icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

bzubzalka
13. říj 2017

@danielle94 syn měl opakovaně abginy ve4letech, zjistilo se,že he babička přenášeč. Po3angine jsme byli všichni na vyterech... ať ti je brzy líp!

danielle94
13. říj 2017

@bzubzalka dekuju moc. Prave mi rikala at za ty dva tydny prijdu i s pritelem na vytery a testy. Ma podezreni, ze bych to mohla mit vzdy od nej. Jak streptokoka tak anginu. Ono mu pred par dny bylo spatne bolelo ho v krku a ryma ale jen dva dny a byl hned fit a ja o par dni pozdeji lehla s anginou ze 😀

nenulinecka
13. říj 2017

@danielle94 ano stopbacil muzeme ☺

@barushe_27 no alespon vim, co muzu cekat ☺ s tim testem na cukrovku.

calwena
13. říj 2017

Ahoj holky,
taky hlásím bolest v krku, ale ono to asi nic moc nebude. Už se mi zdá, že je to na ústupu. Láduju se medem, citronem, občas vycucám Septilen a stříkám si do krku mořskou vodu. Danielle, když jsi už vůbec nemohla polykat a samoléčení nikam nevedlo, tipovala jsem to na anginu, to už zaberou jen antibiotika. Tak držím palce, ať si to rychle sedne.

Já taky kopance moc necítím. Jen občas se tam zamelele. O tom, že by to bolelo, si můžu nechat zdát. Spíš je to jen takové zavlnění.

Holky, kolik toho denně prosedíte? A jak to dáváte v těhotenství? Já hodně dělám na počítači a občas se musím projít, abych se protáhla. To jsem dřív nemusela.

danielle94
13. říj 2017

@calwena drzim moc pesti at to opravdu ustoupi!! Ja porad doufala ze to angina nebude:/ nemela jsem cepy nic. No a nakonec prd. Tak snad do tri dnu se budu cejtit fit.🙂
Priznam se ze moc nesedim. Kdyz se necejtim tak si lehnu ale jinak par hodin v praci ale to vetsinou chodim a pak doma me moje stenatko sedet nenecha takze moc ne. Ale musim rict ze kdyz jsem sedela hodku a pul v letadle tak hruza. Bolel me zadek a nemohla jsem se hejbat :(

bzubzalka
13. říj 2017

@calwena sedím v práci, taky se vic protahuju. Pondělí-čtvrtek jsem v kanceláři 8,5hodiny,ale tipuju,že tak hodinu práce couram.pod stolem mám míč,když je nejhůř hodím na něj nohy a opru se a chvíli vegetim. Pohyby cítím taky spíš jak.protahivani,zduchnuti.

dixxie
13. říj 2017

ahoj holky, moc mě mrzí ty zdravotní komplikace co máte, také jsem prodělala 7denní virózu, pak 3 dny klid a pak zase bolest v krku, že jsem myslela že to pojede celé nanovo ale naštěstí dnes je to lepší a mám energii tak snad to bylo jen něco rychlého. Nechce se mi už marodit.
Ale mám teď jiný nový problém, vím, že na něj je každá rada drahá, ale přece jenom, kdybyste měly nějaký tip co s tím, dejte vědět. Jde o to, že mám psychicky nemocnou sestru, je to docela špatné a teď se zhroutila (asi pátek 13.) a je hospitalizovaná v psychiatrické nemocnici. Není to poprvé, ale teď to s ní vypadá opravdu špatně, těžké deprese a psychózy, těžká obezita, bere spoustu psychofarmak a nic nepomáhá, doktoři s tím stále experimentují, ale nic jí nepomáhá. Má 2 malé děti a není schopná je vychovávat. Je to obrovský tlak na moje rodiče a stres pro všechny. Nevím, jak vůči tomu být teď imunní, vždycky když je sestra v nemocnici tak se zhoršují naše vztahy v rodině, protože jsme všichni pod tlakem. Nevím, jak se s tím vypořádat. Chci kvůli miminku být v pohodě, veselit se, užívat si těhotenství, ale tyhle věci se nedají odignorovat a člověk se bojí, co bude dál. Sestra je ve stavu takových depresí, že jen leží a už se ani nemyje, když je doma. Zkoušeli jsme všechno. Nemá cenu radit, co by se s ní mohlo dělat, spíš potřebuju poradit, jak se nad to povznést, netrápit se tím, neřešit to, abych já a moje miminko bylo v pohodě... možná to zní sobecky, ale vím, že když to budu furt řešit a zabývat se tím, že ničemu nepomůžu...

