icon

Kdo má termín na květen 2023?

zuzi259
11. zář 2022

Je tu nekdo kto ma termin na kveten 2023? 🙂

lucina90
14. bře 2023

@zuzi259 mě nedělali, můj dr mi to zkontroloval jako genetik, tak 2 kontroly se tomu věnoval a říkal, že je vše ok. Věřím mu 😊 jsem jinak zdravá a všechny kontroly jsou taky ok

lucina90
14. bře 2023

@anonym055 změní to všechno. Najednou se svět točí okolo miminka. Určitě bych teda zapojovala tatínka do činností, aby nebyl "odstrčený" a jim se pak nechce, nebo se vymlouvají, že jim pláče-není mimi zvyklé na tátu apod..ať už koupání, přebalování, uspávání, mazlení, no cokoli...

zuzi259
autor
14. bře 2023

@anonym055 no praveze ne, ale jdu ted dalsi pondeli ku gynekologovi to budu v 33, tak hadam mi tu krv tiez zoberu :D a urobia ten 3mestralni 🙂

zuzi259
autor
14. bře 2023

@lucina90 a krv ti brali v 3 trimestri?

zuzi259
autor
14. bře 2023

@lucina90 budem aktivne zapojovat od zacatku 🙂

lucina90
15. bře 2023

@zuzi259 krev mi brali v 3.trimestru, jako by před screeningem (který mi teda nedělal), ale výsledky už měl a vše ok. Něco mi psal dlouhého do průkazky, ale to nemám šanci přečíst 🤣

woodoo02
16. bře 2023

Já mám holky 4 letou dceru a pamatuju si, že do jejích 2 let jsem teda byla dost v prdeli. Spánkové deprivace, pocit méněcennosti, zbytečnosti, vše se točí jen kolem dečka a vy jste na všechno ,,sama" nemluvě o bouři hormonů a frigiditě. Říkala jsem si že už nikdy žádné dítě nechci. Ale tak nějak jsem na to trochu zapomněla a nakonec se pro sourozence rozhodla a hrozně se na to těším. Momentálně mám pocit , že to bude daleko snazší, že už nebudu ze všeho tak vyplašená a hlavně! Více si užiju čas s miminkem. S prvním jsem se stále snažila pracovat a něco dělat, kladla jsem na sebe zbytečně velké nároky, ale teď už vím, že miminko a jeho potřeby jsou nejdůležitější a vše ostatní počká. Všem prvorodičkám držím palce a hlavně se z toho nepo..... 😉

mignet
16. bře 2023

Ahoj,
napadlo mě si tady udělat takovou malou anketu. Nevím, jestli mě osobně to víc mrzí nebo štve, ale chtěla jsem se vás zeptat - už vás někdo pustil sednout v MHD?
Jsem 32tt, nafouklé zimní bundy už nenosím (neb je už nedopnu), většinou kabát, který už mám také rozepnutý. Každý den jezdím několikrát MHD ( do/ z práce a k tomu nějaká další pochůzka), většinou metrem a autobusem, méně často tramvají. Za celé těhotenství mě ještě nikdo nepustil sednout. Pokud byla někdy nějaká interakce se spolucestujícími, tak si mě prohlédli, koukli na břicho a pak buď vytáhli telefon a koukali do něj, ti odvážnější na zem na boty. Nemyslím si, že by břicho šlo zaměnit za obezitu, zbytek těla mi zůstal víceméně stejný a nezačínala jsem těhotenství s nadváhou.
Velmi často často si mě takhle přeměří pohledem na zastávce, pak při nastupování předběhnou ( já se nechci rychle cpát, protože nechci dostat loktem nebo batohem) a je "hotovo".
Říkám si, jestli to moc neprožívám, a beru to podle sebe, že když jsem vždycky viděla v MHD nějakou těhotnou, tak jsem jí pouštěla a tak nějak jsem to očekávala i u sebe, nebo to je normální a neděje se to jen mě?

