icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
7. říj 2018

Ahoj holky 🙂 Já se taky hlásím po víkendu. Po bezinternetovém víkendu 🙂 Strávili jsme ho s koňouchama i pesanama kousek od lesa, pár desítek metrů od střelnice (koním to bylo naprosto šumák, takže my jsme na ty teroristy @sarkoc připraveni 😀 ) měli jsme tam kurz zdravovědy - záchrany člověka v různých situacích. Bylo to docela zajímavé. Říkal pán co jezdí jako sestra v záchrance, že pokud třeba budeme u autonehody, kde má někdo něco vraženýho do těla a silně krvácí a zároveň už ztratil vědomí, ve většině případů to ten dotyčný nepřežije. Ale vždy platí pravidlo: 1. místě je moje bezpečnost - tz, pokud kolem jezdí všichni jako magoři a bojím se že mě někdo sejme, tak jenom volám 155, když už vylezu a najdu někoho takovýho, než ho začnu oživovat, musím zkusit zastavit krvácení a když to prý nejde, tak nemá smysl nějaké uvolňování dýchacích cest, protože stejně vykrvácí. Bylo to fakt zajímavé, řekl toho hodně, něco hodně drsně, ale tak hold už to je, on se s tím musí setkávat každý den a taky ještě nezcvokl.. Mazec... Pak tam byl borec co vysvětloval mapy a topografii, jak se orientovat v terénu a tak. Taky zajímavé, hlavně pro děcka co tam byly taky 🙂 No a někteří právě šli i střílet, ale my ne, malé by mohly v břiše prasknout bubínky :D 🙂 Já kdysi omylem střílela bez špuntů i bez sluchátek a pískalo mi v uších ještě půl dne a minimálně dvě hodiny jsem byla jak v nějaké bublině. Neslyšela skoro ani sama sebe.... Ale musím říct, že třeba večer při táboráku už jsem musela stát, protože jak jsem si sedla, tlačilo mě břicho i zadek. :-/

bemo
7. říj 2018

@sarkoc to je moje mamka a vlastně i manželova rodina taky taková, řeší hodně to co bude, co tu na ty děti čeká a hlavně a především peníze. No, jako bych já odcházela z domu s milionem v kapse. Vždycky se to nějak dalo zvládnout. Moji mamku ještě hodně trápí že jsem s dětmi velmi často sama a kolikrát to není jednoduché. No, to není, ale zase nás manžel živí.
Já i chápu ty obavy o peníze a budoucnost, ale kdybych měla vidět svět a budoucnost tak jak oni, tak jsem raději bezdětná. Už jsou prostě staří a nemají tu odvahu a jsou více ustrašení. Když vidím čeho všeho se bojí mamka a jak na děti furt, tam nechoď a to nedělejte a to sami nesmíte. Když mi bylo zle v těhotenství, tak za mě děti často dělali večeře, svačiny, snídaně. A jak se uměli postarat a umí i teď. Už několik let si jdou sami péct, podle vlastních receptů. Když mi chtějí udělat radost, tak si ráno dají budík dřív než mám já a jdou udělat snídani. Nás mamka nenechala v kuchyni dělat absolutně nic, chtěla mít uklizeno. Stejně tak nechápe teď mě, že já je nechám udělat nepořádek, když chtějí vařit , ale taky si ho musí uklidit. Před týdnem měli chuť na řízky, tak jsem řekla že mě se s ním dělat nechce, tak si to hezky obalili, oškrabali si brambory a já jen smazila.

halasovci007
7. říj 2018

@malecek tak ja mam 12.1. (Posunuty ze 7.1.) a cely vikend jsme meli navstevy a gratulanty manzel mel 5.1. narozky.Neni to nahoda?Jsem prejedena a to mame plnou lednici jidla a plny bar flasek.Manzel mel velkou radost a vcera jsem s nima vydrzela vzhuru do pul 1 tak jdu chrnet pac jsem uplne ko po tech 3dnech!

tsasenka
autor
8. říj 2018

@priefi No, měla jsem hlad a žízeň, tak jsem to vypila hned, ale pak se mi snad ten cukr lepil na zuby. Po zbytek dne mi bylo slabo. Jedla jsem až před půl desátou a jela hned domů. Nákupy jsem oželela, měla jsem strach, aby se mi někde neudělalo špatně. Autobus nacpaný, takže jsem přišla dom a měla leháro 🙂

kikika87
8. říj 2018

@zavodnice Je to smutné, chudák Slávek. Nam umřela ve čtvrtek sousedka, dozvěděla jsem se to včera. Jsem z toho dost špatná, byla strašně hodná a rozhodně ne stará. V tom těhotenství to člověk nějak nese hůř tyhle smutné zprávy😞😞

