Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko Tak to i teda já musím říct, že máme docela klidné miminko. Když dělám, tak ho občas cítím, tak se tam vrtí, cítím ho hlavně v klidu, když si lehnu a jako někdy dostanu kopanec, že mě to docela zabolí, ale spíš co pozoruji, tak jak se mi blbí břicho sem tam se mi udělá malá kulička, která pěkně putuje, nevím jestli je to patička, nebo ručička 🙂 ale spíš cítím, jak se tam vrtí a přetáčí, stává se mi i v noci, když jdu na wc a to je tak 2x za noc, že jak lehnu, tak cítím, jak se mi točí v bříšku, ale jen chvilinku 🙂
@priefi s tím bříškem to mám taky tak, užívám magnerot a dle potřeby můžu až 3x2 denně, ale je to docela nepříjemné, dřív mi to dělalo hlavně večer, jak jsem sedla k TV, ale ted už mi to dělá i přes den, naštěstí je to vždy jen na chvilku, ale i tak no :-/
@priefi já si nedovedu představit jak někdo nemůže poznat do porodu že je v jiném stavu. To že má každý jinak velké břicho, dejme tomu, to má opravdu každá jinak, ale že bych necítila pohyby....... to mi přijde neuvěřitelné. A přeci jen miminko je velké, jak bych si mohla nevšimnout že se uvnitř někdo hýbe. Moje známá mi říkala že její dcera trpěla na vynechávání MS i několik měsíců po sobě. Pracovala v armádě, byla trochu jako chlap. No a když se vrátila domů z nějaké mise kde byla několik měsíců a chtěla si nechat píchnout tu injekci aby MS dostala, tak ji dr oznámil že je ve 25 tt. A i to mi přijde neskutečný. I když jsem zrovna tady na konikovi viděla album jedné nastávající maminky a ta teda měla opravdu hodně nepatrné bříško tak možná ve 32tt.
@bemo hm... zajimave, ale v tom 25tt mozna u nekoho, kdo ma blbe polozenou placentu bych to jeste pochopila, protoze pohyby bude citit o dost pozdeji, ale ve 25tt uz je urcite citit musela, ale asi si myslela, ze ma mega ucpane vetry 😂 ale v 25tt, to uz je kapku hardcore.... no dobre, male bricho, zadne nevolnosti... nizky prirustek na vaze.... ale doprcic ty pohyby....leda ze by byla fakt pri tele a mimi tam melo hooooodne prostoru a pohyby byly slabe.... pro me nepochopitelne....
@krisatko Třetí dítko je nějak málo aktivní, cítím ho jen ráno a večer, přes den vůbec. Nebýt břicha a pohybů, tak mě pálí žáha, ze začátku jsem dost zvracela, už se i zadýchávám do kopce, trnou mi nohy, v noci musím pořád chodit na wc, hůř se mi spí ... No nevím, být těhotná a nevědět o tom. Snad i hodně tlustá maminka to musí vědět.
@krisatko no já mám v břiše teroristu, a šikanuje mě skoro furt.
Taky to nechápu, že někdo o tom dlouho neví.
Třeba moje babička v 50 letech chodila po doktorech že má asi nádor v břiše , bylo jí 40 let a pak ten nádor pár Dní před plánovanou operací porodila na poli v bramborách.
A byla to zkušená matka "nádor" dnes 65 letý strejda je její sedmé poslední dítě.
A necítila prý nic.
Já jdu na cukrovku příští týden a neřekla mi nic. Jen že ten den se napít max trochu vody.
Ja se snažím stejně už večer nejíst kvůli pálení žahy.
@malecek ty jo... jako fakt? To je maso.... se divim, ze tolik deti mela a nepoznala to. Ale tak treba maminka tety mela taky hodne deti a kdyz rodila tetu (predposledni ditko), sla zadeckem a pry to byl nejbolestivejsi porod a hodne ji potrhala. Pak jak rodila nejmladsiho, tak plakala porodni babe, ze ma strach, ze to bude tak bolestive jako ten predchozi a ta na ni cumela jak puk a rika ji, ale vy uz jste porodila. To posledni skvrne proste slo jako po masle.
Holky, nevim, zda jsem Vam to tu psala, ale minuly tyden snacha spolupracovnika meho manzela porodila miminko v aute za jizdy do porodnice. Manzel ridil, ona rodila.
