icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

journals
1. říj 2018

Holky, mám to s těmi návštěvami naprosto stejně. Strašně se bojím šestinedělí hlavně z toho důvodu, že tchýně nebude respektovat, že u sebe nikoho nebudu chtít. Sotva jsme těhotenství prozradili, už si brala kalandář a kdy že si má vzít v lednu volno. Tak jsem jí říkala, že to není třeba, že moje mamka si volno vezme (i když si nejsem jistá, jestli bych tu dlouho zvládla i svojí mamku, ale přeci jen, je to jiné). Já si neumím představit její věčné rady a dobře míněná doporučení (vím, myslí to dobře, ale...) v kombinaci s nepořádkem, nevyspáním, stresem z nové situace. Toho se bojím fakt hodně. A vím dopředu, že jediné, co budu chtít, je ležet s miminkem v posteli, neřešit jak vypadám já, jak vypadá náš byt a jak na koho budeme působit. Už jsme o tom spolu mluvily a jasně jsem jí řekla, že o návštěvy pravděpodobně stát nebudu, ale dost často si stejně jede to svoje.
Ona je strašně hodná, ráda pomůže, vím, že všechno myslí dobře, ale většinou to dopadá úplně jinak a zrovna po porodu se bojím, že budu extrémně nervózní, unavená a protivná a akorát se s ní zbytečně pohádám. Musím na to ještě nějak připravit manžela. Moje máma je v tomhle úplně v pohodě - je to sice první vnouče, ale neřeší moje těhotenství snad ani z 10% tolik, jako tchýně, která už starší vnoučata má :-/ (a velmi ráda radí a porovnává)

priefi
1. říj 2018

@halasovci007 ja myslela do porodnice zadni sourozenci, ale pochybuji, ze me bude nekdo poslouchat, to jim musi rici manzel. Ja mam 2 nevlastni sourozence a ti se se mnou domluvi a prijdou az po sestinedeli. Manzelovi sourozenci ziji jeste s rodici, takze se je bere jako celek, takze v 6ti nedeli si nedelam iluze, ale do porodnice je proste nechci a tecka. Tak snad to manzel zaridi.

journals
1. říj 2018

@kikika87 Taky bych se tam chtěla podívat, ale ten vstup se mi na takovou akci platit fakt nechce. Aby jim člověk platil, že mu tam někdo může něco prodat? To fakt nee... doufám, že někde seženu volné vstupy

Ještě taková perlička - u mě to vypadá, že řídím tak poslední měsíc. Za pár dní se už za volant nevejdu. Jsem malá, takže musím být u volantu docela hodně vpředu, abych dosáhla na pedály a to s pupkem za chvíli nepůjde. Tak to bude hodně zajímavý :-/

halasovci007
1. říj 2018

@zetta01 musim se smát, mluvíš mi z duše. Máme taky dva psy - labradory křížence. Chlupy jsou u nás taky pořád a ještě k tomu i problém, že nemáme na zahradě trávu jak to vydupávají,mimo to je to zničené od stavby, takže se prostě pořád nosí bordel. Já vždycky zametu lopatku bordelu obden..A to psi nechodí dovnitř (výjimečně na Silvestra nebo při nějaké příležitosti cca 5x za rok). Právě, mě taky nevadí kohoutek od kapek pokud jsme sami doma, ale první co řeším, když má přijet návštěva třeba do 30min umyju umyvadlo včetně kohoutků a záchod i když ten myju cca 2x týdně prostě mi příjde, že by to mělo být čistý..A jak řiká můj manžel, když tam ten wc blok udělá tu pěnu, není moc vidět, zda tam není nějaká nečistota 😀 takže myju raději vždy když se někdo "objedná" na návštěvu..Ale když někdo zvoní a stojí za dveřma těžko to stihnu.. ☹