dixxie
13. říj 2017

jinak co se týká testu na cukrovku, občas někde čtu, že ta hyperglykemie, kterou to miminko zažije po tom co si dáme tu glukózu je pro něj dost velká zátěž. Plánuju to zkonzultovat s diabetoložkou, jestli by se ten test nedal udělat nějakou mírnější formou než ten klasický test. Nechci zase plašit kvůli blbostem, ale ekvivalent 28 kostek cukru dát do těla najednou není úplně OK, tak proto bych to chtěla nějak zmírnit. Možná pomůže jít až v tom 28. týdnu (a ne hned ve 24.), kdy je už větší šance, že miminko tolik cukru lépe zpracuje. Co si o tom myslíte?

galatea_a
13. říj 2017

@dixxie Opravdu je potřeba soustředit se na miminko a na sebe. Mně občas pomáhá věta: "Kdyby pomohlo, že se tím budu trápit, budu se tím trápit."
Zabav se tím, že třeba budeš pro miminko něco hezkého vybírat, plánovat 😉

calwena
13. říj 2017

@dixxie To je mi líto se sestrou. A jak říkáš, každá rada drahá. Ví se příčina jejích stavů? Spouštěč? Je na scéně nějaký manžel/otec sestřiných dětí? Proč se vztahy v rodině zhorší, když je sestra hospitalizovaná? Nemělo by vás to spíše semknout? Je to fakt těžké. Jak říká galatea, užírat se něčím, co nemůžeš změnit, je kontraproduktivní... ale těžko se to aplikuje, když jde o někoho z rodiny, koho má člověk rád. Zkoušela jsi vyhledat nějakou literaturu na to téma? Mluvíš dobře anglicky, tak třeba pohledat na Googlu: https://www.google.co.uk/search?q=how+to+stop+w...

calwena
13. říj 2017

Ještě mě napadlo, jestli tak nějak v sobě taky neneseš pocit viny, že ty jsi zdravá, kdežto sestru to semlelo. Možná by se to chtělo zaměřit i tímto směrem... pocit viny za něco, za co nemůžeš.

K cukru, já na to určitě nepůjdu. Taky se mi nelíbí do sebe nacpat nezdravé množství cukru najednou... a myslím, že to není jedno z vyšetření, které bych považovala za naprosto nezbytné.

garalela
14. říj 2017

@calwena Já toho nasedím, že se to ani nesluší psát, dojíždím min. dvě hodiny vlakem, pokud jsem ve standardní kanceláři, někdy i déle. Moje práce je u pc, protože mi skončili lidi a mám stopku jako těhu nabrat nové a musím dělat výsledky za celý tým. Náhrada za mně skončila po týdnu, takže výhled na volnější režim nic moc, ale už před lety jsem si po operaci s mimoděložním těhu do práce koupila luxusní ergonomickou židli, která mi dělá službu i teď po těch letech a je to na ní lepší než na té, co v práci běžně máme. Když by nebyl výpadek týmu, tak můžu být i celý den v terénu, ale jsou dny, kdy sedím, s tím dojezdem i 14 hodin. Hodně trpím na nadýmání, tak každou chvilku vstávám na wc si ulevit. Pravdou ale je, že jsem tento týden byla služebně mimo svoji běžnou kancelář a jak mně trápí to nadýmání, tak v jednu chvíli jsem měla tak přesezený zadek, že jsem necítila celý spodek a jak se mimoč pohnulo, měla jsem pocit, že mi ujelo prdění nebo něco hůř. Byla to strašná chvilka, už jsem se chtěla všem omlouvat, ale pak se udělala přestávka a všichni šli pryč a já se zkontrolovala,, že je vše ok. Musím říct, že jsem byla ale celá zlitá studeným potem.

