icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

marketka00
31. říj 2017

@bzubzalka konečně někdo 😇 taky ho mám nejblíž

dixxie
1. lis 2017

@nenulinecka přesně tak, hlavně aby ses cítila v pohodě. když ještě nemáš děti tak partner může být celou dobu s tebou. u mě budeme muset řešit kam s malým, takže s partnerem ani do začátku nepočítám a budu snad mít tu dulu 🙂.

dixxie
1. lis 2017

jinak co se týká Vinohrad - zvažovala jsem je. Mají tam méně porodů než v Podolí a u Apolináře. Hodně let měly Vinohrady špatnou pověst, ale nyní, tak dva roky zpět se situace změnila, přešli tam doktoři z Motola a já tam byla 2x, jednou na revizi dělohy a podruhé s těhotenským zvracením a vždy spokojenost. Takže kdybych nešla k Apolináři kvůli té neonatologické péči, tak jdu do Vinohrad.

bzubzalka
1. lis 2017

Holky, dnes jsem byla na prevenci u obvodní. Tlak stále hraniční 140/85. Navíc málo železa, vysoký cholesterol a zvýšené erytrocyty a leukocyty-to nechápu co pořádně je...Dala mi všechny výsledky,ať poresim na gynde co dál...
@marketka00 tak se tam třeba potkáme😉 ale to bys musela rodit později o dost ☹nebo já dřív...tak aspoň poreferujes😀

snazilka01
1. lis 2017

Holky taky uz nemuzete spat? Jsem uplne hotova a proste nemuzu usnout.Bolej me kycle, pali zaha, mala kope snad 24h denne.Prijde mi to brzo, ale bricho ted roste fakt rychle 😔

dixxie
1. lis 2017

@bzubzalka to spodní číslo máš zatím relativně dobré, to je hraniční až na 90. To první číslo může být dané nervozitou při měření, protože já měla i 180 z nervů. Kup si v lékárně čaj z hlohu, ten snižuje tlak. Pokud by ti to nezabralo a měla ho stále zvýšený, tak by ti dali léky na snížení tlaku. Držím palce!

dixxie
1. lis 2017

@bzubzalka můžeš si také v lékárně za cca 110 Kč koupit proužky na testování bílkoviny v moči a pro klid si test ráno dělat. je jich tam 50 ks. Pokud nemáš bílkovinu v moči a tlak máš hraniční tak by vše mělo být OK. jisté zvýšení tlaku je v těhotenství normální. Obávat bych se začala až by to druhé číslo bylo třeba týden či více kolem 90.

mari90
1. lis 2017

@bzubzalka malo zeleza je v tehu rekla bych normalni a leukocyty byvaji naopak v tehotenstvi zvysene...se zbytkem bohuzel neporadim

donia
1. lis 2017

@snazilka01 jo, jsem na tom uplne stejne. Zaha me nikdy nepalila, zato ted uz to zaclo. Takze vzdy upijim aspon mleko, to pomaha. Prevaluji se v posteli taky celou noc a boli me prave kycle jak lezim na boku, kdyz na zadech tak pali zaha. No a kdyz uz konecne zaberu, vzbudi se treba maly a i kdyz nic nechce a jen zamruci, me to proste vzbudi. Takze parada....a to jeste 3 mesice pred nami.

bzubzalka
1. lis 2017

@dixxie
@mari90 holky,moc děkuji za rady! Taky dr.rikala,že by ještě pockala. Na cholesterol říkala jist zdravě a ryby. Jenže já jim samou čokoládu a ryby mi teď smrdí...hrozně.
@snazilka01 taky mě pálí zaha a bolí záda dole,ale hrozně. Vůbec nemůžu ležet na zádech.

marketka00
1. lis 2017

@bzubzalka později snad rodit nebudu 😂 ale dám ti vědět, jaké to bylo 😇

@snazilka01 se spánkem mám problémy hrozné :( už se těším až budu moct zase spát na břiše

snazilka01
1. lis 2017

No tak jsem rada, ze nejsem sama holky.Prislo mi to nejak brzo s tim spankem.A je tu nektera, ktera se uz chysta balit si pomalicku tasku?Nemuzu to vydrzet, tak jsem si rikala, ze si to zacnu cca za 2 tydny chystat, ikdyz je brzy.Radeji vse pripravene nez pak neco nemit 😀

snazilka01
1. lis 2017

@donia a kdy mas termin?