halasovci007
1. říj 2018

@journals já se právě taky bojím svého rozpoložení, aby si třeba nemysleli, že jim chci upírat vnouče (naštěstí jsme druzí, švagrová má první jejich vnouče a od dcery mi příjde, že se to tak jako bere víc než od syna). Musim poznamenat, že jsme s manželem už 11let a naše vztahy jsou velice křehké..A vím jaká umim bejt třeba když jsem nemohla otěhotnět, kolikráte jsem byla protivná sama sobě a manžel to odnesl a pak jsem brečela, že jsem protivná i na něj, prostě cloumaly se mnou hormony a po porodu to bude taky hormonální bouře..A bojím se, abych neudělala nebo neřekla něco, co by mohlo narušit už tak křehké vztahy. Zase si říkám, že tchánovci mají 7 dětí a musí pochopit, že ty hormony dělají své 🙂 a že bych chtěla mít klid na kojení..Já je ráda uvítám, ale jen ohlášené a mezi kojením..Moje mamka už se smířila s tím, že mi může poradit ve všem, ale pokud mám jiný názor prostě si to udělám stejně po svém..

@priefi to je právě ten problém. Jich je 7sourozenců. Z toho můj manžel je druhý nejstarší.. Ti čtyři nejmladší bydlí s rodiči a jsou bráni jako jeden celek..čili předpokládám, že přijedou hromadně. Akorát doufám, že budou alespoň natolik rozumní a nepřijedou nachřapaní..Minule přijela švagrová (15let) že je nemocná, ale že se doma nudila a že bere atb. Řikám drž se ode mě na dva metry a nepříbližuj se..My jsme za švagrovou taky ani do porodnice nechtěli když jsme byli nachřapaný..

krisatko
1. říj 2018

Ahojky, moc jsem sem teď nechodila 🙂 Tak zběžně :D

V nemocnici budu klidně až dokud mi neřeknou "tak už můžeš dom" ... raději ať nás mají pod kontrolou než abych pak dojížděla s prckem co chvilku kvůli nějaké blbosti.

Autem jezdím ještě svým, tam mám manuální převodovku ale jakmile se mi zvětší pupek a začne mi dělat problém šlapání na spojku a tak, tak přesednu do manželovy X5, tam máme automat, takže jen brzda plyn a točit volantem 😀

Návštěvy v nemocnici žádné krom manžela, nesnáším to. V šestinedělí maximalně moji mamku aby mi pomohla s péčí o malou, ale jinak až budeme mít to nejvíc hektické období za sebou a budeme trochu sladěné. Taky nemám ráda nezvané, nebo spíš neohlášené návštěvy.... Zato když mi to někdo nahlásí aspon den dva předem, vypadá to že u nás pořád jen uklízíme :D

zetta01
1. říj 2018

@halasovci007 my měli labradorku, zlaťačku a slovenskou čuvačku, bohužel labradorka nám už umřela, tak máme tyhle dvě krásky. Já to mám stejně, taky pořád pobíhám s lopatkou a smetáčkem, ale sotva se otočím a jako bych nic nedělala 🙂 u nás domů teda nechodí, ale co ještě nemáme dodělanou verandu, kde pak bude taková zimní zahrada, tak tam spávají a bývají když je škaredě, takže se ty chlupy z tama taky pěkně tahají do baráku, ale tak co naděláme to je hold daň za ty čtyřnohé miláčky 🙂

tsasenka
autor
1. říj 2018

@priefi Ty přepadovky během 6 nedělí, to je fakt mazec. Já jsem rodila v květnu a když jsem šla s kočárkem ven, tak jsem si přes něj dala síťku, protože mi vadilo, jak mi všichni lezli do kočárku a když uviděli síťku měli smůlu 😀
Jen teda nevím, jak to udělám v tom lednu, to je asi plesknu přes ruku, nelez mi do kočárku, ještě je malý 😀
A domů si nikoho nepustím 😀