@priefi jj fakt celý život se tomu smějeme kolik už má nádor z brambor let 😀
nooo taky dobrý, nedávno jsem takové video viděla na instagramu kdy muž řídil a natáčel ji, žena začala křičet sundávat si kalhoty a bylo.
na jednu stranu bych to tak rychle chtěla mít za sebou, na druhé straně rodit na cestě do nemocnice uprostřed centra Ostravy asi nic moc...
zítra jdu na kontrolu na gyndu tak jsem zvědavá jestli mi něco k té cukrovce řekne, jaké mu přišly výsledky
kolem 30 týdne by se mělo jít na ekg že? už jste se některá o tom bavila s dr, mi říkal, že je na to ještě čas cca 14 dní a pak si mám zajít
@priefi no to je něco. Moje známá takhle porodila třetí dítě v autě pred porodnicí a to čtvrté za jízdy na D1. Teda vůbec si to nedovedu představit. Jako asi to je tak rychle že člověk nema čas nějak přemýšlet. Ta známá mi říkala že když už lezli do auta, tak říkala manželovi ať zrovna zavolají sanitku, že to určitě nestihnou, ale on že ne, že pojede rychle. No a za pár minut byl malý venku. Jako na jednu stranu takhle rychlý porod je paráda, pokud dopadne vše v pořádku. Ale asi byl byla vystrašená jak něco. Jsem si říkala, jako jestli ho pak zabalili do deky, či co?
@malecek tak kdyby vám chlap jen řekl na znečištěnou sedačku, že kdo to bude čistit. Ten můj by nejspíš omdlel a já bych musela volat záchranku ještě jemu 😀 naštěstí to máme asi tak 5minut rychlé jízdy pokud nechytíme moc červených na semaforu 😀
Mě by tam někde vyklopila ven a nechal venku hlavně ať má auto v pohodě 🤣
@malecek budu drzet pesti, at to je zitra ok. Mi nikdo nerekl, kdy mam jit na ekg, jen ze mam jit, tak jsem sla asi pred mesicem, tak snad me nebudou posilat znova
@malecek @bemo jako super rychly porod si asi prejeme vsechny, ale za takove situace asi ani jedna
@malecek hele, asi jo 😂 muj manzel kdyz mi rekl toto info pak hned dodal, no nechtel bych to auto teda cistit 😂 takze na tom neco bude 😂
@tsasenka ja se toho nebojim, po te 30ti hodinovce si nedelam iluze, ze by to slo takto rychle 😂 manzelovi jsem uz rikala, ze budu chtit zustat doma cim jak nejdele, at tam netravim zbytecne dlouho cas na hekarne a on na to hned, no dobre, ale neprehanej, nerad bych Te rodil v aute (jeste pred tou prihodou viz vys)
K tem porodum, tak treba moje babicka prvni porod mela v nemocnici, protoze se nelibila doktorovi, mela.hrozne nizky tlak. Zacala rodit v noci na wc, sla za sestrama,.ze asi rodi, ty nasupene, ze je v noci otravuje a pak byly prekvapene, ze hned porodila, druhy porod byl s porodni babou a treti prisel tak rychle,.ze byla doma sama a porodila tedy taky sama, jenze mimi nedychalo a v metrovem snehu sla prosit sousedy po kolenou o pomoc, jak se s ni vratili, ditko zacalo v mezicase samo dychat a vzpamatovalo se.
A treti story, zname jednou zatukala na dvere zenska a ze bude asi rodit, zda by mohla zavolat zachranku, mno a pani na telefonu uz pak akorat radila, jak miminko odrodit, odrodila ji normalne venku na ceste, jak to slo rychle. Pak se sla zeptat do porodnice, jak se dari matce a diteti a zjistila, ze matka se ditete vzdala a uz v porodnici neni (oni se uz xxx let snazili v te dobe o mimi a nedarilo se, o to hure to nesla)
Evidentně je to všude stejné 😂😂
Chlap se smál, když jsem mu reakce vašich chlapů četla 😂😂
Na komentář o podložce řekl, prý jen podložku?? Minimálně tři igelity 😂😂😂
@malecek 😂😂😂😂
Dívali jste se někdo na malé lásky??
Já se dívala včera kvůli té postižené paní , chlap pak prohlásil , že už se na to nedívá, protože, je čím dál více nervní a má strach větší jak já a pokud chci aby se v nemocnici starali ještě i o něho jak tam zkolabuje tak už nic nechce vidět.
A celou noc se mu zdálo o porodech.
Holky tak já jim tu glukózu vyzvracela. Takže mě poslali domů a s doktorkou jsem se domluvila že tam znova nepůjdu. A už nikdy i kdybych čekala druhé.

@krisatko nechci to zakriknout, ale nas mrnousek je vicemene docela klidny, trosku si pokope, obcas se prevali, obcas pokope mocak a to mam pocit, ze se v tu ranu pocuram... ale nastesti tam nevyvadi psi kusy, jen obcas si lehne tak, ze me to boli, ale kdyz si lehnu do ulevove polohy, presune se. Brisko mi obcas poskoci nebo se vlni. Sem tam mi bohuzel i brisko tvrdne, obvykle kdyz jsem premozena a malo odpocivam, nebo malo piju, anebo ignoruji, ze se mi chce na wc a nedojdu si hned. Ale frazi, ze nevedela do porodu, ze je tehotna, mi moc taky nesedi... leda ze by mela dotycna IQ tykve, ok ms je nekdy nepravidelna, nekdy dejme tomu ms ani nestacila prijit, ale pohyby, rust briska, to proste vidi a citi kazda.