Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@barushe_27 Já 4x v týdnu vstávám ve 4:30, ale nemám tak rizikovou práci jak ty.
@lhubajda1 já myslela, že se to počítá za rok, když musí být odpracováno 297dní abys na MD měla nárok, plus kalkulačka na netu chce taky víc měsíců...Ono to je vesměs jedno, stejně si to spočítají, jak to vyhovuje🙂 Ale trochu škoda, když v listopadové výplatě mýváme odměny třeba 60tis...to by to hezky naskočilo...Plánuji jít listopad/prosinec na neschopenku na poslední měsíc🙂 a pak na MD rovnou, dojíždění v zimě nic moc. jezdím hodinu do práce a hodinu z práce.
Tak to mate pekny odmeny, toto mam tak za tri mesice vyplat a to delam ve fakultni nemocnici, pekna pracicka, to mas na cely pokojicek, tak to clovek i vydrzi, za takovou odmenu.
Ja jsem nastoupila zacatkem cervna na pn, takze ty dny odpracovane nemam, ale co jsem si cetla tak je to myslim ctvrtleti pres nastupem na pn, ale ruku do ohne bych za to nedala
Ahojte holky 🙂 nechodím tady ale chci se zeptat jak stav čípku máte ? Kolik cm ? Jsem 24 TT a před tydnem se dr zhrozila že se mi zkrátil na 27 mm břicho tvrdne i 10 za den ... Magnezko "magnosolt" mám brát 3x denně a nejlépe odpočívat abych neporodila ve 30 tt ... Kontrola za 14 dní ... Jaké máte zkušenosti vy ?
@denisa3101 ted doufam, ze dobry, ale v predeslem tehu se mi ve 31tt zkratil na 28mm a zavadela jsem Utrogestan + brala ten Magnosolv
@mari90 aha no mě vzala stěrky zda nemám určitou bakterií která právě ovlivňuje a zkracuje čípek a rovnou mi nasadila globule na zavádění aniž by věděla zda nějakou tu bakterií mám :/ četla jsem že je to ještě norma ohledně toho čípku ale jak by klesl pod 25 mm už je to rizikové :/
@denisa3101 jo jo tak nejak to je, drzim pesti
@denisa3101 uvidis co na kontrole ... ale kdyby držel nebo se zkrátil, tak at da utrous 😉 a hold bude i klidovy rezim... neboj se 😉 stres tomu skodi vazne nejvic
@simi1510 já jsem právě v klidu 😂 jen jsem chtěla vědět zda tu někdo má zkušenosti nebo jak to jejich dr řeší :/
@denisa3101 pokud by se cipek zkratil opravdu bych si stala za tim utrogestanem, zkus procist dotazy na porodnice.cz MUDr. Koucky tam ma specialni poradnu a tyhle dotazy se tam objevuji casto
@barushe_27 pokojíček neřešíme, malý s námi bude v ložnici a pak s Erikem v pokojíku. Ale je to příjemný🙂
@denisa3101 při prvním těhu se mi zkracoval dr. už nevím na kolik, ale dr. mě ve 32tt předala do péče do motola, porodila jsem v 36tt.
@denisa3101 myslím, že kdyby to bylo jo blbý pošle tě do nemocnice, a musela by jsi ležet tam. Já do nemocnice jezdila jen na kontroly.
Lidi co vy tu píšete? Ja jsem v 10TT mam termin 1.5. 2018, kamarádka co je ve 25 TT tak má termín 15.1.2018.
@zuzanka9502 nechapu co tim myslis
Holky tecou mi sliny, koupila jsrm si cesnekovo syrovou pomazanku, jsou tam jen suseny zloutky, co myslite
@barushe_27 ja se ridim tim, co mi rekl doktor, jezte vse, na co mate chut... zkratka vseho s mírou. A kdyz je chut tak proc si aspon trochu nedat? 🙂 ja za sebe muzu rict, ze cesnek u mne neprochází, je mi hned spatne ted v tehu.... a i ted kdyz jsem v pulce, hrozne krece do bricha
Ja teda necesnekuji moc, ale davam si, mam ma to chut uz hrozne dlouho, ale porad jsem se neodvážila, ale uz to asi nevydrzim
@barushe_27
Já jim normálně všechno, na složení moc nekoukám. Majolku atd taky jím. Nejím akorát játra a vlastně tak nějak maso celkově (už od malička mi maso nechutná). Plísňové sýry a vajíčka na měkko taky nejím.
Normálně piju i kávu s mlíčkem. Co mi ale teď chybí při tom nachlazení je silnej zázvorovej čaj....ten si teda nedávám.
@barushe_27
Takže sušený žloutky myslim, že v pohodě 😉
Uz je ve me, a je mi dobře, jsem takova ze si vse hlidam, ale opravdu se ma jist vse s mirou. Dokonce i kafe nepiju, a dost casto na nej dostavam chut, kafe nepiju ale nutelu jim ve velkem a to si myslím, ze taky da male kopu energie
@evelin1251 zazvorovy caj je take dovolen. Však zazvor na zacatku pomaha s nevolnostmi. Samozrejme s tim, ze clovek ho nepije na litry den co den 😉
@simi1510
No vidíš, tak to je príma 🙂. Já měla za to, že jsem někde četla, že by se neměl. Že hodně prokrvuje.
@evelin1251 kdyz si das šálek dva tak to neublizi. Nesmi se urcite salvej... o mate se rika taky ze se nema, ale omezené muze...
@mari90 ja beru magnosolv a dvakrat denne 1 pytlik. Prej kdyby tvrdnuti neprestalo tak mam na kontrolu prijit driv. Ale nastesti mi prijde ze se to zlepsuje.🙂 jen mam dny kdy me hodne boli podbrisek. Dnes je to zase naopak v pohode.
@nenulinecka uz jsem nad tim premyslela ze me tam mozna i tlaci mala a proto to boli. Mam ji natlacenou snad porad dole. Kopance hlavne do podbrisku. Porad doufam ze se presune ale nejak moc se ji nechce:/ malokdy kopne do bricha. Uz se pomalu nemuzu moc predklanet jak me to tlaci v podbrisku.
Holky nemam zkusenost s tvrdnutim briska, ale ted tak na 15 sekund zvlastni bolest v podbrisku a kdyz jsem si sáhla tak tvrde jak kamen, je to ono, nebo to byly jen upony

Take posilam sve bricho, takove jake mam ted jsem mela v minulem tehu pred porodem 😀
Pozitri konecne velky utz