icon

Kdo má termín na květen 2023?

zuzi259
11. zář 2022

Je tu nekdo kto ma termin na kveten 2023? 🙂

weweruschka
25. říj 2022

@nikolaa64 prvorodičky uciti kopance nejdřív kolem 20 týdne a mi co už měli mimi můžem cítit už od 16 týdne dřív je to velmi nepravděpodobné, ale kdo ví třeba se vymikáš pravidlům 🙂 já cítím jen bodavou bolest to bude asi zvěčující se děloha zítra mne čeká druhý utz. tak pošlu zas fotečku 🙂

lucina90
25. říj 2022

Já jsem dnes 13+0 druhorodička a nic..to můžou být i střeva 😅 všechno se tam zvětšuje, připravuje, podle mě to je ještě brzy něco cítit.

woodoo02
26. říj 2022

Já u obou těhotenství cítila pohyby okolo 15tt a vždy v úrovni pupíku na levé straně. Ultrazvuk mi doktor přes pupík dělal taky v těchto místech. Dnes jsem 12+1 a v pondělí jdu na velký ultrazvuk na VV. Tak taktéž doufám, že bude vše ok.

weweruschka
27. říj 2022

Ahojky tak přikládám fotečku z druheho utz 😀 miminku se daří dobře už je to macek má 3,8 cm a odpovídá 10plus 5 🙂 Je to pěkně divoké mimnko pan dr měl co dělat aby ho zaměřil 😀 jinak zánět dr furt vidí jen mi řekl, že musim vydržet, že dřív jak po 12 týdnu mi pry nemůže nic dát ☹ hold do 14 tydne než se přeléčím se prý musím smířit s tím, že jsem v pelíšku nepoužitelná ☹ na což teda nejsem vůbec zvyklá 😀 10. 11. jdeme na velký utz a doufáme, že budeme mít štěstí na dobrého doktora a na to, že miminko bude správně natočene a dozvíme se jestli to bude ta holčička byla některá z vás už v Olomouci? Vůbec nevim co tam je za dr. stejně tak v porodnici ve fakultce trochu se bojim abychom byli spokojení potom až dojde na porod 🙂 přeci jen velká nemocnice. a recenze jsou všelijaké 😀 je tu někdo kdo se nechá překvapit a kdo si nenecha říct pohlaví miminka ?

lucina90
27. říj 2022

@weweruschka já jsem rozhodnutá rodit ve Šternberku 😊 a pohlaví nevíme a chceme si nechat překvapení, už jsem po screeningu ❤️

mishelkad
27. říj 2022

@zuzi259 ahoj. Předpokládaný termín porodu mám 30.5.. takový konec května 🙂

zuzi259
autor
27. říj 2022

@mishelkad vitaj do klubu 🙂

zuzi259
autor
27. říj 2022

@weweruschka ja budu rodit bud v Brne alebo v Breclave.

weweruschka
27. říj 2022

@zuzi259 já rodila v Brně už 2x a velká spokojenost, ale teď bydime v olomouckem kraji a vzhledem k tomu, že je to moje 3 miminko nechceme riskovat, že porodim v autě 😀 ještě to bude hodně napínavé jestli nepojedu sanitkou pač manžel jezdí přes týden vždy pracovně do čech na druhou stranu čr tak se obávám, že se může stát i to, že budu na ten porod sama v nemocnici, kterou neznam, tak se toho trochu bojim pač vim, že sestry apod. si na samotnou maminku vždy dovolí víc než na někoho s doprovodem.

zuzi259
autor
27. říj 2022

@weweruschka juj kebyze mozem idem tam s tebou ako doprovod 🙂 hej tie sestry su niekedy fakt sv*ne :(

lenule86
31. říj 2022

@weweruschka děkuji za podporu, malá je zatím ještě v mém bříšku.4.11. jedu do gennetu na konzultaci s genetičkou, už máme připravené výsledky a dozvím se Konečný verdikt nad tím malinkým andílkem.Snažíme se být stateční,ale je nám smutno, moc naději není😔. A jak jste dopadli vy?