1nelinka
1. říj 2018

Ja chci zase odbit rodinu v porodnici a pak mit doma cele 6ti nedeli klid..vim ze kdyby nevideli mimco tak by vsichni hrozne prudily a delaly natlaky kdy uz se konecne muzou prijit podivat a to nejblizzsi clen rodiny bydli 1,5h cesty...stejne budu cely den po cisari na jipu a miminko bude u sester tak at se na ni vsichni mrknou u sestricek a ja budu mit klid..navstevy doma prvni tydny nehrozi to jsem si najivne myslela s 1dcerkou ze rodina dojde,treba pomuze poklidit,priveze obed,vezmou mimco do kocarku at si odpocinu ale nic z toho se nekonalo..vsichni se k nam prisly tak akorad najist drepnout pred telku a budit spici dite

halasovci007
1. říj 2018

@zetta01 přesně ti naši dva jsou prostě miláčci a i když je z nich neskutečnej bordel, stejně to jsou členové rodiny..My jsme furt od chlupů, sušička něco pobere, ale jelikož jeden z nich je dlouhosrstej kříženeček, tak se chlupy "zapíchnou" a neveme to ani sušička..

tsasenka
autor
1. říj 2018

Holky, já se naštěstí s tchýní moc nebavím. Po 13 letech vztahu, co mi dělala co čert káže až to bylo kolikrát na rozvod se s ní prostě nebavím, když nemusím. Takže žádné její návštěvy nebudou, nechodí ani teď.
Ale když jsme bydleli u nich ve dvoře, byla u nás denně, holky denně i v 10, nebo v 11 v noci a že se musí podívat na miminko a rozsvítit,i když spalo. Lezla mi do ložnice, když jsem se převlékala atd. Takže za mě je to lepší, pokud se spolu nebavíme, jinak je šíleně vlezlá. Tenkrát to bylo hodně špatné a jsem ráda, že jsem ve svém a prostě nikomu neotevřu. Kojím zásadně v soukromí a nemám problém říct jí, ať nás nechá, že na to potřebujem klid. Prostě stát si za svým, ostatní to musí pochopit.
Mimichodem, nevím, proč jako někdo musí otravovat při kojení, je to docela soukromá a intimní věc.

journals
1. říj 2018

@halasovci007 Vnímám to úplně stejně. Taky se bojím, že budu protivná a zbytečně to pochroumá dobré rodinné vztahy. Musím vše pořádně probrat dopředu s manželem, aby případně včas zasáhl. S tím kojením taky nevím, jak to budu mít. Přeci jen - nejsem zvyklá ukazovat prsa na veřejnosti. Asi se časem otrkám, beru to jako přirozenou věc, ale minimálně zpočátku nestojím o to, aby na mě někdo civěl, natož na mě někdo sahal a dával mi nevyžádané rady jak se vůbec kojí (tchýně teď něco podobného u příbuzných vyváděla. Myslí to sice dobře, ale...). Holky, mám z toho fakt vítr. A to o své tchýni všude hlásím, že spolu vycházíme skvěle a máme velmi dobrý vztah mezi sebou (a opravdu máme). Bojím se, že porod a šestinedělí udělá své ☹

tsasenka
autor
1. říj 2018

@journals No, já myslím, že když spolu vycházíte, budete i po porodu. Jen jí třeba zavčas řekni, že chceš mít během 6nedělí klid, abyste se s miminkem sehrály, a proto nechceš brzo návštěvy.

kikika87
1. říj 2018

@journals Přesně tak, platit za to, že tam jdu něco koupit. Přijde mi to taky trochu na hlavu. No kdyby jsme někde narazili na volné vstupy, dám vědět 😉
Jo tak to já mám dlouhý nohy a místa mám až až...sedím hrozně vzadu. Ale někdy mi vadí jak si tam to břicho mačkam...