nenulinecka
1. lis 2017

@snazilka01 ja zacla seznamem, a uz to chci taky sbalit radsi. Proste kdyby neco, drapnu tasku a jedem.😂

nenulinecka
1. lis 2017

@dixxie dulu Ti snad povoli ne? Kdyz je to zena. Mas to zajisteny?

nenulinecka
1. lis 2017

@snazilka01 a zaha na tu trpim dost, cokoliv snim, jde mi to zpet. No a zacinam mit obcas i nevolnosti zase, ale jak rikam prdolka me vubec nekope... malokdy, ale na ultrazvucich je vzdy obracene... tak jestli kope smer zada... nekdy me to mrzi.

snazilka01
1. lis 2017

@nenulinecka tak to me kope porad.A uz i dokonce tak hodne, ze vzdycky heknu jak se leknu.Nejlepsi je to v mhd, kdyz se ty lidi divej co je to za divnou zenskou 😂 tak hlavne, ze je prdolka v poradku.A co ti na to rekli, ze pohyby citis malo?Me se to taky vse vraci.Asi uz je na case koupit si kojici polstar, ktery jsem porad odkladala.Mas ho?A je lepsi ten spanek?

snazilka01
1. lis 2017

@nenulinecka tak si kup AngelSounds.Ja ho mam a je to uplne uzasny slyset malou jak ji bije srdicko a jak sebou sije.Neni drahy a muzes si i nahrat na mobil.Doporucuji 🤰

nenulinecka
1. lis 2017

@snazilka01 ja ho mam, rekli mi, ze je to tim, ze je otoceny, ze mam siroke boky, tak tam ma vic mista a placentou vpredu. Ale ze videj jak tam sebou hazi vzdycky no. Ten angelsounds me vzdy uklidni, kdyz mi je smutno po kopaneckach. To v tom mhd se nedivim 😂

snazilka01
1. lis 2017

@nenulinecka no tak super, to je dobre, ze je vse v poradku.No jako je mi trapne, ale to jsou takovy rachy, ze se vzdycky leknu a malem mi prokopne bricho prdelka 😂 to chci videt za mesic.

barushe_27
1. lis 2017

Ahoj holky, k bolestem se přidávám, mám hrozně problémy s bolestmi v tříslech a krizi, a někdy když vylizam z auta nebo se chci pro něco zohnout tak mě vždycky tak škubne v podbřišku. Ale přišla jsem na to, že když si dám vanu s pěnou, taková vlažná voda, nic horkého, tak se mi ulevi, protože kolikrát se nemůžu ani otočit v posteli. Pohyby to co tam malá vyvádí kolikrát, jako kdyby byla v ringu, bříško mám jak na vlnách a někdy taky dokáže uštědřit takovou ránu, že taky zaskucim. Někdy si říkám, že snad ani nespinká.

Dneska jsem si byla koupit zavinovacku, tak další radost, už mám půlku várky prádla vyžehlené, koupený zimní fusak do kočárku, tak ještě nějakou kosmetiku a miminko může jít na svět, už se na tu naši princeznu těšíme a moc.

A bříško mě taky přijde, že roste ze dne na den, už je opravdu veliké, naštěstí svoji zimní bundu ještě zapnu, ale obávám se, že to celou zimu nepůjde, budu muset najít nějakou alternativu .

A já budu rodit v naší malinké nemocnici ve Vyškově, do Brna to mám 50 km a mám strach přes tu zimu, že by byl problém s dopravou na té dálnici. Naše nemocnice je malá, ale na porodnici jsou chvály, tak snad vše bude probíhat bez komplikací a zvládneme to....

galatea_a
1. lis 2017

@barushe_27 Ta zavinovačka je krásná! 🙂 Odkud je?

snazilka01
1. lis 2017

@barushe_27 tak to mame stejne s tema pohybama.Mame asi nejake ciperky ❤ jinak uz mas vyzehleno joo.Ja prave premyslim, ze taky uz pomalu vse vyperu a i si zabalim.Jinak mam take vse nakoupene, krom lihu na pupik.

