Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
jojo, dulu mi snad povolí na tu hekárnu u Apolináře 🙂.
Koukám holky už se dost připravujete asi taky bych měla jít do sebe a začít makat 🙂.
Zatím věci na mimi zabalené v pytlích v garáži, nemáte náhodou seznam úplně všech věcí co jsou potřeba? Stáhla bych si ho a jela podle toho 🙂. Moc doporučuju všem aspoň manuální (lépe elektrickou) odsávačku. Tu jsem potřebovala docela brzo protože jsem měla šílené bolesti u kojení. A ještě kloboučky od Medely. Možná si to nemusíte hned kupovat, ale zjistěte si dopředu, kde si to kdyžtak rychle seženete, kdyby bylo potřeba, s tím kojením může být problém...
Byl nekdo z vas uz na tom 3D ultrazvuku? Je to placene. Mam tam jit zitra, ale porad premyslim zda jo nebo ne.
Těch komentářu okolo si nevsimejte jsou to moje popisky abych věděla čeho kolik mám 😉
@snazilka01 termin mam 4.2.
Oba kluky mam drive, vyvolavane porody kvuli vysokemu tlaku. Dceru naopak 10 dni po terminu, vyvolavane kvuli prenaseni. Takze tezko rict jak to bude ted.
@donia tyo tak snad budes mit tlak uz v poho vid..Ja mam termin porodu 8.2. Ale myslim si, ze porodim cca o tyden driv.Nejaka intuice.4.2. by se mi libilo, to ma mamka narozeniny 🙂
@barushe_27 ja chci za 14dni taky pomalu zacit prat a za ty 3 tydny nejak balit tasku.Kdyby nahodou..Nechci nic privolavat, ale clovek nikdy nevi co se stane.Ale at se tam ty nase kuratka jeste hezky dopecou.My taky rekonstruujeme barak, takze je to takovy blby, ale zase si rikam, ze kazdy nejak zacina.A pokavat nezdedi penize, jde to hur.Hlavni je, ze budou milacci zdraví ❤
@barushe_27 jooo jinak jsem pridala fotky sveho kocarku a obleceni pro malou Vicky.Prvni suplik 56, druhy 62 atd atd.
@barushe_27 taky podle toho jedu🙂
Já mám v plánu dokončit přípravy tento měsíc, ať už mám vše nachystané
Přesně jak píšeš, penízky jsme nezdedily, takže děláme jak nám to jde, chtěli jsme to stihnout do ledna, ale neskolauduji nám to pokud nebudeme mít fasádu, což v mrazech dělat nebudeme, už by to na bydlení bylo, ale bydlet v neskolaudovanem. Uvidíme jak to stihneme....
To toho máš docela hodně těch oblečku, je pravda že ještě mám jednu tašku ale zdá se mi že těch pídí máš mnohem víc jako ja, ale říkala jsem základ mám a kdyby ještě nějaké pídí chyběly, tak se dá vždycky sjet a dokoupit par kousků, máme pár km asi 10 Tesco takže faf to jistí, a v listopadu by se vedle Tesca mělo otevírat pepco takže taky nahlednu, dokonce i v Kiku jsem kupovala plysovou dělí do kočárku, dneska je hodně možností.
Kocarek je perfektní a ty taková pyšná maminka na té fotecce 😉 mám vybraný ten na fotce, ale pořád nevím jestli to mám risknout koupit přes e-shop, protože Kamena prodejna je v Praze a to je pro mě pěkná streka, jet čtyři hodiny jen abych se koukla na kočárek, uvidím, ale je to můj favorit, s eko kůže takže bude super na údržbu.
A přesně tak hlavně aby byli zdravoucci, a ten zbytek je mi jedno, už se na prdelku moc těšíme, ale ať si tam do konce ledna ještě počká, ať to stihnu všechno nakoupit
Teď jsem se koukala na kosmetiku od sebamed asi do ní půjdu, a navíc na ni mám 40% slevu.
A teď jsem dokonce četla, že malé holčičky můžou mít na plince výtok s lehkých zakrvácenim, ale že je to normální, prý jak se stabilizují hormony, že se může stát
@vvercatkoo tento měsíc to nestihnu, příští měsíc dokoupim kosmetiku, a ten kočárek, postýlku mi koupi naší, tak aspoň s něčím me pomůžou, a stejně jsem taková pořád nejistá, že nemám vše.
Teď uvažuji o kombinezce, jestli ji mám kupovat nebo ne, mikinky i svetříky mám, mám zimní fusak jak do autosedačky tak i do kočárku, nevím, aby pak malá nebyla moc nevlikla, je toho pro ty dětičky tolik, že opravdu nevím.
Jj a ještě budu mít pujceny koš, tak to je taky super věc, chtěla jsem cestovní postýlku, ale vyřeším to tím košem.