halasovci007
1. říj 2018

Tak jsme právě ukončili s manželem plánování dodělání pokojíčku a zrovna jsme probrali ty návštěvy. Nechal se přesvědčit, že v čase kojení si nepřeju bejt rušena a budu se zavírat v pokojíčku. A že kojení bude na prvním místě..První krok vzal v pohodě. To jsem ráda fakt..Pokračování příště 🙂 Jinak jsem zjistila, že teda věciček už máme asi habaděj a už fakt nic nekoupím (no nevím, zítra jedeme do obchodu a hned za kasama cestou k autu je Pepco 😀 a než manžel vyloží nákup určitě tam budu muset skočit 😀) Ještě dotaz..Jak máte vyřešeno místo pro kojení? Myslím tím máte nějaké křeslo nebo židličku? My máme v pokojíčku dvojpostel, ale tam se člověk moc pohodlně neopře, tak právě vymýšlíme co koupit, aby se dalo opřít a pak pohodlně vstát..A houpací křesílko s madlama taky asi nebude to pravé pro vstávání s miminkem..

krisatko
2. říj 2018

@halasovci007 Já na to asi nebudu pořizovat žádný speciální nábytek. Prostě v obyvaku na gauči.... A když by náhodou někdo mermomoci musel na návštěvu tak si hold zalezu do ložnice. Ale já sem návštěvy nepouštím ani moc běžně přes rok tak předpokládám že ani v zimě těsně po porodu se sem nikdo nepožene...

priefi
2. říj 2018

@journals kdyz se narodil syn, bydleli jsme u mamky, s porodem syna soukromi = nula bodu. Pak jsme se prestehovali do bytu, ktery byl ale na chotbe naproti tchanovcum, bylo to z deste pod okap. Prislo mi, ze s porodem syna prestal muj zivot patrit me, ale nekomu jinemu (nemyslim tim syna, ale rodice z obou stran + sourozenci manzela). Po prestehovani si naivne mysleli, ze to tu bude u nas otevrena domacnost. No ani nahodou, nesouhlasila jsem s tim. Tak pak byly velmi casto neohlasene navstevy nekolikrat tydne a ja kazdy den byla ve stresu, zda ten den prijdou nebo ne. Manzel to nechapal. Pak mu to taky zacalo vadit, ale jen trochu to omezil. Az pak, kdyz jsme prijeli z 3denni navstevy, ja naprosto vycerpana, mela jsem bolestivou ms, totalne me bolela hlava a oni tu byli do 5ti min po nasem prijezdu (stacila jsem.jen prebalit syna a sama jsem si nestihla ani zajit na wc a to se mi chtelo na velkou, jenze v dobe "navstevy" proste nejak nedokazu jit na velkou na wc, wc je hned naproti obyvaku a proste mam blok, kdyz tam nekdo je) i kdyz jim manzel rekl, ze se to ten den nehodi, tak prisli a ja mela pocit, ze proste nezvladnu ani dychat.... totalni zachvat paniky, sla jsem do spajzu a cumela do spajzu a vydychavala danou situaci, nevedela jsem, zda mam kricet, nebo brecet... pocitala jsem do 100, nepomohlo to. Musela jsem se sakra premlouvat, abych jim odpovidala a ne jen odsekavala. I kdyz jsem rekla, ze mi neni dobre, nezajem (tohle ovsem.nebylo poprve, kdy mi bylo sakra zle a oni se tu nakvatyrovali a absolutne je nezajimalo, ze je to nevhodne). Jak odesli, za chvili sel manzel k nim a to uz byla posledni kapka pro me ten den. Nechapala jsem, kdyz tu byli 2h, proc tam skoro na dalsi hodku musel jit. Vysvetlil mi to tak, ze tady byl na ne nastvany, ze sem prisli, i kdyz jim rekl ze ne a nemluvil s nimi a ze si s nimi chtel pokecat. Pro me nepochopitelne a ja bouchla jak nikdy.... a nevim, co jim manzel rekl, ale nevyzadane navstevy skoncily, ja mela totalne ponorkovou nemoc, takze manzel zacal chodit tam se synem a ja zustavala doma. Tech situaci bylo hodne, ale tady ta uz proste byla moc a ve me se neco zlomilo a chtela jsem se ihned stehovat a bylo mi v ten moment jedno kam. A to uz ani nepisu, jak nase manzelstvi slo behem te doby, co jsme se sem prestehovali, do kytek. Od te udalosti se to i mezi nami zacalo zlepsovat. Jenze ted mam hruzu a des, co bude, az se druhatko narodi, uz ted nonstop do manzela hucim, ze tu zadne navstevy nechci. Ze chapu, ze se budou chtit podivat, ale ne porad a jedine predem po domluve a ne jen ze mu oznami, ze oni chteji, tak jdou. Chci mit svuj klid, svoji pohodu, nechci byt ve stresu a zadnou nevyzadanou pomoc nechci, spolu to urco zvladneme. Prvni 2 tydny doma asi budou nejtezsi, protoze pripadne poraneni bude bolave a bude se zavinivat deloha (to bude manzel doma s nami), ale pak bych uz mela bez problemu zvladat, kdyz uz bude v praci, tak doufam, ze to dam. Ja mam proste rada svuj klid a svoje soukromi. Mam trochu strach z hormonu, u syna to ze zacatku bylo tak, ze on brecel a ja brecela s nim a to pak nekdy nastoupila mamka a maleho si treba na chvili vzala k sobe a ja se mela dat do kupy. Pripadala jsem si jako ta nejhorsi matka na svete, vse bylo nove nezname, vse mi prislo cizi a jine. Verim, ze ted uz to ale bude jine, ze jako druhorodicka to psychicky zvladnu lepe.