zuzi259
autor
16. bře 2023

@woodoo02 diky 🙂

zuzi259
autor
16. bře 2023

@mignet ja chodim autem, tak nevim, ale dnes jsem byla v Bauhause v Brne v Ivanovicich a hned jak ma predavacka videla s bruchom tak mi odnesla tovar az do auta <3 cize fakt asi zalezi od cloveka :( Ja mam pocit, ze to jde cim dal tim hur co se lidi tyka.

anonym055
16. bře 2023

@mignet bohužel do práce i různé nákupy obstarávávam autem.. bydlíme na malém městě.. 🙂

woodoo02
16. bře 2023

@mignet já pro změnu žiju v Harrachově, kde chodím pěšky nebo autem, takže taky nezapadám do výzkumné skupiny. Jediné co, tak se mě prodavačka v cukrárně sama od sebe zeptala, jestli chci kafe s nebo bez kofeinu když jsem těhotná 😂 to je všechno

ninibystrous
16. bře 2023

@mignet první těhotenství bylo převážně období jaro léto, malá se narodila v říjnu. Břicho šlo vidět😃 převážně mě pouštěli sedět , ale co jsem tak spozorovala tak nejvíc poušteli (mladí) kluci nebo starší lidé což mě bylo blby si sednout 🫠 a tedka mám smůlu mám 16 měsíční dceru v kočárku takže si moc nesednu v autobusu jen v tramvaji

zuzi259
autor
26. bře 2023

Caute holky a budouci maminky <3 Jak se dari? Ja zatim stale dobre - 33 tt, necitim zadne bolesti prozatim a uz citim maleho viac a viac, je mu uz tesnejsie :D krasne sa mi aj hlavickou uz otocil. Uz len vydrzat v praci do 5.4., kedy nastupujem na materskou. Jinak vcera jsem byla v globuse a jak som chcela prejst tak jeden ujo jak ma uvidel s bruchom tak hned kosik odhadzoval, aby ma nechal prejst :D zlaty... cize asi to je fakt uz dost videt v 8 mesici a ludia su vsimavi :D Krasnu nedelu prajeme - Zuzka a Romanko <3

lucina90
26. bře 2023

@zuzi259 ahojky, takže jdeš 6 týdnů před porodem na mateřskou? To jsi dobrá, já jsem šla dřív a jsem ráda, už i tak jsem unavená. Jsem 35tt, pořád doufám, aby ještě mimi vydrželo v bříšku, ať stihnu se synem zápis ve škole, který je v půlce dubna 😅 on se narodil taky nečekaně dříve-37+3. Takže ono to může být kdykoli okolo termínu 🙈 už mám vše vyprané, vyžehlené. Něco v tašce už taky mám, protože to je jedna taška pro syna k babičce, jedna na sál, jedna na pokoj😀 pak pro přítele vajíčko + oblečení pro mimi.
Jinak jsem začala masáž hráze 😁

anonym055
26. bře 2023

@zuzi259 ahoj já mám za sebou týden na mateřské.. jsem akorát 36tt .. všechno je pro mne nějak už náročné 😁 jinak už mám taky nachystanou tašku do porodnice a doma vše připravené na prcka.. minulý týden jsem začala cvičit s aniballem tak snad to k něčemu bude.. a teď v týdnu už se musím registrovat v porodnici.. tak to jde teď nějak rychle všechno 😁

zuzi259
autor
26. bře 2023

@lucina90 no jeste to davam, lebo som na home office ;) Super, ze si uz dobre pripravena, ja uz mam tasku do porodnice zbalenou asi mesic :D Ja tiez rozmyslam nad tou masazou hradze, ale este je cas <3 no tak to dej vediet, kdy to bude teraz a drzim palce, nech vydrzi do toho zapisu.

