Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
u mě byla dnes sousedka a říká mi, že její dcera je taky těhotná stejně jak já a má úplně malé bříško a přibrala jen 5 kilo a kolik jsem jako přibrala s takovým bubnem já, no asi mi 4 kila nahoře moc nevěřila... 🙊🙊
@malecek to je pro mě noční můra, když má někdo podobný termín, nebo dokonce dřív než já a nejde to na něm skoro poznat. Teď mám s kamarádkou termín pár dní od sebe a ona má poloviční břicho a když se mě zeptá kdy že to čekají oni a já řeknu že chvilku po nás, tak vidím na každém ten překvapený výraz. Jen alespoň taktně mlčí 🙂
@malecek @bemo ty jo, ať se jdou všicni bodnout. Jste zdravé, krasne, akční... to by me zajímalo, kdy člověk přestane byt číslo na váze! Ať nahoru nebo dolu. Já mám nahoře taky 4, ale moje startovní váha je jinde. Cítím se zatím fajn, snažím se hýbat, jist zdravé, tak co už... ze jsem větší než ostatni? A co jako? Stejne tak, kdybych byla od přírody super stihla a furt do me někdo vrtal, kde mám břicho?
@lindikova jj přesně. Já jsem začínala se 74 kg a hodně si vzal že mně, tak na začátku každý říkal jak jsem nezhubla atd, a teď už všichni vidí jen ten pupek 😂 jak říkám už to neřeším , vyžraná jsem nikdy nebyla a doufám nikdy nebudu ale vyžle taky být nechci. Ať se každý dívá nejdříve na sebe 😉😉
@tsasenka no to já říkám taky. Jejda když se to břicho roztahuje popáté tak to snad je jiné. Já teda měla před porodem vždycky velké břicho, jak u první tak u čtvrté. O to víc mě to otravuje, když ta rodina se se mnou o tom pořád ještě má potřebu bavit. A vždycky jsem na to reagovala podrážděně, o to víc mi to potom přijde jako skoro schválnost, mít potřebu to takhle okomentovat.
A co se týče pohybu, tak se rozhodně nikde neválím, nemám kdy. Každé ráno jdu s holkama do školky, pak na procházku, doma se otočíme uvařit a většinou to ani nestihneme sníst a už zase běžíme do školy, školky, někdy na kroužky, někdy na hřiště. Pak mám s holkama cvičení, pak ještě jedem společný kroužek se všemi čtyřmi dětmi a sednu si doma až při večeři. Pak vykoupat, přečíst a najednou je 9 večer. A to nepočítám úkoly s dětmi, cvičení na nástroje, práce na zahradě a bordel doma. A myslím že kdybych si někdy lehla třeba přes den, tak by mi na to nemohl nikdo nic říct. Včera u nás spala tchyně a já čekala že vezme malou do školky a ona na mě ráno zírala jako jestli to myslím vážně a ať ji hodím autem. To je babička na...
@bemo No, to je tchýně, to není babička. Mně taky řekla, proč si nevezmu od ní 15 let staré a rozbité auto, abych nemusela chodit a hlavně jezdit naším vlastním autem nakupovat, abych neobtěžovala manžela. Tak jsem na ni hleděla. Do školy to mám 10 minut pěšky a nevadí mi chodit, právě naopak. A nakupovat jezdíme s manželem. Vezmu děti busem (cca 15 minut) do města a manžel se po cestě z práce přidá, nebo nakoupí sám.
Normálně jsem si říkala, co bych asi dělala, kdybych neměla děti. Tolik volného času. Já jsem ráda, že jsou večer v posteli, hotové úlohy, uklizeno a já si můžu na chvilku sednou k šicímu stroji - což je teď můj jediný koníček a šiju do noci.
Jinak taky máme ráno cestu do školy, pak máme psa, uvařit, po obědě dojde dcera ze školy, děláme úkoly, má kroužky a do toho se snažím, abych doma taky něco udělala. A když je hezky, tak se snažíme být venku, dokud to jde.
