icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

malecek
11. říj 2018

@krisatko to mě moc mrzí, stane se, že to nesedne, hlavně že tě nechtějí trápit znovu.

sarinka_nevesta
11. říj 2018

@priefi znam osobne holcinu, ktera brala antikoncepci, chodila k bezne k dr, studovana sportovkyne, pritel zachranar. Jednou ji silene bolelo bricho, odvezla ji rychla a zjistili az ve spitale, ze je tehotna a rodi. Takze ano, jde to nevedet i s vyssim IQ nez tykve 😉

journals
11. říj 2018

@malecek EKG jsem měla od dr. předepsaný mezi 21.-24. týdnem, to už mám dávno za sebou.

Test na cukrovku už mám za sebou. Ten lektvar nebyl až tak nejhorší (čekala jsem větší svinstvo, tohle bylo jak hodně špatně naředěný pomerančový sirup), ale kombinace odběrů a stavu bez snídaně. To bylo peklo. Jednak sestřičky bojovaly s odběry, nešlo jim nic nabrat, jedna žíla praskla, takže ruce mám rozpíchané jak zasloužilý feťák a pak jsem se tam málem složila, když jsem začala omdlívat. Ale dobrý, zvládla jsem to. Jsem ráda, že to mám už za sebou.

priefi
11. říj 2018

@malecek chudak 😂😂😂 aby pak vubec sel k tomu porodu 😅
@krisatko to je mi lito 😔 a jinak se citis dobre?
@sarinka_nevesta ty jo... cele tehu antina.... a antine prisuzovala to bricho, ne? 😅 a to bylo ted nekdy, nebo jeste v dobe, kdy nebyly utz? Protoze pri ha by se melo chodit co pul roku na prohlidky (i kdyz kdo to dodrzuje, ze 😅)

halasovci007
11. říj 2018

@sarinka_nevesta tak to je teda hustý!! Mě to příjde neuvěřitelné, ale sportovkyně to mají, že jim vynechává MS..

krisatko
11. říj 2018

@priefi jojo. Ja i když jsem to pila tak to fakt nebylo tak hrozný. A pak najednou bum a bylo to. Hned jsem si koupila rohlíky a salám. Po tom sladkém 🙂

halasovci007
11. říj 2018

@priefi s HA každých půl roku? Já teda brala HA od 15 do 28 a pokud nebyl nějaký problém, chodila jsem jednou za rok..A tak to určil dr.

lindikova
11. říj 2018

Holky, to mě moc mrzí, že vám po tom bylo slabo, ale hlavně, že vám nic nenašli. Já jsem sice odběry snesla dobře, ale cukrovku mám:( trochu jsem s tím počítala, protože máme rodinnou zátěž. Ovšem hodnoty hraniční, o to víc na dvě věci. Takže oprašuju knížku cukrfree a low carb recepty. Ale s**e mě to, ne že ne...

priefi
11. říj 2018

@journals vidim, ze sis tu cukrovku radne "uzila"

journals
11. říj 2018

@priefi Dost, ještě čekám na výsledky, snad to bude OK. Doufám, že to u ostatních mělo lepší průběh!

halasovci007
11. říj 2018

@lindikova nevěš hlavu..Já mám hraniční hodnoty od prvního odběru na gyndě 5.1 a 5.2 a normálně si dám všechno a teď mi kontrolní odběry vyšly ukázkově..Prej doktorka na mě, že neví proč tam vlastně chodím 🙂 a dám si ovoce, colu i dortík..Jako vždycky..Nikdy jsem teda nezbaštila tabulku čokolády ale to ani před těhu takže se vlastně nic nezměnilo 🙂

lindikova
11. říj 2018

@halasovci007 aspoň nebudu ještě větší zemekoule🙂 to mas fajn, ze stačí mírná dietka! Snad to bude taky tak.

malecek
11. říj 2018

Ahojte tak jsem doma z kontroly , tak vážím krásných kulatých 80 kilo, takže nahoře 6kg, malý váží cca 1100g. A k té cukrovce mi řekl, že hodnoty ukázkové a když jsem mu říkala o těch hruškách , že jsem je doslova žrala ve velkém několik dní tak se usmál a řekl že pár dnů před nic neřeší, že kdyby byl problém ukázal by se.
A to máme cukrovku v rodině, babička ji měla a snad všichni strejdove a tety i mamka už bojuje skoro 20 let tak jsem měla strach.
Na pálení žáhy v ten den mi potvrdil, že to byla asi reakce na tu glukózu a celkový blbý jídelní režim ten den, a čistá soda z lékárny je prý ok, taky Rennie a Gaviscon nevadí.

halasovci007
11. říj 2018

@lindikova hodně mi teda pomohlo, že si kupuju žitnej chleba místo obyčejnýho..ale jen čas od času..nejhorší jsou klasický rohlíky..Po těch mi ta glykémie strašně stoupá i když to jím např jen s lučinou..Jen takový poznatek ode mě 🙂 jednou za týden se musím 4x za den píchnout a změřit se a občas namátkově, takže už vím co smím a co ne..A ovoce teda jím, ale taky má hodně cukru a v diaporadně říkala, že nejhorší je hroznový víno...