zuzi259
autor
26. bře 2023

@anonym055 drzim palce. V porodnici na predporodnim kurze vraveli, ze anibal je super aj na nauceni se dychat pri tlaceni okrem jineho.. a tohle tvoje prvni? Uz si nepamatuji, ci jsi provorodicka nebo ne. No uz sa to veruze blizi <3

lucina90
27. bře 2023

@zuzi259 děkuji. Musíme vydržet 😊 já do tašky stejně ještě musím dost věcí přihodit až na to přijde, jako čočky, brýle, nabíječky, jídlo 😀

anonym055
27. bře 2023

@zuzi259 ano ano první.. jako přijde mi to super.. každé další cvičení je to lepší a lepší.. tak snad potom nebudu panikarit až to přijde.. jinak k tomu dělám i masáž hráze.. no snažím se vyzkoušet všechno pro to, aby porod proběhl, co nejlépe.. a tak také zkousis nějaká cvičení? Ono ani nemrkneme a květen he tady 😁

zuzi259
autor
27. bře 2023

@anonym055 no asi to skusim, ale tusin sa moze anibal az o 36. tydne? Plus mne sa skracuje cipek, tak nevim, aby mi to ted nevyvolalo porod :P ta masaz hraze je super, ale tusin tiez az neskor - od kdy to provadis? Ja bych bola tiez za porod bez natrzeni, ale no uvidim maly ma 2 kila v 33 tydni a velku hlavu :D Cviceni akurat tak gravid jogu prozatim.

anonym055
27. bře 2023

@zuzi259 začala jsem 34 tt s masáží hráze q aniball o týden později.. ale po doporučení doktora, že je vše v pořádku.. no naše malá měla minulý týden tedy v 35 tt 2619 g 😁 takže taky zadnej prcek.. no tak s tím aniballem asi radši počkej do toho 36 tt 🙂 to koukám máte taky velkého prcka 😁 tak snad nebudou mít 4 kg u porodu

weweruschka
30. bře 2023

Ahoky holky jdu se poptat už některá máte koupenou kosmetiku pro miminko ? A pokud ano s čím jste spokojené? Já měla poslední mimi před 10 lety a za tu dobu se ta kosmetika v regálech řádně rozmnožila a já jsem z toho zmatená a ani nevim co malé vybrat. Manžel je alergik a ja občas exemuju takže asi něco co bude fakt na hodně citlivou pokožku 🙂 Budu ráda za jakýkoli tip Jinak už pomalinku střádám věcičky do báglu do porodnice 😀 3 screening za námi máme už po 3 potvrzenou holčičku 😀.

lucina90
30. bře 2023

@weweruschka tak to bych doporučila co nejmíň kosmetiky a nejlíp jen přírodní. Já mám Medvídka+perlan, bambucké máslo, zinkovou mast a umývat vodou.

weweruschka
30. bře 2023

@lucina90 Perlan mi teď dorazil od manžela ve velkém 😀 mam tu už dohromady 7 balíků 😀 a medvídka mám již také objednaného 🙂

lucina90
30. bře 2023

@weweruschka to se máš 😀 ale dá se to prát, tak ani tolik snad nevyužiješ😅

weweruschka
30. bře 2023

@lucina90 to se zas nebojim, že by se nevyužilo na cestach jako ubrousky jako vložky do podprdy 😀 na cokoli doma na prdylku později na příkrmy jako jednorazový brindák apod... má to více využití

lucina90
30. bře 2023

@weweruschka to me nenapadlo, že i bryndák a tak 😀 já to budu používat prvně, u syna jsem nepoužívala žádné ubrousky😀 šel vždy pod vodu

weweruschka
30. bře 2023

@lucina90 jj já taky raděi oplachuju ale s toho nejhoršího dítko nejdříve otřu 🙂 a jsem celkem aktivní mamina takže na cesty se hodí a tam to skladovat na vyprani fakt nebudu 😀 těsně po šestinedělí vyráíme na dovču 😀 a doma od ne zrovna voňícího obsahu také neplánuji skladovat na vyprání 😀 Jinak plánuje tu někdo takový ten speciální koš na pleny proti zápachu? manžel si dělal srandu, že mi pod okno ložnice přistaví otevřenou popelnici 😀DDDD

woodoo02
7. dub 2023

@weweruschka také mám osvědčené, že miminka kosmetiku nepotřebují. Umývat jen vodou, max mastičku. A zadeček, třeba zinková s měsíčkem z DM a pokud máte pocit, že potřebujete po koupání miminko něčím mazat, tak fajn jsou olejíčky od Salosu. Třeba meruňkový. Miminka si myslím, že stačí koupat 1-2 za týden, aby se pokožka zbytečně nevysušovala.

Strana