icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
3. říj 2018

@daskaaa1 tak to přesně nevím, ale já jelikož jsem už teď na neschopence, tak jsme se domlouvali s dr. že mi to dá už 8 týdnů před TP, ale víc že třeba švagrová taky chtěla chodí k jinému dr. a ten jí řekl, že píše nejdříve 6t před TP, takže asi i záleží na lékaři

tsasenka
autor
3. říj 2018

@zetta01 Náš dr. to standartně vypisuje 6 týdnů před, ale když chceš dřív, asi to není problém se domluvit. Já jsem doma na rodičovské, ale termín mám 16.1. a na mateřskou nastupuji 5.12.

krisatko
3. říj 2018

@tsasenka určitě buď klasické oční nebo oční pohotovost. Vzít Vás musí.

bemo
3. říj 2018

@janinak85 Mě to vždycky přijde zvláštní když mě někdo chce radit a mluvit do výchovy, vždyť já jsem s tím dítětem pořád, nikdo ho nezná tak jako já. Mě tchyně hodně ze začátku kecal do toho jak to dělám, samozřejmě blbě, podle ní. Párkrát jsme si něco řekli a postupem času už toho nechala. Občas se neudrží nějakou urýpanou poznámku, že to za nich nebylo. No jasně že nebylo. Za nich toho nebylo, stejně tak jako když ona sama byla mimino, tak toho nebylo. Ale že ona u nás věčně řeší svůj tablet a děti to pochopitelně zajímá, my tablet nemáme a pc zapnu max jednou za měsíc. Tak to už komentuje jak jsou ty děti dnes jiné a já na to, no babičky taky. Dřív mě takové řeči štvaly, teď už je mi to jedno.

bemo
3. říj 2018

Jinak holky, dnes naše 4 a půl letá dcera spí poprvé ve školce, mě to hrozně moc pomůže, je to jediný den, kdy můžu dát naší skoro dvouletou dát spát doma a třeba i něco udělat bez asistence dětí, tak se na to moc těším.

priefi
3. říj 2018

@bemo smankote... to je teda supercuper tchyne, to bych si taky nenechala libit. Kdyz nekoho pozvu na obed, tak nepredpokladam, ze mi s nim bude i pomahat, obzvlast, kdyz tam ma tak velke vnuky, kteri by pomoct teda mohli.
@krisatko jaj.... jeste bolest v krku... doporucuji septilen, ten muzes, vit.C, lichorerisnici a pak mam hodne dobre zkusenosti s drinkem tepla voda max 50°C (vyssi teplota by zabila ziviny z medu), 3 lzicky domaciho medu (neboli od vcelaru nikoli z obchodu), pulka nebo ctvrtka vymackaneho citronu a rozmichat nekovovou lzickou (kov zabiji vit.C)
@zuzekk doufam, ze to poradny jidlo maji i pro Vas 😊
@janinak85 nejlepsi jsou nevyzadane dobre minene rady, ty jsou na zabiti.... mno... nezapomenu, jak tchyne se me kazdou navstevu ptala, kdy prestanu kojit, protoze ona kojila jen do pul roku a ja porad kojim. Mohla jsem odpovedet mile, mohla jsem odseknout, mohla jsem rici x vet proc kojim i kdyz mam problemy (vecne ucpana bolava nebo zanicene prsa a vaha razantne dole), ale kazdou navstevu, ktera byla i vickrat do tydne. Pak jsem to jednou nevydrzela a zacala vrcet na manzela, jestli mu to prijde normalni, kazdou navstevu.... at si rikam co chci a jak chci.... az jednou rekl, at uz s tim da pokoj, ze prestanu az prestanu, tak dala fakt pokoj. Proste u nich to je tak, ze ja si muzu rikat co chci, ale dokud to po me nezopakuje i manzel, tak nezajem... a to bylo u hodne veci, ale to by tady bylo na roman 😅 u moji mamky to bylo jednoduche, prvni faze, ze dekuji za radu, ale budu to delat podle sebe, druha faze, je to nase dite a my ho vychovavame a delame vse pro to, aby se melo nejlip jak mohlo. Treti faze, ja jsem sakra matka a nikdo mi do toho kecat nebude krom manzela. A byl klid.
@daskaaa1 nejdrive 8 tydnu pred porodem, nejpozdeji 6 tydnu pred porodem, pak je jeste jedna alternativa, ale nad tou ani nepremyslej, to je dnem porodu, kdy miminko specha na svet, ale to snad nebude mit tady zadna z nas 😊 Termin nastupu na md je na Tobe, zda si vyberes alt.8 nebo 6 tydnu. Ale pry lze vybrat kterykoli termin mezi 8 az 6 tydny.
@lindikova mozna by Ti mohlo pomoci se podivat na Tebou vybrane a na zaklade toho, kde se Ti bude vic libit a bude na Tebe dobre pusobit personal si vyber. Ja mam jednu cca 15 min a druhou cca 30 min. Mam v planu do te vzdalenejsi, tam jsem rodila i syna, do te me vic tahne srdce. Ale kdybych nahodou mela rychloporod (hahaha silne pochybuju) a poznala bych to, tak urco do te blizsi 😅
@tsasenka ty jo... 7 let, to by me asi piclo.... no ja mam ted nastesti klid, od toho dne, co mi buchly saze jim manzel neco rekl a od te doby je vicemene klid. Ale mimi je zase nova situace a muze to tu byt znovu, ale mam v planu od zacatku tzv.drzet uzdu, ale to musi se mnou drzet i manzel, jinak si muzu klidne stoupat na hlavu a bez efektu. Takze zaklad je, aby za mnou stal manzel. Pokud nebude, dostaneme se do starych spatnych koleji. Ale mam pocit, ze uz jsme s manzelem nekde jinde, nez kdyz se narodil syn, tak verim, ze pri me bide stat a hranice udrzi. Jinak na ocni by akutku by meli vzit, chvilku budete asi muset pockat, ale jeko tehule a zaroven tam budes mit i mladsi, tak by Vas meli vzit prednostne. Nejlepe tam predem zavolat a domluvit se na tom, aby Vas vzali prednostne kvuli tomu, co jsem psala vys 😊