martinasip
2. říj 2018

Ahoj holky snazim se stihat co vsecko pisete. V patek nam dr. potvrdil holcicku tak se snazime najit jmeno ale teda shoda zadna :D 24+2 a 600 g. Vcera jsem zas blila, 26.10. idu na cukr. Mam z toho strach jak mi je furt spatne.

priefi
2. říj 2018

@halasovci007 mno..... promin za uprimnost, ale doufat muzes... ja taky doufala.... kdyz jsme se sem prestehovali a ja byla sama doma, tak prvni den klepani nonstop a vzdy se krasne trefili do doby kojeni, mno... nadsenost na entou. Ze pry kdyz kojim, at ke dverim nechodim, ze at klepnu pak, az dokojim. No moje nervy.... manzel udelal poradek.... protoze fakt nemusi klepat kvuli kazde hovadine, co je zrovna napadne. Nastesti v te dobe nemeli ani klic (pozdeji jsme jim ho dali pro pripad nouze, kdybychom si treba zabouchli dvere, ale jinak zakaz pouzivani), to by se asi ani neobtezovali klepat/zvonit. A s temi nemocemi? Oni proste chteji videt vnuka, resp.synovce a kolikrat byli nakrupani jak svina a zatlouklali. Jenze pres stenu sakra slysim, ze smrkaji, kaslou a kdyz kaslou pak i tady, tak jako sorry, ale to si mysli, ze jsme blbi? Manzel rekl, ze to moc resim a kdyz jsem byla sakra jo nas*ana, kdyz to nekdo z nas chytil a pak byl nemocny i syn, tak zacal i manzel mi zatloukat, ze tam byli vsichni zdravi, i kdyz vedel, ze ne. Uz ted vrcim, ze pokud tam nekdo bude nemocny, tak zakaz vstupu vsem, ze k novorozenci se bacily nosit nebudou. Uz ted mam pocit, ze vylitnu jako sopka, uz ted jsem nastvana, protoze vim, co bude, protoze to tak je vzdy. Treba manzelova segra (18) byla urazena, kdyz tady chtela jit a manzel ji rekl ze ani nahodou, kdyz den pred tim zvracela jako amina... ale ona to proste nepochopi.... urazena a tchyne se ji jeste zastavala, ze ona neni nemocna, ze jen byla unavena, snedla neco mastneho a zapila studenym bublinkovym a ze proto a ze muze jit a ze kdyby to vedeli, tak to manzelovi ani nereknou (rekli jen, aby poukazali, jaka byla chudinka, ze ji bylo spatne) no what the fuck?... Ja je mam rada, ale co se narodil syn, tak to proste hapruje a hapruje to kvuli kravovinam. A nejhorsi je, ze aby byl klid, tak mi manzel keca... priklad, chtel tam vzit syna, ja jsem rikala, ze ne, ze slysim, ze tam je nekdo nachcipany, ale on mi rekl ze ne, ze vsichni zdravi, jak se vratil, porad vsichni zdravi, pak jsme sli ven, potkali jsme jeho brachu a on se ho pta, kam jde a on "do lekarny pro sirup na ten mamcin kasel, vsak vis". Anebo vsichni zdravi, akorat ze jeho segra akorat byla v pokoji a ze nevi proc (no nevim, zda nevedel...), pak se tchan prerekl, ze mela chripajznu a vysoke teploty, manzel se dusoval, ze to nevedel a ja delala total sceny, protoze maly byl nemocny.... pokazde to od nich chytil....bez komentare....a kdyz jsem syna cekala, tak tchan do manzela hustil, at prijdeme dalsi den na navstevu a kdyz jsme tam prisli, tak manzel se zeptal, kde je jeho bracha, tak pry lezi uz 3.den, ma vysoke teploty, rymu a kasel.... no a co ze jsem tehotna... a to udelali behem tehu nekolikrat... no.... tak asi tak. Ale mozna to tak neni vsude, jen mozna ja uz jsem.zahorskla... Manzel je ze 4 deti a je taky 2.nejstarsi, ale prvni a zajim jediny zenaty a s ditetem/detmi.