lindikova
11. říj 2018

@halasovci007 super tipy, děkuji! Dodalas mi optimismu, zatím je ta dieta docela drsná, mám furt hlad. Mám jet podle té od Apolináře, co je na stránkách o těhu cukrovce. Brácha má cukrovku odmalička, takže trochu tuším. Moc nejím lepek, takže si peču chleba sama, z pohanky. Nejvíc mě mrzí mléčné výrobky, ty to prý hodně zvedají. Jdu poprvé do dia poradny příští týden, doktor vypadá jako sympoš, tak uvidíme.

halasovci007
11. říj 2018

@lindikova pokud to máš jen hraniční, tak to je v cajku. Já teda vlastně jím úplně normálně. Nemá smysl hladovět..Fakt jez tak, abys neměla hlad. To ti tu glykémii navýší. To mi právě říkala i v dia poradně, ptž to tělo se brání tomu hladu..Dej si jídlo 5x za den pokud to jde. Vyhni se slazeným limonádám (já teda když je mi zle má cocacolu v lednici). Piju vodu, čaje, vodu s citronem nebo pomerančem, kupuji magnésii (i kvůli hořčíku). není to tak drastické. Mě třeba v těhu nechutnají ani párky a šunku koupím občas vysokoprocentní..Vždycky jsem si myslela, že cukrovka je jen o cukru a fakt tomu tak není..Občas si udělám k obídku čočku na kyselo s vajíčkem..to mám teď celkem ráda..A hodně teď teda miluju polívky (i když po té je brzo hlad). Ale minule jsem si na prasáka usmažila smažák..Prostě na co mám chuť. Přes léto jsem jedla i nanuky (ty jsou taky sladké) a sem tam si koupila grepového birella..Asi dostaneš glukometr a uvidíš, co na tebe bude působit víc a míň..Mě třeba řekla dr., ať se změřím namátkově a jeden den jsme jeli nečekaně na grilovačku..Jedla jsem fakt hodně maso, chleba a domácí dipy a glykémie vyskočila na 7,9 hodinu po jídle, ale ona právě říkala, že tím vidím, co bych měla a co mi to hodně zvyšuje..Jsme zvyklý snídat sladké snídaně, tak se to snažím omezit, ale i tak si dám třeba jogurt na sváču nebo banán..

malecek
11. říj 2018

@halasovci007
@lindikova to jsem přesně chtěla napsat, že cukrovka není o hladovění a cukru paradoxně.
Opravdu jez pravidelně a nikdy neměj pocit hladu.
já mám pocit že pořád něco do sebe tlačím, ale pocit hladu je u mě horší než furt něco pojídat.

tsasenka
autor
11. říj 2018

Holky, čím se rozptylujete k porodu? Nějak nemůžu z hlavy vymazat druhý porod, sice byl rychlejší, než první, ale celá ta "vypuzovací" část byla mnohem horší. Při kontrakcích jsem málem omdlévala a teď mám pocit, že to prostě nedám. Chtěla bych se nějak hodit do klidu, že když jsem to dala 2x, dám to i teď, ale popravdě mě to naprosto děsí. Jsem prostě beznadějný případ.

lindikova
11. říj 2018

@malecek @halasovci007 nojo, je mi jasný, že to má asi každej jinak a bude potřeba vysledovat. Moc díky za všechny tipy!!!

zetta01
11. říj 2018

@halasovci007 dřív jsem kvůli HA taky chodila 1x za rok a o recept si vždy zavolala jen. Ale pak nastala nějaká změna a musela jsem chodit co půl roku, jinak by mi prášky nepředepsala. Aspoň je vidět co je v tom za svinstvo, když to tak přísnili

sarkoc
11. říj 2018

Ahoj, tak jsem to jen tak prolítla a koukám, že některé jste si testy na cukrovku teda fakt užily :/ Mě tohle tedy sice minulo, ale zase jsou jiné radosti...v úterý jsem pět hodin lítala po nemocnici kvůli té bolesti v noze...udělala se mi křečová žíla od rozkroku (jako fakt přímo :/) přes třísla, zadní stranou stehna a lýtka ž ke kotníku...sedět bolí kvůli tomu rozkroku a tříslům a chůzi dávám jen tak tak, i když nasadili mi nějaký lék a hodně se to zlepšilo ta bolest. Taky jsem si objednala olej z přírodní medicíny cílený na křečáky, tak snad pomůže to promazávat. Doktorka mimo jiné pronesla, že ted bude do konce těhu už jen hůř, protože tlak se bude zvětšovat...no, tušila jsem to i bez ní, ale neumím si to tedy představit :/ Hlavně říkala, že v tom rozkroku to pak hodně často praská ty žíly a je to horší než hojení porodních ran, nehledě na to, co to dělá u porodu...tak se uvidí no, pořás se snažím brát to sportoně, že rozhodně může být hůř 🙂