krisatko
3. říj 2018

@priefi No tak manža včera přivezl z výběhu čerstvé šípky, já vytáhla lípu a heřmánek a teď cumlám právě ten septilen 🙂

Jinak jsem včera četla koníka u telky. Manža na mě "co je novýho, co se řeší?" :D Tak říkám že nevyžádané návštěvy a kecy tchánovců v šestinedělí. A on "hm hm" ... :D Tak jsem ještě dodala, že je super, že nemáme nikoho tak blízko, aby si sem mohl chodit kdy chce a hned po porodu že? A on "no to jo no" :D

daskaaa1
3. říj 2018

@priefi Dekuji moc, no doufam ze se driv nenarodi...ale posledni dobou me mala dost zlobi

zetta01
3. říj 2018

@krisatko Přesně o tom jsem mluvila včera s manželem a taky mu říkám si představ co některé rodiny a hlavně tchýně dokážou udělat za hrůzu a co si některé maminy opravdu musí vytrpět. Tak hleděl a říká to není možné a hned jsem mu řekla, že jsem tak ráda, že my tyhle problémy řešit nemusíme a že jsem moc ráda, že on stojí za mnou. A jen dodal, že určitě, že tu na nikoho po předchozím ohlášení a domluvení jestli mohou přijít nechce nikoho vidět, že si chce užívat své nové rodiny 🙂

malecek
3. říj 2018

Taky jsme to včera doma řešili, hodně kroutil hlavou co jsou rodiny schopný , a nad bezinkovym likérem se až rozčílil , že jestli je paní normální 🙈🙈
S tou mateřskou mi Dr minule říkal že záleží na mě , já chci jít hned v 8 týdnech před a on říkal že klidně můžu později , že hodně lidí těch 14 dní řeší kvůli penězům, že pak mají delší mateřskou, nevím .

malecek
3. říj 2018

Holky trošku odbočím, ale otázka spíše už na ty co děti už mají.
Jak to máte se stravou pro děti?
Já nejsem žádná bio matka nebo nějaká extremistka, ale syn jako malý neznal párky, chipsy, McDonald's atd
A v poslední době všude jen pozoruji jak malé miminka sedí v McDonald's a cpou se hranolkami atd.
Nebo matky v diskuzích píšou jak 4 měsíční miminka ji svíčkovou atd.
Vždycky jsem říkala že žaludek si můžou zničit kdykoliv později tak proc takhle brzy.
Reakce matek ani snad není třeba psát.

arielka222
3. říj 2018

@malecek tak syn teď oslavil rok a na jídlo jsem fakt pes. Žádná sůl, koření nebo sunka a smažené do 3 let. Nejsem Bio matka, ale nákupuji mu farmářské a kvalitní potraviny a vařím mu v páře. Samozřejmě že si už ode mě např lizl zmrzky a nebo kousnul do koláče a občas mu dam i Lipanek. Ale se stravou v MC Donald a s chipsy
k svacine nesouhlasím. Ono ta sůl je pro ty děti mor a myslím ze stejne se toho v životě nají dost tak proč to do nich cpát tak brzo. To.samé nepochopím hranolky k obědu ročního dítěte co.vidím docela často. A např. Svíčkovou proč ne, ale udělala bych jen rozmixovanou kořenovou zeleninu s masickem a bílým jogurtem a rozhodně až po 8 měsících věku 🙂 ale každý to má jinak no. Podle mě i záleží jak je ta rodina zvyklá jist doma celkove. My parky a chipsy nejíme tak je jasné že to nebude jist ani dítě.

