icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
2. říj 2018

Týýýýjo holky, když Vás tady tak pročítám, tak Vám to opravdu vůbec, ale vůbec nezávidím. A upřímně jsem hodně ráda, že můj muž se svou matkou již řadu let nekomunikuje stejně tak jako se sourozenci a tchán bydlí daleko, s tím, že když k nám chtěl dojed my jsem mu museli poslat peníze na cestu. Teď vypisoval, že má slevu na vlak jako důchodce, tak by mohl někdy odjed, ale to by bylo na celý víkend a samože se spaním u nás a to jsem manželovi řekla, že si v žádném případě nepřeji, mám ráda své soukromí a on je tchán hodně zvláštní, má malý domeček a v něm milion zvířat které někdo daruje a upřímně mám strach, aby k nám i něco nedotáhl. Naštěstí v tomhle manžel stojí při mě a také ho tu nechce. Mí rodiče s těma si hlavu nedělám a pokud mi něco bude vadit narovinu jim řeknu, že si nepřeji nějaké časté návštěvy, že až se budu cítit ozvu se. Mě návštěva nevadí po vzájemné domluvě, ale bohužel máme i takové návštěvy kdy sedí i xhodin a mezitím už 3x řeknou že už by měli jít, my s manželem ani nedutáme a návštěva sedí dál a to je fakt na zabití. Uvidíme jak to bude vše zvládat mamka hlavně, jelikož bráchovi se malý narodí za pár týdnů, tak uvidím jak bude fungovat u nich. Ona má náročnější práci, takže volné má jen víkendy naštěstí

kikika87
2. říj 2018

U nás to taky nebude tak žhavé. Tchýni vidím párkrát do roka i když bydlí kousek a nedovolí si mi do něčeho kecat. Takže tam se s ní domluvi na návštěvě manžel a moje rodina se se mnou taky domluví. Máma mi nevadí a babička taky ne. Takže toho já se moc nebojím. To přeci všichni pochopí když jim člověk slušně řekne, že se ozve sam až bude chtít návštěvu. Nechápu jak se něco může nekam vnucovat...

malecek
2. říj 2018

@zetta01 Tak takové návštěvy co neví kdy odejít znám od své bývalé švagrové a ta už hlásila jak bude za miminkem jezdit, doufám, že ne, jinak bych jí taky musela říct svoje a ona ví že to umím ☹
kolikrát u nás seděla i půl dne, nechala si naložit oběd atd...

kikika87
2. říj 2018

@malecek Tak ty jsou nejlepší tyhle návštěvy, by mě normálně jeblo mít ji tam půl dne 🤣😂

zetta01
2. říj 2018

@kikika87 přesně tak jako, my určitě hned jak pojedeme z porodnice, tak se pojedeme vytočit u babičky, pač ona už nemůže moc chodit, tak jí malého ukázat pač ostatní bratranci a sestřenice na ni kašlou, mají už i 4 měs. miminka a babička je ještě neviděla a babička je moje srdcovka. Ale jinak návštěvy fakt jen po domluvě a fakt bych neměla problém kdyby u nás dlouho seděl říct nějak slušně, že už je čas a nebo rovnou bych asi při domlouvání návštěvy řekla, že na chvilku, že se ještě moc na dlouhé návštěvy necítím