No, a další lékařka se přiklání k plánovanému císaři :( To mě mrzí víc...

sarkoc
11. říj 2018

Jo ale pozitivum, zítra nám přijde na prodejnu kočárek :D A včera jsem si objednala tašku na kočárek (ptž ta origoš je malá celkem) a ted domlouvám s paní ušití rukávníku a clony ke kočárku 🙂

sarinka_nevesta
11. říj 2018

@priefi ma 5ti letyho kluka bricho zadny nenarostlo a bolest puvodne vyhodnotili na slepak

sarinka_nevesta
11. říj 2018

@halasovci007 mela bezne ms v pauze prasku

bemo
11. říj 2018

@krisatko to se hold stane. Já jí vyzvracela u třetího mimča, pak už mě na to nehnali. A ani bych nešla.
@tsasenka já se toho taky děsím a večer to na mě padne. Většinou mi večer dost tvrdne břicho a tak si, ikdyz nerada, vybaví tu první dobu porodní a fakt je mi z toho šoufl.
A rozptýlení, teď nemám. Při posledním porodu jsem při kontrakci vždy hooodně zhluboka dýchala a držela se při tom za patu (vůbec nevím proč) a kroutila si s ní a v duchu zpívala různé písničky a nevím jak to, ale pomohlo to neskutečně. Každému jsem potom říkala, že jsem se u čtvrtého porodu prostě naučila hezky rodit. I když všechny porody byly hezké. Ale tento byl jednoznačné nejlepší, nejméně bolestivý, nejrychlejší ne, to byl s druhým dítětem. Ale jinak fakt něj. Vím, jak jsem si s každou kontrakcí říkala, že teď už to přijde, že už to začne hodně bolet a furt se na to nějak připravovala a najednou mi Pa říká, tak můžete tlačit. Tak to jsem si říkala jako už a kde je teda ta hrozná bolest?

priefi
11. říj 2018

@journals ja teda vpichy ok, akorat ten 3.me trosku zabolel, asi se trefila po 2.do stejneho mista. Po vypiti drinku mi bylo 15min fakt blbe, mela jsem co delat, abych to udrzela a tocila se mi totalne hlava, pak to uz bylo lepsi a po hodine od vypiti mi bylo uz docela dobre, ale po prichodu domu na me padla hrozna unava. Nastesti krev dopadla dobre
@tsasenka ja si rikam klasiku, co me nezabije, to me posili 😅 ze to proste zvladnu, neni mozne a pak budeme mit druhy drahoceny poklad. Odmena za ty muka za to stoji a mimi taky to nema zrovna jednoduche. A tak proste to zvladnu a tecka, je to "chvilkova" bolest, co prejde a na hojeni proste nemyslet. A tentokrat to proste bude rychleji, bude to ten porod za odmenu a basta. Kdyz mi je nejhur, opakuji si tohle dokola, ale mam total bobky, mam strach, obcas panikarim a jedine co muzu je opakovat si viz vyse.
@sarkoc to je mi lito 😔 snad lek zabere vic a zklidni se to i kdyz prognoza rika neco jineho
@bemo ted otazka, zda pomohla pata, zpivani, anebo oboji 😊 pokud si to budu pamatovat u porodi, zkusim Tvuj recept 😊

halasovci007
11. říj 2018

@zetta01 tak to já jsem teda chodila celou dobu jen 1x za rok.. Mno svinstvo to je bez debat..Ale podle průzkumů ubývá žen, které užívají HA a to jakože ve velkém..Ani se nedivím, spousta holek je na tom pak jako já, jste zdravý, všechno v pořádku a vytoužené miminko pořád nepřichází..Už to do mě nikdo nedostane!

zetta01
11. říj 2018

@halasovci007 naprosto souhlasím, také jsem díky tomu měla obrovské problémy, takže už nikdy víc!!!

halasovci007
11. říj 2018

@zetta01 dneska jsme se zrovna s manželem bavili o tom, že ha už brát nechci a on jak to jako uděláme, abychom hned neměli sourozence 😀 mě je to jedno, ale ha brát prostě nebudu. Vím, co to se mnou dělalo..Je to pohodlné a dle mého zkušenosti i spolehlivé, ale úplně mě to utlumilo a hlavně mi to totálně rozhodilo cyklus. Nenene radši budu mít kupu dětí!!!

bemo
11. říj 2018

@halasovci007 já taky nebrala HA a teď čekáme páté (neplánované) miminko 😀 Nevím jak to budu řešit potom, ale taky jsem s tím neměla dobré zkušenosti. Můj cyklus si chodil kdy se mu zachtělo, po 25-40 dnech. A vůbec jsou to hormony a protože tu chci a musím být dlouho pro rodinu, tak chci být živá a zdravá.

Strana