icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

sarkoc
27. zář 2018

@krisatko holky mě tohle přesně hrozí a děsím se toho :/ já pořád doufám, že si toho císaře rozmyslí...sice ta bolest u normálního je neskutečná, ale tak nějak si to chci prožít s ní...pro to miminko to taky není nic příjemného, skoro bych řekla, že ještě méně než pro nás...
@tsasenka

priefi
27. zář 2018

@halasovci007 mi u syna dr.taky nic nemeril, jen jednou na me vyzadani ho zmeril 😉 nova dr.meri vzdy. A kde jsi dostala ty vzorky, u dr.?
@zetta01 myslim, ze ta ko od dr.je lepsi nez to mereni, moje dr.ma stary utz., takze prutoky nema jak zjistit, ani frekvenci srdicka, to az pozdeji, az bude vetsi, tak bude natacet srdicko
@sarkoc ja jsem prave nad tim i tak uvazovala pri tech nejvetsich bolestech, ze to delam pro mimi a ze musim rychle, proroze ho to taky boli a vic 😉 hodne mi to i psychicky pomohlo

sarkoc
27. zář 2018

@priefi já taky 🙂 hlavně my už si dokážeme odůvodnit, proč ta bolest je, jakoby to pochopit, kdežto to miminko asi nechápe, co se najednou děje, že ho něco drtí v miniaturním prostoru, pak najednou spousta světla, chlad, větší hluk...musí to pro ně být podle mě strašný šok...

veselaopicka
27. zář 2018

@krisatko ja teda muzu rict ze prsa mam o dost vetsi a taky zatim nic. Ale samozrejme co neni muze byt

veselaopicka
27. zář 2018

@halasovci007 podle me bioil je zbytecne drahej...

tsasenka
autor
27. zář 2018

@krisatko NO, asi to nepůjde, ale bylo by to fajn. Musíme ten porod zvládnout, je to hrůza, ale ty naše miminka nám pomůžou 😉

tsasenka
autor
27. zář 2018

@sarkoc Myslíš, že miminko porod taky bolí? Já žiju v tom, že ty bolesti musí bolet, abych tlačila a pomohla mu ven. Jak se narodí, je to šok, ale moje holky nikdy neplakaly. Položily je hned ke mě a už jsem si mazlila s manželem v rámci možností 🙂

Ještě se chci zeptat maminky, co jste už rodili. U prvního porodu mi malou vzali, dali manželovi chovat a mě vyšetřovali a šili. U druhého, mi nechali malou na prsou a vyšetřovali. Ale mě to hrozně bolelo, nechtěla jsem jí mít u sebe, chtěla jsem, ať ji má manžel na tu chvilku, protože fakt to moc bolelo a nedokázala jsem ji u toho vyšetření udržet (rvali do mě zrcadla, aby to zkontrolovali). Nakonec nešili, ale teď potřetí chci, aby si ho vzal manžel. I když je to asi těžké, když ji mám nahou na prsou a převázanou dekama. Jak jste to měly vy?

krisatko
27. zář 2018

@tsasenka určitě 🙂 já třeba radši nic nečtu, nesleduju, nezjišťuju, nekurzuju se.... prostě tam přijedu a budu doufat, že budu stejně spokojená, jako loni u andílka. Na personál nemohu říci půl slova, pomáhali jak mohli, takže věřím, že mě navedou i tentokrát, co a kdy mám dělat. 🙂

arielka222
27. zář 2018

@tsasenka mě po porodu malého dali na prsa aby se přisal, chvíli mi ho nechali a pak ho dali vedle mě na vyhřívané lůžko a tam ho pediatr kontroloval a manžel fotil. Mě mezitím sili a uklízeli ten bordel 😀 potom odesli a byli jsme tam jen my tři, ale maleho sem nechala porad na tom lůžku a jen jsme se kochali 🙂

