Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@bzubzalka občas si to až vyčítám ☹ Že jsem hrozně líná, doma bordel, neuklizena zahrada...a já se válím u seriálu. Teda aspoň něco doma vždycky udělám, ale toho přemlouvání...
@marketka00 to bude určitě tím podzimem a tím sychtavim počasím.
@bzubzalka a jak si dopadla s tím testem na cukrovku, už ti ho dělaly? A pitný režim dodrzujes, aby to nemělo spojit s tím cukrem, ale nechci plašit
@simi1510 vím je to pro tebe hrozně těžké, ale malý je v dobrých rukou, musíš se s toho dostat, vím že až jo budeš držet v náručí a malý bude úplně fit, potom se teprve uklidnis, myslím na vás malý je velký bojovník, a ty musíš být taky...
@simi1510 to je na dobré cestě, když dýchá sám!🍀 myslim, že to chápe každý, že jsi odpadla. Držím palce!🌹
@marketka00 já se teda donutim,vždy delat-musím. Chodím do práce a po práci vyzvednout syna,ale jak můžu tak lehnu a třeba o víkendu dám vždy spánek po obědě😉
@barushe_27 vždy jsem málo pila cca1l denně. Cukrovka je, že se pije hodně pokud vím...ale asi lepší jak preklamsie. Lepší he být zdravý no...
Uvidím zda zítra tu moč bude posílat na kultivaci nebo jen.ten proužek v ordinaci. Mohla bych být klidnější...
@simi1510 moc vám držím palečky!!!
@barushe_27 asi je to i tím počasím...doufám, že mě to zas přejde 🙂
@bzubzalka nemyslela jsem namysli málo pití a cukrovku, ale že při cukrovce se vylučuje zvýšené množství ketolatek do moči, ale uvidíš co ti řeknou, hlavně nechci zbytečně plašit a stresovat tě víš
Holky a kde si nechavate sit hnizdecka a podobne?
Jinak vcera u lekare vse ok, jen mi vysly z kultivace nejaky bakterie, tak mam zase ATB ☹ cipek tedy nekontroloval, pry priste, coz je zase za 14 dni. Neznate nejaky pripravek, ktery by mohl pomoct pri opakovanych bakterialnich zanetech?
Take jsem dostala zadanku na OGTT, ale dnes jsem si zavolala primo na diabetologii a pani doktorka mi rekla, ze mi vezmou krev nalacno klasicky, ale glukozu mi davat nebudou, ale misto toho mi pujci glukometr a budu dva dny prubezne behem dne merit, jen doufam, ze muj dr nebude nastvany, ze jsem ho takhle obesla, ale riskovat uz nic nechci.
Budete nastupovat na materskou 6 nebo 8 tydnu pred? Jaky v tom je rozdil ? 😂 potrebovala bych hlavne, aby mi navazovaly korunky...
@nenulinecka ja 6 tydnu, jednak jsem to tak mela vzdy, tak uz jsem zvykla a jde o to, ze od te doby, co ti to bezi to beres po dobu 28 tydnu. Takze kdyz nastoupis 8 tydnu pred porodem, tak ti to zase o ty 2 tydny drive skonci. A hlavne ja ted jdu z rodicovske (kterou ani nestihnu celou vybrat) rovnou na materskou, takze jdu urcite tech 6 tydnu, abych brala v prosinci cast rodicovske a cast materske. Zrovna mi to ted pocitala znama a nastup mi dle terminu porodu vychazi presne na Stedry den.
@donia no, tak kdyz mam neschopenku, jakoze hezkou, tak proc bych nesla tedy 6 tydnu pred, dobre dekuju ☺
@donia vim, ze to je brzy resit, ale ja uz myslim na vsecko. Gyndarka mi da jakysi papur, ktery dam v praci a o noc vic se nestaram nebo s tim nekam pak musim jeste? Omlouvam se, prijdu si jak pako ☺ a materska chodi k datu jako normalne treba nemocenska? Mas tri detatka tak urcite vse vis ☺
@nenulinecka jako to jo, to urcite jdi az 6 tydnu pred, to je skoda se o to obirat. 2 tydny dobry. A nevim jak jsi to mela s praci predtim, pokud jsi stale zamestnana, tak pokud bys mela nevybranou dovolenou, ta se pak proplaci po tech 28 tydnech.
Mam na urade kamaradku a zrovna ted jsem za ni byla, abych byla informovana vcas a rikala, ze papir od dr. vetsinou zamestnavatel posila na OSSZ (snad si ty urady pamatuji dobre). Tam oni podle platu spocitaji na jakou materskou mas narok a pak tam musis, oni ti to na nejaky dalsi papir potvrdi a s nim pak zajdes na urad prace (aspon u nas je to v te budove) a od nich ti bude chodit materska, resp. pak rodicak. Omlouvam se, pokud jsem ty urady popletla, ja si to u nas pamatuji podle budov - co v ktere je. Nastesti jsou hned u sebe, tak se clovek tolik nenabeha. Spocitej si 6 tydnu zpetne od data porodu a to pak nahlas dr. aby ti to napsal do toho papiru od nej.
A abych rekla pravdu, sice uz 3 deti mam, ale uprimne, oni to meni tak casto, ze u kazdeho jsem to mela uplne jinak. Jine davky, jinak pocitane. Proste dzungle.
@donia chapu Te ☺ a dekuji za vysvetleni. Ja to mam jeste komplikovanejsi termin porodu mam 2.2 a 8.2 , a smlouva mi konci 10.2., dovolenou mam tri tydny nevybranou. Noooo,tak to se jeste poptam teda 😂
Já budu nastupovat 8týdnů před. Musela bych si jinak na vánoce brát dovolenou, tak si ji pak nechám proplatit. Jen mi někdo říkal, že mám nárok i na dovolenou za příští rok co budu na mateřské...nevíte o tom někdo jak to je?
@nenulinecka ja mam 8.2. Rodit budu v Podoli a holcicka se bude jmenova Viktoria.A ty?
@snazilka01 krasne jmeno ☺ Michal po tatovi ☺
@simi1510 Musi to byt tezke...
@jullli tak tem pediatrum tady verim... nejsou to gyndari. A vim, xe maly potřebuje mámu, ktera je k necemu, ktera se vyspí a bude tu pro nej a ne ze z ni bude hromada neštěstí...
Stejne tak... ac laktacni poradkyně mi prisla jako super zenska, tak jsem si kvuli ni a zkoušení odsavacky pod jejim dozorem a ukazkou malem prsa zničila hned... sama odpo jsem to zkousela u maleho a bum, trochu ode me mit bude...
Fyzio se na me dneska vykaslala, ackoliv jsem tu rikala, ze mam bloklou krcni pater a ze i z toho jsem tu omdlevala... a nic ☹

@garalela maly je z ara na jipu, dycha sam.... a ja tam dneska u nej odpadla ☹