miryy
Autor odpověď smazal
tsasenka
autor
2. říj 2018

@priefi Normálně jsem prožívala něco, jako Ty. Jen s tím rozdílem, že jsme bydleli ve dvoře a jen se otevřely dveře a tam byla tchýně, švagrová atd. ještě s komentářem, že mám bordel atd. Moc nerada na to období vzpomínám. Málem jsem skončila na psychině, protože jsem na tom byla tak moc špatně, že se mi podlamovaly nohy a zrychleně mi tlouklo srdce, jen jsem šla kolem jejich a měla strach, že je potkám. Začala jsem se zamykat. Moc mi pomohl nástup do práce a s tím spojené stěhování. Zůstat tam, je ze mě normálně troska na antidepresivách, opravdu bych to nedávala. I teď mi dělá potíže na to vzpomínat, ale zapomenout to nejde, bohužel

bemo
2. říj 2018

@priefi s těmi návštěvami je to hrozné. Tchyně vždy zastávala názor že v šestinedělí má být maminka i mimi v klidu doma a žádné návštěvy. No, asi na to vždycky zapomene když se nám někdo narodil. Nejhorší to bylo u prvního dítěte, chtěla mi hrozně radit, s kojením, sama nikdy nekojila. Nechápala, že jsem na kojení odcházela do jiné místnosti. Když jsem se vrátila z porodnice, doma bordel jak v tanku, a to jsem si těsně před odjezdem uklidnila abych to nemusela po porodu celá bolavá řešit. U druhého syna na nás dokonce čekali když pro nás manžel jel. On mi v autě nic neřekl, o to nepříjemnější to bylo a to už sem si nebrala servítky a slušně je poslala domů. Manžel byl naštvaný na mě a já na něho, takže fakt hezký příchod z porodnice.
U třetího dítěte se k nám nasáčkovala kamarádka se svými nasoplenými dětmi a nakazil naše dvě starší děti a u čtvrtého dítěte jsem k nám už nikoho nepustila a nepustím ani teď. Jen můj manžel to nějak nechápe. A když jsme se vrátili po čtvrté z porodnice tak si zval kamarády na večer, že to ještě zapijí, ačkoli zapijel každý večer. Tak to jsem řekla jestli je normální, že mě všechno bolí, kojím 100x denně a kvůli chlapům se nebudu nikde schovávat a že při každém kýchnutí zakrvácím oblečení, tak že mě takhle nikdo vidět nemá. No, celá maminka.