journals
27. zář 2018

Ty jo holky, jak to tak čtu, tak jsem fakt vděčná za svojí doktorku. Ultrazvuk dělá vždy - screening nescreening, vždy si odnesu minimálně 2-3 fotky a vždy mrňouska změří, takže přesně vím, jak roste. Nikdy s ničím nemá problém. Naopak sama hned vše nabízí. O fotky jí už ani neříkám, ty dělá automaticky. Screeningy jsem taky měla vždy jisté a druhý i třetí zadarmo.
Pravda, je to těžce zaplacená služba, ale za tu "jistotu" že je všechno v pořádku to stojí. Být 4 měsíce bez ultrazvuku a bez pořádného vyšetření bych asi psychicky nezvládla... U mě naopak ve 30. týdnu začne měření UTZ častěji, protože hrozí nějaké malé riziko růstové retardace, tak mě mají víc hlídat.
Vím, že někdo pro UTZ moc není, ale já věřím, že horší než UTZ jednou měsíčně je vystreslá máma, jestli je všechno ok. Takže já jsem za každé vyšetření ráda.
V dudlících se taky nevyznám, je jich snad milion druhů....

zetta01
27. zář 2018

@tsasenka no mě posílá do Brna je to hrazené pojišťovnou. Já chodím po 4 týdnech a u nás se poslední měsíc, už pak chodí na ozvy přímo do nemocnice. A s tím porodem to mám taky tak, taky bych si to tak představovala, ale asi to tak jednoduché s tím porodem bohužel nebude :-/

priefi
27. zář 2018

@tsasenka bohuzel je to boli, hlavicka se jim i promackava, ale hned pry na to zapomenou. Ja to mela tak, ze mi syna prvne vzali, nezdalo se jim neco, ale v zapeti detska dr.rekla, ze to je v poradku, ze byl jen unaveny. Tak ho uz i zvazili, zmerili... a pak mi ho dali na bonding a ja v mezi case porodila placentu. Kdyz me sili, maleho uz jsem mela u sebe a byla jsem rada, ale siti jsem citila, obcas to stiplo a nesmela jsem se hybat, takze manzel ho jistil a davla zpet na bricho, protoze maly zdrhal 😅 poradne jsem si ho uzila az po siti, ale sili me docela dlouho, teda aspon mi to tak prislo. Ted taky budu chtit mimi k sobe 😊 Myslim, ze by nemel byt problem, aby Ti vysli vstric, staci, kdyz si to tak das do porodniho planu a oni to tak udelaji, aby to slo.

tsasenka
autor
27. zář 2018

@priefi Já nějak nejsem zastáncem porodního plánu. Pro mě je to jako, když půjdu na operaci a budu jim do "toho kecat". Budu rodit na Obilňáku, jestli půjde všechno podle plánu a tam porod probíhá na vzájemné komunikaci s porodní asistentkou. Pokud jsou nějaké zásahy, jen vždy po domluvě. I měření ozev a vyšetření v průběhu porodu tak nějak konzultují. Což je mi v té chvíli, kdy rodím naprosto jedno 😀 V podstatě mají můj porod ve svých rukou a já jim naprosto důvěřuji.

priefi
27. zář 2018

@journals tezce zaplacena sluzba? Kolik si uctuje? Ja treba to mam gratis, utz kazdou kontrolu, fotku, pokud chci, tak za 50kc a kdyz musi pouzit zrcadlo, tak 40kc, ale jednou si ho ani nezauctovala. Zrcadlo pouzila na zacatku a ted 2x, aby zkontrolovala hlen, mam.ho totiz silnejsi

priefi
27. zář 2018

@tsasenka no ja beru porodni plan jako moje porodni prani, kde prave budu mit body, co jsou pro me podstatne jako treba manzel uz i v 1.dobe, bonding a takove dalsi body, ktere jsou tak nejak mozna automaticke. Spise takove info, aby vedeli, co od toho cekam, ale skutecnost se vyviji podle dane situace a dle vzajemne komunikace 😊

sarkoc
27. zář 2018

Jinak mě dělá ultrazvuk také vždycky, teď dost často i ten vnitřní..to jsem sice nechtěla, ale měla jsem strašné křeče v podbřišku a když dlouho stojím, třeba u vaření, tak mám pocit, že beruška každou chvilku vypadne...tak sledovala délku čípku, naštěstí dobrý. Já bych ale teda ty UZ ani cca jednou měsíčně mít nemusela, stačí mi, že cítím pohyby...na test cukrovky už jsem rozhodnutá, že nejdu 🙂
Co se placení týče, jediné, co u doktorky platím, byl ten první dobrovolný screening ve 12.týdnu a pak, když chci fotku nebo 3D fotku (klasická stojí 50 Kč, 3D 200 Kč), jinak jsem nic neplatila...

