icon

Kdo má termín na květen 2023?

zuzi259
11. zář 2022

Je tu nekdo kto ma termin na kveten 2023? 🙂

anonym055
3. únor 2023

@woodoo02 taky beru Fembion 2 👍 tak snad to k něčemu je 😊

zuzi259
autor
5. únor 2023

@woodoo02 dneska byli skusat kocarek zatim se fajn vozil.

weweruschka
9. únor 2023

Holky máte některá zkušenost nebo víte o někom kdo ji má s tímhle kočárkem?
https://www.imrnous.cz/kocarek-lonex-pax-trojko...
Mám ho mezi favority a potřebuju to začít selektovat tak poprosím o pomoc

woodoo02
9. únor 2023

Ahoj těhulky, zajímalo by mě, jestli se některé z vás nějak připravují na porod? Třeba nějaká dechová cvičení, jiná cvičení, afirmace a tak? Četla jsem knihu o hypnoporodu, tak zkouším před spaním nějaké dýchání a uvolnění. Budete některá zkoušet aniball? Nebo nějaké bylinky před porodem? Slyšela jsem taky o pozitivním účinku konzumace datlí a tak 😊

lucina90
10. únor 2023

@woodoo02 ahoj. Já aniball mám, u prvniho jsem stihla párkrát cvičit, než se narodil. A koupím si maliník. Víc jsem zatím nezjišťovala🙂

weweruschka
10. únor 2023

@lucina90 taky mám ten balonek doma a i jsem si s nim zkoušela hrát a když jsem četla jak moc bych ho měla před porodem nafouknout tak teda uf neumim si představit to dat bez orgasmu 😀DD jako pokud se cely spodek neuvolni těžko něco tak velkeho vytlačíte ven je to jako u porodu spoustu maminek ma problem vytlačit hlavičku ven, ale často to je kvůli tomu, že ani nezvladaji techniku uvolnění ne o tom, že by na to neměli sílu. Mám 2 porody za sebou žádný nástřihy a hlavička bez problemu vždy prošla 🙂

lucina90
10. únor 2023

@weweruschka já stihla asi na 17cm nacvičit, protože pak šel prcek už ven😀 ono taky jde asi i to, používat to tlačení a dýchání

nikolaa64
11. únor 2023

@zuzi259 Holky a co vy a váha já ještě nepřibrala ani kilo a to končím 27tt

woodoo02
11. únor 2023

@nikolaa64 no tak to jsem měla v plánu se taky zeptat jak jste na tom s váhou. Já jsem 28tt a mám nahoře 9kg. Ale furt je to lepší, než s 1 dcerou. S tou jsem přibrala 27. Je fakt , že teď jsem měla ale vyšší startovací váhu.

woodoo02
11. únor 2023

@lucina90 v chytrých knihách jsem se dočetla, že tlačit by se vůbec u porodu nemělo. Jen správně dýchat a prodýchávat směrem dolů a snažit se co nejvic uvolnit

lucina90
11. únor 2023

@woodoo02 to je asi fakt, neříkám tlačit vší silou, ale "pustit" to ven😅

zuzi259
autor
11. únor 2023

@nikolaa64 tak to zavidim 🙂 ja pribrala 9 kil som ako tucniak :D taky maly!

anonym055
13. únor 2023

@woodoo02 zatím jsem po něčem takovém nekoukala.. u nás to spíš vypadá na plánovanou sekci.. ale uvidíme za týden se ma rozhodnout.. 🙂 byla jsem z toho vyděšená.. ale už se s tím smiruji 😁

anonym055
13. únor 2023

@nikolaa64 jsem 30 tt a zatím nahoře 4 kg 😁 tak uvidíme, co bude dál, všichni straší, že teď to půjde nahoru rychle

woodoo02
13. únor 2023

@anonym055 a mohu se zeptat z jakého důvodu musíte na císaře?

lucina90
14. únor 2023

@nikolaa64 já jsem konec 29.tt a mám nahoře 7kg

nikolaa64
14. únor 2023

@anonym055 no mě taky nejspíše čeká císař přesahuje mi placenta přes branku 2 cm pochybuji že se vytáhne

zuzi259
autor
14. únor 2023

Ono nekdy je zevraj ten cisar vykupeni 🙂 <3 ja zacinam 27 tyden a zatim se citim supr, zadne bolesti, otoky atd. No jsem zvedava do kdy mi to takhle pekne vydrzi.

weweruschka
14. únor 2023

Tak se opět hlásím dnes jsem po kontrole konečně u nové díky bohu super paní doktorky 😀. Byla jsem v úžasu paní dr. mluvila více než já 😀 a to byl velky nezvyk oproti morousovi, kam jsem dřív chodila. Bylo mi doporučeno 3x denně magnesium a být více v klidu jelikož mám malou natlačenou hodně dole. Je pravda, že i když mne kope tak je to bolestivé a hodně dole, krom toho bolesti v zádech cítím už dlouho. Taky mám diastázi, tak jsem si objednala takový ten těhotenský podpurný pás co má pomoci ulevit od bolestí spojenou se svaly a vazy. A po cestě domů jsme si udělali radost 😀 a objednali kočárek pro naši princeznu. Uf velká starost z krku 😀

anonym055
14. únor 2023

@woodoo02 mám diagnózu vcestna placenta (placenta praevia) .. 🤷‍♀️ znamená to, že mam placentu částečně na přední straně břišní, ale hlavně přes porodní cesty.. malá by tedy neprošla... 😔 ještě máme šanci, že se placenta posune a vznikl by hezky průchod.. to se uvidí na příští kontrole, ale prý tomu moc šancí nedávají kvůli tomu, že je od začátku na stejném místě a nechybí se (placenta) .. no že začátku jsem z toho byla špatná.. ale říkám si, že lepší než riskovat, že by se něco stalo při porodu.. 🙂

anonym055
14. únor 2023

@nikolaa64 no mám stejnou diagnózu.. a zatím to moc nevypadá, že by se posunula..

anonym055
14. únor 2023

@zuzi259 tak třeba ani horší stavy nebudou.. 😊😁 každá snášíme tehotenstvi jinak.. to bys měla super 😊 já jsem třeba strašně unavená 😁 a v práci už to taky zvládám čím dál hůř.. sice pracuji v kanclu, ale už i delší sezení mi je nepohodlné.. 😁 malá mě všude tlačí.. jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál...

zuzi259
autor
14. únor 2023

@anonym055 a v kolikatym tydnu jses?

anonym055
15. únor 2023

@zuzi259 30 tt 🙂 takže o moc dopředu ne.. 😁

woodoo02
18. únor 2023

Co Vaše pupíky holky? Mě přijde, že už před 14ti dny když jsem byla na testu na cukrovku jsem tam měla jediná fakt těhotenské bříško. Jsem teď 29tt

lucina90
18. únor 2023

@woodoo02 a mě zas přišlo, že jediná nemám 😀 ale byla jsem asi 23tt, teď jsem 30tt.

anonym055
18. únor 2023

@woodoo02 nejakej už taky mám 😁 30 tt

zuzi259
autor
21. únor 2023

Uz mi to tu taky roste <3

zuzi259
autor
22. únor 2023

Tak tady je mojho srdca sampion <3

nikolaa64