malecek
3. říj 2018

@arielka222 ano přesně.
My parky doma jime tak 1x do měsíce, a do McDonald's zajdem nebudu lhát že ne, ale výjimečně a syn to poprvé jedl snad v 5 letech dřív to neznal nechodili jsme tam skoro vůbec a když už jo, sbalil hračku a jídlo nechtěl, neznal ho. Dodnes je z to rád je mu 13 a nedávno se mě ptal jestli Adamkovi budu vyvařovat jako jemu a nebude znát nezdravé jídla 😂😂

malecek
3. říj 2018

Pamatuji si jednu fakt ostrou hádku s bývalou tchýni, kdy Honzík mohl mít tak 2 nebo 3 měsíce a ona mu místo mého odstříkaneho mléka dala piškoty s kravským mlékem , rvala jsem po ní že jestli se to bude opakovat už k ní nepůjde.

A bývalka od bráchy cpala jejímu malému ve 4 mesicich Lipánek s kravským mlékem místo kojeneckeho mléka, že z toho blil jak Amina asi psát nemusím😣

priefi
3. říj 2018

@krisatko mno... jeste ze se na to nezeptal muj manzel 😂😂😂 ten by mi na to odpovedel, neco ve stylu "Uz si zase stezujes?" 😂😂😂
@daskaaa1 jak zlobi? Je vse v poradku?
@malecek ja to mam vic, nez "jednoduche", davame je to, co muze a ze toho je sakra malo. Tak aspon delam ruzne variace, bez tech jeho alergenu (hranolky treba ani nahodou, alergie na brambory, ale i tak bych nedavala) a i tak se mi nekdy podari preburit hranici histaminu diky zelenine nebo ovoci a ozve se pro zmenu mastocitoza... takze my mame syna na prisne diete mno... jednoduche to neni, kdyz vidim maminky, jak davaji vse, tak kolikrat se mi do oci derou slzy... ale k Tvemu dotazu, urcite bych ty svinstva do malych deti nedavala a svickovou ve 4.m? Mno.. tak ta by mi syna odvezla asi do nemocnice... urco by mu chutnala, ale ty jeho alergie.... ale ve 4m by me nenapadlo to dat ani zdravemu diteti, navic pri kojeni jsme zavadeli 1.prikrm az v 6.m. Ale treba tchan, ten by malemu hned dal svickovou a proc ji nesmi, no prece alergie na mleko a celer je taky alergen jak svine (ne u vsem samozrejme, ale u toho naseho beztak jo) a to uz nemluve o histaminu. Za mesic zas... chudaci mali, jen ryze a mrkev pro ty male davaj do tech lahvicek (ty mimochodem syn taky nesmi, je v tom pro nej hodne histaminu, vse delame cerstve), takovou svickovou by jim meli dat, jsou tam jen dobre veci. Muze ji Maty? No triskat o stul hlavou se mi chtelo 😅 ne nemuze, ma alergii na mleko mezi jinymi. A vajicko mu davas? Je velice vyzivne... No... dalsi jeho alergen uz milionkrat opakovany... aspon, ze banan si pamatuje, byli u spatne reakce, kdy jsme pak museli na pohotovost... obcas mu dame vysokoprocentni sunku nebo parecky s mensim obsahem soli, aby chudat nemel jen suchy chleb na snidani, v poledne zelenina a masicko, vecere kasicka a ovocem, behem dne svacinky z toho, co muze a sem tam i ores den a pred spanim jeho specialni um bez bkm. Mimochodem taky chteli tchani do syna od 4.m cpat piskoty a kazdou navstevu se ptali, zda muzou a ja ze ne. Mno a jak uz mel zavedeny lepek, tak nanovo a ja zase rikala jen ne ne a ne. A pak jak se potvrdily alergie a zeptali se znova, tak uz jsem se zeptala, zda jsou normalni, ze to obsahuje vejce.

kikika87
3. říj 2018

@daskaaa1 Já už toho tedy začínám mít plně zuby. Každou chvíli me boli břicho a hodně mě zlobí pálení žahy. Asi nevydržím až do nástupu na MD. Vidím to tak do konce října, to budu nějaký 28.týden...Ale uvidíme, třeba mi zase začne být lépe.. i když o tom pochybuju😂

daskaaa1
3. říj 2018

@priefi Picham si inzulin, tak je mala asi nejaka hyperaktivni.