journals
27. zář 2018

@priefi Nevím kdo tu odkud je, ale v Praze a okolí je běžné, že se platí registrační poplatky u gynekologa a pak i "nadstandardní" péče v těhotenství. Já jsem si vybrala kliniku, která nabízí pacientkám velmi nadstandardní přístup a maximálně mi to vyhovuje, už bych neměnila.
Předtím jsem byla u doktora, který měl sice poplatek jen 200,- za rok, ale ten přístup byl katastrofální ☹ Je to stejné jako u zubařů - najít empatického, dobrého a levného doktora s fajn přístupem je nadlidský úkol. S gyn to mám stejně. Zaplatím si, ale vím, že mám top co můžu mít.

lindikova
27. zář 2018

@journals nooo, já si taky gyndu i zubare platím, ale nesouhlasím, ze kolik calujes, je mira TOP. Muže a nemusí. Ale jinak, já taky pražská, na gynde platím 600 ročně, 1500 jsem si zaplatila tehu balíček. Mám vždy utz, vždy fotku, objednají na hodinu, věnuji se mi, manžel u každého utz, když se chce jít mrknout, konzultace po e-mailu, komunikace...ale hlavně: nejsem pacos, jsem klientka.

journals
27. zář 2018

@lindikova Samozřejmě, já to TOP myslela hlavně co se přístupu týče. A to je pro mě alfa a omega 😉 protože neznám nic horšího, než znuděného lékaře s nezájmem, který ti dává jasně najevo, že jsi jen jeden kus ze stáda... Já třeba vůbec nemám problém s tou rolí klientky, jak píšeš. Někdo s tím problém má, nelíbí se mu vyděračské placení u doktorů (což na jednu stranu chápu), já s tím problém nemám, v roli klientky je mi nějak líp 🙂

priefi
27. zář 2018

@journals aha, ja jsem z druheho konce CR, u nas v MSK se nic neplati, proste mas sveho gynekologa, jednou rocne je preventivka (pokud to dodrzis), zaplatis jen 40kc za jednorazove zrdcadlo a tim to hasne, co se tyce penez. Pokud mas nejaky zdrav.problem, tak vzdy zrcadlo a u HA byla 2x rocne prohlidka se zrcadlem. U tehu mas navic 50kc za fotku. Ale utz je starsi, to je pravda, takze na screeningy musim jinam. Ale jinak spokojenost

journals
27. zář 2018

@priefi tady to chodí jinak... ale Praha je v hodně věcech jiná než zbytek republiky, vždycky něco extra 😀

sarkoc
27. zář 2018

Dokud jsem bydlela v Praze, tak jsem taky platila ročně v gyncentru mymslím 1000 nebo 1500, ale tehdy se mi to zdálo na běžné prohlídky celkem zbytečné, protože to při nulových problémech jsou max dvě prohlídky za rok a to pak je dost...teď dojíždím na gyndu 25 km, při běžných kontrolách platím akorát zrcátko, v těhu viz výše (první UZ a fotky) a jsem maximálně spokojejná, objednávání po netu na určitou hodinu, které si mohu kdykoli zrušit, změnit atd; UZ má suprový dělá tam veškeré screeningy, 3D atd...a ani na ozvy se nechodí jinam (kamarádky třebaj jejzdí do nemocnice na to nahrávání cca od 36.týdne, tady ese to sfoukne s poradnou rovnou)...fakt jsem kamarádce vděčná za ta super tip 🙂 Teď přebírá ordinaci po té mojí docentnce mladší doktorka a byla mi snad jještě sympatičtější než ta předtím, takže super 🙂