priefi
2. říj 2018

@krisatko nevysvetlis no... ja akorat vrcim na manzela, ze pokud vi, ze tam je nekdo nemocny, at tam neleze ani on, ze to privlece, ze je super, ze on si da strepsil, nurofen stop grip a dalsi pomocniky, ale ze ja nic z toho nesmim ani v tehu, ani behem kojeni a ze to nikoho absolutne nezajima, me to vzdy maxilane vytaci a jsem vztekem bez sebe... Tak snad to pochopil. Vtipne bylo, ze kdyz jsem byla vztekla, ze mam zvysenou teplotu, totalni rezani v krku, rymu a kasel a ze jsem to vubec nemusela mit, kdyby meli rozum, tak jsem byla ja ta spatna, protoze jsem remcala... ale to, ze je mi blbe a prdlajs si na to muzu vzit a to co muzu nema skoro zaden efekt uz nikoho nezajimalo ze...jen to ze jsem nasupena.
No ne, nevysvetlis, proste kdyz muze jedna babicka, tak i ta druha. A kdyz muze babicka, tak i dedecek, kdyz prarodice, tak i sourozenci manzela... a nejde to, ze by jen moje mamka, protoze oni by si vsimli, ze tu je a oni chteji taky... zacarovany kruh...Tak ja mam tchyni a tchana asi takoveho, jako Ty. Prohlasila jsem, ze nechapu, proc jsou vtipy o tchynich, ze bych to chapala u tchanu...
@malecek no... ale ta spatna jsem vzdy ja... co dodat no.... uz se tesim, az najdem domecek a budeme od tud dal
@krisatko to jsem si myslela taky, ale nejak s prichodem syna se soukromi prestalo respektovat....
@zetta01 tak ja to rekla, dokonce sla si uz lehnout a tchanovci sedeli dal. Problem byl, ze to bylo 2.cely den mimo porodnici (7.den po porodu) zacalo me hodne bolet bricho, vse se se mnou tocilo i v leze a uvazovala jsem, ze budu volat rychlou. Kdyz jsem to manzelovi rekla, tak pak je poslal domu uz i on a mel starost.

priefi
2. říj 2018

@tsasenka jinak to, co jsi mela s tchyni, tak jsem mela s moji mamkou, ale to byla mamka, takze mi to sice vadilo, ale byt to tchyne, tak bych to vubec nedala. Klobouk dolu. Jak dlouho jsi tohle musela snaset?

bemo
2. říj 2018

@priefi no to máme doma podobné. Nevím proč si všichni myslí že když jsem doma na MD tak asi uvítám každou návštěvu. Tchyně ta většinou oznámí kdy jede kolem a prostě se pozve, vždycky i na oběd, nikdy mi s dětmi nepomohla, nehrála si s nemá, navázala je na hřiště. Ale sama si o pomoct říct umí a VŮBEC se nestydí. Tuhle mi volala abych ji posbírala na zahradě ořechy a že ona mi je za to zadarmo vylouská, naše ořechy. Pak že nemá čas se stavit a že jestli bych ji neudělala nějaký likér z černého bezu co máme na zahradě, že mi pošle recept. Tak jsem se jí ptala kdy to mám dělat, když se sama starám o dům i zahradu, 4 děti k tomu a čekám páté a na to mi řekla že večer až uspím děti. No, co na to říct. Poslala jsem ji slušně do háje a manžel se mě naštěstí zastal. Příbuzenstvo si člověk nevybírá.

cerlada
2. říj 2018

@kikika87 Jé, děkuji 🙂

malecek
2. říj 2018

@bemo taky dobrý 🙂

tak to já mám fakt asi tchýni dobrou 🙂 mám ji fakt moc ráda, vždycky mi posílá nějaké buchty a jídlo. kdysi se snažila nám do věcí mluvit, ale pak pochopila že stejně neustoupím, tak to vzdala 🙂

krisatko
2. říj 2018

Holky dneska mě velký den píchá v levém podbřišku. Už nevím co. Zkusila jsem se hýbat i ležet, nic z toho mi nepomáhá. I malá se dneska hemží míň než obvykle. Tak snad mě to do zítřka přijde ☹

priefi
2. říj 2018

@bemo no to si delas srandu... no ty voe... to je podarena tchyne teda

priefi
2. říj 2018

@krisatko jestli si malicka nelehla nejak blbe a diky tomu Te picha v podbrisku. Kdyz tak pro jistotu brkni dr., kdyby to neustalo. Horcik sis dala? Nejedla jsi neco nadymaveho?