@tsasenka my jsme taky hodně venku. Teď je navíc hezky, ale chodíme ven i za deště a mrazu. My jsme jako děti chodili ven v každém počasí a neexistovalo aby nás do školy nebo ze školy někdo vozil. Dneska když jdu ráno do školky, tak vidím jak doprava kolabuje, protože všichni vozí autem a to rozhodně ne jen pracující. Naopak mám hromadu kamarádek které by bez auta nedali ani ránu a to jsou taky doma. Já ho taky někdy vytáhnu, ale to už musíme fakt spěchat, nebo mám doktory . A starší děti chodí ráno školy sami. Mají to cca 10 minut a raní procházka jim jedině prospěje. Dneska nemají děti téměř žádný pohyb a pak jednou vylezou ven, ofoukne je a hned z toho lehnou s rýmou a kašlem.
My tedy máme auto a používáme ho dost, ale dost me to štve...ale aspoň zatím jedno, doufám, ze to zvládneme bez druheho
Odeslala jsem to omylem dřív...chtěla jsem říct, ze zatím mi to přijde nevyhnutelne ...dcera chodí do lesní skolky 10 km od bytu, mohla bych ji vozit vlakem, ale od nás na nádraží je to 1.6 km, v druhém městečku z nádraží do školky 2 km...včera ji byly tři roky a myslím, ze to by ještě nezvládla absolvovat 2x denne vzhledem k tomu, ze ve školce jsou pak celý den venku, v pohybu a nachodí taky dost...manžel pracuje ve stejném městečku, co je školka a většinou to děláme tak, ze ráno jede on vlakem do práce, my pak později autem do školky...Já pak auto zaparkuju tam u nádraží a odjedu vlakem, on si ho odpoledne vezme, vyzvedne ji a přijedou...nicméně dnes už od rána řeším nějaké problémy s nohou, jsou chvíle, kdy skoro nechodím, tak netuším, jak to bude dal, jestli to ještě takto zvládnu 😕 Přijdu si hrozně neschopná poslední dny, takové plány jsem měla, co vsechno doma a na zahradě do zimy stihnu a ted nevydrzim stat ani u vareni nebo třeba pět minut a dvacet pak nohy nahoru...tyhle situace nesnáším, když vím, ze je potřeba abych něco dělala a prostě nemůžu...jsem perfekcionisra a úplně mě to ubiji 😣
Dnes 90dní do tp nahoře stále tři kila, ale pupek už obří. Nemůžu zavázat tkaničky bez sednutí 😀 nevím jak je to možný, že váha nestoupá a břicho roste 😀 a to tam máme nové baterky..My teda hodně jezdíme autem, manžel do práce, ale z toho důvodu, že autem je tam za 5 minut a městskou jezdil hodinu tam a hodinu zpátky..Ale jinak chodíme na procházky i s pejsky i když teda ne za deště, ale v zimě kort když v zimě svítí trochu sluníčko..Taky občas vyrazím pěšky do města a manžel mě nabere autem z práce i když teď je to složitější, že mám vycházky a on dělá déle tak musím busem nebo zase pěšky, což je časově dost náročné když mám jen 4 hodiny na to dojít tam i zpátky..
Já taky hodně používám auto, ale bydlíme mimo centrum a dojezd nic moc, syna ráno vozí muž když jede do práce, zpět že školy jo pribiram buď já když nám cestu nebo jede MHD. Už se těším až bude kočářek a budu více chodit pěšky
přesně, s kočárkem jsem chodila 2x denně 5 km okruh lesem, za každého počasí, uz se na to zase těším v ty dny, kdy je Eliska ve školce...v ty ostatní chodíme alespoň do centra městečka (cca 2 km) a zpět a nebo budeme dělat na zahradě a tam je hned za ní taky les, takže na procházky super...s Eliskou prochazky jen tak ze se jdeme projit nesnasim, to je pak tempo kilometr za hodinu a mám z ni nervy v háji 😂 Musí mít nějaký cíl...takže chodíme právě do města do mat.centra a pak ji musím zpět lákat na nějaké dobré jídlo, ze si bude moct pustit chvilku pohádku nebo tak, abysme domu vůbec došly 😀 ve skolce prý chodí luxusně, ale tam si zatím nedovolí průvodkyně prudit, mě má na háku 😂 a o víkendu výlety no, ale to uvidíme, jak půjde hned s mimcem ☺
Mno... my mame jen jedno auto a teda manzel jezdival do prace autem, ale od leta zacal chodit pesky, aby mel nejaky pohyb, kdyz v praci jen sedi. Ja se synem chodivam pesky, predtim ala kocarek, ted po jeho vlastnich, pred tim s kocarkem za kazdeho pocasi, ted kdyz chodi pesky tak jen kdyz neprsi. Ale nejak zacinam citit, ze mi dochazi sily a brisku se chce tvrdnout, takze asi zacnu vyuzivat mhd. Autem se mi moc jezdit nechce, s briskem jako ridic uz se moc necitim, mam malo mista. Chodivame pesky 2 az 2,5km (+ pak zpet) ale jen obcas, cca 1x tydne. Jinak kazdy den se jdeme vsichni tri projit pokud neprsi a to nejaky ten kikasek naslapeme 😊
@tsasenka ted sem se chtela zeptat jake leto 😃😃😃 ja si pripadam uz jak sud jenze ty chute jsou proste chute... zrovna ted lezim u tv a proste tu musim mit nejaky to kokino😃
@sarkoc s kočárkem toho člověk nachodí nejvíc. Já ho neodložila už 9 let 🙂 pořád mám koho vozit. Jen mezi synem a dcerou je 3 roky rozdíl, tak tam jsme byli chvilku bez něj, ale vždycky mi pak chyběl, hodně jsem do něho naházela a pak jsem musela chodit s batohem.