Bože já když se rozepisu, nevím kde mi je konec, omlouvám se, ale tolik bych vám chtěla říct a vzájemně poradit, už teď se musím krotit s tím psaním, jj to mi říká každý, že neumím zavřít pusu 😇
@barushe_27 kocarek je super, ten se mi libi a i skvela cena za trojkombinaci.Jinak obleceni porad nakupuju a nakupuju, ikdyz to uz je spis uchylka 😂 jestli bude po mamince shopoholicka, tak to bude tatka moooc rad 😂😝 to bydlis takhle daleko ju?Odkud jsi?Hrda maminka jsem moc.Taky se na tu nasi mysku moc tesime.Budu ji furt mucit 😘 pepco a f&f je supr.Tam taky nakupujeme a jeste h&m a ted mam neco vybranyho z Nextu, ale pockam si na lednové slevy.Jinak jak se mala bude jmenovat?
@barushe_27 jinak kocarek bych byt tebou objednala pres net jestli jsi rozhodnuta, ale zkoukla bych recenze a fakt si o nem preceta, aby te pak neco neprekvapilo.Je pekny tak proc ne.Jinak co se tyce kombinezy, tak urc kup, mala musi mit velky teplo, oni se neumi zahrat.Lepsi ji pod to dat jen bodyno s kr.rukavem a teplacky, nez aby pak mrzla.Ja kupovala v H&M za 900,- ale je bytelna a fakt perova.
@snazilka01 no me kdyby nechali zase tech 10 dni prenaset, tak by to vyslo na 14.2. a to ma narozky segra, to by se zase libilo me. Ale uprimne, tak dlouho bych se s brichem jeste tahat nechtela.
@barushe_27 to se ten kocarek neda okouknout nekde bliz k vam? To ho fakt nikde jinde nemaji?
JInak s kombinezou taky souhlas, urcite to ta certve narozena miminka vyuziji. Je to proste v kuse a nikde jim nepotahne.
A s tim bydlenim, to stavite nebo rekonstruujete? My taky stavime - novy, ale vsechno se protahuje a i financne je to zatez, takze to do konce roku (jak byly puvodni predstavy) nestihneme a pak se hnedle blizi porod, sestinedeli atd. takze to bude nekdy na jare az. Do te doby se budeme nejak muset poskladat v panelaku.
Holky, vy ktere kupujete oblecky po bazarcich, na kterych kupujete? Pro dcerku
* jsem kupovala vetsinou tady, ale prijde mi, ze pro chlapecka nemuzu na zadne pekne natrefit a kupujete balik oblecku nebo jednotlive?
@snazilka01 jsem z ivanovic na Hané, malé město mezi Prostějovem a Brnem, a až dostavime budeme se stěhovat asi pět kilometrů do vesnice, taková klidná.
Jestli se doktorka nespletla a čekáme holčičku, tak to bude Barunka, přítelovi se to jméno moc líbí a já jsem nic nenamítala, taky se mi líbí. A to mě vůbec nenapadlo, že vlastně budou slevy záleží jak se ještě budu kutálet v tom lednu, už teď mám kolikrát problém, tak to bych se mohla kouknout, ale já toho mám tolik mám pak ani ne strach, ale aby to leželo ve skříni a ani jsem to malé neoblékla, počkám si až bude větší a nebude růst tak rychle. A jak se bude jmenovat tvoje princezna.
Právě jsem viděla nádhernou kombinezku v faf, barva stejná jako kočárek, vevnitř beránek a zvenku sustkova, a navíc měla i stejnou barvu jako fusak, jsem hrozná na toto.
@donia mají kamennou prodejnu v Praze, ale nekoukala jsem se na typ, že by ho mohli mít i tady, to mě nenapadlo. Zkusím se kouknout, jinak kouknu na ty recenze, nejhorší je to, že jsem se v něm shlédla a to u mě znamená skoro vždy už top.
My stavíme nový domecek, přítel je zedník, dělá to všechno sám, už stavíme třetím rokem, i stim vymrzanim základu atd, tomuto nerozumím. Taky jsme chtěli do konce roku nebo aspoň ledna, ať jsme s malou už sami, ale asi mám neprojde ta kolaudace, hold to tu budu muset s tchýni vydržet, musím se kousnout do jazyku a zvládnout to, je hodná, ale kolikrát je to děsný, bydlení s rodiči není na dobrotu, to můj názor.
@mari90 já jsem nakupovala hodně přes kamarádku, měla doma pytle a pytle oblečení po malé, hlavně kvalitní samé primigi, next, hm, takže jsem věděla že je dobře, na značce mi nezalezi, ale vím že to vypere přání a nějaké to nošení. A jínak mám na fb skupinu bazárek okolo Vyškova, to je tam kde bydlím a tam jsem natrefila na ten zimní fusak, zavinovacku, přebalovací komodu, zkus se kouknout třeba jestli máš fb, jestli nemáte taky nějakou takovou skupinku.