bemo
2. říj 2018

Mě nevadí když se přijedou podívat na miminko do porodnice, na chvíli, ale opravdu na chvíli. A doma nikoho nechci ani vidět a když budu chtít, tak se ozvu, pozvu, nebo přijedu já s dětmi. Ale neohlášené návštěvy v 6tinedělí, to prostě člověk nepochopí a mě není vůbec blbý říct NE, máme doma novorozence a já mám taky 6tinedělí. A když jsou blbý tak to nepochopí.

priefi
2. říj 2018

@krisatko mno... kdybych rekla, ze v 6ti nedeli nebo do porodky jen moji mamku, tak mame doma ohen na stese... s vetou, kdyz muze moje mamka, muzou i oni... to ze mi neni nejlip, ze se necitim... no a co jako? Vecny u nas boj... uz se ani neobtezuju tohle navrhovat, aspon se nehadame.... jen se pak pohadame... tak bychom se hadali nonstop
@tsasenka kezby to slo i u nas tak... ale jakykoli muj argument je vyvraceny tim, ze to je blbe, ze bydli pres chotbu a ja tu nikoho nepustim. Jsem ochotna 1x za tydnen umoznit navstevu a jedine domluvena navsteva min 2 dny predem, ale tim to hasne. Ale otazka je, jaka bude skutecnost. Uz jsem si sve zazila u syna a pokud manzel me nepodpori, tak jakobych si mluvila a vstekala do steny...
@1nelinka presne tak, prijit, najist a budit miminko a sedet tady x hodin
@journals ja ke kojeni nikoho nepustila krom manzela. Kdyz jsme bydleli u mamky, tak se parkrat stalo,.ze tam.vlezla behem kojeni, ale to jsem vzdy zavrcela, tak hned odesla
@tsasenka mno... ja s tchany mela hodne dobre vztahy pred porodem, pak uz to tak ruzove nebylo. A navic me dozralo, kdyz v 6ti nedeli, kdy jsem mela i zanet prsa, kdy jsem byla i porezana, tchani zacali protestovat, ze ani neprijdu a ze oni musi k nam (tehdy jsme jeste bydleli u mamky 2 km od nich a k dispozici jsou busy, zastavky cca 150m od nich i od mamky, ale manzel je musel vozit) a pak perlicka byla, ze ani manzelovi neprijdu pomoct v 6ti nedeli s vymalovanim bytu a ze mu pomahaji oni, od te doby po nich nic nechci, zadnou pomoc. A driv to udelat neslo, protoze manzel jeste nemel byt k dispozici, jelikoz az kdyz jsem byla v porodnici, tak mi manzel oznamil, ze se tam budeme stehovat, driv to vypadalo, ze tam nebudeme bydlet, kvuli bizardnim podminkam, ktere si tchan stanovil (ze 1x za mesic u nas si bude varit tlacenky, coz jedine pres moji mrtvolu).
@halasovci007 ja kojila na posteli, ze zacatku jen v leze, v sede jsme to nejak neumeli, kdyz byl syn novorozene. Jinak co se tyce kojeni, tak manzel to videl stejne jako ja, ze to je intimni zalezitost a vsichni maji zakaz vstupu do pokoje, kde kojim a nezajem, ze to trva i 40min

priefi
2. říj 2018

@tsasenka ja uz normalne tehdy uvazovala, ze musim k odbornikovi a ze potrebuju ad, mela jsem to tak jak Ty. Ale ad= i konec kojeni... ale v te total hadce jsem to rekla i manzelovi,.ze uzbjsem zrala doslova k psychologovi a ze pokud se to nezmeni, tak proste k nemu jdu... a najednou to vse slo...
@bemo mno... co k tomu dodat 😉 ja tady taky nikoho nechci. Ale vim, ze moje mamka se bude chtit podivat, coz mi nevadi, je to moje mamka a je ochotna i s necim pomoct, kdyz tu bude, ale jakmile to mamce dovolim.... tak.... tak tady mam mega navstevu od vedle...

malecek
2. říj 2018

Já budu v porodnici dokud mě sami nepustí.

