushe_27 Rada bych ale opravdu musim normalne fungovat. Prace plus pak jeste veci doma. Cviceni psa atd. Bohuzel se mi to vse blbe seslo a clovek se nezastavi. :(

@kuhnice Děkuji za radu. To je tedy asi na predpis ze?

@simi1510 dekuji za info. Zkusim zavolat svoji dr a zeptat se na to. Abych vedela tedy co a jak 🙂

barushe_27
20. zář 2017

Tak zkus ten Paralen, třeba zabere, s těma lekama je to blbý, aby člověk neublížil mimcu... Já když umiram bolestmi tak svihnu ručník na hlavu a zalehnu až po krk do postele, ale krom učení na atestaci, jj a navarit a ten klasický úklid mě nic netizi, navíc mám ty vycházky takže i to mě omezuje.

garalela
20. zář 2017

@danielle94 vyšší dávku než magnosolv má magnesium v pytlíčku v dm drogerii, už jsme o tom psaly s jednou kočkou pár stránek dřív. doktoři rádi píšou taky magnesii lactici, ale stejne se plati, takze ten se da koupit rovnou, s dr ale konzultovat davkovani, kolik na tvůj stav doporuci

lhubajda1
20. zář 2017

@barushe_27 Ještě bych si změřila tlak, jestli ho nemáš vysoký.

lhubajda1
20. zář 2017

@garalela Děkuji za informaci, doktor mi to zběžně vysvětlil, ale jak chápeš tak každý má strach co se může stát a ta nejistota je hrozná. Dneska mám informace i od jiného doktora, ale v podstatě mi řekl to samé co mi říkal můj gynekolog. Ale děkuji za informaci. Vím, že internet není úplně vhodný, ale jinde než u doktora nebo nějakého hematologa informace k Rh + nezjistíš a na internetu toho není moc. Dnes jsem již klidnější, i když to zní hrozně, ale dá se to hlavně v dnešní době řešit. 🙂

garalela
20. zář 2017

@lhubajda1 přesně tak, nejpřesnější Info ti dají odborníci, sama vím, že když to člověk někde řekne nahlas, všichni hned vědí, jo to je ten rh mínus...víš co chci říct. Hlavně na to nesmíme myslet, protože to nijak neovlivníme. Důležité bude vyšetření později.

lhubajda1
20. zář 2017

@garalela Asi tak nějak 😊 tak ať i u tebe je vše ok.

bzubzalka
20. zář 2017

Ahoj holky, vy tady řešite taková těžká témata☹ věřím, že všechny miminka budou zdravá! Posílám něco na odlehčení,v neděli jsme nasbírali a dnes vyráběli se synem

barushe_27
20. zář 2017

Je to je pěkný, já udělat atestaci a taky už jen užívat

nenulinecka
20. zář 2017

@barushe_27 a jaky obor ? Myslim jako co budes lecit pak ☺ Ja tomu prd rozumim jsem kadernice ☺

nenulinecka
20. zář 2017

@bzubzalka šikulky. Oni uz jsou kastany ? To leti vsechno...

bzubzalka
20. zář 2017

@nenulinecka no u nás už 14dní...za chvíli vše opadá a napadne sníh😀 erik si teď plánoval co upeču na vánoce za cukroví...

danielle94
20. zář 2017

Holky stava se vam nekomu ze se mala v brisku nekam nakuli a cejtite tam hodne silnej tlak? Vzdycky mam dojem ze preleze do podbrisku a hrozne to tlaci a dotek je to tvrde.

mari90
20. zář 2017

@danielle94 neni to spise tvrdnuti?

@bzubzalka venecek je paradni, take tak rada tvorim, ted hackuji prckovi deku na jaro, tak snad to dam

barushe_27
20. zář 2017

To se mi taky stava, jako kdyby se tam sprajcovala, minule jsem se tu kroutila aby toho nechala, ale bylo to jen jednou.

Obor anestezie resuscitace a intenzivní pece, sestra na ARO, uspavacka na sale, je toho hrozne moc pres 550 stran a vubec me to nebavi, jeste ze uz konec, chci se naplno venovat male a vybavicce

danielle94
20. zář 2017

@mari90 myslim ze to by bylo tvrdnuti celeho bricha a ne jen na chvilku na nejakem mista. Da se i nahmatat kdyz se tam prekuli. Je to takovej hrbolek.

@barushe_27 no stalo se mi to ted. Nejdriv do podbrisku a ted na levou stranu bricha. Se tam prenese jakoby tiha a na hmat je tam tvrdej hrbolek a hroznej tlak na tom miste. Clovek nevi jak tomu mistu ulevit😀Zatim me to neboli jen je to neprijemne

nenulinecka
20. zář 2017

@danielle94 take to mam jen porad na prave strane a uz si zvykam☺

nenulinecka
20. zář 2017

@bzubzalka no, ono to utece vsecko a ke snehu to daleko nema ☺

bzubzalka
21. zář 2017

@danielle94 já to mám taky, je cítit, že se miminko navalí na jednu stranu, když ležím na zádech tak je i vidět pohyb. Syn na břicho vždy udiveně sahá🙂
@nenulinecka já mám zimu a sníh ráda, jen letos asi budu strachy posraná, abych neuklouzla...

danielle94
21. zář 2017

Jak se pozna to tvrdnuti bricha? Dneska se mi to nejak nelibi. Dost casto mi tvrdne podbrisek a i nekdy brisko. Nevim jak poznam jestli je to jen mala a nebo mi tvrdne. V pondeli jdu k dr tak zkusim pockat jak to pujde dal ale vubec nevim co si pod tvrdnutim predstavit.

mari90
21. zář 2017

@danielle94 cast bricha je na dotek na par vterin tvrdy, vetsinou je to nebolestivy, po par vterinach to povoli

danielle94
21. zář 2017

@mari90 tak to mam. Ale to by mela byt mala ne? Kdyz se natlaci na stranu. Takovej tlak na chvilku na nejakym miste. Uplne tvrde to neni ale tvrdsi ano.

mari90
21. zář 2017

@danielle94 to ne, jsou to stahy delohy, v podstate deloha trenuje na porod, pokud se nezkracuje cipek, je to neskodne

danielle94
21. zář 2017

@mari90 aha a kdyz to boli? Jsko takove stahy jako pri menstruaci a nebo takove trosku obcas krece v podbrisku a je to vrdsi. No uvidim. Pockam do toho pondeli k dr. Tedka uz to hnat nebudu kdyz tam jdu v po.

Strana