@malecek já auto vytáhnu jen výjimečně, ale to jen proto že bydlíme ve městě a když je něco potřeba, tak to mám cca do 20 minut pěšky a u nás ta doprava fakt kolabuje. Hodně tu i místní jedou pro rohlíky autem a tak není ani kde parkovat. Moje sousedka jezdí pořád autem a i když vycházím z domu, stejně jako ona vyjíždí autem, tak jsme na místě ve stejnou dobu nebo já i dřív. Hledá parkovací místo, pak to dá dal než je to kam jde a než děti vyskačou z auta, no, zkrátka jí to nijak neurychlí.
@tsasenka ty jsi taková vyšívací maminka, co všechno šiješ a kam chodíš pro látky, teda myslím web? Nebo jen do kamenného obchodu?
Ahojky, holky zítra jdu na ten cukr, máte nějaký tip čemu se dneska vyhnout? Paní do telefonu mi říkala večer nejíst ovoce... ale jinak žádné doporučení neměla.
Ale dlouho jsem všude jezdila MHD, ale bohužel to zdržuje a v konci mě to vyšlo cenově skoro nastejno jak autem
@krisatko nejist dneska sladkosti a sladka jidla, vecer pit uz jen piti bez cukru,.zadne dzusy, vynechat vecer i uzeniny a ovoce. Jist nejpozdeji kolem 19h a pak uz max pit jen vodu. Rano jit urco na lacno, nepit (max trosicku ciste vody) a nic nejist. Toto mi doporucila sestricka na gynde. Na odber si vezmi s sebou bud doprovod, nebo neco na cteni 😊
@bemo Já mám teda šicí stroj jen rok, ale tak zkouším šít kosmetické taštičky, peněženky, pro miminko jsem si ušila hnízdečko, mantinel, kapsář, zavinovačku, dečky a plenkovník. Teď mám rozešitou koženou kabelku pro mamku k 60tinám. Nakupuji na www.bavlnenysvet.cz, občas něco i z www.dumlatek.cz, americké plátna z www.lamarci.cz, nebo z www.nelyana.cz, ale tam mám špatnou zkušenost a víckrát jsem tam nenakupovala
@krisatko No, já jsem se snažila zdravěji jíst, ale stejně jsem si dala bílý jogurt s marmeládou 😀 Ale jinak jsem se snažila nic sladkého nejíst.
Sestřička na gyndě mi řekla, že v létě jak bylo ovoce, tak si daly maminy pořádně do těla a druhý den šly na cukr a hodně jich mělo horší výsledky.
Holky předevčírem mě manžel tasil otázku: takhle to mají všechny těhule? :D šlo o to, že si neustále stěžuju, jak do mě malá buší, kope, převaluje se, vytláčí se ven atd. Napadlo ho to v rámci toho, jak vždycky někde řeknou "nevěděla až do porodu že je těhotná" a přitom já cítím fakt každý pohyb že 😀 Tak jak to teda máte Vy? Abych mohla podat fundovanou odpověď...

@priefi to je super 🙂