daskaaa1
2. říj 2018

@krisatko taky to občas mam, ono se to stehuje je to nepřijemne... dost to picha..pomohl mi horčík

priefi
2. říj 2018

@bemo u me se o neco obdobneho pokusili jen jednou jedinkrat a pohoreli. Meli v planu nekam jet a vratit se v nedeli na obed a abych uvarila cele petce + nam obed. Tehda jsem mela 5m mimco a zeptala se manzela, jestli si ze me dela p*del? Ze pomalu nejsem schopna nekdy uvarit pro nas obed, natoz pro 7 lidi. Syn mel ekzem, rostly zoubky a plakal nonstop a nocni spanek byl neco jako pohadka, ktera se absolutne nekonala.

priefi
2. říj 2018

@bemo a jeste perlicka, pryc jeli jen tchani, decka zustaly doma, ale ony nemuzou uvarit, protoze to neumi. Syn 20let, dcera 17let a pritelkyne jejich syna byla zrovna taky pryc, mela se vratit cca ve stejnou dobu v nedeli na obed. Nakonec nikam nejeli a presunuli to az na dobu, kdy synova pritelkyne bude doma

bemo
2. říj 2018

@priefi no to tedy zírám, to člověk někdy nepobere. Že jsou ty lidi tak nechápaví. Tchyně někdy něco přiveze, ale hodně výjimečně. Bere to tak že my tam také jezdíme na oběd, tak oni taky projedou se najíst. Akorát že jezdí 5x častěji oni k nám než my k nim a ona je v důchodě a pořád poslouchám jak nemají čas. Tak si z nich utahuju že to znám z práce, že nejvíc naspěch měli vždycky důchodci, když přišli něco vyřizovat.
U nás to taky vždycky zkouší tchyně že nás pozve na oběd a přijedeme a začne rozdávat práci, ty brambory, ty maso do polévky. A kouká jen na mě. Že vedle sedí neteře 18 a 20 let, to ji nějak netankuje. Po mě tam skáčou děti a mimo to se doma navařím až až.

krisatko
2. říj 2018

@priefi
@daskaaa1 jojo hořčík už povinně magnosolv jednou denně. Právě e dnes jsem kvůli bolesti v krku snědla akorát 3 jabka a dva tousty.... ☹

zuzekk
2. říj 2018

Kdysi nám tchanovci +švagrová a neteř jezdili pomáhat na stavbu. S představou, že bude plný oběd, máme přece plynovou bombu s plotynkou. (Na stavbě jsem nikdy nevařila, ohřala jsem hotovky, vzala nudle od číňanů, "upekla" lasagne v MW.. čas bylo lepší investovat do budování než stání u plotny, které v bojových podmínkách trvalo 2x tak dlouho. ) A tak jsem jim objednala pizzu, různé druhy, aby si každý vybral. Toho brblání! Jak tchýně vařila na kaminkach celou stavbu chaty i baráku, pro děti, pomocníky..tchán pizzu nepovažuje za jídlo... = od té doby si k nám vozí svoje "pořádný jídlo" 😀

janinak85
2. říj 2018

Teda holky, já nestačím zírat. Úplně se mi svírá srdce z těch příběhů. Jako u nás v rodině se taky najdou speciality, ale tohle se mi nikdy nestalo. Nikdo se k nám v šestinedělí necpal neohlášen, nikomu nevadilo, když jsem malého kojila(decentně samozřejmě), nikdo se nezval na oběd, naopak jsem jídlo dostala já. Den po příchodu z nemocnice přijela babi a i když jsem jí říkala ať to nechá, uklidila v kuchyni binčus a byla jsem ráda, že tam se mnou někdo chvilku je, táta byl v práci. Zato teď, kdy je malému skoro rok a půl, už slýchám občas chytré rady ohledně výchovy, z nichž rostu, a i mě to mrzí. Jako mámy se snažíme dělat to nejlepší, tak jak to vnímáme právě my , právě s naším dítětem. Ale někdy to vypadá, že každej druhej je nejlepší odborník na mé dítě. To je pro prvomatku vždycky nejtěžší, přejít to s úsměvem a dělat si to tsk jak o cítíme my.
Držím palce všem, ať vás ty rodiny víc podporují! A nebo je pošlete do háje.😎

daskaaa1
3. říj 2018

Ahoj holky, kdyz mam termin 12.1. kdy muzu nastoupit nejdrive na materskou? Ja se nemuzu nejak dopocitat😀

zetta01
3. říj 2018

@daskaaa1 tak je to buď 8 týdnů a nebo 6 týdnů před TP. Akorát nevím jestli s počítá ještě i ten poslední den toho 12.1., ale pokud budeš mít 8 týdnů před TP, tak asi 18.11. a pokud 6 týdnů tak asi 2.12. jestli jsem to dobře spočítala teda 🙂

daskaaa1
3. říj 2018

@zetta01 Dekuji a to si mohu vybrat nebo mi to urči lekař? Myslim to kdy nastoupim.