weweruschka
31. říj 2022

@lenule86 Holky mno dnes jsem po genetických odběrech a 10.11 jdu na velký utz tak uvidíme jsem napnutá jak struna 😀. Co se týče řešení mého zánětu co mi znemožňuje plnit manž. povinnnosti to je mému dr. očividně jedno, sestřička jako jedinná projevila snahu zjistit co mi je a hned po odběru mne na moji prosbu jestli mi pan dr. napíše el recet na příští týden abych mohla započít léčbu proti bakteriálnímu zánětu a ona na to no to takhle nejde to vás musíme nejdříve vyšetřit. Dr mněl ve mne celkem 2x zrcadla a ani jednou se neobtěžoval udělat mi stěry. dnes tam byla jiná doktorka co snědla veškerou moudrost. strčila do mne zrcadla přičemž prohlásila že si nejspíš vymýšlím a že nic nevidí potom z mnou nepochopitelných důvodů zrcadla vytáhla vyhodila a kultivaci tj na štětinku vzala jen z cca 3cm hloubky stěr a to jen ze stěny přičemž prohlásila že pochybuje že tam bude nález :'-( . Mno vzhledem k tomu, že paní dr zřejmě netuší že zrcadla slouží i k tomu aby mohla vzít stěry přímo z čípku kde je nález bakterii největší by stěry těžko mohly být prokazatelně úspěšné. Mne už tohle vážně nebavi byla bych sama uspěšnější ve stěrech a to i bez zrcadel fakt tragedie. Pokud jde o mne stačilo by mi mit štětinku doma a chodit si jen do laborky dělat výsledky sama ☹. Výsledek napsala mi clotrimazol což je lek na kvasinku a ne na bakterie. Kdybych mněla kvasinku už jsem za těch 11 týdnů dole nejspiš rozdrapana do krve od toho jak kvasinka svědí, ale to jim asi nedochází a kdybych měla kvasinku mam hustý bílý vítok a já mám spíš průhledny :'-( na můj apel že dříve jsem mívala problem s gardnerelou nijak nereagují fakt mne to nebaví ☹ v Prostějově očividně neexistuje gynekologie kde by uměli něco více než dělat utz a vypisovat recepty na slepo. Nejvíc zarážejcí je že dnes jsem po tomto zážitku jela ještě do nemocnice s tím že se nechám vyšetřit na pohotovosti ale tam shodou okolnosti vyšetřoval můj dr co dnes v ordinaci nebyl tak jsem se otočila na podpadku koupila si ještě jiné čípky v lekarně a teď jsem doma a modlim se aby něco z toho přes noc zabralo.

ninibystrous
31. říj 2022

@weweruschka proč jsi tedy nenajdete dr jinde když pro každé kontrole máte jiného doktora plus zanedbavaji vaší kontrolu, jestli chcete můžu vám doporučit super doktorku s olomouce

weweruschka
31. říj 2022

@ninibystrous už se tu ptám Koníkovek na názor a doporučení, budu velmi vděčná tohle je už můj druhý dr doby přestěhování a jedna katastrofa za druhou ☹ moc prosím o doporučení sice budu dojíždět dál, ale za tu spokojenost mi to stojí.