malecek
8. říj 2018

@halasovci007 můj měl taky narozky přesně 5.10. 🙂

bemo
8. říj 2018

Ahoj holky, tak oslava je za námi. Dárečky se líbily i dortík. Figurky snědli děti téměř na posezení, tak jsem si říkala jak dlouho jsem se s tím dělala a oni to během 10 minut sblajzbou 😀

malecek
8. říj 2018

@bemo jste moc pěkná rodina 🙂 malinké ještě jednou vše nej 🙂

lindikova
8. říj 2018

Holky, test na cukr, přidám jednu uklidňující storku🙂 pro mě to bylo piánko, těžký snad jen ráno vstát. Vypije se něco, co chutná jako přeslazený sprite, je to i do kysela, takže se to fakt dá. Pak už jsem jen čekala, kdy to se mnou teda šlehne - a ono nic, tak jsem aspoň v laborce pokecala se sestřičkou (Pražačkám moc doporučuju laborku v 1. patře v Ženských domovech na Andělu, sestřička je neuvěřitelně milá). Dorazila jsem před chvilkou domů, po tom cukru naspeedovaná jako veverka🙂)) Tak držím palce těm, co to mají před sebou. Už jsem byla podruhé, ani jednou žádné drama...

kikika87
8. říj 2018

@lindikova Já se ty cukrovky taky nijak nedesim.. me to nepřijde žádný drama. Zvládla jsem horší věci 😁

malecek
8. říj 2018

@kikika87 neděs se, dá se to zvládnout.

malecek
8. říj 2018

Tak já mám asi cukr v pořádku, protože se mi měl při problému sám ozvat doktor a nevolal tak asi v pohodě 🙂

lindikova
8. říj 2018

@malecek taky mi říkali, že by volali... tak gratulki a šup na koláček🙂

lindikova
8. říj 2018

Jinak za každý vyšetření doporučuju institut "Bolestné", za oggt vybrán a zakoupen fusak, ze stejné kolekce rukávník. Jsem z něj paf🙂 https://www.detske-kocarky.cz/fusak-little-ange...

tsasenka
autor
8. říj 2018

@bemo Vy jste krásná rodinka 🙂

Holky, tak cukr dopadl dobře, uff, žádné omezení 🙂

priefi
8. říj 2018

@bemo krasna rodinka 😊 Mimochodem, jaky mas recept na marcipan,.ze se delaji takove krasne figurky?

Holky prisla mi sms z gynekologie, cukr je v poradku, takze super 😊 Za chvili prijde navsteva, tak jdu dal uklizet, napeceno uz mam (trena buchta s tvarohem a listove testo ala pizza, vse uz jen nechat vychladnout a nakrat).

priefi
8. říj 2018

Jinak ty smutne zpravy jsou vzdy tezke a v tehu obzvlaste. Kdyz jsem cekala syna, tak necelym mesic pred jeho porodem zemrela manzelova babicka, docela necekane. Bylo to hrozne smutne. Vsichni mi rikali, at ani nechodim na pohreb, ale ja se chtela jit rozloucit, akorat jsem nesla k otevrene rakvi, na to jsem nemela. Pro me byla nejhorsi ta informace o smrti, pohreb uz jsem brala jako rozlouceni, vedela jsem, ze emoce budou, ale uz ne tak silne jako kdyz mi manzel rekl, co se stalo.

halasovci007
8. říj 2018

@bemo jste nádherná rodina..A strašně vas obdivuji,jak to všechno zvládáte s tolika dětičkama..Klobouk dolů 😊

kikika87
8. říj 2018

@priefi Pohřeb mají jen pro rodinu, ale jako sousedi v ulici chceme pomoct alespoň sousedovi. Oni fakt byli super pár, strašně srdeční. Takže nějaká pomoc je super nápad a jemu to určitě pomůže. Oni by taky pomohli. Možná jsem ráda, že na pohřeb nemusíme, to bych asi nedala. Jen přemýšlím, asi nějakou kondolenci do schránky by jsme měli dát, že? Vůbec nevím co a jak v takové situaci.

priefi
8. říj 2018

@kikika87 bud jak uvidis souseda (jeho rodinu) tak osobne mu rici uprimnou soustrast, nebo jak pises koupit kondolenci a dat do schranky. Pokud je pohreb jen pro rodinu, je to pro Tebe lepsi. Ja taky sla pouze na pohreb manzelovy babicky, behem tehu byly jeste i dalsi pohreby v sousedstvi, ale nesla jsem a jak byl syn malicky, byl dokonce pohreb v rodine (ze strany manzela) a to jsem taky nesla, moje mamka by mi syna pohlidala, ale ja se necitila tam jit, navic, ackoli to zni asi skarede, nebyla mi blizka jen jsem ji parkrat potkala, takze jsem ani nemela vycitky svedomi a nakonec nesel ani manzel, musel by se uvolnit z prace.