barushe_27
1. lis 2017

@galatea_a kupovala jsem ji přes vyškovský bazar od jedné paní za 150, ale je úplně nová, sešlo se ji jich doma vice, takže ji mám ještě v origo balení a ještě plus to, že má vyztužené záda, ale jinak byla kupovaná v kamenném obchodě u nás ve Vyškově. Myslím Mimi se jmenuje, a navíc miluji sovičky

galatea_a
1. lis 2017

@barushe_27 Díky, taky se zkusím po něčem takovém podívat 🙂

barushe_27
1. lis 2017

@snazilka01 on je i můj přítel takový čipera takže malé má být po kom.
Na fotce mám rozdělené věcičky od velikosti a typu oblečku, mám to dané v pytlících a popsane, komodu přebalovací mám, ale radši to mám ještě zabalené, mám tady různé kousky do jednoho roku, od každého něco, i dvě chlupaté bundicky až nám bude zhruba rok, tady mám vypranou a vyzehlenou tu půlku větší tašky, druhá půlka se zimním fiaskem schne a ještě tu mám tašku barevného na vyprání, ale říkám si že kdo to pak za mě udělá, nikdo, a potom bych se chtěla věnovat předporodním kurzům a kosmetice pro Mimi a věcem pro mě do porodnice, a toto jsou věci které když si udělám teď, bude hned více času. A to nemluvím o tom, že musíme ještě vybrat kočárek, vybraný mám, ale jen na eshopu a asi bude lepší si ho ochitat, je toho hrozně moc, asi se nestihneme ani přestěhovat do porodu, takže tu budeme muset ze začátku být s tchýni a tchánem to bude taky složitější na psychicku, ale vydržíme to, nechci aby se mi můj drahý na domečku strhal...

evelin1251
1. lis 2017

Ahoj holky,
píšu po dlouhé době, ale pravidelně si vás pročítám 😉 Mě taky všechno bolí, záda a břicho, jako když se mi napínají břišní svaly - přirovnala bych to bolesti břišáků a žeber po netrénovaným cvičení sklapovaček 😅 Ještě stále chodim do práce, ale sotva se valim. Sice mám různý úlevy a spíš dělám dozor, a zaučuju holčinu, co bude můj záskok. Ale štve mě to vstávání. Zavazovat tkaničky je teror, celkově jsem taková neohrabaná 🙄 docela vopruz 😀 😝

evelin1251
1. lis 2017

Holčičky, kapičku mě štvete 👍 Já zatim nic nemám, a spousta z vás má celkovou výbavičku, nebo sbalenou tašku. Mě děsně děsí to koníkovský počítadlo, píše mi 88 dní, což je fakt málo!!
@barushe_27 pytlíčky jsou dobrý nápad 😉 To jsou nějaký extra pytlíky? Jsem asi 👽 vypadají docela bytelně, kdepak se dají koupit??
Ale abych nekecala 😇 koupila jsem si tady na bazárku cca 10 oblečků pro mimi, sháněla jsem hlavně kombinézku, aby mi Mango-ld neumrzlo, + jsem si k tomu přihodila pár dupaček a mini teplákovku.
A taky máme kočárek!! Juchůůů!!! V pondělí jsme pro něj jeli, je z druhé ruky, ale je nádhernej, vypadá jako novej a navíc to byl kup století, 2 hluboký korby a 2 sporťáky 😎 mám radost 😍 teď se suší a zítra ho vezeme uskladnit ke tchánovcům. přikládám foto

galatea_a
1. lis 2017

@evelin1251 Kočárek vypadá moc hezky! 🙂 Ale neboj, z oblečků pro miminko mám jenom jedny dupačky 🙂

barushe_27
1. lis 2017

@evelin1251 nádherný kočárek, taky už jsem viděla na bazarku nádherný kombinace kočárku, ale já jsem taková že chci pro Mimi nový kočárek, přitom oblečky mám z druhé ruky od kamarádky. Jsem ujeta na tu šedou, máme vybrány na aaa kočárky šedý z eko kůže, ale asi je ještě podíváme po kamenných prodejnách mám s toho strach, asi bude lepší si ho omakat.

A co se týče pytlíčků jsou to velké zamrazovaci pytlicky s popisovacem, nevěděla jsem do ceho to dát, a nechtělo se mi dávat mega peníze za t IKEA pytlicky, tyto co mám jsou pevne..

No já ještě kočárek, postýlka, monitor dechu a chuvicka a kosmetika pro miminko a plinky, osušky . A ten zbytek věcí se bude dokupovat po porodu, lahvičky a takové, ať je nemám doma, když bych to nevyužila.

Strana