krisatko
3. říj 2018

@daskaaa1
@zetta01 Podle mě je to kdykoliv mezi 8-6 týdnem před plánovaným termínem porodu a určuje si to každý sám. Já třeba mám termín 23.1. a chci dochodit listopad v práci a od 1.12. nastoupím na MD

daskaaa1
3. říj 2018

@krisatko a jak to zvladate? Ja bych to uz nedala jsem v PN.

lindikova
3. říj 2018

Holky, včera jsem si zamotala hlavu a začala přezkoumávat porodnice. Registrovaná jsem v Motole, ten máme úplně nejblíž, že super péče, nové porodní boxy, holky tady na Motol víceméně chválu, stejně jako moje známé, co tam rodily v poslední době... jenže samotný ten barák mi nahání hrůzu, nemocnice nesnáším (kdo je miluje, že jo). Bydlíme za Prahou a máme kousek do Hořovic, Příbrami, Kladna (tak nastejno) a relativně blízko do Rakovníka. Se asi picnu, jak mi psala kámoška, u nich mají v okolí prostě jednu porodnici a tak jede tam.

krisatko
3. říj 2018

@daskaaa1 já pracuji v oční optice, kde prakticky námaha žádná - ráno přeberu sklíčka, nabrousím brýle (u toho stojím, když už nemůžu stát, tak si chvilku sednu), během dne pak obsluhuju zákazníky, kteří ale chodí ve vlnách, takže mám dost času na odpočinek ... odpolko když dorazím z práce si na chvilku natáhnu pupek na gauč a večer jen obstarám statek (koně, psi, kočky, slepice) společně s manželem. Jsem dneska tuším 24+0 a nahoře mám jen 3 kila, břicho taky nijak extra velké, takže zvládám celkem v pohodě. Jediné co už nedávám je rychlá chůze, musím pomalu :D

daskaaa1
3. říj 2018

@krisatko Tak to mate fajn až na statek a zviratka to musi byt namahave, ale zase prijdete na jine myslenky😉. Ja pracuji jak osetrovatelka, takze to ut neslo dost se clovek nabeha a taha tezke veci a uz taky nejsem nejmladsi. Termin porodu mate den pred mojeme 40😀

tsasenka
autor
3. říj 2018

@priefi 7 roků, ale byla jsem už na rozsypání. Do toho jsme stavěli barák, takže když já jsem byla na stavbě, tak všem vyvyřovala oběd (no, škoda, že neumí vařit), takže s ní byl problém pořád. Naštěstí se pak odstěhovala k matce a jakmile byla v baráku hotová kuchyň, koupelna a topení, tak jsem se hned s dcerou přestěhovala, i když to nebylo ještě celé hotové. Takový krásný klid, to bys nevěřila. Tak přeji, ať brzy vyjde domeček a máš taky klid 🙂

Holky, starší dceři včera něco spadlo do oka, ale nejde to vypláchnout, tak mám v plánu zítra ráno zajet na oční, jestli se to nezlepší. Myslíte, že nás vezmou, když řeknu, že od úterka od večera má něco v oku, že ju to bolí a nemůžeme to vypláchnout? Pojedu tam totiž i s mojí 2 le´tačkou, asi to bude mazec ☹

veselaopicka
3. říj 2018

@zetta01 podle toho co mi rikala doktorka tak se ten den se počítá, tudíž pokud já nastupuji 3.12 na mateřskou tak 3tího už nejdu do práce. Takhle jsem to pochopila ja.

Strana