daskaaa1
3. říj 2018

@kikika87 Ja mam pocit, ze to je cim dal horsi, picha me na prave strane v pobrisku. Myslim si, ze to je od zad mam vyhrez dvou plotenek a Mudr me rikala, ze to bude horsi a horsi.

priefi
3. říj 2018

@daskaaa1 to je mi lito, musi to bolet a to roztahovani vseho a kg navic tomu moc nepomahaji. Ale me dr strasila, ze tehu protrpim diky skolioze, ze s kazdym mesicem to ude horsi a horsi. Bolelo to, o tom zadna, ale asi za to mohlo 8,5h sezeni v praci. Ted kdyz jsem behem tehu na rd, je to mnohem lepsi, nejsem tak bolava, jako kdyz jsem chodila do prace. I brisko si libuje, ze neni nonstop v sede utlacovane. Doma to je prijemnejsi nez v praci no....

kikika87
3. říj 2018

@priefi Pravda, to sezení je naprd. Ani v autě se mi dobře nesedí. Mám to břicho furt zmackly. Když dlouho chodím nebo něco dělám, tak mě zas začíná bolet v krizi. No des toto😁

malecek
3. říj 2018

@priefi no tak to je jasný že brouček toho moc nesmí, mě by jeblo, furt říkat co smi a co ne 🤕

priefi
3. říj 2018

Ohledne tech terminu, mozna se Vam bude libit tento odkaz, je tam i vypocet terminu nastupu na md 😉
https://www.abctehotenstvi.cz/vypocet/terminy

priefi
3. říj 2018

@kikika87 presne tak

priefi
3. říj 2018

@malecek vyresilo se to tim, ze nemaji resit jeho jidlo, ze vzdy si svoje prineseme a ze nechci, aby mu cokoli davali. Jednou mu udelali sadlove kulicky se spekem, me malem trefilo a pry ze to neobsahuje mleko, tak to muze (za me to bylo dost slane, syn uz mel ale 1,5r a timpadem moje omezeni se soli do roku uz neplatilo, ja dodnes mu sul nedavam a to uz ma pres 2, ale ibcas dostane teda tu sunku a parecek). Manzel se na me uz nastvane podival, ze mu to muzou dat, kdyz se snazili a nema to zadny alergen, tak at nedelam fory... mno... nastesti synator to nechtel. Ale zkusil nazaver, po tom co to vsem kolem rozdal, mini drobecek a tchan vzdy vypravi, ze snedl posledni kus... no dobre, snedl posledni kus, ktery byl velikosti 2mm na 2mm jestli vubec... a ty placicky/kulicky mely tak 2,5cm na 2,5cm, ale snedl posledni kus a hodne mu to chutnalo.... Ja jen obracim oci v sloup.

tynka75
3. říj 2018

Holky máte koupenou už kosmetiku pro mimi? já mám vše už tak rozmyšlené co nakoupím a co budu používat ale u té kosmetiky pořád tápu...jaké máte zkušenosti? díky

arielka222
3. říj 2018

@tynka75 my používame jen Weledu a budu i teď u mimi 🙂

zetta01
3. říj 2018

@tynka75 za nás také Welada

tsasenka
autor
3. říj 2018

@malecek Já nijak asi zdravě nevařím, jen to co umím, nejsem žádná zdatná kuchařka, ale doma dětem nedávám čokoládu, hranolky, chipsy a v mekáči jsem s nimi nikdy nebyla. Neříkám, že jim občas něco nekoupím, ale tak nějak nevím, co jim dají chipsy? Když je Mikuláš, Vánoce, nebo nějaká oslava, tak jasně, že je tam kofola, brambůrky atd, ,ale to neřeším, když je to jen na takové "vzácné" chvilky.
Ale tchýně cpe děckám neustále čokoládu a to mi fakt vadí. Malá z toho má zácpu, že jednou seděla hodinu ve vaně a hrály jsme si, protože tak hrozně plakala, jak ju bolí kakání, že jsem opravdu nevěděla, jak jí pomoct. A moje tchýně? vysměje se mi do obličeje, jak jsem blbá matka. Takže musí zasáhnout manžel, protože ten si s náma u té vany hrál a byli jsme bezradní oba

tsasenka
autor
3. říj 2018

@tynka75 Já mám koupený Hipp, ale viděla jsem, že i Dove má nějako kosmetiku pro miminka, tak asi vyzkouším, ale testovat budu až v lednu (snad vydržím).

kikika87
3. říj 2018

@tynka75 Od weledy mají mesickovy kojenecky set v akci u dr.maxe a ještě navíc zdarma pletovy krem😉 já si ho akorat objednávám a ještě nějaké další věci co budu potřebovat do porodnice.

Strana