priefi
8. říj 2018

@tsasenka tak to je dobre, ze to bylo jakoztakoz, taky bych nakupy ozele, stejne jako Tobe mi bylo slabo pak cely den. A tim, ze jsme sli domu pesky jsem tomu asi moc nepomohla 😅 hlavni je, ze to uz mame za sebou a ze to je ok 😊

bemo
8. říj 2018

@malecek
@tsasenka gratuluji k cukru, taky ho mám naštěstí v pohodě. Kamarádka cukrovku měla a teda musela se hodně omezovat a chodit do poradny navíc. To by se mi nechtělo.
@priefi na ty figurky si kupuju hmotu, jmenuje se to smartflex. Mě teda ta hmota nechutná, má různé příchutě, ale na mě je to takové umělé. Ale všem ostatním to chutná a dětem nejvíc 🙂
@halasovci007 holky teda, diky moc. Další oslava bude až lednu a uvidíme kde budu 😀

tsasenka
autor
8. říj 2018

@bemo Právě té diabetoligické poradny jsem se bála, protože manžel hlídá dceru, když jdu do poradny, takhle by bylo další uvolnění z práce navíc a nevím, zda by mu to dovolili.
Holky, já po těch výsledcích z cukrovky jen žeru 😀 je to hrozné, jak mi jde váha nahoru, musím jít odlehčeně, protože teď je mi moc těžko. Bojím se, že budu rodit 100 kilová :-O

veselaopicka
8. říj 2018

@tsasenka tak toho se taky desim ze budu mít 30 kilo na vic ... jsem tu nekomu min týden psala ze mam 3 kila nahore..... prlajs vcera sem se po 3 týdnech vazila mam nahoře 7 kilo :D

tsasenka
autor
8. říj 2018

@veselaopicka Já mám 8, ale budu se už snažit jíst normálně a hodně pít, abych tolik nahoře neměla. Naštěstí rodím v lednu (snad!), tak do jara půjde něco dolů. V létě bych chtěla být šik maminka, ale nevím, které léto to bude 😀

bemo
8. říj 2018

@tsasenka já mám taky 8 kg nahoře. Včera když přijela tchyně na oslavu, tak mi hned mezi dveřmi hlásí, "no ty seš kulatá" tak jsem se zatvářila, tak že už mi to není příjemné, ale nic jsem na to neřekla. No a ona mi dnes řekla, že jestli se mě to nějak včera dotklo. Tak ji říkám že to poslouchám už popáté a nebaví mě to poslouchat. No a manžel mi teď říká, že nechápe co mi furt je, že to je pravda že mi to břicho strašně moc vylezlo a že třeba teď miminko hodně povyrostlo a že nechápe co se urážím. Já jsem tedy uražená nebyla, jen jsem se na tu poznámku neusmívala, což jsem asi měla. Tak nevím jestli už jsem divná já a vadí mi kde co.

kikika87
8. říj 2018

@bemo No tak taky to mohla říc hezceji, třeba, že už máš pěkně bříško. Ale no ty seš kulatá by teda nenadchlo ani mě a stejně tak bych argumentovala!

priefi
8. říj 2018

@bemo tak ja to mam dobre 😂 13kg nahore, jde to na me poznat docela dost (v rukou pribrala, v nohach, dokonce i v obliceji, stehna totalne, zadek jak by smet, prsa a brisko uz jsou klasikou v tehu, ale ten zbytek to jako uz prehani), ale jelikoz jsem byla pred vic jak pul rokem vychrtla na kost, tak me vsichni chvali, ze mi to slusi, ale ja si pripadam jako koule 😂 ale tak jako ja to svoje telo chapu, ze si dela zasoby, kdyz predpoklada ze ho zase budu trapit 😅

malecek
8. říj 2018

@lindikova je já jsem taky koupila ten stejný little angel 🙂 jen ze starší kolekce od jedné paní jako nový 🙂 puvodně jsem chtěla "frajeřit" s elodie details , ale nakonec zvítězila funkčnost 🙂

priefi
8. říj 2018

Holky, pamatujete, jak tady byla horvathova3 a bohuzel nas opustila, protoze v 9tt mela zt? Tak to vypada, ze se jim postestilo a cekaji miminko! ❤Takze super zprava, tentokrat to urco dopadne dobre a budou mit cervnatko 2019 😍

Strana