garalela
14. říj 2017

@dixxie Tohle je hrozně vážné téma, ale nejsi na to sama, píšeš o dalších členech rodiny, tak teď ve svém těhu přenechej na zbytku rodiny. My máme v rodině taky dost problémových věcí a prostě jsem se ode všeho odstřihla. Nemusíš mít špatné pocity, když tu jsou ještě jiní.

mari90
14. říj 2017

@dixxie jak se nad nim povznest asi moc neporadim, jen jak jsem to tak cetla, tak me napadlo, ze sestre by jednoznacne pomohla dlouhodobejsi hospitalizace, ci ustavni lecba. Ambulantne to podle me uz moc resit nepujde. Ale bohuzel si myslim, ze i kdyz ty se nad

garalela
14. říj 2017

Holky jakou konkrétní plánujete výbavu do postýlky? jde mi z těch informací hlava kolem, tuhle se vychvaluje co nejtvrdší matrace, pak zase koník pošle mailing o důležitosti měkkosti péřové peřinky, klíny pod hlavu a pak zase polštář z husího peří....

mari90
14. říj 2017

tim budes chtit povznest, stejne to moc nepujde. Hlavne pokud se stykas s rodici. Musi to byt tedy strasna situace. Kolik je prckum?

K testu na cukrovku uz jsem tu psala, ted jsem rekla, dr ze ho absolvovat nechci a on i sestra na me vyjely, ze je povinny, tak jsem se rozhodla, ze tam pujdu a primo na miste se domluvim na alternative.

dixxie
14. říj 2017

Holky moc děkuju za podporu 🙂. Myslím, že důvod, proč je moje sestra psychicky nemocná, je ten, že když byla mamka s ní těhotná, tak jí zemřel bratr a bylo jí logicky z toho zle, na pohřbu kolabovala a všechny ty stresové hormony a látky, kortizol a spol, to všechno šlo do krve miminka. Jsou to neskutečné toxiny, o to víc, působí li dlouhodobě. Takže se sestra v prenatálním období "koupala" v toxických látkách. A vlastně od mala má psychické problémy, které se stupňují. Jejím dětem je oběma do 10 let. Její manžel se sice stará, ale je na tom také psychicky špatně, také bere psychiatrické léky. Proč se naše rodina v krizové situaci nesemkne? Protože máme jiné názory na to, jak by se situace měla řešit. A také jsem sestře něco říkala po telefonu a ona si to interpretovala podle svého a rodičům řekla, že jsem ji vydeptala, tak na mě byli naštvaní. Právě teď mám názor ten, že ať se děje co se děje, nesmím propadnout smutkům, chmurům a nechat své tělo zaplavit těmi stresovými toxiny. I za cenu toho že bych měla celý den meditovat a trávit čas v nějakém "vesmírném prostoru".

calwena
14. říj 2017
garalela
14. říj 2017

@dixxie Tak zase není dobré se nakonec stresovat se s tím, abys neměla moc stresu, všechny tady mají nějaký stres - někdo má málo peněz a stresuje se jak to všechno zvládne a jak vyjde, někdo čeká na různé dovýsledky, nejhorší je dělat si stres z toho, abys neměla stres. To těhotenství není jen o stresu, ale i stravě a celkově životnímu stylu jako celku. Kolegyně skončila jako těhu v práci, aby neměla stress a pak se sedm měsíců doma z nudy vykrmovala, teď poslouchá s dítětem u doktorů, že to je z toho, jak se stravovala, taky mám kamarádku, co se v těhu spustila s chlapem a jako těhotná jedla dost silné léky na přeléčení sebe, manžela i milence a když má dneska takové neduživé dítě, nikdo to samozřejmě neví a veřejnosti říká, že je to asi ze stresu v těhu.....Asi dva tři týdny zpátky byl v tv dokument o vývoji v děloze a pořádný stres je být těhu za války, ocitnout se dva měsíce bez elektřiny a vody a ne se úplně izolovat od věcí, co se běžně v životě dějí kolem.