ninibystrous
31. říj 2022

Dr se jmenuje Šárka Divišová medicoms Bezručova 5 Telefon: 585 227 668 Mobil: 736 675 800
Je fakt milá vstřicná, doktorka na správném místě vždy jak jdu na kontrolu tak jsem tam ca.20 minut než mě zkontrole plus dítě a ještě mě odpovídá na mé zajímavé otázky 😀 ohledně těhotenství

ninibystrous
31. říj 2022

A za celé minule těhotenství po mě chtěla jen 30 Kč za sklíčko za fotecku ne to vždycky řekla že to mám schovat ať to sestřičky nevidi 😀 ale já si nebrala fotku ppri každé kontrole mám jich asi 4

weweruschka
31. říj 2022

@ninibystrous to po mne chtějí 40 kč za zrcadlo ktere ani neumi využit 10 kč za tlak který si musim měřit sama na automatu a 100 za fotku mimiska a bez konverzace jako na běžícím páse ☹

ninibystrous
31. říj 2022

Tak to je mazec 😮 tlak tam měří a zapisují setřicky jedine co musíš sama je se zvážit

ninibystrous
31. říj 2022

I ty sestřičky jsou tam v pohodě já mám totiž takovéj problém že když vidím bílí plášť tak se mě automaticky zvedne tlak takže mě ho tam měří na 3krat a občas s poradny jdu rovnou do ordinace protože jsem už na řadě 😀

weweruschka
31. říj 2022

A když už jsem u toho placení koli po vás holky chtěli za ten první velký genetický utz? Po nás chtějí 1800,- docela jsem koukala a říkala si od čeho je pojišťovna 🙄. Jeto tak že suma závisí na tom jakou máte pojišťovnu a nebo platíme všechny stejně?

woodoo02
31. říj 2022

Ahoj těhulky, dnes jsem byla na prvotrimestrálním screeningu a vše dopadlo dobře. Jsem šťastná jako blecha. Platila jsem 750,-Kč a jiné poplatky nikdy neplatím. Toto hradí pojišťovna. Jinak já jsem měla taky dost marnou gynekoložku bez špetky empatie, tak jsem ji vyměnila. Sice každých 14 dní jezdím 30km, ale stojí to za to. Držím všem palečky a mějte se krásně.

woodoo02
31. říj 2022
ninibystrous
31. říj 2022

Za velký ultrazvuk 1500 ale to jsem musela jít nna pojišťovnu 211 a proplatili mě to ale ten druhý už ne to by lo za 1000

lucina90
31. říj 2022

@weweruschka nevím od čeho se liší cena, ale já platila 2tis 🙈 každopádně jsem to poslala na pojišťovnu kde proplácí až 3tis. ročně.

zuzi259
autor
31. říj 2022

@lenule86 Budem drzat palce <3

zuzi259
autor
31. říj 2022

@weweruschka ja budu platit 1500 VOZP za prvy trimestralni velky ultrazvuk avsak, zevraj nieco poistovna preplati, ale mne asi nic ako obycajne :D kedze mam SVK poistovnu a na nu cesku a ceska ma posiela za slovenskou a slovenska odpoveda, ze to preplaca len na Slovensku, no co uz.

zuzi259
autor
31. říj 2022

@ninibystrous ten strach z bilich plasti mam i ja :D

ninibystrous
31. říj 2022

@zuzi259 to je úplně strašný já se snažím být v klidu a vůbec to nejde 😀 vždy první Měřeni 170 kdyby měli aspoň oblečení jak na dětském oddělení s obrázky, to by se jinak měřilo 😀

zuzi259
autor
31. říj 2022

@ninibystrous ja musim vzdy vysvetlovat, to je v pohode, nic sa nedeje, to neni moj tlak :D doma mam krasny 120/70 :D to je strach z bieleho plasta a na mna vzdy neveriacky pozeraju... 1 lekar mi raz neveril a kazal mi merat 3 x za den po 2 tyzdne doma a dojst s vysledkami :D

ninibystrous
31. říj 2022

Taky taky na první kontrole jsem musela říct že to je v klidu ale museli se ujistit, takže na mě vytáhli i takovéj ten starší tlakoměr s pumpičkou 😀 Nakonec si do průkazky napsali,, 3krat měřit'' po třetí jsem měla vždy těch 120-130. Na genetice v nemocnici mě to nevěřili a napsali rovnou do papiru že mám preeklempsii 🤦‍♀️

Strana