@barushe_27 mame, ale prijde mi, ze pro chlapecky tam toho je pramalo, no uvidim...to obleceni je pro me nejhorsi, chci vse v top stavu, mam rada i znackove, ale zase ho nechci nove, protoze mi prijde zbytecne kupovat nove, nejradeji bych sla do sekace, ale kdyz musim lezet, tak to nejde.
Co Pepco, kupujete tam? Jak to tam vychazi cenove a kvalitou?
Milé maminky, budoucí maminky,
s vaším dovolením bych se k vám ráda přidala.
@dominikaromanova ahoj ☺ vitam Te. 🌼 jake pohlavi nosis pod srdickem?
Vcera jsme byli v Aaakocarkach a misto marity jsme zvolili tento. Roan Emma za 11700. Uz je objednany, zaloha slozena ☺ je lehoucky, odpruzeny, houpaci, ekokuze na drzadle, celochromovany a narozdil od marity ma polohovaci drzadlo. Sice je to dvojkombinace, ale autosedacku koupime pres nejaky bazarek ci podobne, protoze se pry nova za 3000 nevyplati, kdyz je cca na pul roku. Muj sen o kocarku je splnen. ☺☺☺ dnes peru latkove plinky a zitra bude zehlici den. Jsem do toho tak moc, holky, zapalena, bavi me se rochňat v tech hadrikach a kousatkach a vsem, ze me vzdycky mrzi, ze musim cekat na dalsi nemocenskou 😂 a nemuzu to koupit hned najednou vsecko .
@dominikaromanova vítám tě u nás, doufám, že máš bezproblémové těhotenství.
@mari90 pepco ke dobrý, akorát musíš počítat s tím, že ta kvalita je o něco horší jako třeba next, ale na to odnoseni pro ty prdolky malý, to bohatě stačí. Jej jakto že musíš ležet máš rizikové, to je blbý, ještě že dneska je aspoň ten net a můžeš objednávat přes něj, a nebo asi nemáš někoho kdo by ti třeba koupil co by si mu řekla. Na tom bazarku kde kupují já chlapeckého mají hodně, ale netuším jestli to tam posílaji poštou, si od Prahy ?
Holky jak to děláte s bolestma v kříži, pomáhá vám něco? Cvičit nejde, to se seknu a lezu po čtyřech. Jsem kvůli tomu zavřená doma, jít ven jsem schopná až odpoledne a navečer, kdy to je mírnější. Střílí mi to do nohou, kostrč, kyčle, ale nejvíc kříž. Úlevová poloha žádná, bolí to v kuse už hodně dlouho. Teplá voda pomůže jen na chvíli. Máte na to nějaké krémy-gely, co vám pomáhají? Bolí mě to od cca 12.tt po chvilkách, ale teď ve 27.tt to je mazec, už asi měsíc v kuse a bude určitě hůř... Pomáhá vám někomu něco?
@nenulinecka krásný kočárek, taky mám vybraný tam, musim zkuknout recenze. Jj taky mě to baví, vesat to, to žehlení už mě tak nebaví, protože jak je to malé ty overaly to se tak blbě žehlí. Ale připadám si využita, když dělám něco pro naši malinkou aby se tady měla dobře.
@nenulinecka,
ahoj, podle toho co jsem viděla je to chlapeček, dle lékaře, také.
@lucie_91 zkus masáž krize, třeba sama nebo i od přítele nebo manžela, kdyby měl čas na to, nějaké porodní kurzy nezkoušela si, tam by ti taky mohli pomoci. Tehu polštář. Mě teda osobně nejvíc pomáhá vana, už se vůbec nesprchuji a tak jak jsem se bála vanovat tak jen vana, je to jediné místo kde se mi ten kříž a třísla uvolní, taky mám stavy, že nejsem schopná ani dojít sto metrů jak to bolí, a mám problémy s levou nohou, ale vana vždy uleví, nejhorší to mám vždy na večer a nebo když dlouho ležím v posteli a podloženými zády tak to je pro mě utrpení. Ještě mě napadlo nějaký relax v podobě hudby nebo aromaterapie jestli nejsi moc citlivá na vůně. Nebo nějaké čaje heřmánek a tak, zkus to vyzkoušet ale myslím si že na tom kurzu ti pomůžu. I když jsem četla, že hodně maminek psalo, že se jim to rozjelo třeba 28 tt a zmizelo porodem, což me těší
Jj a ještě jsem četla o těch podpůrných pásech ty taky prý zmírňují bolesti v kříži, ale asi máš moc úzkou pánev, že teda tak trpis na ty kyčle

Už jsem musela něco dělat, začínám být s toho mírně ve stresu, je toho tolik.
A newborn mám taky jen čtyři body a čtyři overaly, pak tunu teplacku, tak snad to bude stačit, popřípadě dokoupime nebo i něco dostaneme, nechci toho mít pak doma kopy