nenulinecka
14. říj 2017

Holky, mate taky reflux ? Ja snad po kazdym jidle 😕 nekdy mi pomuze mleko, ale ted ani to neeeeee ☺

dixxie
14. říj 2017

Díky moc holky, ta kniha je super, objevila jsem ji minulý rok, když jsem byla špatná po potratu a hodně mi pomohla a snažím se podle toho žít 🙂.
nenulinecka - já taky pořád občas zvracím, zrovna dneska. žaludek furt trochu na vodě, doufám, že to ještě přejde. nevím co by ti mohlo pomoct? piškota nebo zázvorové lízátko?

nenulinecka
14. říj 2017

@dixxie a Ty se drz, hlavne jak pises sama, snazit se tim nezatezovat miminko a byt nad veci i.kdyz je to tezke. 💜

calwena
14. říj 2017

@nenulinecka Já jsem začala na reflux trpět asi před měsícem. Nejdříve skoro pořád, teď už jen tak jednou denně. Pomáhá mi, když si naředím dvě tři lžíce kvalitního jablečného octa vodou a občas si loknu. Anebo prostě koupit v lékárně něco na reflux, naštěstí většinu těch přípravků mohou těhotné.

calwena
14. říj 2017

@garalela To tedy toho nasedíš opravdu dost! Ty bláho, až necítíš spodek... No, hlavně že to nakonec dobře dopadlo, jak jsi to vylíčila 🙂.

donia
14. říj 2017

@garalela Ja bych urcite nekupovala perinku a polstar takhle dopredu. Neni to potreba hned od zacatku a zbytecne za to budes davat penize a nekde to skladovat. Nehlede na to, ze casem treba sama uvidis co se ti kde bude libit a hodit. Ja vzdy kupovala sadu s nebesy, to jo, protoze jsem chtela, at maji deti trosku temneji a svuj prostor, maji to rady. No a v te sade byl i mantinel za hlavicku a casto je i povleceni. Ale perinku jako takovou s polstarkem jsem kupovala az dodatecne. Stejne je mimi bez polstarku, maly mi ho i ted ve 2 letech vyhazuje a radeji spi na rovnem. A novorozene je bud v rychlozavinovacce, nebo pak ve spacim pytli, to nam vydrzelo na dlouho. Perinku jako takovou jsem vytahla fakt nedavno a stejne se mi odkopava, spi radeji bez.

simi1510
14. říj 2017

Holky, schválně... chtěla bych se zeptat, zda nemá někdo zkušenost s tím, že by při zavádění utrogestanu/boraxových čípků zůstala na prstu po zavedení krvavá nitka? Resp, když jsem zavedla utrogestan nic, až při zavedení boraxového čípku zůstala krvavá nitka na prstu. Na vložce ani při utírání na wc nic, žádná známka krvácení nebo špinění, bolesti podbřišku nebo tak. Je možné, že došlo k poranění, popř. škrábnutí? Jsem nyní 28tt a kontrolu v poradně mám ve čtvrtek. Během užívání jsem zažila zatím jen narůžovělý výtok a pálení po boraxu, když jsem měla větší zátěž. Beru i magnesium 4x denně 2 tablety, takže kolikrát mě proženou několikrát i za den... Už se vážně bojím cokoliv zavádět a abych se nedotkla toho stehu na tom čípku atp... ☹

barushe_27
14. říj 2017

@simi1510 a ten borax užíváš jak dlouho, není možná nějaká alergie na látku obsaženou v něm? A nebo už je to sliznice tak nasycena, že se prekrvuje, ale nejsem žádný expert, jen moje dedukce....