A co se týká návštěv , do porodnice prijdou určitě jen rodiče , to mi nevadí .

A domu bez ohlášení nikoho kromě rodičů taky nikoho nepustím . Výhodou je to, že muž návštěvy moc nemá rád tak podporovat nic nebude, tak jsem v klidu.

Moje bývalá tchýně byla taky ta co poučovala atd ale já jsem si stejně udělala po svém, párkrát jsme si slovne vjely do vlasů a myslela si o mě bůhví co, ale mi to bylo jedno.

Současná tchýně je úplně v pohodě a uvidíme jaká bude jak se terorista narodí , jestli bude radit nebo bude v pohodě, ale zatím je je super, tak snad to vydrží.

krisatko
2. říj 2018

@priefi já tě naprosto chápu. K nám teď o víkendu přijel tchán pro nějaké věci na chatu a byl nachcípanej. Bylo to slyšet v hlase navíc chrblal jak starej tuberák a vůbec mu nepřišlo divný si s kafem sednout vedle mě. Těm lidem asi nedochází že já si nemůžu dát ibalgin nebo paralen grip aby mi bylo líp. Tak jsem seděla úplně bokem nebo stála u dveří do předsíně. Asi to vypadalo blbě ale nechtělo se mi mu to vysvětlovat. On je ten typ "já jsem střed vesmíru a všichni se třeba po..." takže by to stejně nepochopil.

S tou mamkou bych to zkusila nejak vymyslet. Přece nikdo nemůže být takovej ignorant a nechápat, že MOJE mamka něco uplně jiného než (s prominutím) cizí ženská a chlap, které znám jen proto, že jsem se vdala za jejich syna. Já teda tchýni nemám, ale zato tchán vydá za dvě ty "typické" otravné :D :D

priefi
2. říj 2018

@bemo tak ja mela navstevu do par hodinach po 30ti hodinovem porodu, krom manzela prisla moje mamka, tatka, tchyne a svagrova. Uprimne, nemela jsem na nikoho naladu, krom manzela, byla jsem bolava a unavena, totalne nevyspana, kdy jsem 2 noci nespala. No zuzolabuzo. To jsem ani nevedela, ze prijdou. Nastesti mel tatka rozum a hnal je domu jako ridic. A pak zase vysla navsteva tak, ze prisli vsichni naraz + tchan, ktery se rozhodnul, ze tam chce jit i do obchodu, co je kousek od porodky (u nas je ten stejny taky taky...)a ze jak nakoupi, at manzel pro ne sjede a odveze je domu, na coz jsem zacala protestovat, ze konecne mam nadstandart a ze manzel muze byt se mnou dele a ze jsem se tesila, ze se mnou bude a on jako hned pujde, ze to snad ani nemysli vazne, ze navic je hned u toho obchodu zastavka, ze ktere se jede do naseho mesta a ze manzel zustane se mnou, ze s tim nesouhlasim... no ne, oni nepojedou busem. Nastesti opet tatka zasahl s tim, ze tam manzel byl nasim autem, a tatka tak mel 3 mista v aute volne a tak jim navrhl, ze na ne pockaji,.nez nakoupi a odvezou je domu... mno... uz ted vrcim na manzela, ze me a miminko nikdo nebude okradat o cas s nim a synem

malecek
2. říj 2018

@priefi tedy ty to nemáš ale vůbec jednoduché jak tak čtu ☹

krisatko
2. říj 2018

@priefi to je fakt drsný no... Nechtěla bych být ve tvé kůži. Já mám tu výhodu že všichni ví že mám ráda své soukromí a už několikrát narazili 😂

Strana