halasovci007
27. zář 2018

@priefi zaregistrovala jsem se na Happy baby a tam je i seznam gynekologů, kteří s nimi spolupracují (včetně mého) a tam ti ten balíček vydají a pokud tam na seznamu není, tak se tam má napsat a oni ho kontaktují a další balíček má být po porodu v poeodnici (ta naše na seznamu taky je 🙂 )

halasovci007
27. zář 2018

Jsem z Mladé Boleslavi a taky platím jen 50Kč za fotku. Jinak si platím 500Kč jednou za rok lepší vyšetření děložního čípku, ptž jsem jednou měla špatné výsledky, tak raději si příplatím než klasické vyšetření i když se zjistilo, že to tenkrát nebylo nakonec nic horšího než zánět z vody na které trpím.. ☹ Proto mám i zákaz koupání v bazénech, což mě trochu mrzí, protože jsem chodila před těhu pravidelně plavat a chtěla chodit i v těhu ☹ nj nedá se svítit... Třeba má i dr. za určení pohlaví psáno 200Kč, ale za to jsem neplatila, ptž nám to řekla paní primářka už ve 12tt v Genetu. I když to nebylo v tu chvíli stopro jisté, tak se trefila 🙂

bemo
27. zář 2018

@journals já jsem měla dřív dr u kterého jsem měla u dvou dětí každý utz zadarmo a u třetího těhotenství že už je to nadstandard a stálo to před 4 lety 900, - na celé těhotenství a za to mi to stálo. Doktor se mi vážně věnoval a miminko jsem viděla kdykoliv jsem chtěla, i přeměřil. Teď jsem u dr kde žádný nadstandard v těhotenství nevede, ale podle toho ty kontroly vypadají. Jako nic mi není, takže naštěstí není co řešit. Ale asi ke mě přístupuje jako že jsem těhotná po páté tak už mi asi nemusí noc říkat a když se zeptám tak mám pocit že ho obtěžuji a to mi není příjemné.

bemo
27. zář 2018

Ale mám hodně známých kteří platí každý rok nějaký poplatek, moje sestra, která nikdy nebyla a ani nikdy nechce být těhotná, platí každoročně 1500,- za to že je u nějakého lepšího dr. Ale teda nevím za co. Za ten recept a vyšetření.... No, já bych to nedala.

halasovci007
28. zář 2018

Dobré ráno všem.Otázka z jiného soudku.Mám strašnou chuť na čaje jak je zima..Řešíte,které můžete a které by mohly uškodit?Co zázvorový?

bemo
28. zář 2018

@halasovci007 to mě nikdy nenapadlo. Myslím že zázvor vůbec nevadí. Já si ho strouhám přímo do čaje vždy celou zimu, na prevenci. Vím že se nesmí šajvěj v těhotenství, ale jaké další bylinky to netuším.

priefi
28. zář 2018

@halasovci007 ordinace moji dr.tam je taky, ale pod nazvem jeste dr., co je v duchodu. Musim se zeptat sestricky, minule jsem od nich balicky dostavala. Mozna jen zapomnela a ja se zapominam zeptat 😅
@halasovci007 zazvorovy v malem mnozstvi, zazvor se muze v malickem mnozstvi kvuli nevolnostem, ale nesmi se prehanet, zpusobuje tusim stahy delohy. Muzes slaby cerny, nebo caj pro tehulky 😉

halasovci007
28. zář 2018

@priefi ja si koupila caj pro tehulky uz v prvnim trimestru a doma ctu navod a tam napsano,ze se doporuceje ve 3.trimestru tak vyckavam a druhy caj tehu je strasne hnusnej. 😂 nevim co mi v nem vadi,ale smrdi mi..My prave v tomto obdobi cajikujem tak to budu muset prozkoumat co muzu a co ne..Vim ze ani mata se nesmi,jen v malem mnozstvi.Takze cele leto jsem nemela moje oblibene nealko mojito ani 🤔

Strana