@dixxie psychika je hrozná věc, sama mám zkušenosti se syndromem dráždivého tračníku, je to hrůza a přitom je to všechno jen v hlavě, od tehu se mi to trochu zlepšilo, ale sama nevím jak se toho zbavit tuna peněz za homeopatii a masáže a nepomohlo... Začátkem tehu taky strašný problém v naší rodině, moc se mě na to neptejte, ale moje 14 léta sestra je těhotná a za pár dní rodí, stalo se a přišlo se na to pozdě, taky jsem to dělala tak že jsem se od toho distancovala, protože to byl pro mě strašný šok a stres a je teda pravda, že jak jsem přestala myslet na to, že se snažíme otěhotnět, tak se nám zrovna ten měsíc zadařilo. I když si člověk myslí, že je vyrovnaný a danou situaci se nezatěžuje, pořád to tam je, navíc pořád je to tvoje sestra a rodina, hlavně si užívat svého těhotenství, to že má ona problémy je sice hrozne, ale ty máš právo užívat si svého štěstí, které ti v bříšku roste, je to tema na hodiny mluvení, každý má to má svůj názor, ale to jediné je být oporou sestry, ale když ona jde potom takhle proti tobě, tak se do toho moc nemotat, kdyby si nebyla tehu tak nabídnout pomoc jejímu manželi s dětmi, ale teď se určitě neoplati se starat ještě o další dvě děti, a nebo zkusit promluvit s mámou, a probrat to s ní ať komunikuje se sestrou jen ona, nevím jaké máte vztahy mezi sebou, ale když nic z tohoto nejde, buď prostě "sobec" a žij si svůj život a užívej si štěstí, které teď máš, ono potom není ani příjemné naším drahým polovičkam, když se zatěžujes starostmi druhých lidí, znám to, sestru jsem oplakávala několik týdnů a nebyla jsem schopná to pobrat, že se to opravdu stalo, přítel mi div musel vynadat a promluvit to duše, že si tím akorát poškodim malou, když budu pořád takhle ve stresu, že máme svoji budoucnost a on si ji rozhodně zkazit nenechá...

@nenulinecka a co se týče té záhy, teď trpím dva dny jak čert, mám pocit jako kdyby se mi pálil jícen jak to strašně štípe a tlačí, používám renie, ale že by to bylo lepší se říct nedá, většinou mě to chytá v noci když spím tak mě to probudí, ale dneska mě to chytalo i přes den a ani jsem nemohla s toho polykat jak to palelo.

dixxie
14. říj 2017

@simi1510 mně se před pár týdny stalo, že jsem na toaleťáku najednou našla krev, ani málo ani moc, takový krvavý hlen, bylo to o dost více než nitka a letěla jsem k doktorce a říkala, že jen zakrvácel čípek, že to se může stát a možná i proto, že mám kvasinkovou infekci, na kterou mi právě krásně zabírají ty boraxové tablety. Takže nitek bych se moc nebála, podle mě ses jen třeba škrábla nehtem nebo jestli máš nějakou vaginální infekci tak ta může podráždit tu sliznici a trochu zakrvácet.

dixxie
14. říj 2017

@barushe_27 Moc díky za tvůj příspěvek, přesně to teď potřebuju slyšet 🙂. Je mi líto, že prožíváš patálie jako já a úplně s tvým názorem souzním. To jak jsi se odstřihla je rozumné. Stejně vše je ve hvězdách - tj. jak to naše sestry budou zvládat a my to v tuhle chvíli nemůžeme moc ovlivnit. Je to primárně jejich boj. My do nich jejich vlastní vnitřní motivaci nenalijeme, touha věci zvládat musí pramenit v nich. Moc držím palce ať to tvá sestra zvládne a tobě ať dál pokračuješ v tom, co děláš a jak to bereš, protože to je jediný v tuto chvíli zdravý přístup 😀

simi1510
14. říj 2017

@barushe_27 9 dni uz ho beru, dneska mam posledni z krabicky. A rekla jsem si, ze zkusim vysadit, i kdyz mam dalsi 2 baleni. Prave ze asi 3.den jsem po nem mela desne paleni, jak kdyz tam neco dezinfikuje nebo tak neco... v poradne je muj doktor jen ve čtvrtky, jak je to porodnice...

Strana